- 10 Ocak 2025
- 538
- 280
- 18
- 33
- Konu Sahibi choccywhoccydoodah
-
hala gülüyorum ya çünkü benimki de obur biliyorum o atlamaları zıplamaları hayal ediyorum da hahahahEvet cidden çıldırdı, dün kavanozlara bölüştürmek istedim,yine tabi ki dışarı çıkardık bizim yavruyu,deliriyor zira ,başımızda bekler kokusuna çıldırır günah diyerek. Neyse kavanozladım(paketin cırtı falan yok,açınca açik kalıyor kokusu da yoğun diye kavanozlara yerleştirdim hem bayatlamasın hemde kokmasın diye)yemek saati geldi,tabi balık kokusu aldı başını yürüdü derken yine kapıda üzerime atlamalar,ulumalar delirmeler. Bizim köpek uluyabiliyormuşşok olduk.
Seçici diyemem eminim ekmek bile versem yer ama tabi ki henüz evden bizim yediklerimizden vermedik. Balık kokusuna çıldırıyordu zaten,evde ton balıklı birseyler yaptıysam falan. Ondan bir cesaret aldım aslında dedim havada karada yer bunu.
Kuzulu ödül maması aldım küp küp onları da seviyor. Çiğneme,bisküvi formunda da aldım ciş ,kaka ödülü olarak veriyorum. Birde preslenmiş kemik aldım ama onu parçalayıp yiyemediği için sinirleniyor. İlk verdiğimde baya oyaladı ama sonradan yüzüne bakmaz oldu. Bizi kırtlatmak yada yiyebileceği şeylerle uğraşmak istiyor. Obur zira.
Kuzulu mama da yer diye düşünüyorum ben. Pro performance duymadım hiç,hep belirli markalar biliniyor,heryerde de bilinen markalar listelenmiş. Aslında yerli marka iyi olur ama tabi içerik önemli. Bu marka gerçek kurutulmuş balık ve sebze kullanıyormuş. Orijen de iyiymiş Acana'nın bir üst markasi dediler ama bunu sevdi macera aramaya gerek yok belkide. Gelişimine göre değerlendiririm. Boyu uzadı baya,kaslı bir şekilde gelişiyor sanki. Tüy dökümü de minimuma indi.
16 yaş maşallah, tüyü kadar ömrü olsun.
2 aylık bebekle de kolaylıklar diliyorum ,cis kaka konusu yorucu olsa da,bebekler muazzamlar,insan içine sokmak istiyor. Sağlıkla büyüsün.
Evet çok komik,eğlenceli o halleri. Bir ara acaba az mama mı veriyoruz diye bile düşündüm zira sürekli aranıyor adam. Genelde neşeli bir hayvan zaten,herkes onu sevsin istiyor,biri laf atsın hemen bir kuyruk sallamalar, üzerine atlamalar. Kuyrukla yekpare popo da sallanıyor zaten acayip komik oluyor halleri.hala gülüyorum ya çünkü benimki de obur biliyorum o atlamaları zıplamaları hayal ediyorum da hahahahsize de neşe oluyor bu manzaralar boğaz için herşeyi yapar dediğimiz tiplerden sizin minik aradığınız mamayı bulduğunuza göre ev yemeğine çok ihtiyaç duymazsınız,zira kaliteli mamaların için de onların ihtiyacının bir kısmı var,ev yemeğinin tadını alıp mamaya burun kıvıran köpüşüm de olmuştu,köpüş henüz genç ileri kş yaşlarda takviyelerle desteklersiniz.maşallah çok şanslı,bu kadar ödül maması ile temel kpmut eğitimlerine de başlayabilirsiniz,şuan tam zamanı,bu aylar da tam olarak öğrenmez ama başlangıç için aşinalık olur,gün için de 15 20 dakika ayırın yeterli.
pro performance yerli üretim,diğer bahsettiğimiz mamalar ithal,yerli üretim de 1.sırada ithal ürünlerin iyileriyle de yarışıyor.ithalleri bulmak da zorlanıyorum hem de neden marka için bir dünya para vereyim dedim.içeriğinin özellikleri hoşuma gitti sizin mamayla %30 protein farkı var,benim ki %30 daha düşük,ama geri kalan özellikleri neredeyse birebir,maddi olarak zorlamıyorsa şuan ki mamaya devam edin,ben de çocuk çok o yüzden fiyat olarak uçamıyorum
kilo ve haraket olarak gözünüze batan bir durum yoksa doğru yoldasınız,teşekkür ederim size de çiş kaka yolunda kolaylıklar olsun
ben evde bakmıyorum neyse ki,ama evime yapışık bir alan var bebeğimin oyun alanı bizim oturma bölgemiz orada kalıyor miniğim tuvaleti geldiği zaman yaygara koparıyor yetişemezsem temizlemek kalıyor bana
O kadar okudum, baktım, ettim bi' tanecik fotisini göremedim, hayal kırıklığı içindeyim.
