Yazık bize ohss olduk:( sıkıntılarımızı paylaşalım:(

Arkadaslar gonderileriniz çok eski farkındayım fakat yinede yazmak istedim. Ben tüp bebek işlemine başladım ve ilaçlar 4. Gün benim e2 mi cook fazla yükseltti . Adetin ilk günü 58 olan e2 , adetin 4. Günü 1138 oldu sonrasında dahada yükseldi. Yumurtaların toplanacak gün e2 oranın 4560 olmuştu . Ve suan yumurtalar toplandı fakat transfer edemedik çünkü bu şekilde karında sıvı toplanması olucagini ve gebeliğin çok sıkıntılı olacağını söylediler . Su an yumurta toplanali 5 gun oldu . Fakat hala kasiklarimda agri ve batmalar devam ediyor ve korkuyorum . Aceba kontrole gitmelimiyim ...En kötüsü beklemek ve sabretmek iki ay beklemem gerekiyor . Şunu merak ediyorum .... Bu iki ay içerisinde kendiliğinden hamile kalırsam yine bi tehlike arz etmiycekmi .

Buraya pek uğrayan yok ne güzel . Benim ilk tedavimde neden bilinmez herşey normal gitti sorunsuz transferim yapıldı ama kısmet değilmiş. Kimyasal gebelikle sonuçlandı. İkinciye başladık ilk beş gün sonrun yok sonra e 2 tırmanmaya başladı 1200 ,2400,4900, 9700 doktor mümkün değil deyip duruyo toplam 26 yumurta var bu sonuç normal değil diyo velhasıl hcg yapıldı ve e2 18000 i geçti 14 yumurta toplandı transfer günü gittim bi okadar daha var şakayla karışık bi daha toplayabiliriz dedi doktor. Hemogram bakıldı tedavi iptal ohss riski var dendi. İkinci gün bugün dün hiç uyumadım sırtım kasıklarım kalçam boynum her yerim ağrıyo. Karnım şiş zaten ama üç gündür yüksek seyreden ateşim düştü. Sadece nefes aldığımda soğuk hava solur gibi hissediyorum içim üşüyo kesik kesik öksürük ve biraz da nefes darlığım var. Transfer olmadığından çabuk geçeceğini ümit ediyorum . Hepimize çok geçmiş olsun rabbim kucağımızı tez zamanda şenlendirsin inşallah

2.5 ay once tup bebek tedavım sırasında ohss nedenıyle transferim ertelenmıstı.....ozellıkle cok yumurta toplanan arkadaslarda kacınılmaz son gibi birsey.....eger boyle bı durumla karsılasırsanız tavsıyem transferınızı ertelemenız yonunde olur......cunku o agrı sancı karından su alma ıslemı serum hastane gıt gel olayı transferden sonra yapılacak ıslemler degıl arkadaslar....transferden sonra ayaklarınızı uzatıp en az ıkı gun dınlenmelısınız.....yumurtalar toplandıktan bir iki gun sonra yattıgınızda kendınızı salladıgınız zaman calkantı hıssı var ıse hıc beklemeden hastaneye kosun......cunku ılerledıkce durum zorlasıyor nerdeyse dokuz aylık hamıle kadar sısen ınsanlar var benden 4 lt su bosaltıldı...bosaltılma asaması ayrı bır ezıyet....Allah kolaylıklar versın .....Emeklerınızın karsılıgını en guzel sekılde almanız dıleklerımle.

2.5 ay once tup bebek tedavım sırasında ohss nedenıyle transferim ertelenmıstı.....ozellıkle cok yumurta toplanan arkadaslarda kacınılmaz son gibi birsey.....eger boyle bı durumla karsılasırsanız tavsıyem transferınızı ertelemenız yonunde olur......cunku o agrı sancı karından su alma ıslemı serum hastane gıt gel olayı transferden sonra yapılacak ıslemler degıl arkadaslar....transferden sonra ayaklarınızı uzatıp en az ıkı gun dınlenmelısınız.....yumurtalar toplandıktan bir iki gun sonra yattıgınızda kendınızı salladıgınız zaman calkantı hıssı var ıse hıc beklemeden hastaneye kosun......cunku ılerledıkce durum zorlasıyor nerdeyse dokuz aylık hamıle kadar sısen ınsanlar var benden 4 lt su bosaltıldı...bosaltılma asaması ayrı bır ezıyet....Allah kolaylıklar versın .....Emeklerınızın karsılıgını en guzel sekılde almanız dıleklerımle.
kaç yumurta toplandı tatlım senden? transfer olmamasına rağmen mi su aldılar? transfer günü doktor oltrasonla karnıma baktı biraz su var dedi hemşire de karnına sert bi darbe almamaya çalış yumurtalık burulması riski var dedi. idarara çıkma sorunum vardı bi idrar söktürücü verdi ama su almadılar karnımdan benim.

