yazacağınız bikaç cümle birinin hayatını kurtarabilir!

fasulye9185

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2012
13
0
16
İstanbul
merhaba bayanlar ben uzun süredir sitenin takipçisiyim ama yeni üye oldum bu konuyu paylaşmak için.6 yıllık bir ilişkim var nisanda sözlendik ekimde ise nişanlanacağım kısmetse.amaaa aklımdaki sorular içimdeki şüphe beni tüketiyor.ailem başından beri sözlüme karşı.ben iü.de öğretmenlik okuyorum son sınıfım sözlümse lise mezunu muhasebeci olarak çalışıyor ve benden 6 yaş büyük.bir kültür farkı bariz bir şekilde var.sözlümle aşılabilecek bir durumda ama ailesiyle imkansız görünüyor ne kadar zaman geçti annesine anne bile demedim daha sevemedim kadını her lafı her hareketi ters bana.abisi sorumsuz.kuzenleri vs. kimse ile uyuşamadık kaldıki kuzenleri bizim birlikte olmamızı istemiyor olsaki beni her gördüklerinde sözlümle ilgili sinir olacağım şeyler anlatıyorlar.sözlüme gelinceeeee bana bakarken içi gidiyor kalbini tutupp içini çekerekk ahh bi anlasan diyor sürekli kaç yıldır hep fedakar hep cömert hep uyumlu hep alttan alan oldu.ben çok bitsin dedim ama o elimi hiç bırakmadı.ailesiyle ilgili durumları onla da paylaştım tabiki. sadece sen önemlisin dio sadece sen ve ben olucaz. istemediğin herkesten herşeyden uzakta kalıcaz dio. ben eminim dizinin dibinden ayrılmayacağıma çok mutlu olacağımıza dio. ailesindeki yanlışları çoğunlukla o da yanlış olarak görüyor ben farklıyım sen sadece bana bak diyor. bilmiyorum bayanlar, çok kararsızım kendime güvenen başarlı idealleri olan çevresinde aklıbaşında kaliteli olarak tanınan biriyim. insanların kendimi harcadığımı düşündüklerini hissediyorum. ama ondan da vazgeçemiyorum. ona ve aşkına kıyamıyorum. ama bigün insanlar ve ailem haklı çıkar diye de çok korkuyorum. nişan hazırlıkları içindeyim sözlüm bir dediğimi iki etmedi aileme karşı hep saygılı hep iyi davranıyor,annemle arası da iyi gibi şu aralar.gelecekle ilgili planlarımız ortak, şehr dışına atanırsam benmle gelmeyi bile kabul etti. sizce ne yapmalıyım sözlümü korkularım uğruna harcamalımıyım? ailesiyle durumumuz sonrasında problemler çıkarır mıı? lütfen bir şeyler söyleyin çünkü sadece sizle paylaşabildim bunlarııı

Canim yanlis anlama ama anlattigina gore sozlune sozlun kadarr nagli degilsinki aklin karismis acabalarin var. Once kendini dinle nekadar seviyorum sadece onunla kimseyi dusunmeden aranizdaki farki dusunerk yapip yapamayacagini dusun. Bunlarn cvbini anck kendin verebilirsn. Onla hayati ve onun olmadigi hayati hayal et ve ah alna

evlilik hiçbir zaman sadece erkekle olmuyor. ailesiyle de evleniyorsun. bunu bil gerisi sana kalmış. yok ailesinin fikirlerine karşı yok ailesini yanlışbuluyor yok şöyle .. hepsi bir yere kadar. dinlemekten yorulunca yani bir limiti var kadın ailesini anlatma konusunda o limiti doldurunca erkek karşı tarafa savunma tarafına geçiyor.

erkekler bu lafları elde edene kadar söyler, sözünü tutan çok azdır

kırmızıyla işaretlediğim yerlerde siz zaten sorunuzun cevabını vermişsiniz. bir de madem öğretmenlik okuyorsunuz yazım ve imlaya dikkat edin

dio, yapıo v.s... hani gelecek nesli yetiştireceksiniz ya, uyarayım dedim

bir şey söylemek o kadar zor ki.geleceği kimse bilemez kuşkusuz.ama siz de sitenin takipçisi olduğunuzu yazmışsınız.dolayısıyla buradaki bayanların anlattıklarından yola çıkarsak bu tip ilşkilerin sorunsuz yürümediği kanısına varabiliriz.erkekler neden olduğunu anlayamadığım bir şekilde evlendikten sonra ailelerinin özellikle de annelerinin ağzına bakıyorlar.onları eleştiren,yaptıklarına karşı çıkan hatta küs olan erkekler bile birden dönüş yapıyorlar.öncelik ailelerinin oluyor.bir de şu gerçek var ki peri masalı çabuk bitiyor.aşk gerçekten geçici bir durum.sevgi kalıcı tabi.ama sorunlar oluşunca sevgi yeterli olmayabiliyor çoğu zaman.ben ne erkekler gördüm.aileleriyle kanlı bıçaklı bile olsalar aniden u dönüşü yapabiliyorlar.yani ailesini eşine eziyet ettiler diye silen bir erkek göremedim henüz.evet aşk 2 kişi arasında yaşanıyor ama evlilik malesef.çok iyi düşünün derim.aşk bitince ki bitmemesi imkansız sorunlarla başbaşa kalacaksınız.sonunda lanet olsun sana da aşkına da demek var.

