yavru kedicik acil bakar misiniz?

Sabaha kadar idare ediceksiniz mecbur ,yarı yarıya sulandirilmis sut ile.
Ben anlayamiyorum ya biz eskiden kedimize ,köpeğimize sut verirdik sulandirmadan etmeden ne ishal olurlardi ,ne hasta olurlardi aşı fln da yoktu.... şimdi bakiyorumda hayret ediyorum nasıl yani diye
annemde aynisini soyler biliyor musunuz bizler mama falan vermezdik der ama simdiki pastorize sutler dokunuyor sanirim bunyelerine simdi yas mamayi pure yapip koydum önüne ama yemedi yine yemezse artik arkadaslar su sut ve yumurta sarisi karistir dedi onu deneyecegim insallah yer ac kalmaz

Eskiden olan sut ile bir degil ki simdi ki sütler. Eskidende hamileler folic asit kullanmazmis. Cunku zaten sebzeden alıyormuş bu vitamini kadinlar. Artik ne sutler sut. Ne sebzeler sebze. Cogu antibiyotik vs içeriyor.

Konu sahibiyas mamayi sulandirip ver sen. Cunku o yas mamalarda gerekli vitamin vs de oluyor. Inek sutunden daha faydali. Sonucu bizede soyle ne durumda kedicik..
Haklisin hersey ilaçlı hormonlu dogal deil artık :KK43:

Arkadaslar sizlere cok acil danışmam gerekiyor lutfen bir sure bdv den kalkmasın konu. Yaklaşık 3 haftalık bir kedi ne ile beslenir? yavru kediler icin olan yas mamalardan alıp verdim yedi ama 15 dk sonra kustu yaklaşık 4 5 saat oncede sulandirilmis sut verdim 2 defa dilini degdirdi o kadar.Bilgisi olanlar cok acil yardimci olabilir mi?
10 gunluk kedi besledim bak simdi veterinerde kedi sutu tozu var 40 tlye 1 ay gidiyor 1 ay sonra zaten kendini kuryariyor bide kedi biberonu veterinerden yine tosun gibi oldu bizim kedi. Suan 7 aylik

annemde aynisini soyler biliyor musunuz bizler mama falan vermezdik der ama simdiki pastorize sutler dokunuyor sanirim bunyelerine simdi yas mamayi pure yapip koydum önüne ama yemedi yine yemezse artik arkadaslar su sut ve yumurta sarisi karistir dedi onu deneyecegim insallah yer ac kalmaz
Siringayla verilebilecek kadar sulandir. Corba gibi olsu. Gerekirse agzinin yan tarafindan siringayla ver zorla. Ben benimkilere oyle yapiyordum. Tadini alinca yiyorlardi. Agzinda koku yoksa enfeksiyon yoktur muhtemelen. Ama iç parazit olabilir. Onuda yarin veteriner halleder asisini yapar.

10 gunluk kedi besledim bak simdi veterinerde kedi sutu tozu var 40 tlye 1 ay gidiyor 1 ay sonra zaten kendini kuryariyor bide kedi biberonu veterinerden yine tosun gibi oldu bizim kedi. Suan 7 aylik
suan evde sadece kutu sut ve yavru kedi icin yas mama var yarin hemen gidecegim veterinere zaten ama bu aksam ac kalmasini istemiyorum.

Siringayla verilebilecek kadar sulandir. Corba gibi olsu. Gerekirse agzinin yan tarafindan siringayla ver zorla. Ben benimkilere oyle yapiyordum. Tadini alinca yiyorlardi. Agzinda koku yoksa enfeksiyon yoktur muhtemelen. Ama iç parazit olabilir. Onuda yarin veteriner halleder asisini yapar.
evet oyle sulu oldu simdi uyuyor birazdan siringayla vermeye calisacagim olmazsa sutu denerim artik

suan evde sadece kutu sut ve yavru kedi icin yas mama var yarin hemen gidecegim veterinere zaten ama bu aksam ac kalmasini istemiyorum.
Sutun icine cok az zeytin yagi (kaka yapabilmesi icin) yumurtanin sadece sarisindan azcik ekleyip ilik sekilde icirin. Bide pamugu ilik suya banip poposunu masajlayin cunku anneleri kaka yapmalarina yardim ediyorlar anne olmadigi icin gorev size dusuyor kaka yapamazsa olebilir

Sutun icine cok az zeytin yagi (kaka yapabilmesi icin) yumurtanin sadece sarisindan azcik ekleyip ilik sekilde icirin. Bide pamugu ilik suya banip poposunu masajlayin cunku anneleri kaka yapmalarina yardim ediyorlar anne olmadigi icin gorev size dusuyor kaka yapamazsa olebilir
evet onu yapacaktim ama geldiğinden beri 2 defa cisini yapti birinde cok ufak kakasinida yapti ama yarim cay kasigi kadardir bu normal mi? Yinede masaj yapayim mi?

evet onu yapacaktim ama geldiğinden beri 2 defa cisini yapti birinde cok ufak kakasinida yapti ama yarim cay kasigi kadardir bu normal mi? Yinede masaj yapayim mi?
Karni sert ise masaj gerekir hafiften karnini elinizle denetleyin uyuyorsa ve rahatsa miyavlamiyorsa ihtiyac duymuyordur. Karni sertse huysuzsa susmuyorsa ihtiyaci vardir. Ins miniginizin yumak yuvarladigini da gorursunuz omru uzun olsun :-)

Karni sert ise masaj gerekir hafiften karnini elinizle denetleyin uyuyorsa ve rahatsa miyavlamiyorsa ihtiyac duymuyordur. Karni sertse huysuzsa susmuyorsa ihtiyaci vardir. Ins miniginizin yumak yuvarladigini da gorursunuz omru uzun olsun :-)
ayy cok tesekkur ederim insallah :KK68: yok hic huysuz degil miyavlamiyorda uyanınca yinede kontrol ederim karnini tesekkur ederim ilgilendiginiz icin :dua:

merhaba bende de 4 günlük bir kedi yavrusu var ben HERO BABEY yeni doğan bebekler için veriyorum başka ne yapmalıyım sizce

petshoplarda satılan kedi süt tozu verilmesi iyi olur. Her iki saatte bir besleyeceksiniz kedi biberonuyla. Her beslenmeden sonra çiş yaptırmanız gerekecek. Bir peçete veya çok hafif nemli bir parça pamukla hafif hafif masaj yapıcaksınız.. Kakayı hemen yapmaz 1 hafta 10 gün sonra yapabilir,endişe etmeyin.
Ve sıcak tutulması çookk önemli. Sıcak su dolduracağınız bir pet şişeyi bir havluya sarıp,bebeği yanına koyun ve üzerini,hava alabileceği şekilde örtün. Kolay gelsin @LEYLA-zeynep

3 haftalık kedi sadece petshoplardan kolaylıkla edinilecek kedi süt tozuyla beslenir. Sütteki laktoz hem ishal yapabilir,hem sindirilemediğinden kusturabilir. Hiç olmadı,keçi sütü verin. Onda laktoz yok.

Back
X