yaz bebeği anneleri tavsiyede bulunur musunuz?

marmellata

Che sarà, sarà
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2009
3.339
78
163
arkadaşlar giysi alışverişi yapıyorum. ama kafam karıştı.
yeni doğanlar çabuk üşür diyor herkes. ama bir yandan da yaz ve sıcaklar var.
hep uzun kollu patikli tulumlar mı almak lazım?
yoksa şort tshirt yada kısa paçalı tulumlar da almalı mıyım?

cevaplarsanız çok sevinirim

aynı şeyi bende merak ediyorum bebeğim şuan 41 günlük ve önümüz yaz neler almalıyım nasıl giydirmeliyim açıkçası bilemiyorum,tecrübeli anneler lütfen bize bişey söyleyin..

ilk 40 gün ince uzun kollu takımlar giydirin çünkü bebek kendini anne karnında zannediyormuş,aynı ortama ihtiyaç duyarmış.başını ve ayaklarını yaz-kış koruyun(çorap ve şapka)40 günden sonra evde kısa kol body ve ince tulumlar ayağına çorap yeterli...

40 ı çıkana kadar bebeği sıcak tutmak lazım uzun kollu giydirin, özellikle kafaları çok üşürmüş o yüzden bere takın çocuğa. Ben haziran annesiyim temmuz ağustos gibi kısa kollu giydirdim, çıtçıtlı badileri kısa kollu ve kolsuz alın diğerlerini uzun alın.

diğerleri uzun kollu derken tulumları mı kastediyorsunuz?

forumlarda okuyorum. çıtçıtlı body yeterli diyorlar?
üzerine ayaklı tulum giydirmeye gerek yok mu?

cnm çok sarmalama ama genede çokda açma bebeğini yeni doğanlar gerçekten üşüyor benim kızım 4 aya kadar elleri ayakları yüzü buz gibiydi bende ne çok açtım nede çok giydirdim bide çok sıcaklarda tulum vs giydirebilirsin ince tulumlardan çok sarıncada isilik oluyo çocuklar dengeli giydirirsen sorun olmaz

ben 20 gün kadar ince uzun kollu giydirdim,sonra kısa kollu çıtçıtlı badiler,altına da ayaklı pijamalardan giydirdim.

merhaba benim kızım da ağustosta doğdu hastane odası klimalı olunca yazlık battaniyeye sardık hastane çıkışlarımızı giydik bir hafta sonra kontrole gidene kadar üzerinde uzun çıtçıtlısı ve ayaklı ince pantolonu vardı umarım doğru tarif ettim. ama vücudunda sanki sinek ısırığı gibi lekeler çıktı özellikle bacağında doktora bir hafta sonra gidince bu çok kalın dedi hepsini çıkarttırdı bir çıtçıtlıyla 2 ay gezdi çocuk 2 güne rahatladı lekeleri kalmadı. yalnız soğuk geceler olurdu o zaman altını giydirirdik yani bizimki hiçbir şey giymedi ama bizimle temas edeceğinde yastık kılıfı olur ya onun gibi bezlerle kucağımıza alırdık rahatsız olmasın diye.ama ben bunu mersine göre anlattım ağustos ayında gece afyondaysanız bunları SAKIN YAPMAYIN ÇOCUK DONAR akdenizdeyseniz sorun olmaz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…