seni en iyi tanıyan annendir her zaman. neyi ne kadar yapabileceğini bizden daha fazla bilir. çünkü seni bilir. o yüzden ona danış, düşüncelerini paylaş onunla. öyle karar vermeni dilerim

Biraz acımasız gelecek ama...
Bu sana bakarken içinin gitmesi,iç çekmeler filan,aynı eve girince en fazla 1 ay sürer.
Sonra gerçek hayata dönersiniz.

Kültür farkı önemli bir farktır bana göre.
Herkesten uzak kalırız,sadece sen ben oluruz gibi sözler,evlendikten sonra hiç öyle olmuyor.
Burada yazılan çoğu konuda görüyoruz,evlendikten sonra ailelerine daha düşkün oluyorlar.

Ailesinin yanlışları demişsin.İnsan kendi ailesinin yaşam tarzını kolay kolay yanlış bulmaz.
Şimdi sana he diyordur,yarın burnundan getirir.
Ben ailemden farklıyım demesi de gerçekçi değil.
Sen ne okursan oku,nerede yaşarsan yaşa,ailenden çok farklı olabilir misin ?

İyi düşün...

Öncelikle linkini verdigim basligi okumanizi tavsiye ederim, düsüncelerinizi netlestirmek adina size faydasi olacagini düsünüyorum..

http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/553380-biraz-ozelestiri.html

Kendi adima konusmam gerekirse bu güne kadar annem ne söyledi ise dogru cikmistir, annelerin nasil oluyor bilmiyorum ama öngörüleri var sanirim.. Ayrica erkek tarafinda hep su vardir, evlenene kadar en kötü olan anne bile evlendikten sonra en iyi annedir bunu asla degistiremezsiniz etle tirnak misali.. Biz Türkler'de söyle bir durum var maalesef her ne kadar ailelerden uzak duracagiz denilse de esinizle evlendikten sonra ailesi ile de evlenmis oluyorsunuz.. Iyi düsünüp dogru karar vermenizi dilerim..

cookk pisman olucaksinn cookkkkkk

Pişmanlık...bazen dersin ya ondan ayrılırsam pişman olur muyum diye bazen de onunla evlendiğime çok pişman oldum diye...İşte aradaki ince çizgi...Ayrıldığında belki mutlu olacaktık, ya haklıysa soruları seni yiyip bitirken, olduktan sonra yaşayacağın pişmanlık daha büyük acılar verir sana...Çoğumuz bu ikilemde kalırız işte o zaman sevdiğimiz insan devreye girer ve onu ne kadar çok sevdiğimizi/sevildiğimizi sorgularız..
Sen gerçekten bunu hissediyorsan bırakma sıkı tut yaşa ve gör derim, amaaa biraz ona karşı şüphen varsa hiç düşünmeden yolunu ayır derim yoksa evli bayanlar daha iyi bilir evlenince aşk meşk biter siz diye birşey olmaz sadece sen kalırsın...

sen sevgilinin aşkını mı seviyorsun yoksa sevgilini mi seviyorsun önce buna karar ver
yazdıklarına bakılırsa benim hissettiğim sevgilini değil, sevgilinin aşkını sevdiğin
kendini ondan üstün görüyorsun
bence ondan ayrılmalısın, ona yazık etme derim, onunda onu çok yüce görecek bi kadını hak ettiğini düşünüyorum ve o kadın sen değilsin sanki

kızlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. birincisi sözlümü seviyorum tabiki ama onun bana daha aşık olduğunun farkındayım ve bu da tabiki beni mutlu ediyor. bu normal bir şey değil midir? bir taraf daha çok sevmez mi hep? ve her kadın mutlu olmaz mı sevildiği için? kültür farkı derken de şunu kastediyorum bazı konularda daha tutucu sözlüm ben ise daha geniş bakabiliyorum. daha fazla empati kurabiliyorum. şu şüphe denen şey uçsa gitse çok mutlu olacağımızı da biliyorum. ve sözlüm gerçekten ailesiyle ayrı bir dünyada yaşıyor kızlar, babası zaten hayatta değil bir abisi ve annesi var. sözlüm işten eve gelir yemeğini yer ve odasına girer oyun oynar yatar kitap okur neyse ama ailesiyle zaten vakit geçiren onlarla iyi anlaşan bir tip değil? hep böyleydi yani? ve bu sene 7. yılımıza giriyoruz kızlar. 7 yıl? bu kadar süre bir ilişkiyi sürdürmek kolay değildir bilirsiniz, benimle aynı dönemde ilşkiye başlayan çoğu arkadaşım çoktan o ilişkilerini bitirdi bile. sözlümle birbirimizin ilkiyiz. 7 yıldır tek bir hata yapmamış bir insan karşımdaki? ben ona bu şansı tanımam gerektiğini düşünüyorum. şimdi onun elini bırakırsam hep vicdan azabı duyacağımdan korkuyorum. çok dua ettim kızlar hatta bir gece gözyaşlarıyla allahım nolur artık sadece hayırlısını istiyorum sana bırakıyorum nolcaksa olsun artık die dua ettikten sonraki gün anneme telefon geldi hayırlı bir iş için gelmek stiyoruz diyee. bu da beni çok etkilediii o duam kabul edildi buna inanıyorumm çünkü çok samimi edilmiş bir dua idi. lütfen siz de dua edinn, evlilik çok önemli bir şey, bir ömür, insan hayatı benim gözümde. üstelik ailemle de şu aralar durumlar iyi, görünen bir problem yok. ekimde nişanım var salon tutuldu hazırlıklar başladı, bunların tadını çıkarmak istiyorum artık, sözlüme güvenmek istiyorumm, 7 yıldır bugünlerin hayallerini kurdukk, onu mutlu edebilmek istiyorumm. ona bir şans vermek istiyorummm..

hayatınızın kararını verecek olan sizsiniz.kimse müneccim değildir seçimlerin doğru yada yanlış olacağı konusunda.evlilik sadece eşle değil,ailelerlede oluyor burada da en büyük iş eşlere düşer.elbetteki başka ailenin yaşam tarzına ayak uydurmaya çalışmak kolay olmaz.insan kendi ailesinden bile ayrıldığında bambaşka bir düzen kurar..evlendiğinizde yaşanılan sıkıntıları hayatınıza empoze etmeden yaşarsanız mutlu olma ihtimalini yakalarsınız.ama önyargıyla başlamayın bu yaşantıya..

kültür farki diye birsey yoktur canim
insanlar farklidir
ayrica yazdiklarindan ne gibi bir kültür farkiniz var cikaramadim
senin unv li olman mi ? bi gececeksin onlari geccc..

öncelikle şunu belirtmek istiyorum..nişanlının lise mezunu olması senin ise üniversite de okuyor olman eşittir kültür farkı demek değildir..eğitim farkıdır bunun adı..
eğitimini on numara yapmış onca insan var insanlıktan nasibini almamış..o yüzden hareketleri ,kişiliği, görgüsü, terbiyesi ,hayata bakış açısı,hayat tecrübesi, birikimleri ve anlayış yapısıdır önemli olan...bu saydıklarım konusunda şüphelelerin varsa ve gerçekten farklıysanız ozaman kültür farkı var diyebilirim sizde..ki bu şekilde anlaşmanız zaten mümkün değil..

nişanlının lise mezunu olması sorun değil bence..onu en iyi tanıyan karakterini huyunu suyunu en iyi bilen yine sensin..anlattığına bakılırsada çok iyi bir eş adayı sanki..ailesini sorun yapıyorsun ama eğer ana kuzusu değilse bunuda sorun yapma..el ele herşeyin üstesinden gelebilirsiniz..ama aksi bir durum varsa evlenmeyi bir kere daha düşün..

erkeğin ailesine aşırı düşkün olması malesef evlilikleri yiyip bitiriyor..bence dikkat etmen gereken bu diye düşünüyorum...

Benimkide öyle derdi yalnız sen ben olacağız kimseyi özlemem ki ben senden başka..
Kimse olmasın sen bana yetersin.. Prensesler gibi yaşatacağım senii öyle bir hayatın olacakki
herkes kıskanacak seni...Kıymetlimsin yaşayamam ben sensiz asla vazgeçmem senden..
Sen nerde istersen orada yaşarız sen yanımda ol yeter! Bu sevgi sözcüklerine Ahh pardon yalanlarına
kanıp evlendim.. Sonuççç 2 buçuk aylık evli boşanma noktasındayım..
Sevgini sorgula.. evlenmeden önce umursamadığı ailesi evlendikten sonra pek kıymetli oldu eşim için
nedendir bilinmez..Sakın acele etme..

Sözlünüze olan duygularınızdan emin değisiniz.Nişandan önce emin olmak için iyice tanımaya çalışın,gerekirse nişan tarihini uzatın.Sözlünüz şu an sizinle oldukça ilgili anlattığınıza göre,ama evlendikten sonra değişen erkeklerde oldukça fazla.Duygularınızdan emin olmadan evlenirseniz ileride buna katlanmak istemeyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…