Çorbalar Yayla Çorbası Tarifi

neslininmutfagi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2014
14
6
0
İstanbul
$neslininmutfagi-2014-1.webp
Yayla çorbasını marketlerden hazır olarak almak yerine resimli tarifim sayesinde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz..

Malzemeler
6 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç
Nane
Sıvıyağ

Terbiyesi

2 dolu yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
daha fazla yemek tarifim için:

Önce suyumuzu ve pirinci tencereye alıp,pirinçler pişene kadar kaynatıyoruz.
Pirinçlerin pişmesini beklerken Yayla Çorbası'nın terbiyesini hazırlamaya başlıyoruz.Bir kasenin içerisinde yumurta,un,yoğurt ve tuzu ekliyoruz.Eklediğimiz karışımı tortu kalmayacak şekilde çırpıyoruz.

Ve yayla çorbasının terbiyesi hazır.Şimdi tencerede kaynamaya bıraktığımız pirinçlerin suyundan azar azar alıp,terbiyemize ekliyoruz.(Çorbanın kesilmemesi için bu yöntemi uyguluyoruz.)

Çorbamızın üzerine dökmek üzere bir cezvede sıvıyağ ve naneyi yakıp,çorbamıza ekliyoruz.

Afiyet Olsun :42:

Eklentiler

• $neslininmutfagi-2014-2.webp
    $neslininmutfagi-2014-2.webp
    11,1 KB · Görüntüleme: 131
Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerinize sağlık.Canım istedi.:1:

yoğurt biraz az geldi sanki bana ben yoğuırdunu bol koyuyorum acaba ben mi yalnış yapıyorum daha yani yeni yemek yapmayı öpreniyorum:))

Ben de yeni öğreniyorum yemek yapmayı, bu çorbayı yapmayı da babannem öğretmişti. Ununu ve yoğurdunu ben de sizin gibi fazla koyuyorum yine de güzel oluyo :)

KATIK DAHA ÇOK YAKIŞIYO BENCE YAYLA ÇORBASINA BEN ÖNCE MALZEMELERLE KATIĞI ÇOK AZ SOĞUK SU İLE ÇIRPIYORUM SONRA TENCEREYE AZ DAHA SU EKLEYİP KARIŞTIRIYORUM SONRA KAYNAR SU EKLEYİP KAYNAMAYA BIRAKIYORUM:ssz::56::56::56:

Back
X