• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yazıp rahatlamak istiyorum..

Sensible

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2008
3.832
111
118
Icimde yasadiklarimi hic bir zaman disari lans etmeyen biriyim.
Mutsuz olsam dahi, mutsuz etmemek adina hep güldüm, halada öyle
Belki buraya yazarsam bir nebzede olsa rahatlarim..

22 yasindayim ve bu zamana kadar hayatim hep güzel gecti Allah'a sükür.
Hic bir sekilde bir eksigim olmadi, ailem hep yanimda oldu, hep desteklediler sagolsunlar.
Maddi ve manevi anlamda hersey güzeldi hayatimda.
Ufak tefek sIkIntilarimiz tabikide olmadi degil ama atlatilmayacak gibi degildi.

Bir cogunuzun bildigi gibi, ailemin tam anlamiyla desteklemedigi bir iliskim var 1 senedir.
Uzaktayiz birbirimize, ayri ayri ülkelerde.
Önümüzdeki engelleri asmaya calisiyoruz, saglam adimlarla.
Sevdigiminde 3.5 senedir bazi sIkIntilari var, ara sira anlattikca bende destek olmaya calisiyorum.. uzaktan ne kadar destek olabilirsem artik..

Gecen ay yeni ev aldik kredi borcuyla.
Babam 50 yasina geldi hala calisiyor.
Bende kardesimde hem okuyor hem calisiyoruz elimizden geldigince yardim ediyoruz.
Maddi anlamda büyük sIkIntilarimiz yok Allah'a sükür ama annem gelecekte bundan cok korkuyor.

Evi almadan önce kirada oturuyorduk.
Kardesimle ben bu evi almaktan yana degildik, söyledikte annemlere.
Bizim yasimiz geldi, annemlerde yaslandilar artik bu saatten sonra kredi borcunun altina giripte ev almaya gerek yoktu, ama müstakil bir evim olsun diye cok istiyordu annem bizde birsey diyemedik ve ev alindi.

Bütün bunlar yasanirken annemin hastaligi cikti ortaya.
1 aydir kendini iyi hissetmedigini söyledi.
Eve tasinalida bir ay oldu zaten, buraya alisamadim dedi.
Dün aldim doktora götürdüm.
Asiri kilo kaybindan dolayi kan testi yaptilar, fakat dün doktorda aglamasi depresyon süpheleri uyandirdi.
Zaten depresyon olabilir süpheleri vardi bende, uyku düzensizligi,asiri kilo kaybi, sürekli mutsuz olmasi, zaman zaman aglamakli hali.

Sebeblerinden bahsetti biraz.
Babama birsey olmasindan, bizim evlenip gitmemizden korkuyor ve yalniz kalmaktan korkuyor. Ben sensiz yapamam diyor sürekli bana, beni birakma diyor.

Bir kiz cocugu anneye "ben seni birakip gitmem" sözü verebilir mi?

Ne yapacagimi sasirdim. Iki arada bir derede kaldim. Annem iyilesesiye evlenmeyi düsünmüyorum zaten. Yaza bitirmem gereken bir okulum var, sevdigimin askerligi var, daha bir cok sey.

Benim aklimda konuyu aileme tekrar acmak vardi. Bu yaz türkiyeye gittigimizde aileleri tanistirmak istiyorduk. Ortadaki önyargilari kirmak istiyorduk.

Ama simdi annem bu durumdayken kesinlikle imkansiz bu.

Beklerim, sorun bu degil, buna üzülmüyorum, Allah yeter ki saglik versin.

Icinden cikamadigim tek sey, ya annem iyilestikten sonra, ben konuyu actigimda yeniden depresyona girerse?

Ne yapacagimi sasirdim.. Sadece yazip rahatlamak istiyorum..
Güclü görünüp, yorgun olmaktan biktim artik..

Son düzenleme:
gercekten zor bır durum anneler hep bole kızlarının evlenecegı erkegın zengın ısı olan bır ınsan olmasını beklerler bıcogu ıcın desem dogru olacak sana dusen bence madem annen ıstemıyor senden ayrılmak sende erkek arkadasınla ılgılı beklemen gereken zaman oldugunu soyluyosun askerlık gıbı bekle bakalım calısıp paranıda bırıktırırı aılene yardım edersın annenınde bu zamanda gonlunu alırsın

canım hiçbirimiz ailemizin yanında ebedi değiliz..
annen duygusal davranıyor tabiki o da haklı evladından ayrılmak hiç kolay değil..
ama seninde "hayatın" olacak birgün..
bence anneni psikoloğa götürün..annenin yaşadıklarına benzer şeyler bende yaşadım..