17 yıl boyunca gözümün içi gibi baktım kuzuma, kendimizden iyi baktım, 6 ayda bir kontrollerini, kan testlerini, organları ne durumda diye testlerini her şeylerini yaptırdım. Hayatımda aldığım en güzel iltifat ne fiziki görünümümle ilgili olanlardı ne de kişiliğimle ilgili olanlar, 2 ayrı vetin "yaşını bilmesem sonuçlara bakınca 5-6 yaşında yetişkin zannederdim" sözü oldu.
Yıllar içerisindeki öğrendiklerimi yazmak isterim.
Royal canin, Pro plan, almayınız, paranıza yazık. Royal canini her kedi, köpek yer çünkü bir nevi bizim fast food gibi düşünebilrisiniz, fast food gibi zararlı anlamında yazmıyorum, yağlı bir mamadır, severler, ancak içeriğine bakınca kedi, köpek değil de tavuk besliyormuşuz gibi mısır, pirinç, arpa, buğday görürsünüz. Gereksiz.
Acana kullanıyormuşsunuz, içeriği çok güzeldir, protein miktarı yüksektir, bu sebeple enerjisini tam attırmanız lazım.
Yazılmış zaten N&D de aynı şekilde güzel mamadır. Az tahıllısını tercih ediyordum ben.
Brit Care markası var, tek başına Brit değil, Brit care olacak, o da güzel mamadır.
Kuzum ilk geldiğinde ay ev köpek kokacak, evde koku olacak diye gözümü korkuttular, yerleri her gün domestoslu su ile siliyordum. Sonuç olarak yavrumun göbeğinde kırmızı kabarcıklar çıktı, derhal bıraktım, temiz içerikli deterjana aldım, frosch diye bir marka vardı, onu almıştım. Sonra benim de halim kalmadı her gün ev silmek için. Sonuç olarak ev köpek kokmadı. Hiçbir zaman kokmadı.
Koku olan eve de denk geldim. Yetişkin köpeklerini üşendikleri için banyoya tuvalet yaptırmaya alıştırmışlar, mama desek yok, ev yemeği, elbette kokar o ev. Düzgün mama kullandıktan sonra koku olmaz, hiç merak etmeyin.
3 ayda bir yıkıyordum ben, yanlışmış mesela bu da. Daha uzun süre yıkanmamaları daha iyiymiş hatta.
Lütfen tıraş ettirmeyin, yazlık kışlık tüy olayını biliyorsunuzdur zaten, tıraş ettirseniz de tüy dökülecek. Zamanla büyüdükçe ve düzgün beslendikçe azalacak. Bir de tıraş ettirince tüylerinin kalitesi bozuluyor. 3 sene kadar tıraş ettirmedik, nasıl pırıl pırıldı tüyleri, ipek gibiydi. Tıraş sonrası parlaklık tamamen gitti, yumuşaklık azaldı.
Köpekler için balık yağı alın, mamasına sıkın, ömürlük bir takviyedir. Aynı şekilde toz taurine harika bir takviyedir, doz aşımı yoktur, tamamen doğaldır, bu yüzden topaklanma yapar. Kalp, göz, beyin aklınıza ne geliyorsa korur, destek olur.
Kuzuma ilikli kemikten kemik suyu yapıyordum, bazen dondurma niyetine veriyordum, çoğunlukla mamasına döküyordum.
Dişleri kaşınacak, elinize saldıracak, kaşıyıcı oyuncak ya da kemirme kemiği alın.
