Doğuma Hazırlık Yaz bebekleri giyim önerisi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

damlay3

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2020
4
6
1
37
Yazın doğacak bebeğe neler almak lazım?? Yenidoğan için aldığım herşeyi uzun kollu mu alsam?? tahmini doğum tarihim 20 Temmuz.

Zaten 0-3 ay kıyafetlerini çok az giyiyor bebekler. İlk aylarda kilo alması maximum oluyor çünkü. Yarım kollu çıtçıtlı bodyler iş görür. Önce içine giydirirsiniz. İlk doğduğunda ince ama uzun kollu giydirmek yerinde olur sanki. 1-2 aylık olduktan sonra da çıtçıtlı bıdylerle devam edersiniz. Sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza ❤️

Yazın doğacak bebeğe neler almak lazım?? Yenidoğan için aldığım herşeyi uzun kollu mu alsam?? tahmini doğum tarihim 20 Temmuz.

öncelikle bebeğinize sağlıkla kavuşmanızı dilerim. tahmini doğum tarihlerimiz aynı.
ben ilk bebeğimi de 18 temmuzda kucağıma aldım. ilk iki gün hastanede iken yenidoğan hastane çıkışı giydirdik. malum hastanelerde klima da oluyor uzun kollu giydirmek mantıklı. ancak yaşadığınız ilin hava şartlarını bilmiyorum ama 2017 yılında bizim yaşadığımız şehir inanılmaz sıcaktı o tarihlerde. yalnızca kısakollu çıtçıtlı bodyler giydirebildik çocuğa. banyosunu yaptırdığımızda bir müslin örttük üzerine gece gündüz body ileydi. dışarı çıkarken de genelde kolsuz body üzerine kısakollu tulum şeklinde ince penye tulumlardan giydirip gerekirse müslin aldık. uzun bir süre böyle idare ettiğimiz için yenidoğan için aldığım uzun kollu tulumları vs hiç giydiremedim kaldı öyle.
bu bebeğimde de yapacağım alışveriş bu doğrultuda olacak

Merhabalar benim bebeğim 2019 temmuzda doğdu. İlk 7 gün ben kısa kollu zıbın üstüne uzun kollu tulum giydirdim. Sonrasında gündüz çok sıcak olduğundan yalnızca kısa kollu zıbın altına da ince bir çorap giydirdim. Geceleri altına ince bir alt üstüne de penye battaniye örtüyordum. Ben 2 3 zıbın 0-3 ay 6 7 zıbında 3-6 ay almıştım. Millete uyup çok büyük almayın minnacık bebe kocaman kıyafetlerle olmuyo. Zaten zıbınlar ucuz. Onların küçülmesi bile çok güzel oluyo 🤗 Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Benimde temmuzda olcak kısmetse cok sıcak bir sehirde yasıyorum cocugumun da cok iri doğacağını düşünmüyorum 0 3 aylık zibinlardan kac tane almam lazim acaba birde zibini giydirip altinw sadece corap giydirmeyi düşünüyorum klimasiz oturulmaz zaten o derece sicaklara denk gelcek

Benimde temmuzda olcak kısmetse cok sıcak bir sehirde yasıyorum cocugumun da cok iri doğacağını düşünmüyorum 0 3 aylık zibinlardan kac tane almam lazim acaba birde zibini giydirip altinw sadece corap giydirmeyi düşünüyorum klimasiz oturulmaz zaten o derece sicaklara denk gelcek
Bize de bi yakınımız klima cocugu hasta etti dedi o yuzden kullanmıycaz napıcaz hic bilemiyorum bu yaz cok zor gececek

Bize de bi yakınımız klima cocugu hasta etti dedi o yuzden kullanmıycaz napıcaz hic bilemiyorum bu yaz cok zor gececek
Evet ama acaba ısıyı sabitlesek hafif 26 derece falan olmaz mi ki. Cidden zor gececek hemde cok birde nem de var yani.

Evet ama acaba ısıyı sabitlesek hafif 26 derece falan olmaz mi ki. Cidden zor gececek hemde cok birde nem de var yani.
Denemek lazım bilemiyorum beyaz esya dukkanı var bunu soyleyen kişinin klima almaya gittik ama tavsiye etmedi onların bebekleri de gecen yaz dogmuş cok hasta olmus be ek dogdugu yere alısır sıcaklık onu etkilemez de biz napıcaz bilmiyorum , suana kadar esim bi hastane cıkısı almıs uzun kollu onu hastanede giydiririz iki tane alttan cıtcıtlı atet aldım bi tane şort ve 3 tane corap ve alcagımı bilemiyorum , elbise etek almak en iyisi ama yeni dogana da abes durmaz mı kafam cok karısık 😂