Canim benim cok üzüldüm ...

Ama söyle diyeyim, her daim güclü olmak zorunda degilsin ki, yani bazen gücsüz olunabilinir dimi ... hep güclü olacam diyede kendini bu kadar harap etme, yenilgiyi kabul etmekte bazen güclülük göstergesidir ...

Konusa bileceyin arkadasin yada kardesin varsa onlarla dertles konus, ama kesinlike sorunlarini icine atma ...

Annene gelince, bilemiycem, annen sanki gercekten seni kaybetmekten korkuyor gibi geldi bana, ama yani buda yeni bir sey degilki, tabikide evlenip yuva kuracaksin, neden kendisine bunu cok dert ediyor bilemiyorum ... gerci bende aileme uzak bir mesafede oturuyorum ve ailem olsun ben olayim her ayrilikta cok üzülürüz ama bu esimin ve benim seceneyim idi ve bunu kabul etmek zorundayiz.

Annem hep söyle der, yeterki sen evinde mutlu ol ben senden bir sey istemiyorum.

Her neyse canim benim, belki annenin baska sikintilarida ola bilir ... bir konussan onunla

ay bitanem benimmm
Yasadigim olayin aynisini yasiyorsun
Anacigim depresiyiona girmisti hatta ve hatta hastaneye yatirmistim
Bigun yanina gittigimde ellerimden tutup" seni çok seviyorum annemm" deyip aglamisti
Beni birakip gitme yavrum sana dayanam demisti
bunlari duymak çok aci...cunku bende o sirada anneme sevdigimi açiklamak zorundaydim..;
çok zor gunler geçirdik..hepsini burda anlatamam yaralarimin da desilmesini istemiyorum
Sadece sunu soyleyim...Elbet bir gun evlenip gideceksin Annene evlensem de yanindayim, hersey guzel olacak diyeceksin. Ve ona daima yakin olacaksin.
Tekrar depresiyona girecek belki, kizini veren her anne birazda olsa girmiyormu ?
Sen uzulme...Hersey guzel olacak.
Anneler kutsaldir..bunu ona her zaman hatirlat...Ve okul bitmeden, zamaniniz gelmeden konuyu açma simdilik derim ben.
Sevgiler

annene kızmıyorum ama bence bencillik yapıyo...
siz ömür boyu onun dizinin önünde duramazsınız ki...
zamanında annenizde kendi anne ve babasını bırakıp babanızla evlenmedimi...
yanlız kalmaktan herkes korkar,ama başkalarının hayatına müdahale etmek ne kadar doğru o tartışılır...

gerçekten zor bi durum ne söylenebilirki.annen illlaki düzelicek ve sende illaki evlenceksin.daha var diyosun bak evlilik işine.annen daha bi düzelir o zaman kadar.şuan hassas bi dönem geçiriyo düzelince emin ol mantığı devreye gircek ve sorun kalmıycak.üzme tatlı canını sen.........

Gün doğmadan neler doğar demişler canım...:1hug:
Yaza kadar belki çok iyi olur anneciğin(inşallah)
Sen şimdi bunları düşünme,annene desteğini esirgeme,bak toparlanınca bu kötü anılar hep uzakta kalacak,sen merak etme. O da senin evlenip yuva kurmanı ister elbette,ama şu anda sağlıklı düşünemiyor ki.. Belli yalnızlık hissi kaplamış kalbini. Çok üzüldüm inan ki..:çok üzgünüm:
Ama geçer hiç hiç üzülme sen,baban,sen,kardeşlerin hep yanında olun. Doktor da güzel yönlendirmeler yapmıştır umarım..
Allahım en yakın zamanda şifasını versin inşallah:Saruboceq:

söylenebilcek tek sey zamana ihtiyac olduğu
en acı zamanlarımızda en sıkıntılı zamanlarımızda sadece zaman sarıyor yaralarımızı
benden sana ufakta olsa bi tavsiye biraz zaman tanı kendine ve annene annen sadece senden dolayı değil biçok seyin birikimi vardır sadec senin onu bırakmandan yada evlenmenden değil tahmin ediyorumki bircok sey birikti annende ondan böyle davranıyodur
hepimiz zaman zaman okadar kötü seyler atlatıyoruz ve okadar agır seyler yasıyoruzki tam caresiz olduğumuz zamanmda birden bire bir güneş doğuveriyor hayatımızda
seni ve anneni, sevigyle kucaklıyorum arkadasım rabbim acil sifalar versinnnnn

