• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yavrum ortada kaldi:(

Bence kesinlikle izne cikin para birikimine bir sene sonrada baslarsiniz in cok cok zordada kallazsiniz cocugun sana kokuna ilgine sefkatine ihtiyaci var hemde en cok bu donem o daha bebek baska seyler biraz bekleyebilir ertelenebilir ama canimiz kanimiz cocugumuz oncelikli olmali bence..

Cok mecbursan izne cikip maas alamazsam ciddi problem olur gecinemeyiz diyen varsa mecburiyet ayri bisey sonucta cocuklarimizin gelecegi icin calisiyorz ama izin imkaani varsa birikim yapmayi 1 sene daha ertelemek daha mantikli zaten kres yasi gelince oda daha rahat eder sizinde iciniz rahat olur

Ben de Batman'da kimseye güvenemeyeceğim için 2 sene ücretsiz izin aldım 13 ayı bitti

Binbir emekle oku atan öğretmen ol.ama kendi cocuguna bi çözüm bulama:KK43: burda kimsenin yapabileceği bişey yok belki ama icimi dökmek istedim.kucuk biyerde yaşıyorum ve bakıcı bulamıyorum bulduklarimin hepsini ailevi problemleri var esimde bana cok beklentin var diye sitem ediyor. Halbuki tek istegim çocuk sevgisi olan birinin oğluma bakmasi.sanki alman dadi aramiyorum ya.komsum bakacakti.ama olmadi cocugimu sabah sabah uykudan alıp başka eve goturunce cok cok ağlıyor. Komsumda sen gidince koseye vekilip sessizce icli icli ağlıyor ben üzülüyorum dedi en azından kendi evinde bakacak birini bul dedi.zaten sabahin korunde baska biyerede cikartamam falan filan.icimi döktüm sadece ucrrtsiz izine girisicem galiba.ev pesinati biriktirwlim diyorduk ama ne yapayim olur olmaz birine birakamiycam:KK43: not kvdeden Hayır yok.annemde kucuk kardesimin okulu var gelemiyor:KK43:
Tamam anlıyorum cocuğunuza kıyamıyorsunuz ama biraz dik durun allah askına. Çalışan annelerin cocuklarının hepsi sabahın köründe evinden cıkıyor. İçli içli ağlıyor. Bence eşiniz haklı, kendinizi sartlara göre sekillendirmek yerine sartların size uymasını istiyorsunuz.

Iyi niyetinizle konu sahibine alternatif sunmak istemissiniz ama Bebeğin anneye özlemi bir eşya ile telafi edilemiyor ki..

Gündüz bakımevleri konusunda haklısınız ama
Ama o eşya fikri ise yarıyor eğer mecbursa benim kızım alisana kadar yastığına sarılmış.... Üzücü ama ise yarıyor

Kres, gunduz bakim evi gibi bir yer yok mu bulundugunuz yerde? Uzman insanlarin yaninda oldugunda kendinizi daha rahat hissedersiniz, hem de yasiti çocuklarla arkadaslik etmis olur

Ücretsiz izin hakkiniz da azalmış bu sure zarfında sürekli bakıcı aramalisiniz... Evde çok da ha rahat oluyor, çocuk için ikisini de tecrübe ettim ben

ogretmenseniz dusunmeden ucretsiz izne cikin tabi,pesinat biriktirmek cocugunuzdan daha mi onemli Allah askina?

bana sanki sen azıcık evhamlı ve pimpirikli gibi geldin.mutlaka bir bakıcı bulunur biri olmazsa diğeri ile anlaşacak bir yol vardır.çocuklarımız söz konusu olunca biz anneler bazen abartabiliyoruz çünkü en en iyisi olsun istiyoruz haklı olarak.

ücretsiz izin iyi olur ama bence biraz daha araştır.

peşinat biriktirmek mi? çocuğunuzun psikolojik sağlığımı? memursunuz alın izninizi bakın rahatınıza para yerine konulur elbet... mukayese bile etmeyin

Ne öğretmenisiniz siz hanımefendi? Neden Türkçe'yi bu kadar katlettiniz? Kusursuz yazmanızı bekleyen yok ama en azından ayrı yazılması gereken "de"ye falan dikkat etmeli insan. Öğretmen değilim, kusura bakmayın ama ben utandım şu an. Forum kurallarından birisi de dilimizi mümkün olduğunca düzgün kullanmaktır. Belki burası sanal ortam diye fazla dikkat etmiyorsunuzdur ama bari mesleğiniz gereği dikkat etmelisiniz bence. Biz sizin ders verdiğiniz çocuklar değiliz ama insan bari öğretmenlerden düzgün bir yazı görmek istiyor. Bu forumun sıradan bir üyesi olarak buna dikkat etmenizi rica ediyorum. İyi geceler.

puhahaha :KK70: Allah'ım şaka gibi ya..
çalışan bir anne için çocuğunu bırakacak işte bir kreş olmamasından, ailelerin bu kadar duyarsızlaşıp torununa -yeğenine bakmamasından, benliğimizi kaybetmek üzere olduğumuzdan utanmıyorsun da de ayrı yazılmadı utandım diyorsunuz.. yok artık! insanlık resmen çöpe atılmak üzere..

