yavru kediyi odaya kapattim, simdi ne olacak?

1 odada yasar diyenlere kesinlikle katilmiyorum. Kedim o sekilde resmen depresyona girmisti. Sonra annemi zar zor ikna ettim, evin her yerine soktum. Rulo halilara falan tirmaniyordu en son. Can geldi yavruma. Odadayken asiri sinirli, surkeli tirmalayan bi hayvandi. Sonrasinda rahatladi.

Kedi bencede bir odada yaşamaz. Ama dusununce sokaga gitmesi mi iyi diye ses cikartmadim ama tek odada yada balkonda kapali durmasida kotu.
Anne alisana, ikna olana kadar odada durabilir ama bir omur, bir oda da kapali gecmez.
Bizim kedimiz evin heryaninda ozgurce gezerdi sadece gece yatak odasina almiyorduk ayri odaya aliyorduk ama agliyordu. Artik odayida ayirmiyoruz, bizimle uyuyor.

Dediler diyenleri koydum kapiya.
Ohh içimin yağları eridi kız sayende zayıfladım :70: :KK37:

Bibim seni göbüşünden öpüyor :anne:
Screenshot_20171016-204728.webp

Kedi bencede bir odada yaşamaz. Ama dusununce sokaga gitmesi mi iyi diye ses cikartmadim ama tek odada yada balkonda kapali durmasida kotu.
Anne alisana, ikna olana kadar odada durabilir ama bir omur, bir oda da kapali gecmez.
Bizim kedimiz evin heryaninda ozgurce gezerdi sadece gece yatak odasina almiyorduk ayri odaya aliyorduk ama agliyordu. Artik odayida ayirmiyoruz, bizimle uyuyor.
Kedisini sevdiğim :KK15: bizimkine sadece masa üstleri mutfak bango üstleri yasak zaten kesinliklede çıkmaz :rapci: yatak odasında da ežimin üstüne gitmesi yasak benim üstümde yatar sıpam :KK72:

Kedisini sevdiğim :KK15: bizimkine sadece masa üstleri mutfak bango üstleri yasak zaten kesinliklede çıkmaz :rapci: yatak odasında da ežimin üstüne gitmesi yasak benim üstümde yatar sıpam :KK72:

O yasaklari nasil ogrettin. :KK70: bizimki yasaktan filan anlamiyor. Banyo ve tuvalete sokmuyorum sadece( unutmusum, banyoya ve tuvalete almadigimiz icin kapinin onunde de agliyor cikana kadar) kapi hep kapali duruyor. Onun disinda herseyi kontrol edemiyoruz masa ustleri, mutfak tezgahi heryere cikiyor. Yatak odasinda uyku takimini tirmaklayip deliyor, perdemin tülüne tırnak izleriyle desenler yapti, neyseki delik açmadı. :KK70: Tirmalama tahtasindan başka heryeri yoluyor. Ortalikta deri birsey görmesin hele. Deri ceketimide +deri taytimi yolum yolum yoldu, deri cantami zor kurtardim :KK70: biz yemek yerkende masaya cikip herseyi kokluyor ve bazilarini yaliyor. -.- mideniz bulanabilir ama benim kizcemin agzi temiz :KK70:

Merhaba hanımlar. Havalar ufaktan soğumaya başladı. Bugün işten gelirken yolda yavru bir kedi gördüm. Öyle titreyerek bekliyordu. Guvenlige "siz mi besliyorsunuz annesi var mi yakınlarda" dedim. O da kedinin birkaç gündür buralarda olduğunu arada sut verdiklerini annesini hic görmediklerini söyledi. Sanırım zavallinin annesi yok. Ben de onu orda birakamadim, üşüyordu ve küçücük daha. Annem de evde hayvan beslenmesine ifrit olur. Gizlice odama soktum. Odamin da camekanlı bir balkonu var. Yani soğuk girmiyor. Bir kutuya koydum üzerini örttüm daha öncesinde sıcak suyla yikadim biraz. Simdi uyuyor.