Annen bu düşünceye alışacaktır canım..herkes çocuk dünyaya getirirken düşünmeli bence..onlarsız kalınacaktır bu cok doğal..senin mutlu oldugunu görünce annen emin ol pes eder..

benim yaşadıklarıma benziyo biraz senin yaşadıkların
ben hiçbir şey yapmıyorum sadece bekliyorum iyi şeylerin olması için dua ediyorum
zamanla her şey nası olsa düzelir diyorum
güçlü olmak zorundayız bu arada..onu yapmak için de çok çaba lazım...
ama olsun zamanla her şey düzelir her şey yoluna girer
sen de umutlu ol pozitif ol 'gerçekten' güçlü ol
allah yardımcımız olsun..

Canım Allah hepinizin yardımcısı olsun.
Annenin bu durumunu anlıyorum, ama o da keyfinden yapmıyor bunu emin ol.
Hiçbir anne evladının üzüntüsünü istemez, hep mutlu olsun ister.
Bence bir süreliğine düşünme bunları.
Yoksa annen iyileşir, ama Allah korusun sen hasta düşersin.
Anneciğin iyileşecek elbet, o borçlar da ödenecek Allah'ın izniyle.
Güzel günler göreceksiniz, mutluluğunu paylaşacağız buradan inşallah.
Sabret bitanem, kendine dikkat et, güzel olacak her şey a.s.

Canım allah başka dert vermesin.. Anladığım kadarıyla annen sana çok bağlı.. ilk gözağrısı olman sevdğinin uzakta olması ilerde ayrılacağınızı da ele alırsak bu şekilde üzülmesi normal.. kendisini biraz daha alıştıracağına inanıyorum ama zamanla.. bende ailemden uzakta yaşıyorum nasıl bi acı nasıl bi özlemle yaşadadığımı bi ben bilirim birde Allah ama yüreğimize dem vurmazsak hayatla baş edebilme şansımız minimuma iner.. dediğin gibi güçlü ol ki herşeyin üstesinden birlikte gelebileceğinize anneciğin inansın..

Annecim..
Bana eskisi gibi anlamli bak nolur..
Bos gözlerle bakma..
Yada ben üzülmeyeyim diye yalandan gülümseme..

Dudaklarin gülsede, gözlerin gülmüyor güzel annem..
Gülmüyor gözlerin..

Eskiden sarildigimda simsicacikti kucagin, tombisimdin..
Simdi ise kollarimda kayip oluyor bedenin..
Ah elimde olsada, kafandaki sorulari, kötü hislerini korkularini hepsini cikarsam ordan..

Agliyorum anne.. sana agliyorum..
Kizini güclü bilsende aslinda o kadarda degil anne..
Yalnizligima sorsunlar beni..

Iyiles annecim nolur iyiles..
Bana tekrar anlamli gözlerle bak..

senağlama

annenizin psikolojik destek alması şart. tek başına bu gerçekleri kabullenemiyor demek ki.
en kısa zamanda sağlığına kavuşur umarım.
geçmiş olsun.

Dün kan testleri normal cikti..
Depresyon dediler..
Allah'a sükür cok derin bir depresyon degil ama ilac tedavisine basladi dün.
Hersey icin sükrediyorum, Allah beterinden saklasin.

Sadece gülen gözlerin bos bakislarla yer degistirmesi üzüyor beni..
Allah kimseye vermesin.

canım hiçbirimiz ailemizin yanında ebedi değiliz..
annen duygusal davranıyor tabiki o da haklı evladından ayrılmak hiç kolay değil..
ama seninde "hayatın" olacak birgün..
bence anneni psikoloğa götürün..annenin yaşadıklarına benzer şeyler bende yaşadım..

katiliyorum.. bende hayatimi annemin isteklerine göre kurmaya calisiyorum..
ama olmuyor iste.. cünkü bir gün benimde kendi "hayatim" olacak..

ve belkide bir psikolog gercekten yardimci olabilir..

umudunuzu kaybetmeyin.. Allah büyüktür..

Back
X