Çorbalar Yayla Çorbası(resimli)

çorbanın içine ne kadr yağ ilave ettiğinden bahsetmemişsin canım..üstüne tereyağ tamam da içine de göz kararı mı? ben yapayım bari

CAnim cektiiiiii en cok sevdigim corba eline saglik annecim yapiodu bana..Simdi ayri memleketteyiz cok osledimm:gitme:

çorbanın içine ne kadr yağ ilave ettiğinden bahsetmemişsin canım..üstüne tereyağ tamam da içine de göz kararı mı? ben yapayım bari

içine yağ yok canım ..ben sadece baharatları yaktığım yağı katıyorum çorbaya.hem içine hem üstüne çok fazla olur bence..

Ya ben bu çorbayı aynı şekilde yaptım ama kesilmiş gibi oldu neden olabilir arkadaşlar ?

yavaş yavaş eklemedin mi canım hızlıca koydun da acaba ondan mı kesildi..

evt tam onu dycktim püf noktasınıda verseydin keşke un,yumurta ve yogurt karışımınını pişmiş pirince koyarken birer kasık birer kasık iki tarafından sıcaklık sevyesini ayarlıycan bi taraf cok sıcak bi taraf soguk oldugu için kesilme oluyr sıcak tarafı ılıtıcanki yogurt karısımndan azar azar koyup kesilmiycek direk koyunca gzl olmuyr o ayarı tuttrmak lazım

evet püf nokta verilmemiş tarifi okurken ilk aklıma o geldi bende çok sık yaparım bu çorbayı.püf noktasını bilmeyenlerin çorbaları kesin kesilecek dedim ki bi arkadaş yazmış zaten.yoğurtlu karışımı çok az az pirinçle buluşturuyoruz ve her döktüğümüz yoğurtlu karışımın ardından hızlıca karıştırıyoruz.2.püf nokta tahta kaşık kullanınız.metal kaşıkta kesiyor bu çorbayı.

Çorbayı kaynayana kadar karıştırırsanız kesik kesik olmaz.. Ayrıca yağ koymak isteyenler çorba kaşığının yarısı kadar yağ kullanabilir...

yaa kıslar pirinçleri ne kadar pişrmek lazım ??
şu an yapıyorum biraz diriler ama sonra kaynarken zaten pişmicekmi , çok pişersede dağılmazmı

Back
X