Bir de foti atın ama lütfeeeen
yaaa maşallah resmini gördüm,köpüş değil ki o minik kutup ayısı çok tatlııı,yumuşlamak istersim o suratı ne kadar sevimli yerim o güzel suratı uzun zamandır gördüğüm en aevimli miniş olabilirEvet çok komik,eğlenceli o halleri. Bir ara acaba az mama mı veriyoruz diye bile düşündüm zira sürekli aranıyor adam. Genelde neşeli bir hayvan zaten,herkes onu sevsin istiyor,biri laf atsın hemen bir kuyruk sallamalar, üzerine atlamalar. Kuyrukla yekpare popo da sallanıyor zaten acayip komik oluyor halleri.
Çok hızlı hatta kıtlıktan çıkmış günlerce aç kalmış gibi saldırıyordu mamaya ,tabağını değiştirmek zorunda kaldım,şu içinde çukurlar şekiller olan yavas yeme tabaklarından aldım,biraz zorlanarak ama daha yavas yemeye başladı.
Temel komutları öğrendi ,otur,bekle vb ama canı isterse yapıyor. Mesela kaka yaptı ödül maması alacak,ben önce kakayı poşetleyip atıyorum,o zaman oturup uslu uslu bekliyor (tabi ki yine mevzu yemek) ama bazen dinlemediği yada duymazdan geldigi de oluyor.
Protein konusu da royal canin,virbac, proplan kullandım,gerçekten doymuyor gibiydi. Bu mamayı yedikten sonra gidip yatıp uyuyor aranmak yerine. Ha yemek saati yaklaşınca yine aç (oburluktan)ama mesela patisini tabağa koyup bekleme vardı önceki mamalarda bunda onu yapmıyor. Aşırı hareketli olduğu için belkide bilemiyorum. Yada yürüyüşe çıkarınca ki site içinde minik bir tur atıyoruz sadece,gelince hemen olduğu yere yatıp uyuyordu. Şu an daha canlı daha hareketli. Belki büyümenin de etkisidir tabi mamadan bağımsız bilemiyorum. İlk köpeğimiz biz de öğreniyoruz,halini anlamaya çalışıyoruz ama sevgi dilini çok güzel anlıyoruz. Arada delirip evde hızlı hızlı koşup atlıyor koltuklara falan ama asla yakalamak mümkün değil. Çok sevinçli olduğunda yapıyor bunu genelde.
Sizin bebeğe de maşallah. 2 aylık öğrenmiş çişi gelince haber veriyor. Bizimki koklamaya başlayınca sağı solu,toparlayıp çıkarıyoruz dışarı,gözden kaçarsa o hali kaçırdığı oluyor hala. Ped koymuyorum artık kafasi karışmasın diye. Ortalığa yaparsa da temizliyoruz yapacak birşey yok. İllaki öğrenecek. Kaslari gelişecek daha uzun süreler tutabilecek zamanla. Şimdilik fazla fazla çişe çıkıyor. Minik bir yürüyus sonra uyku,azıcık oyun,biraz kudurma bol bol yalama,arada bir iki kırtlatmaile geciyor günlerimiz.
Evet bazen diyorum ķöpek kılığına girmiş ayıcık bu diye. Kapı sehpa falan kemirmeye çalışıyoryaaa maşallah resmini gördüm,köpüş değil ki o minik kutup ayısı çok tatlııı,yumuşlamak istersim o suratı ne kadar sevimli yerim o güzel suratı uzun zamandır gördüğüm en aevimli miniş olabilir
yavrucuklar öyle benimki de kıtlıktan çıkmış gibi yiyor,henüz bebekler aktifler de hep ihtiyaçları var.
baktığınız tür insan dostu karakterik yapısı bu ee evde de şımartılıyorsa ki nasıl şımartılmasın o sevimlilik abidesi 41 sefer maşallah,isyan bayrağını çekmesin yakında bolluk vardı şimdi ne oldu bu sahibeye diye
bir kaç ay sonra tam net algılayacak komutları,şimdi asi çağında,bu kadar öğrenmesi bile güzel onun için,yeterli enerjiyi alıyor demek ki yeni mamasından,mutlu tok bir köpüş,bu kadar ince düşünmeleriniz bile güzel onun için ilk canınız olmasına rağmen,benim gibi bi telaş köpüş annesi görüyorumyemekten 15 dakika sonra dışkılama ihtiyacı duyuyorlar,o aralığı kaçırmazsak iyi,ben yetişemiyorum bazen,2 çocuk bir bebek garibime sıra gelmiyor bazen,evde herkes hayvanları çok sever ama bakıma sıra gelince herkes ölü taklidi yapıyor,eşimin getirip bakmama gibi bir huyu var
dediğin gibi biraz daha büyüyünce daha uzun süreli tutacak,bir arkadaşım da evde bakıyor,sabah işe giderken tuvalete çıkarıyor akşam 5'e kadar tuvaletini yapmıyor hayvan o derece bir irade var,büyükler de tutma süresi de daha uzun olunca..bir kaç aya biter çilemiz
köpüşle ilgili yazdıklarınızı hep tebessümle okuyorumEvet bazen diyorum ķöpek kılığına girmiş ayıcık bu diye. Kapı sehpa falan kemirmeye çalışıyoroyuncakları biz oynatırsak ancak. Bir peluş aslanı var,sabah onu ağzına alıp geliyor bizi uyandırmaya,ağzında aslan totosunu sallaya sallaya geliyor O ıslak burnunu getirip yapıştırıyor insan mıncıklaya mıncıklaya sevmek istiyor.
