Yavru kedim :)

lunabrava

L'amour c'est comme un jour
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
885
515
133
Bugün arkadaşlarla gezerken yolda 1-2 aylık yavru kedi bulduk ve bizim eve getirdik.
Böyle sarı tüylü mavi gözlü öyle güzel ki :)
Bizim ev 2. katta önü geniş yani balkon büyüklüğünde orada bakıyorum evin içine sokamam :/
Ama bana alıştı altına minder koydum şuan kıvrılıp uyuyor hanımefendi. :)
BEn ilk kez kedi bakıyorum bana ne önerebilirsiniz? Nasıl oyunlar oynatayım,ne yedireyim...vs? :)
Yardımlarınızı bekliyorum :)

Sokakta bulduğun için piresi olabilir. Onun için pire tasması satılıyor. Yemek olarak da kuru mama ver. İç dış parazit aşılarının yapılması gerekiyor. Bence en kısa zamanda bir veteriner kliniğine götür zaten onlar seni yönlendirir..

Selam..

Öncelikle iç-dış parazit tedavisi yapılmalı..
Dış parazit tedavisi,veterinerde ense damlası yada sprey olarak uygulanıyor..
İç parazit için ise iğne ya da hap uygulaması yapılıyor..

Tuvalet için geniş fakat kenarları fazla yüksek olmayan leğene kedi tuvalet kumu koymalı,her gün bir kürek yardımıyla temizlemelisiniz kumun pislenen yerlerini..
Ayda bir de komple değiştirin kumunu..
Mama olarak imkan varsa profesyonel kuru mama (royal canin-kitten öneririm) ya da market kuru maması verebilirsiniz..(gene bebekler için olanından)
Önünde hep bir kap suyu olmalı ve her gün de tazelemelisiniz suyunu..

Merak ettiğim ise,kış gelip de soğuklar başlayınca balkonda nasıl duracak pisicik?
Belki o zamana kadar ev halkı da kabullenir ve sıcak yuvanızı açarsınız pisinize..:16:

Her şeyden önce şunu sormak istiyorum.. Gerekirse 10 yıl belki daha fazla ölene kadar bakabilecek misiniz? Yoksa bir heves mi kabul ettirdiniz eve? Eğer öyleyse lütfen sokağa geri bırakın ve arada ilgilenin çünkü eğer size alışır da siz birkaç ay veya yıl sonra bırakırssanız
1- Diğer canlılara karşı kendini savunamaz
2- Tek başına hayatta kalamaz muhtemelen açlıktan ölür
3- Siz onu terk ettiğiniz için depresyona girip ölene kadar yemek yemeyi reddedebilir...

Bunlardan eminseniz eğer dostunuz hayırlı olsun Meg zaten yazmış herşeyi ama ben de merak ettim kışın ne olacak:50::43:
Kediler temiz canlılardır bilmem hiç kedi yaladı mı elinizi dilleri pütürcüklerle dolu ve tamamen kupkuru salyasızdır kısacası kediler evin içine uygun canlılardır temzlik açısından... Yıllar boyu birlikte olmanız dileği ile...

NOT: Sakın süt vermeyin Meg in söylediği mamadan alın süt zararlıdır hayvanlar için....

Sokakta bulduğun için piresi olabilir. Onun için pire tasması satılıyor. Yemek olarak da kuru mama ver. İç dış parazit aşılarının yapılması gerekiyor. Bence en kısa zamanda bir veteriner kliniğine götür zaten onlar seni yönlendirir..
Her şeyden önce şunu sormak istiyorum.. Gerekirse 10 yıl belki daha fazla ölene kadar bakabilecek misiniz? Yoksa bir heves mi kabul ettirdiniz eve? Eğer öyleyse lütfen sokağa geri bırakın ve arada ilgilenin çünkü eğer size alışır da siz birkaç ay veya yıl sonra bırakırssanız
1- Diğer canlılara karşı kendini savunamaz
2- Tek başına hayatta kalamaz muhtemelen açlıktan ölür
3- Siz onu terk ettiğiniz için depresyona girip ölene kadar yemek yemeyi reddedebilir...

Bunlardan eminseniz eğer dostunuz hayırlı olsun Meg zaten yazmış herşeyi ama ben de merak ettim kışın ne olacak:KK50::KK43:
Kediler temiz canlılardır bilmem hiç kedi yaladı mı elinizi dilleri pütürcüklerle dolu ve tamamen kupkuru salyasızdır kısacası kediler evin içine uygun canlılardır temzlik açısından... Yıllar boyu birlikte olmanız dileği ile...

NOT: Sakın süt vermeyin Meg in söylediği mamadan alın süt zararlıdır hayvanlar için....

Selamlar.konu eskimiş ama belki sesimi duyan olur diye yazıyorum.yavru bi kedi aldom sokaktan annesinin yanından.emiyordu heralde kuru mamaya asla yanaşmıyor.türlü yöntemler denedim yemedi.ne yapsamli.

Selamlar.konu eskimiş ama belki sesimi duyan olur diye yazıyorum.yavru bi kedi aldom sokaktan annesinin yanından.emiyordu heralde kuru mamaya asla yanaşmıyor.türlü yöntemler denedim yemedi.ne yapsamli.

Neden annesinden ayırdınız kediyi acaba? Anne sütü lazım ona. Mümkünse geri bırakın ve anne kabul edecek mi gözlemleyin. Ne kadar küçük bilmiyorum ama tuvaletini bile kendi yapamıyor olabilir.

Yavru kediye kuru mama verecek kadar, kedi bakmaktan bihabersiniz ama kediyi annesinden ayırabilmişsiniz. Ne cesaret.

Yemiyor diye de sakın inek sütü vermeye kalkmayın. Annesi kabul etmez veya siz annesinden ayırmaya devam edersiniz diye bilgi veriyorum. Anne sütü mamaları var toz şeklinde, taze taze ondan hazırlayıp küçük şırıngayla emzirmelisiniz. Tuvaletini kendi yapamıyorsa ıslak mendille poposuna masaj yapmalısınız. Bir diğer önemli bilgi de, kedilerin vücut sıcaklıkları bizden yüksektir. Onu gerçekten sıcak tutmalısınız.

Yavru kedi bakımı çok zordur, lütfen annesinin yanına bırakın. Annesi kabul etmezse geri alın. Ve yavru kedi bakmayı öğrenin.

Back
X