kaç yumurta toplandı tatlım senden? transfer olmamasına rağmen mi su aldılar? transfer günü doktor oltrasonla karnıma baktı biraz su var dedi hemşire de karnına sert bi darbe almamaya çalış yumurtalık burulması riski var dedi. idarara çıkma sorunum vardı bi idrar söktürücü verdi ama su almadılar karnımdan benim.
Benden 23 yumurta toplandı 16 tanesi döllendi.....ben besıncı gune kalsınlar ıstedım o gunede 3 tanesi gelebildi.....Pcos oldugum ıcın gerıde kalan olgunlasmayan yumurtalar bu kez sısmeye sıskınlık yapmaya basladılar.....ve bes gun ıcerısınde ben komple su topladım....bılmıyorumda durumu tabı ama buna bı onlemde basladıgı anda alınamıyor anladıgım kadarıyla....transfer gununden bır gun once acıle gıttım merkez acık olmadıgı ıcın bır devlet hastanesıne gıttım...onlar bu durumları anlamadıkları ıcın mudahale edemedıler..ertesı gunu yanı transfer gunumu bekledım.o gunde zaten transfer yapılamayacagını doktorum belırttı...İyi ki de yapılmamıs o karından su alma ıslemı berbat bı acı verdı.yapılsaydı o cocuk muhakkak duserdı kasıntılarla....sıslıkler bı hafta ıcerısınde gunluk uc tane serum bol su ıcerek ancak gecebıldı.

Benden 23 yumurta toplandı 16 tanesi döllendi.....ben besıncı gune kalsınlar ıstedım o gunede 3 tanesi gelebildi.....Pcos oldugum ıcın gerıde kalan olgunlasmayan yumurtalar bu kez sısmeye sıskınlık yapmaya basladılar.....ve bes gun ıcerısınde ben komple su topladım....bılmıyorumda durumu tabı ama buna bı onlemde basladıgı anda alınamıyor anladıgım kadarıyla....transfer gununden bır gun once acıle gıttım merkez acık olmadıgı ıcın bır devlet hastanesıne gıttım...onlar bu durumları anlamadıkları ıcın mudahale edemedıler..ertesı gunu yanı transfer gunumu bekledım.o gunde zaten transfer yapılamayacagını doktorum belırttı...İyi ki de yapılmamıs o karından su alma ıslemı berbat bı acı verdı.yapılsaydı o cocuk muhakkak duserdı kasıntılarla....sıslıkler bı hafta ıcerısınde gunluk uc tane serum bol su ıcerek ancak gecebıldı.
çok geçmiş olsun tatlım. Allah emeklerinin karşılığını versin inşallah

Bende ohss olanlardanım kızlar. Eski bir konu ama tedavi olanlar için güncelliğini yitirmeyecek konu. .! bende çoğunuzun yaşadıklarını yaşamaya devam etmekteyim. sizlere sormak istediğim : embriyolar dolduruluktan sonra adetin kaçıncı günü tedavi transfer yapılıyor ne tür tedavi oluyor?

Bende ohss olanlardanım kızlar. Eski bir konu ama tedavi olanlar için güncelliğini yitirmeyecek konu. .! bende çoğunuzun yaşadıklarını yaşamaya devam etmekteyim. sizlere sormak istediğim : embriyolar dolduruluktan sonra adetin kaçıncı günü tedavi transfer yapılıyor ne tür tedavi oluyor?

dondurulduysa o ay ki adet değil sonrakinde 2 veya 3. gün çağırırlar hap şeklinde östrojen başlarlar. 10 gün filan o ilacı içersin yine çağırır doktor hormon seviyelerini ve rahim duvarı kalınlığını ölçer 10 mm üzeri olması istenir en a. bu süreç biraz da senin adet düzenine bağlı ve kaçıncı gün embriyosu koyulacağına göre tabi. ama ortalama dersen16 ila 22 gün arası diyebiliriz.(adetin ilk gününden itibaren)

Sağolasın arkadaşım. Rabbim sağlıkla evladına kucağına almak nasip etsin. İnşallah bize de nasip olur