Kimse kıyamıyor ona,haliyle hep bir ödül maması kapma peşinde.
Benim çocuklarım 7 ve 13 yaşlarindalar. Tabi ki şu an çişe götürüp oynama vb şeyleri yapıyorlar ama okul zamanı tüm bakımı bana kalacak. Kızım zaten lisanslı voleybolcu, lgs senesi bu sene,okul, dershane ve voleybol arası ne kadar vakti kalırsa o kadar ilgilenebilecek. Sadece sevebilecek kısacası. Oğlum henüz sorumluluk alamaz tabi tam anlamıyla ama yardımcı olur.
Senelerdir istiyorlar ancak bu sene karar verip alabildik. Pozitif anlamda faydalı oldu bize de,çocuklara neşe getirdi. Sürekli komik komik birşeyler yapıyor bizim minnoş. Hep ağzımız açık gülüyor haldeyiz. Bambaşka bir duyguymuş hic büyümeyen bebek gibi(fiziki anlamda değil)
Kaka cis konusu aslında öğreniyorlar ama bizim de işaretleri kaçırmamamız gerek. Dün kızım antrenmandan geldi ayaküstü sohbet ederken birşeyler anlatıyordu, bir baktık salona eskiden pedi koyduğumuz yere doğru gidiyor koşa koşa son anda yakaladık toprağa zor yetiştiO anı kaçırsak büyükçe bir çiş bizi bekliyordu salonda. Yerleri koklamaya falan başlıyor hatta kakası varsa kendi etrafında dönüyor oradan anlıyorum artık. Ama işte hep gözümüz üzerinde olacak. Henüz kapıya gitme gibi bir durumu yok. Ama şu ve yemek ihtiyacı olduğunda çok güzel anlatıyor. Suyu bitmişse geliyor yanıma ne istiyorsun diyorum,kendi su şişesine bakıyor,su kabına pati atıyor. Çiş işine gelmiyor bence. Ama yemek ve su için ruhunu satar. Zamanla daha düzene oturur,pede yaparken minik minik yapıyordu çişini,şimdi tek seferde daha dolu yapıyor. Aslında tutabildigi kadar tutuyor bence. Ama tabi heyecanla falan illaki kaçırıyor. Çocuklarda öyledir ya,tuvalet eğitimi verirken oyuna dalıp kaçırırlar bazen,bu da onun gibi.
Arkadaşımın 8 yaşında Goldeni de sabah akşam çıkıyor ki 7 gibi dönüyor eve işten. Tüm gün uyuyormuş o da evde kimse yokken. Hatta bazen kameradan sesleniyorum kalkmıyor diyor,bir kaç defa gidip zile bastık ki kalksın kız korkuyordu birşey mi oldu hiç kalkmadı diye,rica etmişti bizim zile basarmısın uyanmıyor ne söylesem diye. Neyseki sadece miskinlik yapıyormuş. Zili duyunca kalkıyordu.
Sizin çocuklar küçük sanırım,ilerde sorumluluk alırlar diye düşünüyorum. Ben herkesi oturttum karşıma, üzerinize düşeni yapacaksınız yoksa ben yokum dedim daha en başından. Eşim sabah 5de çıkarıyor çişe, kahvaltı öncesi ve sonrası kızım hallediyor. Arada ben çıkarıyorum,daha çişi gelmeden uyurken o,Biz kim çıkarıyor sıra kimde modundayız. Eylüle kadar böyle paylaştık,herkes görev adamı gibi uyuyor buna ama tabi şimdilik. Ha eninde sonunda bana kalacak herkes işine,okuluna gidince ama iyi gidiyoruz.
