- 1 Temmuz 2012
- 1.394
- 2.093
- 333
- Konu Sahibi NickimTam13Harf
Biri bana mi seslendi ne:))8 yasimdan beri evimizde hep kedimiz olmustur.su anda da halihazirda bir tane var.tam bir kedi manyagiyim yani.aslinda butun hayvanlara deli oluyorum.kedilerin hepsini yavruyken aldik.tatli minnosun resmini gordugum kadariyla 1 aylik ile 45 gunluk arasi birsey.su anki kedimi de buldugumda seninki kadardi 45 gunluk demisti vetetiner.1 aylik kediler tuvaletini kuma yapabilir.poposunu islak pamukla silerek yaptirmaniza gerek yok yani.hemen bir kum kabi edinin.kapaklilardan olsunki koku yapmasin.zaren kabin icibe kumu koyup kediside birkac defa icibe koydunuzmu hemen ogreniyorlar oraya yapmalari gerektigini.belki baslarda virkac kaza olabilir ama anlayisli olacaksin artik annesi:))kum olarak mutlaka ince taneli topaklanan kum alin.mirmir cok iyi bu konuda.buyuk tanelileri tavru kediler yemeye kalkabiliyor bazen.yani en azindan benimki oyle yapmisti bu kedicik kuru mama yiyebilir artik.acana en iyi en saglikli kedi mamalarindandir.her yastan ve her cinsten kedite uygundur.tananen dogaldir.benimkini 4 yasina kadar onla besledim ama simdi yemiyir bikti sanirim.degistirdim ben de.veterinerlerde petshoplarda bulunmuyor.ben internetten siparis veriyordum.suyu her daim taze olsun.3-4 saatte bir tazeleyin.cok fazla yas mana vermeyin.enn fazla haftada 1 kez olabilir.kediler yas mamaya bayiliyor ama cok zararli.hatta hic vermeseniz bile olur.birkac parca oyuncak alabilirsiniz.soyle ziplatmali kosusturmacali olanlardan.cingirakli top fare vs..cok fazka almaniza gerek yok zaten herseyi oyuncak olarak kullaniyorlar onlar.kollariniz bacaklariniz dahil buna:))pis bile olsa yikamayin.o kendini ymtemizler yalayarak.cok kirliyse bir bezi hafif islatip yavasca silebilirsiniz.belki bir defaya mahsus olnak uzere veterinerde yikatabilirsiniz hani o ilk sokak kirleri gitsin diye.benimkinin uzeri pire doluydu.vetetiner pire ilaciyla necburen yikadi.cunku yavrum kasinmaktan helak dusmustu artik.kasidigi yerler kaniyordu.ondan sonrada hic yikanmadi zaten.kediler icin yatmaya minderlet satiliyor isterseniz alabilirsiniz.ama ben aldigima pisman oldum.cunku ona alisti bir turlu yanimizda yatmadi sonra.sizde benim gibi kediyle koyun koyuna yatmayi seviyorsaniz almayin:))yavru kediler hareketi olur oyun oynamayi sever.bu oyunlar sirasinda kediden kediye degismekle beraber koltuk ve perdelerinizde hafif hasarlar meydana gelebilir.tamam belki biraz agir da olabilir:))isterseniz tirmalama tahtadi alabilirsiniz ama bence cok gereksiz.cunku onun disinda herseyi tirmaliyorlar.o sus olarak duruyor oyle.en iyi tirmalama tahttasi koltuktur:))bir de tasima cantasi edinirsiniz.bir yere goturceginiz zaman lazim.tabii icine sokmayi basarabilirseniz.benimki 4 yasinda.4 yildir o tasima cantasina sokmak icin en az 1 saat ugrasiyoruz butun ev halki olarak .7-8 aylik civari kizisma donemi baslayacak(disi ya da erkek farketmez)o donem bir felaket iste.kisirlastirmaniz gerekecek cunku baska yolu yok.yok dogasina aykiri yok annelik evlat sahibi olmak onunda hakki vidi vidi diyenler olacaktir simdi.gecin o isleri .kediler seviseyim de zevk alayim diye kizismazlar ya da bir cocugum olsa keske demezler.tamamen ic guduseldir onlarinki.zaten kisirlastirnazsaniz hem size hem kediye eziyet olur.o donemde oyle bir bagiriyorduki patik vallahi apartnan inliyordu.sabahlara kadar onun basini bekleyip oyun oynatiyordumki bagirmadin millet rahatsiz olmasin diye.cocuklarimda bu kadar utkusuz kalnadim yani kisirlastirdikra rahatladik.bunlarin disinda tatil vs biryere giderken problem oluyor.ona gore plan yapmak zorunda kaliyorsunuz ya da hic gidemiyorsunuz.fakat tum bu zorluklarin disinda onu o kadar cok seveceksiniz ki azicik cani yansa tum kalbiniz sizlayacak.birazcik hasta olsa gece gunduz basini bekleyeceksiniz.uyudugu zamanlarda nefesini kontrol edeceksiniz iyimi diye.sizin omrunuz olacak o,caniniz cigeriniz,bazen sirdasiniz en yakin arkadasiniz.hep iyiki diyeceksiniz.iyiki girmis hayatima.tipki bir evlat gibi.hani demissiniz ya biraz bakicaz sonra disari mi biraksak diye.buna cevap bile vermek istemiyorum cunku mumkun degil:))yapamayacaksiniz zaten.cocugunuz var mi bilmiyorum ama ilerde bebek sahibi olmaya karar verirseniz sakin ana sakin kedinizden vazgecmeyin.kim ne derse desin.kil tuy bunlar hikaye.yok oyle birsey.kedinin tuyu cigere kacipta yapismaz.kist yapan tuyu degil tuyunun uzerindeki parazittir.asilarini yaptirdiginiz surece isterseniz avuc avuc yutun bir zarar yoktur.bizim sacimizdan farksizdir.hayirli ugurlu olsun evinizin kucuk nesesi ugur getirsin sizeArkadaşlar merhaba. Eşim iş yerinin orda yavru bi kedi bulmuş, bi süre gözlemlemiş annesinin olmadığına başıboş kaldığına kanaat getirmiş. Bugun de bayağı yağmur yağdı, yavrucak dışarda ıslanmış epeyce.
Kediyi eve getirecek, bir süre biz bakıcaz. Hemen veterinere goturemeyebilirim, bu süre zarfında nasıl bakmalı ne vermeli ne vermemeli tavsiyeniz var mı? İnternetten de okudum hemen bikaç şey. Sizlerden de fikir almak istedim. Kedinin kaç hafta civarı olduğunu, sağlık durumunu henüz bilmiyorum. Sadece miyavlamasını duydum tiz bi sesi var :) bebek sanırım daha.
Bir de bakmayı becerebilirsem eğer kediyi sahiplensek sokaktan ayırsak kötülük mü etmiş oluruz? Neticede her canlının kendi doğası farklı..
Tavsiyelerinizi bekliyorum