- 1 Şubat 2016
- 963
- 1.493
- 43
- 51
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Maalesef kediniz bağımlılık derecesinde kullandığınız mama dışında bir şey yemiyorsa kedinin doğasında var olan eti balığı veya tavuğu dahi istemiyorsa bu durumdan şüphelenin
İçinde muhakkak bağımlılık yapan kimyasallar vardır
Netten şöyle bir baktım nedense benim kedim çok seçicidir diyenlerin kedileri bayılarak nd yi yiyiyorlarmış bu bile yeterli bir neden çok geç olmadan diğer gıdalara geçin mamayı değiştirmeden bunu başaramazsınız maalesef..
Aynı benim annemYani odada tikılmaktan bunalmaz dimi. Hep orda bakabilir miyim mesela? Annem hic sevmez evin içinde. Tüy dökmesinden vs tiksinir
Merhaba. Bir evcil hayvan ile yaşamak insanın verdiği en iyi karar bence. Anneniz başta at vs der ama Kıyamaz ve 1 ay içinde koyun koyuna yatarlar. Benim babam köpeğimi ben evde yokken atacağını söylüyordu şu an 1 gün görmeden duramıyor. Biraz odanında idare edin balkona bırakmayın kedi kumu alın bir kap içine doldurun hemen alışıp ona yapar wcsini ama lütfen balkonda cam balkon bile olsa kalmasınMerhaba hanımlar. Havalar ufaktan soğumaya başladı. Bugün işten gelirken yolda yavru bir kedi gördüm. Öyle titreyerek bekliyordu. Guvenlige "siz mi besliyorsunuz annesi var mi yakınlarda" dedim. O da kedinin birkaç gündür buralarda olduğunu arada sut verdiklerini annesini hic görmediklerini söyledi. Sanırım zavallinin annesi yok. Ben de onu orda birakamadim, üşüyordu ve küçücük daha. Annem de evde hayvan beslenmesine ifrit olur. Gizlice odama soktum. Odamin da camekanlı bir balkonu var. Yani soğuk girmiyor. Bir kutuya koydum üzerini örttüm daha öncesinde sıcak suyla yikadim biraz. Simdi uyuyor.
Bana akil verin annemi nasıl ikna edeyim ben, bu kediyi atmak istemiyorum sokağa. Yani odamda yaşayabilir mi? Balkonum da var. Ne kadar süre huzursuzlanmadan kalır orda? Ben alıştıra alıştıra annemin suyuna gide gide onu kabullendiririm ama zaman alır. Mesela şu aralar söyleyemem. Daha önce hic kedi beslemedim evde. Yarin odamin kapısını üzerine kilitleyip gidicem mecbur.
Annenize söyleyin bence. Kumu yok,kutuda çişini yapacak siz yokken,acıkacak,miyavlayacak. Anneniz odanıza girse siz yokken duyacak muhakkak.Ya bizim oturduğumuz yer de öyle. Pek kedi kopek yok. Bu kedi nerden geldi ona sasiriyorum zaten. Birakamam açıkçası. Dışarda açlıktan donacagina sıkılsın evde. Ama iste annemin yaygarasindan da cekinmiyor değilim :)
Bence fazla abartiyorsunuz kediler seviyor diye icinde illa bagimlilik yapici madde mi olacak? N&D Suan Turkiye icerisinde bulabilecegimiz icerigi guzel, kaliteli mamalardan bir tanesidir.
Kullandigim marka mamadan baska birsey yemiyor degil yazdigim yas mamalari yiyor gayette. Farkli bir kuru mama versem onuda yer. Sokak kedilerine aldigim bonaciboya göz dikiyordu.
Sadece evde pisenlerden begenemiyor, yemek istemiyor.
Keşke abartıyor olsam "kullandığım yaş mamadan başka bir şey yemiyor değil" cümlenizi okuduğumda acaba ben yanılıyor muyum dedim zannettim ki cümlenizin devamında kedinin doğasında olan gıdaları yazacaksınız yaş mama da yiyiyor yazmışsınız...
Bu tür değerlendirmeler zamanla
anlaşılır
Hayvanları sadece mama ile beslemek herşeyden önce kolaya kaçmaktır
Kediler beslenme şekillerine göre strict carnivores sınıfına giriyorlar buradan yola çıkarak neye ihtiyaçları olduğu bulunabilir.
Asla abartmıyorum eksik bile söylüyorum bu söylediklerim de kafadan attığım şeyler değil tamamen bilimsel makaleler ışığında bildiklerimi sizlerle paylaşıyorum
En azından Yrd. Doç Dr. Murat Sedat BARAN
Dicle Üniversitesi
Zootekni ve Hayvan Besleme Uzmanının bu konu hakkında güzel bir makalesi var onu netten bulup okumayı hayvan besleyen herhese tavsiye ederim
Okuyan herkese teşekkür ederim
Keşke abartıyor olsam "kullandığım yaş mamadan başka bir şey yemiyor değil" cümlenizi okuduğumda acaba ben yanılıyor muyum dedim zannettim ki cümlenizin devamında kedinin doğasında olan gıdaları yazacaksınız yaş mama da yiyiyor yazmışsınız...
Bu tür değerlendirmeler zamanla
anlaşılır
Hayvanları sadece mama ile beslemek herşeyden önce kolaya kaçmaktır
Kediler beslenme şekillerine göre strict carnivores sınıfına giriyorlar buradan yola çıkarak neye ihtiyaçları olduğu bulunabilir.
Asla abartmıyorum eksik bile söylüyorum bu söylediklerim de kafadan attığım şeyler değil tamamen bilimsel makaleler ışığında bildiklerimi sizlerle paylaşıyorum
En azından Yrd. Doç Dr. Murat Sedat BARAN
Dicle Üniversitesi
Zootekni ve Hayvan Besleme Uzmanının bu konu hakkında güzel bir makalesi var onu netten bulup okumayı hayvan besleyen herhese tavsiye ederim
Okuyan herkese teşekkür ederim
Baştan rica ediyorum yardımcı olmak için yazdıklarımdan sonra rıvavıra gibi yapmayın hakaret etmiş bana o kadar kırıldım ki insanlar neden böyle ..
Veteriner insan gıdaları demiş ben insan gıdaları verin demedim ki.
Hayvanın doğasında olan tavuk eti ,balık,yumurta,bütçeye göre kırmızı et,tavuk ciğeri,sakatat v.s tavsiye ettim.
Hayvanınızın kusması normal değil ters giden birşeyler olduğu kesin
Mamalar çokta masum değildir en kaliteli mama da bile raf ömrünü uzatmak için koruyucu maddeler var bunu koymak zorundalar
Hayvanlarınızı sadece mama ile beslemeyin tek söyleyebileceğim bu