Son düzenleme:
3 yaşına kadar ücretsiz izin hakkın var mı? Sonrasında da iyi bir kreş düşünürsünüz, bakıcıdansa kreş daha iyi

benim oğlum da 22 aylık.. ben 21 aylık olunca kreşe vermeye başladım. her çocuk ilk etapta ağlar annesini yollamak istemez.. o ağladıkça onu sevecek, o ağladıkça ona sımsıkı sarılacak birilerini bulsanız alışır yavrum..

hiçbir çocuk el sallayıp gülümseyerek annesinin gidişini izlemez özellikle ilk günler.. bence biraz zaman gerek size ;)

özellikle kreş bulmanızı tavsiye ederim.. olmadı okuldaki öğrencilerin velilerine söyleyin bu şekilde daha kolay bulunur. hem veliler öğretmenleri sever güvenir bişeyler yapmaya çalışırlar..

siz bugün ücretsiz izin alırsınız ama yine aynı sorunlar ileride karşınıza çıkar.. uzun vadeli çözüm bulursanız daha iyi olur..

Canım aslında sen şanslı gruptansın ögretmenlerin çalışma saatınden dolayı daha kolay bulması. Ben bir senedir arıyorum ama 7,30 -6 saatleri arasında olunca kimse istemiyor .Ve benim çocuklarım büyük kücük bile değil ama yok malesef.
Bu arada başka evde baktırmayı düşünmeyin inanın çocuğun kendi evinde kalması kendini daha iyi hissettiriyor.Ben bugüne kadar hep öyle yaptım..

şehrinizi bilmem ama

öğretmensiniz bu avantajı kullanın

okulda yüzlerce öğrenci var; birinin annesi ya da bir yakını talip olabilir

haber salacak yeriniz çok

çalışma saatlerinizi nispeten iyidir

büyük şehirde şirketten bulduğum bakıcıya 3,5 aylık bebeğimi günde 11 saat bıraktım

küçükken alıştıüğı için daha kolay oldu tabii; aklı erdikçe tüm düzen teyze ile devam etti

25 aylık da kreşe başladı

dün öğretmen bir arkadaş da 2014 Ocak doğumlu kızını kreşe başlattı; 3 tam gün diye anlaştı

bir gün annenin bir gün de babanın boş olacak 3 gün de kreş

20 aylık çocuğun her şeye aklı erer

çocuğu hazırlamadı; bakıcıya kısa süreli bırakıp alıştırmadı iseniz sabah paldır küldür götürülünce tabii ağlamıştır; ortamı da yabancılar

yemek yemesi bile sıkıntı olabilir bilmediği yerde

bakıcıyı evde ayarlamak önemlidir; ama komşu da en azından fiziki yakınlık var

bir süre sizin evde oyun falan oynayabilirler; hani kadın kendi evinde kendi çocukları işi vs için sizde bakmıyorsa da bir süre idare etsin

bana sanki sen azıcık evhamlı ve pimpirikli gibi geldin.mutlaka bir bakıcı bulunur biri olmazsa diğeri ile anlaşacak bir yol vardır.çocuklarımız söz konusu olunca biz anneler bazen abartabiliyoruz çünkü en en iyisi olsun istiyoruz haklı olarak.

ücretsiz izin iyi olur ama bence biraz daha araştır.

kadesa sen 3 çocuk annesi ve öğretmen olduğunu da ekle bence

anneler uzaktan söylemesi kolay diye düşünüyor ama genelde tecrübe edip sonra yazdığımız bilinemiyor

kadesa sen 3 çocuk annesi ve öğretmen olduğunu da ekle bence

anneler uzaktan söylemesi kolay diye düşünüyor ama genelde tecrübe edip sonra yazdığımız bilinemiyor
damdan benim branşım ve çalıştığım okul niteliği açısından rahat biraz yani iş yüküm diğer arkadaşlar gibi değil belki o yüzden biraz daha rahatım.bir de büyükler zaten kreşte küçüğe de abilerinin eski bakıcısı bakıyor o açıdan içim hep rahat.bakıcı konusunda çok şanslıydım şükür.

kesinlikle bilmeden konuşmuyorum ben de bakıcı ararken neler gördüm,neler yaptım :) ama mutlaka iyi biri bulunur hiç bulamıyorum diyen kişi kendinde de bazı hatalar aramalı.

Binbir emekle oku atan öğretmen ol.ama kendi cocuguna bi çözüm bulama:KK43: burda kimsenin yapabileceği bişey yok belki ama icimi dökmek istedim.kucuk biyerde yaşıyorum ve bakıcı bulamıyorum bulduklarimin hepsini ailevi problemleri var esimde bana cok beklentin var diye sitem ediyor. Halbuki tek istegim çocuk sevgisi olan birinin oğluma bakmasi.sanki alman dadi aramiyorum ya.komsum bakacakti.ama olmadi cocugimu sabah sabah uykudan alıp başka eve goturunce cok cok ağlıyor. Komsumda sen gidince koseye vekilip sessizce icli icli ağlıyor ben üzülüyorum dedi en azından kendi evinde bakacak birini bul dedi.zaten sabahin korunde baska biyerede cikartamam falan filan.icimi döktüm sadece ucrrtsiz izine girisicem galiba.ev pesinati biriktirwlim diyorduk ama ne yapayim olur olmaz birine birakamiycam:KK43: not kvdeden Hayır yok.annemde kucuk kardesimin okulu var gelemiyor:KK43:
Sen cocugunu annene gönder bir iki haftaligina

Bu problemi sadece ben yaşamıyorum demekki bu yaştan sonra(25) örgün üniversite kazandım oğlum 10 aylık okul ikinci üniversitem oldugundan 2-2.5 yılda bitecek ama ailemden kimse yok bakacak görüşüyorum insanlarla ama saatin düzensiz çocuğun küçük vs birazda fiyat için türlü bahaneler çıkıyor dersler bu hafta başladı pazartesiye kadar ayarlayamazsam galiba şehir değişikliği ev değişikliği tamamı boşa gidecek yavrum ufak sesten gürültüden korkuyor yine sizladi burnumun direği

Back
X