Denemek lazım bilemiyorum beyaz esya dukkanı var bunu soyleyen kişinin klima almaya gittik ama tavsiye etmedi onların bebekleri de gecen yaz dogmuş cok hasta olmus be ek dogdugu yere alısır sıcaklık onu etkilemez de biz napıcaz bilmiyorum , suana kadar esim bi hastane cıkısı almıs uzun kollu onu hastanede giydiririz iki tane alttan cıtcıtlı atet aldım bi tane şort ve 3 tane corap ve alcagımı bilemiyorum , elbise etek almak en iyisi ama yeni dogana da abes durmaz mı kafam cok karısık 😂
Canim abes durmaz neden abes dursun ama olur mu iste bol mu gelir nasil olur. Bende sort düşünüyorum hani citcitli zibin yarim kollu. Onun altına sort. Mesela bi yere giderken falan diye. Corap sanirim gazi olmasin diye de iyiymis. Benimki erkek sıkıntılı olur ama bilemedim🤷‍♀️🤷‍♀️

ben alt üst takımlarını uzun aldım hastane çıkışı da uzun kollu oluyor zaten. Zıbın bol bol aldım bunalırsa zıbınla durur üstüne de ince bir örtü yeter

Ben askılı çıtcıtlı aldım bikac tane atlet diye giydirirm diye ama temmuza denk geliyor sanırım zıbının üstüne bisey giydirmeye gerek kalmayacak alta da penye kısa Sortlar var soobede indirime girmisti bikac tane aldım zaten duruma göre yine alırım. hastane cıkısı felan uzun kollu vardı sadece o yuzden uzun kol aldık ama kumas olarak cok kalın değiller Hastanede giydiririm diye düsündüm. 😊

ben o dönem çocuk doktoruna sormuştum klimayı. çocuğa direk gelmediği sürece kullanın sıcak çocuğu daha çok hasta ediyor dedi. gerçekten de bu bilgiyi almadan önce hasta olur diye hiç açmamıştık klimayı ve çocuğun ateşi hep 37,5 üstü idi. ben sarılıktan kaynaklandığını sanıyordum. klima açmaya başlayınca ateşi de düzene girdi çocuğun. ama şöyle bizim klimamız giriş kapısının üzerine ve birkaç odanın kapısını kapatınca oturduğumuz oda güzel serinliyor. yani çocuğa direk vuran bir klima serinliği yok. bu nedenle klima ile çok rahat ettik.

Elbise etek hiç giydirilmiyor tavsiye etmem. Şortlu takım ve çok tatlı kısa tulumlar var. Sağlıkla alın kucağınıza.

Bizim Dr umuzda bulunduğunuz oda dışında bir odada klima açıp ev sıcaklığını eşitlemeden yana, klima direkt bebeğe vurmamalı. Vallahi sitelere bakmaktan yoruldum ne alsam da ne giyecek bu çocuk diye :) :)

ben o dönem çocuk doktoruna sormuştum klimayı. çocuğa direk gelmediği sürece kullanın sıcak çocuğu daha çok hasta ediyor dedi. gerçekten de bu bilgiyi almadan önce hasta olur diye hiç açmamıştık klimayı ve çocuğun ateşi hep 37,5 üstü idi. ben sarılıktan kaynaklandığını sanıyordum. klima açmaya başlayınca ateşi de düzene girdi çocuğun. ama şöyle bizim klimamız giriş kapısının üzerine ve birkaç odanın kapısını kapatınca oturduğumuz oda güzel serinliyor. yani çocuğa direk vuran bir klima serinliği yok. bu nedenle klima ile çok rahat ettik.

Aslında bizim de cocuk doktorumuz vardı seneler önce oda sıcağın hasta ettigini soğuğun mikrobu kırdığını soylerdi. Nitekim de öyle. Kat kat lahana gibi cocuk giydirilmesine karsiyim ben zaten cocuklarin da cok hoşlandığını zannetmiyorum bu durumdan. Aslinda cogu anne baba cocugu sogugun hasta ettigini zannediyor ama o da yanlış. Biz hep cıbıl cıvıl gezerdik hala öyleyiz 😁

Hastane cikislari zaten uzun kollu oluyor. Evini cok sicak olursa kisa kollu citcitli badi altina patikli pijama giydirirsiniz

Yenidogana elbise şort olmaz. Hastane cikisi ve o tarz alt üst takim en iyisi. Tulum almayin kullanisli olmuyor. Citcitli badi giyer altina patikli alt. Hava serin olursa uzun kollu ust giyer. Ek olarak sonbaharda falan icine corap ustune yelek giyer.
Ayrica yenidogan degil de 3 aylik alin herseyini. 5 tane alt ust takim, 5 cititli badi, 5 cift corap, 2 battaniye ilk etapta yeter

Bebek mağazasında calışmıştım. Jakarli dedikleri kumaşlar var. Delikli ama uzun kollu tulumlar yaz bebekleri için enfes. O zamanlar bibaby markasinin bolca vardı bu sekilde ürünleri. Müsterilerimiz çok memnundu.💐💐

Kısa kollu zıbın al şortlu olanlardan kundakla gitsin bitti gitti işte bu .

Back
X