Bana akil verin annemi nasıl ikna edeyim ben, bu kediyi atmak istemiyorum sokağa. Yani odamda yaşayabilir mi? Balkonum da var. Ne kadar süre huzursuzlanmadan kalır orda? Ben alıştıra alıştıra annemin suyuna gide gide onu kabullendiririm ama zaman alır. Mesela şu aralar söyleyemem. Daha önce hic kedi beslemedim evde. Yarin odamin kapısını üzerine kilitleyip gidicem mecbur.
Benim annem de asla, çabuk at onu diye günlerce konuşmuştu. Sevdikten sonra benden güzel baktı, annemin o titizliğine rağmen 8 yıl yaşadı bizimle. Annenize acındırın, sevdirin, alıştırın. Bizimkinin tek gözü yoktu kolay olmuştu.

O yasaklari nasil ogrettin. :KK70: bizimki yasaktan filan anlamiyor. Banyo ve tuvalete sokmuyorum sadece kapi hep kapali duruyor. Onun disinda herseyi kontrol edemiyoruz masa ustleri, mutfak tezgahi heryere cikiyor. Yatak odasinda uyku takimini tirmaklayip deliyor, perdemin tülüne tırnak izleriyle desenler yapti, neyseki delik açmadı. :KK70: Tirmalama tahtasindan başka heryeri yoluyor. Ortalikta deri birsey görmesin hele. Deri ceketimide +deri taytimi yolum yolum yoldu, deri cantami zor kurtardim :KK70: biz yemek yerkende masaya cikip herseyi kokluyor ve bazilarini yaliyor. -.- mideniz bulanabilir ama benim kizcemin agzi temiz :KK70:

Benim bulanmaz :anne: bilmem ufaklıktan alıştırdım çıktı mesela kızdım indirdim öyle öyle alıştı :dondurma: genelde kıyamıyorlar kızmaya ondan alışmıyorlar :KK45: düzenli tırnaklatını kesiyorum heryeri tırmalamaz mesela bi taburemiz var kalın ipli onu tırmalayabilir yasak yok :KK70: yemek yerken hiç ilgilenmez çok ilgisini çeken kokan birşry varsa gelir yanımda durur bende peçete koyup önüne veririm :KK51: aynı anası gibi çok akıllı maşallah :KK70:
Banyo wc bir bizim girer bizimki benimle kuyruğum olduğundan :70:

Su ve mamasını koy, küçük bir kaba da kum. Aşı için aceleye gerek yok, iç dış parazit yapılacak ama onu da mamaya koyup yapabilirsin, veterinerler veriyor. Anneni ikna için ağlayıp kediye sarılacaksın, iyice ağla. Kolay gelsin.

Tebrik ederim hem kendine kadim bir arkadaş hem de ona sıcacık bir yuva olduğun için
Çocukluğumdan beri kedi bakıyorum
Bunun dışında oturduğum semtin sahilindeki kedileri de ihmal etmemeye çalışırım
Tecrübelerimi senin nezninde herkesle paylaşmak istiyorum
Eğer onu yıkadıysan bu gece onu ısıt balkon kapalı da olsa riske atma ishal olursa senin için zor olur
Süt vermişsin yaramayabilir bir parça patates püresi yedir ishal olmasın zorlanırsın
Mamayı veterinere sormanı pek tavsiye etmiyorum hangi mümessil ona çalışıyorsa onun mamasını tavsiye etmesi muhtemel
Buna mamaların arkasını okuyarak bütçene göre kendin karar ver internette içerikleri yazıyor
Mihav diye faydalı bir site var oradan mama karşılaştırmalarına bakabilirsin
Market mamalarından kafadan uzak dur zaten! Tamamen kimyasal
Yaş mama ,ödül maması bu gibi şeylerde de ciddi oranda mono sodyum glokomat gibi lezzet arttıcı kimyasallar var hayvancağızın böbrekleri eline almasını istemiyorsan ne sürekli mamayla besle ne de bunlardan ver
Sadece mama ile besleme bazı günler tavuk ciğeri,balık,tavuk,yumurta,yoğurt,ekmek,bütçene göre et ...ver
Yine nette mama tarifleri var onlardan yapıp günlük yiyeceği miktar kadar bölüp buzluğa at çıkar çıkar ver sadece mama ile asla besleme!