Kızlar bende ohss oldum yumurtalıklarım aşırı ağrıyo dayanamıyorum istanbulda tedavi görüyorum il dışındayım o yüzden doktoruma gidemedim normal bi kadın doğum doktoruna gittim kan değerlerim normal çıktı iğne ilaç bişey vermedi kendiliginden geçer dedi ama bugün daha şiddetlendi ishalde oldum varmı bi öneriniz lütfen yazın dayanamıyorum

Kızlar bende ohss oldum yumurtalıklarım aşırı ağrıyo dayanamıyorum istanbulda tedavi görüyorum il dışındayım o yüzden doktoruma gidemedim normal bi kadın doğum doktoruna gittim kan değerlerim normal çıktı iğne ilaç bişey vermedi kendiliginden geçer dedi ama bugün daha şiddetlendi ishalde oldum varmı bi öneriniz lütfen yazın dayanamıyorum
bu ay transferin olmayacaksa geçer inşallah kendiliğinden protein ağırlıklı beslen bol su iç yürü.kendini çok yormamaya çalış dinlen fırsat buldukça.karnın biraz şişebilir ama ateşin çıkar kusmaya başlarsan mutlaka acile git. bende biraz nefes darlığı da olmuştu. normal otururken bile nefes nefese gibiydim ama bi haftaya hiç bişeyim kalmadı çok şükür benim 26 yumurta vardı hepsini almadı doktor şiddetli olmasın diye 14 ü toplanmıştı. e2 çok yüksekti ona rağmen

bu ay transferin olmayacaksa geçer inşallah kendiliğinden protein ağırlıklı beslen bol su iç yürü.kendini çok yormamaya çalış dinlen fırsat buldukça.karnın biraz şişebilir ama ateşin çıkar kusmaya başlarsan mutlaka acile git. bende biraz nefes darlığı da olmuştu. normal otururken bile nefes nefese gibiydim ama bi haftaya hiç bişeyim kalmadı çok şükür benim 26 yumurta vardı hepsini almadı doktor şiddetli olmasın diye 14 ü toplanmıştı. e2 çok yüksekti ona rağmen
Benden 52 yumurta alındı cnm aslında ilk başlarda bişeyim yoktu opu işleminden sonra adet oldum adetim bittikten bir hafta sonra başladı ağrılarım bol bol dinleniyorum doktora gittim kan değerlerim normal çıktı iğne ilaç bişey vermedi kendiliginden geçer dedi çok şükür biraz hafifledi tavsiyelerin için teşekkür ederim :KK66:

su içmezse hayatı tehlikeye girer nerden çıkarıyorsunuz bunları?hatta tehlikesi olanlara yumurta toplama sonrası direk serum takılır.:sinirli:
Arkadaşımız doğru söylüyor aslında cnm ohss eğeri ileri derecedeyse doktorlar fazla su tüketimini yasaklıyorlar çünkü ileri derecede ohss durumunda içtiğin su karında birikiyo vücuda bi fayda sağlamadığı gibi işi daha riskli hale getiriyor. Ama çok şükür ki benimki okadar ileri derecede değilmiş kan değerlerim normal çıktı :KK66:

su içmezse hayatı tehlikeye girer nerden çıkarıyorsunuz bunları?hatta tehlikesi olanlara yumurta toplama sonrası direk serum takılır.:sinirli:

Sizi bilemem benim E2 değerim 8300 lerde idi doktorum en fazla iki bardak su içeceksin dedi.. !karnımda su toplaması olmaması gerekiyormuş. Niye kimsenin hayatını tehlikeye atalım hayret bişey:@

Sizi bilemem benim E2 değerim 8300 lerde idi doktorum en fazla iki bardak su içeceksin dedi.. !karnımda su toplaması olmaması gerekiyormuş. Niye kimsenin hayatını tehlikeye atalım hayret bişey:mad:
yumurta toplamadan iki gün önce e2 değerim 18.000 lerdeydi yumurta toplama günü önce ölçüm yapıldı 34.000 civarı çıktı benimki. doktorum iptali bile dillendirdi ama topladık yumurtaları ziyan olmasın diye. bi gün hastanede yattım serum verildi bi kaç tane sonra taburcu olunca doktor özellikle bol su protein ve bir idrar söktürücü ilaç verdi. hatta bi arkadaşımın karnında 5 litre su alındı. demem o ki doktor ne diyorsa onu yapın herkesin durumu aynı olmayabilir. yanlış yönlendirmeyelim değil mi?

Back
X