• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yavru iran kedisi arıyorummmm

bebishcik

No Cry
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2009
23
0
86
İstanbul
Arkadaşlar yavru iran kedisi veya chincilla arıyorum lütfen kedisi yavruluyan falan varsa yardımcı olsun petshoplarda 400 tlden başlıyo okadar para verecek durumum yok şuan ama bi kedimin olmasını çok istiyorum :(((

madem kediniz olsun cok istiyorsunuz ve paraniz da yok... neden yavru bir sokak kedisine sicak bir yuva vermeyi düsünmüyorsunuz ?? neden illaki iran ve de saniyorum ücretsiz :)))))

ücretsiz diye bişey demedim sadece 400 veremem dedim bu fiyattan daha düşük bi kedi arıyorum ayrıca iran kedisi seviyorum sokak kedisi çok besledim bu zamana kadar ve iran kedimin olmasını istiyorum oke....

o zaman ilk yazinizi daha acik yazmaliydiniz. yukarida yazdiginizdan bu anlasiliyor. istediginizi tam ve net olarak yazmazsaniz hem yanlis anlasilirsiniz hem de aradignizi bulamazsiniz...

bu arada çevremden biliyorum onların bakımı çok özen istiyor..bende çok seviyorum çok güzeller ama kuzenim bir kedilogtur kendileri tavsiye etmemişti..

evet çok zahmetli bi kedi cinsi özellikle ortalığa tüyü diğer kedilere oranla daha çok dökülüyomuş ama olsun herşeyi göze aldım :)

o değilde laborotuar ortamında üretilen zavallı bir hayvandır..birde burunları düz ya nefes darlığı çok çekiyorlar..gözleri çok çapaklanıyor..hergün burnu gözü silinecek ıslak suyla birde hergün taranma istiyor..bende çok istiyordum bi ara ama vazcaydım:)

evet gözleri hergün silinmezse temizliği güzel yapılmazsa hastalanıyomuş sanırım gözleri taranması konusunda da haklısın düzenli bi şekilde taranmazsa tüyleri yumaklaşıp kökten kestirmen gerekiyomuş :D olsun ya hepsinide yaparım ben yeterki öyle bi kedim olsun :D

chinchillam var. ama laboratuvar ortamında ortaya çıktığını bilmiyordum.tüy problemleri var maalesef. çok tüy döküyorlar. gözleride devamlı akıyor. ama ben hergün silemiyorum maalesef... çokta uykucu... buyaz bütün tüylerini anestezi ile uyutarak sıfırlattım...oda rahatladı bende...

Son düzenleyen: Moderatör:
Yavruyken hele aşırı akar gözleri, enfeksiyona açıktırlar yılda 1-2 kez göz probleminden veterinere gideriz enfeksiyon kapar.

Ama çok şükür benimkiler de göz akması yok, yavruyken oldu sadece.

Ama bakım istediği gerçekten zorlanacaksanız ilerde sakın almayın derim. Hassastır ucuz market mamasıyla beslenmez(tüm kediler içinde geçerli)

arkadasim bedavaya bile bulsan iran kedisini, bakimina ve veterinere harcadigin paralarla batarsin zaten.

iran kedisini almakla is bitmiyor, inan tahmin ettiginden cooook daha fazla masrafli hayvanlar. bende 2 tane oldugu icin gayet iyi biliyorum.

simdi alsan bile, maddi durumun iyi degilse, sorunlari gideremedikce sen uzulursun ya da ucuz yollu olsun diye kotu veterinerlere denk gelebilirsin. ben bu sebeple bi arkadasimin yavru istegini geri cevirmistim (yavru olmadi ama, bastan bakamayacagini tahmin ettigimden olmaz demistim)

kediye de yazik, sana da. bu hevesin gecip ya da para yetistiremeyip uzulmektense veya kediyi baskasina vermektense bastan vazgec derim. ustelik ben de cok sokak kedisi bakmis bir insan olarak tekirlerin daha cana yakin ve oyuncu olduklarini rahatlikla soyleyebilirim

