• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çorbalar Yayla Çorbası- Yayla Pirinç Sponsorluğunda

Margaret Hale

Ama sen hep bin yıllık bilenmiş inatlarla…
Pro Üye
Anneler Kulübü
Emoji Skoru
138.345
Puanlar
598
Selam kuşolar. Bu ay hepimizin severek yaptığı yayla çorbasıyla aranızdayım.

Malzemeler
1 çay bardağı pirinç
8 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 kase yoğurt
Üzeri İçin:
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru nane

Yapılışı:
E4583FEF-15F3-45B0-A825-A8006F72A409.webp

Pirinçleri yıkayıp tencereye alalım.
Üzerine 6 su bardağı su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Ara ara karıştırarak yumuşayana kadar haşlanmaya bırakalım.
Pirinçler piştiğinde ocaktan alıp 2 su bardağı su ekleyip soğutalım.
Diğer taraftan terbiyesi için yumurta, yoğurt ve unu bir kasede pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpalım.
Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alıp karışıma ilave edelim. Hafifçe sulanan bu karışımı ılınmış olan çorbaya ekleyip 1-2 taşım kaynatalım.
Üzerine kuru naneyi sıvı yağ ya da tereyağında kızdırıp çorbaya ekleyelim. Sonrasında kepçeyle karıştırarak naneyi çorbaya yedirelim. Afiyet olsun. 😊

IMG_2482.webp
IMG_2481.webp
IMG_2479.webp
IMG_2478.webp
IMG_2475.webp
IMG_2473.webp
IMG_2471.webp
IMG_2469.webp
IMG_2468.webp
IMG_2466.webp
IMG_2465.webp
IMG_2464.webp
IMG_2463.webp
IMG_2462.webp
IMG_2461.webp
IMG_2456.webp
IMG_2451.webp
IMG_2449.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine emeğine sağlık çok lezzetli görünüyor.😍💜
Yarışmada bol şans diliyorum 🌹 😍

Kızışmış nane görünce hemen gelinmiş 👀
Ellerine sağlık Margo harika görünüyor🌸
Kahve içiyordum, beynime kaçtı gülmekten ahuhahshshd ya sen nereden biliyorsun o muhabbeti 🤣🤣

Yayla çorbasını çok severim harika görünüyor. Sunum ise olay! Fotoğrafların her birine bayıldım. Ellerine sağlık 😍

Yayla çorbasını çok severim harika görünüyor. Sunum ise olay! Fotoğrafların her birine bayıldım. Ellerine sağlık 😍
Teşekkür ederim 🤩 Senin sunumlar da çok güzel ama bir türlü sevdiğim bir şey denk gelmiyor asfsfs. Bu ay katıldın mı?

Ellerine sağlık kuşum, nane yeterince yanmamış ama yine de ellerine sağlık:P Bir daha yapınca iyice kizissin lütfen 🤗🙃 bol şanslar ❤️

Back
X