Yavru karga :(

Sevketi_Bostan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
4.519
4.897
133
Arkadaşlar,dunden beri yavru bir karga var evimde,hiç bişiy yemiyor,yiyemeyecek kadar da küçük değil sanırım ama yemiyor,sadece su içti biraz,yarında bişiy yemezse sanırım ölecek.Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen,internetten araştırdım ama aradığımı bulamadım.Yaşamasını,çaresizce bağırarak yanına çağırdığı ailesine sağsalim kavuşmasını çok istiyorum bu yavrucağın..

Arkadaşlar,dunden beri yavru bir karga var evimde,hiç bişiy yemiyor,yiyemeyecek kadar da küçük değil sanırım ama yemiyor,sadece su içti biraz,yarında bişiy yemezse sanırım ölecek.Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen,internetten araştırdım ama aradığımı bulamadım.Yaşamasını,çaresizce bağırarak yanına çağırdığı ailesine sağsalim kavuşmasını çok istiyorum bu yavrucağın..

yumurta haşla tatlım sarıssını ufala yemesi lazım onu çok ince yemler oluyor ekmek içi yer minik minik ufalasan ama yemiyorsa zorla ağzından sokabilirsin ama çok dikkat etmen lazım gagası kırılabilir bi veterinere gösterdn mi

Belkide bilerek yemiyordur. Üzüntüden intihar ediyorlarmış yaa öyle bişey mi acaba. Evet zorla mı soksanız acaba ağzına bişeyler.. yaralı mı ki

Teşekkür ederim.Ekmek içinden findik,ceviz içine kadar birsurü şey verdim hatta sucuk bile hani ete dayanamaz belki diye ama yok yok bi türlü yemeye yanaşmıyor,sadece bi zeytini birde balik krakeri dideledi biraz ama yemedi,haşlanmış makarnayada verdim yüzüne bile bakmiyor,halbuki bi hamlede yutabilir,gitti en olmayacak şeyi zeytini dideledi ama yutabileceklerine gagasıni bile sürmedi ya:19:

Aynısını biz de yaşadık. Biraz kanatları büyüsün, kendi uçabilsin, kedilere yem olmasın istemiştik. Ama 3. günün sabahı yavrucuk ölmüştü. Bizimkine yumurta sarısı vs. vermiştik ama yememişti. Mutlaka doğal ortamına dönmesi lazım. Solucan, böcek vs. gibi şeylerle beslenmesi gerekiyor sanırım. Bizim sunduğumuz şartlar onu bunalıma da sokuyor olabilir. Tavsiyem kedilerin olmadığı bir yere doğaya bırakın, aksi takdirde zaten ölecek. Çok yaşaması mümkün değil.
Bir de bu mevsimde o kadar çok yuvadan düşmüş yavru karga var ki etrafta, bir şekilde başlarının çaresine bakıyorlar. Geç olmadan kedilerin olmadığı ağaçlık bir yere bıraksanız çok iyi edersiniz.

Ağzını acabilsem neler neler tıkıcam boğazına ama elime bile alamıyorum çırpınıyo,çok korkuyor.Dolayısıylada yarardan çok zarar vericem diyede zorlamak istemiyorum hayvancağızı.

Aynısını biz de yaşadık. Biraz kanatları büyüsün, kendi uçabilsin, kedilere yem olmasın istemiştik. Ama 3. günün sabahı yavrucuk ölmüştü. Bizimkine yumurta sarısı vs. vermiştik ama yememişti. Mutlaka doğal ortamına dönmesi lazım. Solucan, böcek vs. gibi şeylerle beslenmesi gerekiyor sanırım. Bizim sunduğumuz şartlar onu bunalıma da sokuyor olabilir. Tavsiyem kedilerin olmadığı bir yere doğaya bırakın, aksi takdirde zaten ölecek. Çok yaşaması mümkün değil.
Bir de bu mevsimde o kadar çok yuvadan düşmüş yavru karga var ki etrafta, bir şekilde başlarının çaresine bakıyorlar. Geç olmadan kedilerin olmadığı ağaçlık bir yere bıraksanız çok iyi edersiniz.

Çok üzüldüm.Sanırım benimkinide aynı son bekliyor çünki yaşadığım yer salmaya hiç müsait degil maalesef,küçüçük bir iki park var,onlarda kedi köpek kaynıyor,çocuklarda rahat bırakmazlar zaten hayvancağızı,yani oralara bıraksam acılı bi ölüm yaşayacağı kesin.Ya internette millet yazmış şöyle büyüttüm şöyle besledim diye,insan bende mi var bi yeteneksizlik diye düşünüyor,napsam bilmiyorum.

Ağzını acabilsem neler neler tıkıcam boğazına ama elime bile alamıyorum çırpınıyo,çok korkuyor.Dolayısıylada yarardan çok zarar vericem diyede zorlamak istemiyorum hayvancağızı.

tatlım hiç bişey yapamıyosun sokağpabırak bencede yüksek bi yere yabani hayvan ne de olsa böle daha çok zarar veriyosun ona yüksek bi yere bırak ya da anlayan biri varsa ona ver yemeğinide yanına bırak orda yer belki

tatlım hiç bişey yapamıyosun sokağpabırak bencede yüksek bi yere yabani hayvan ne de olsa böle daha çok zarar veriyosun ona yüksek bi yere bırak ya da anlayan biri varsa ona ver yemeğinide yanına bırak orda yer belki

Sagol,anlayan birini bulsam zaten bes dk tutmaz verirdim,bi tanıdığim bulmuş sokakta,o getirdi zaten sen anlarsın diye,hayvanlarla çok ilgiliyimdir cunki,ama buna çare bulamadim.Yüksek bi yere koysam dengesini saglayamaz düşer,yoksa yuvasından düşmezdi zaten.Yani eni sonu ya dışarda ölecek ya da yanımda galiba ki bunu düsünmek bile istemiyorum.

Sagol,anlayan birini bulsam zaten bes dk tutmaz verirdim,bi tanıdığim bulmuş sokakta,o getirdi zaten sen anlarsın diye,hayvanlarla çok ilgiliyimdir cunki,ama buna çare bulamadim.Yüksek bi yere koysam dengesini saglayamaz düşer,yoksa yuvasından düşmezdi zaten.Yani eni sonu ya dışarda ölecek ya da yanımda galiba ki bunu düsünmek bile istemiyorum.

bizde karga almıştık bizimki büyüktü ölü bulduk kutunun içinde 3 gün sonra hani besledim saldım diyen birinide hiç duymadım bilsem gidicem sorucam kuşlar çok hassas oluyolar:14:

Tek yapaileceğin enjektörle zorlamak şu durumda. Sırtından kanatları şıkıştırarak tutarsan sadece kafasını oynatabilir.Gagalanmaktan çekinirsen şu mutfakta kullandıgımız kırmızı eldivenler işine çok fazla yarayabilir.

Bende kapımızın önune düşen yavruyu almıştım anne tepeden izleyip bagırıyordu resmen garip bir manzaraydı şansı varmışkı yavrunun yuva karşı bına catısındaydı ulaştık oraya saldık resmen anne takıp etti bizi :16:

fındık ve ceviz içi de seviyorlarmış sanırım.
ama yiyemeyecek kadar küçük ise enjektörle beslemen gerekecek..
ıslatılmış ekmek falan bırak bence yanına

Back
X