o değilde laborotuar ortamında üretilen zavallı bir hayvandır..birde burunları düz ya nefes darlığı çok çekiyorlar..gözleri çok çapaklanıyor..hergün burnu gözü silinecek ıslak suyla birde hergün taranma istiyor..bende çok istiyordum bi ara ama vazcaydım:)

evet cok dogru, ben simdi kizimin burnunu ameliyat ettirecegim. normalden fazla kucuk burun delikleri var ve nefes alisi bozuk oldugundan butun vucudu etkileniyor garibimin.

arkadasim bedavaya bile bulsan iran kedisini, bakimina ve veterinere harcadigin paralarla batarsin zaten.

iran kedisini almakla is bitmiyor, inan tahmin ettiginden cooook daha fazla masrafli hayvanlar. bende 2 tane oldugu icin gayet iyi biliyorum.

simdi alsan bile, maddi durumun iyi degilse, sorunlari gideremedikce sen uzulursun ya da ucuz yollu olsun diye kotu veterinerlere denk gelebilirsin. ben bu sebeple bi arkadasimin yavru istegini geri cevirmistim (yavru olmadi ama, bastan bakamayacagini tahmin ettigimden olmaz demistim)

kediye de yazik, sana da. bu hevesin gecip ya da para yetistiremeyip uzulmektense veya kediyi baskasina vermektense bastan vazgec derim. ustelik ben de cok sokak kedisi bakmis bir insan olarak tekirlerin daha cana yakin ve oyuncu olduklarini rahatlikla soyleyebilirim

Çok doğru, çünkü iran kedilerinin göz yapıları, burun ve ağız yapıları diğer kedilerden çok farklıdır.Ağız yapıları farklı olduğu için klasik kuru mamaları kavramakta zorluk çekerler özel mamalardan almak gerekir, fiyatları daha pahalıdır.Göz dersen, gözleri sürekli akar, her gün temizlemek gerekir üstelik normal temizleyiciler bazı kedilerde yetersiz kaldığı için özel solüsyonlardan kullanmak gerekir bunlarda pahalıdır.Tüyleri çok sık bakım ister günde 30 dakikayı onları taramaya ayırmak lazımdır ve tüyleri çok gür ve uzun olduğu için normal kedi tarakları işe yaramaz özel tarak almak gerekir.Solunum yolu ve astım problemlerine ayrıca tüyleri gür olduğu için egzama ve mantar problemlerine yakalanmaya çok yatkındırlar.Açıkçası inanılmaz masraflı bir kedi cinsi, belki kediye para ile sahip olmayacaksın fakat bu kediye bakabilmek için paraya ihtiyaç olduğu bir gerçek.Görüntülerini çok seviyorum, çok tatlılar fakat benim bile cesaret edip alabileceğim bir kedi cinsi değil.Hevesini kırmak istemem ama alıp başa çıkamayıp 3 ay sonra başka birine vereceğine sana tavsiyem daha az masraflı bir kedi evlat edinmen, eğer sokak kedileri senin içini çekmiyorsa melez bir kedi veya bakımı daha kolay olan bir kedi edinebilirsin...

çok güzel tekir, sarman kediler var. iran kedisi istiyorum demek kedi ırkçılığına giriyor bence. kedilerin en çirkini bile sevimlidir.

çok güzel tekir, sarman kediler var. iran kedisi istiyorum demek kedi ırkçılığına giriyor bence. kedilerin en çirkini bile sevimlidir.

Bende tekir kedi hayranıyım ama herkes tekirleri beğenecek diye bir şey yok, insanların bir çoğu uzun tüylü kedi sever, tekirlerde ancak melez ise tüyler uzun oluyor...Birde sokaktan alınan kedilerin ille sokak ihtiyacı hissedeceği ile alakalı yanlış bir inanış var bundan da kaynaklanıyor olabilir...

Back
X