Kum için silika kumlardan uzak dur
Kokulu kum alma ne kadar katkı o kadar kimyasal onu sen de soluyorsun temizlerken
Bentonitli kum al vancat diye bir siteden sipariş ediyorum ben kapıma kadar getiriyor uzun süre yetiyor ben de 2 yetişkin kedi var arada misafirler de geliyor yeni alımlar da oluyor neyse kum 2 ay gidiyor
Başka ne kaldı hah veteriner e sokak kedisi yeni sahiplendim dersen indirim yapar iç parazit iğne yaptır dış parazit için çok kedisi olan veya eve giriş çıkış yapan kedileri olanlar için yazıyorum vetler stronghold u bir tanesini 50 tl den yapıyorlar halbuki kutuda 3 tane var fiyatı 50 tl kendiniz alın enseden damlatın
Kuduz aşısı tavsiye edilmiyor çok ağır bir aşı ben bir kedime yaptırmıştım dışarı gidip gelen part time bir kedidir kendisi çünkü ama gerek yokmuş
Anneniz alışır hiç merak etmeyin hatta sizi evden atar onu atmaz :)
Fotoğrafını yada kısa videosunu bana atarsanız kaç aylık olduğunu söyleyebilirim bu bilgiler ışığında da odada ne kadar sorunsuz kalacağı hakkında yorum yapabilirim
Gece alın koynunuza uyuyun en güzel zamanları sonra biraz değişiyorlar ama yine de çoooookkk tatlılar

Yavru kediler belli bir süre yikanmıyor umarım ölmez .Toz ve katı mamalar var .Mama alın.Sütle olmaz .Aşı da gerekli .En iyisi veteriner bulun.

Merhametiniz icin tebrik ederim.
Normalde kediler yıkanmaz. Kendilerini yalayarak temizlerler ve bu yeterli olur. Temiz hayvanlardir.
Minik yavruyu eve aldığınız icin yıkamışsınız ama onu bu gece sıcak tutun. Bazı yavrular hastalanıp ölebiliyorlar. Sakın bu gece sokağa bırakmayın.
:super:

Sütü de yarı yarıya sulandırarak verin. Inek sütü onları ishal yapıyor. Ağır geliyor.
Yarın bir kedi maması alın marketten yeterli olur. Bir de su tabiki.

Benim bulanmaz :anne: bilmem ufaklıktan alıştırdım çıktı mesela kızdım indirdim öyle öyle alıştı :dondurma: genelde kıyamıyorlar kızmaya ondan alışmıyorlar :KK45: düzenli tırnaklatını kesiyorum heryeri tırmalamaz mesela bi taburemiz var kalın ipli onu tırmalayabilir yasak yok :KK70: yemek yerken hiç ilgilenmez çok ilgisini çeken kokan birşry varsa gelir yanımda durur bende peçete koyup önüne veririm :KK51: aynı anası gibi çok akıllı maşallah :KK70:
Banyo wc bir bizim girer bizimki benimle kuyruğum olduğundan :KK70:

Su kabini deviriyordu arada dikkat cekmek icin oyuzden kizdim ona ama kesinlikle umrunda olmadi. Ayni hareketi devam ettiriyordu. Gittim bir tane su pinari aldim devamli akiyor, deviremiyorda anca oyle birakti o huyunu, rahat ettim. Onun disinda hic laf dinlemiyor. Bizimkinin anasi deli kendi akilli olamazdi :eğlence::halay:

Tebrik ederim hem kendine kadim bir arkadaş hem de ona sıcacık bir yuva olduğun için
Çocukluğumdan beri kedi bakıyorum
Bunun dışında oturduğum semtin sahilindeki kedileri de ihmal etmemeye çalışırım
Tecrübelerimi senin nezninde herkesle paylaşmak istiyorum
Eğer onu yıkadıysan bu gece onu ısıt balkon kapalı da olsa riske atma ishal olursa senin için zor olur
Süt vermişsin yaramayabilir bir parça patates püresi yedir ishal olmasın zorlanırsın
Mamayı veterinere sormanı pek tavsiye etmiyorum hangi mümessil ona çalışıyorsa onun mamasını tavsiye etmesi muhtemel
Buna mamaların arkasını okuyarak bütçene göre kendin karar ver internette içerikleri yazıyor
Mihav diye faydalı bir site var oradan mama karşılaştırmalarına bakabilirsin
Market mamalarından kafadan uzak dur zaten! Tamamen kimyasal
Yaş mama ,ödül maması bu gibi şeylerde de ciddi oranda mono sodyum glokomat gibi lezzet arttıcı kimyasallar var hayvancağızın böbrekleri eline almasını istemiyorsan ne sürekli mamayla besle ne de bunlardan ver
Sadece mama ile besleme bazı günler tavuk ciğeri,balık,tavuk,yumurta,yoğurt,ekmek,bütçene göre et ...ver
Yine nette mama tarifleri var onlardan yapıp günlük yiyeceği miktar kadar bölüp buzluğa at çıkar çıkar ver sadece mama ile asla besleme!

Kum için silika kumlardan uzak dur
Kokulu kum alma ne kadar katkı o kadar kimyasal onu sen de soluyorsun temizlerken
Bentonitli kum al vancat diye bir siteden sipariş ediyorum ben kapıma kadar getiriyor uzun süre yetiyor ben de 2 yetişkin kedi var arada misafirler de geliyor yeni alımlar da oluyor neyse kum 2 ay gidiyor
Başka ne kaldı hah veteriner e sokak kedisi yeni sahiplendim dersen indirim yapar iç parazit iğne yaptır dış parazit için çok kedisi olan veya eve giriş çıkış yapan kedileri olanlar için yazıyorum vetler stronghold u bir tanesini 50 tl den yapıyorlar halbuki kutuda 3 tane var fiyatı 50 tl kendiniz alın enseden damlatın
Kuduz aşısı tavsiye edilmiyor çok ağır bir aşı ben bir kedime yaptırmıştım dışarı gidip gelen part time bir kedidir kendisi çünkü ama gerek yokmuş
Anneniz alışır hiç merak etmeyin hatta sizi evden atar onu atmaz :)
Fotoğrafını yada kısa videosunu bana atarsanız kaç aylık olduğunu söyleyebilirim bu bilgiler ışığında da odada ne kadar sorunsuz kalacağı hakkında yorum yapabilirim
Gece alın koynunuza uyuyun en güzel zamanları sonra biraz değişiyorlar ama yine de çoooookkk tatlılar

Bizimki hic ev yemegi yemiyor. Ev yemegi yemeyen kedinin bobrek iflas mi? Valla 3 gun aç durdu ishal oldugunda tavuklu pureyi yememek icin. Kendi mamasini istiyor. Tavuk, balik, et pisiyor evde hatta cok yiyecekmis gibi deliriyor ama ya ucundan tirtikliyor birakiyor yada yalayip gidiyor.
Ayrica o dediginiz glokomat tan benim mamanin iceriginde rastlamadim ama...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizimki hic ev yemegi yemiyor. Ev yemegi yemeyen kedinin bobrek iflas mi? Valla 3 gun aç durdu ishal oldugunda tavuklu pureyi yememek icin. Kendi mamasini istiyor. Tavuk, balik, et pisiyor evde hatta cok yiyecekmis gibi deliriyor ama ya ucundan tirtikliyor birakiyor yada yalayip gidiyor.

Ben kızıma tavuk ciğeri alıyorum yüreklerini ayırıyorum sokak kedilerine, ciğeri haşlayıp biraz suyuyla blendırdan geçiriyorum katı çorba gibi düşün yalaya yalaya yiyor bayılıyor bir dene istersen ;)
Hem daha ucuz hem daha sağlıklı diye düşünüyorum tabi uğraştırıyor buraz çünkü kokusunu sevmiyorum yaptıktan sonra heryeri domestoslamam gerekiyor :110:

En sevmeyenler sonra asla bırakamayan oluyor. Çevremde kim varsa aynen de böyle oldu. Korkan mı dersin, iğrenen mi dersin, şimdi çocuklarından çok seviyorlar kedilerini..

Back
X