Sağlıkla büyüsünler,hastalık uğramasın kapınıza illaki hallolur ,bunlar güzel telaşlar.
Anneler halleder her zaman
Veteriner 45 kiloyu bulur diyor bizim köpüş için. Bende çocuklara ara ara hatırlatıyorum hep böyle kalmayacak bu köpek,ona göre sevin diye zira orta ırk diye geçsede iri kaslı bir köpek olacak sanırım. Biz de severken ısırma olayı olmasın,alışmasın istiyoruz başa çıkamayız büyüyüp ısırırsaköpüşle ilgili yazdıklarınızı hep tebessümle okuyorumvallahi sizin ki biraz daha büyüdüğü zaman hala sağı solu sizleri kemiriyor olsa mazallah ahahahah,şuan bebek dişleri olduğu için kaşınma aşamasında keşke bizim üzerimizde denemeseler,hadi benim ki orta ırk çok bir zarüriyeti yokta sizin ki maşallah ben elime geçirsem onu hiç acımam mıncıklarım ahahah,
sanırım aynı yıl evlenmişiz(2011) benimkiler,13, 11.5, 1.5 yaşlarındalar,ortancam kardeşine bakmaktan bıktı iş yaparken ona gözletiyorum,dışarıya çıktığı zaman köpüşle ilgileniyor,büyüğüm de tembel biraz onu da evde işlere faydası oluyor bana dışarıyla pek işi yok,2 civciv,bir kedi,2 köpüş,bir papağanım var daha çok ben ilgilendiğim için onlar da saldı,bana da terapi gibi geliyor hep benim suçumhepsi sahiplenme yoluyla geldi kimsesizler kimsesi vakfı gibi oldum anlayacağınız,
kendimi bildim bileli ruhumu hayvanlarla teselli ediyorum,ailem bu konu da hiç sınır koymadı,çocuklarım da şanslı bu bakımdan,çocuklarımıza muntazam katkısı var hayvanların bu açıdan çok iyi yapmışsınız,ruhen ve kişisel olarak değer kazanıyorlar.
lgs demişken inşallah güzel yerler kazanırlar bize de yük biniyor bu süreçte sanki biz kazanacakmışız gibi bir halimiz olacak bu dönem de,ilk tecrübelerimiz,bu devir çok şanslı aileler imkanları önlerine koyuyor kıymet bilseler keşke,benim oğlum da valeybol diye tutturdu geç mi kaldık bilmiyorum ki 13 yaş için...
sizin köpüş yakında efendiniz gibi davranırsa şaşırmayacağımyavaş yavaş ipleri eline alıyor gibi,fazla zeki korkulur ondan ilk çiş noktasını zamanla unutacak,köpekler yattıkları ya da yedikleri noktalardan uzağa yapmak isterler hep,heye canla çiş kaçırma olayı da muntazam o cüsseyle tutsa zaten bir sorun her yanı almış başını gitmiş maşşallah benimkini ben tasmayla bağladığım için uzağa gidemiyor o yüzden gürültü kıyamet...
aslında çok karşıyom bağlama işine ama 2022 yılında çok sevdiğim köpeğime araba çarptı hala unutamam,üç hane bir aradayız büyük bir alandır,bahçeden çıkan kapıyı kapatmadığı için ki bilerek yaptıklarını düşünüyorum köpeğim 16 yaşında ki kızımla yola gidiyor (16 yaşında ki karşıdan karşıya geçmeyi biliyor) o bilmediği için diğerinin peşinden koşarken araba çarpıyor,kucağımda öldü,pandemi dönemi vet bulana kadar 40 dakika içinde uçtu gitti..
o günden sonra köpek istemedim bi daha ama bu minik geldi kızımla büyüsün istedim,sevgileri bir başka...
arkadaşınızınki de yaşlı grubunda artık,bundan sonra uyku huzur diyip yatmış ne yapsıninsan yaşına göre hürmetler edilecek yaşta
severken güzel de sabah kim kalkacak yumuşacık yataktan dimibiraz daha büyüyünce bütün ev halkını ayağa diker o zeki ayıcıkgil
inşallah sizin de,çoluk çocuk,sonradan katılan minik üyeler hep birlikte büyüyüp gidecekler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?