Şarköyün denizi aslında çocukla en rahat girilecek deniz. Merkezde sahilde taner büfe var mesela. Kumun en yoğun olduğu yer.soyle ki acılıcam diye umut ederken su göğsüne kadar gelmişken sığa geliyorsun ve su dizlerinde. Ordan sonra açılmamakta fayda var. Sarköyün denizi bence gayet temiz. Ben 30 yıldır giriyorum oğlumda her yıl giriyor bir sorun olmadı hiç. He söyle bir durum var. Hava rüzgarlı ise deniz dibinde nekadar yosun varsa su üstüne çıkar suyun rengi çamur olur. Ama sabah kalktığınıda rüzgarın hafif veya yok olması demek sarköy denizinin havuz gibi olması demek. Kıyıda az minik balık sürüsü kovalamadık.
Mürefte de şarköy hatta bundan 20 yıl önce kimseler böyle geliseceğini dusunurmuydu bilmem. Ben 18 yaşlarında iken sadece bazı villar ve yerleşim yerine uzak diye büyük gece kulüpleri orda olurdu. Oralara muteahit girmedi diye biliyorum. Şarköyün sahil kıyısında devamında olduğu için evet yine sahil kenarı oluyor.
Şarköy geceleri desen bilmem artık çoluk çocuğa karıştığım icinmi. Beni daha çok canlı müzik yemek olan yerler etkiliyor. Gece kulüpleri dediklerine göre pekte tekin değilmiş. Gerçi biz genç ken de öyle diyolardı birşey olmuslugu yok.
Mesela eşimle gittik o iskelde balık yakalarken sabaha karşı 4 de ben eve döner dim. Cocukluğundan bu yana hiç sokağa çıkmaktan korkmadım şarköyde. Zaten sahilde polis karakolu mu derler ufak biyer var az bir taşkınlık olsun viyıvvvv diye gelip tıkıyorlar arabaya.
Bizde iki şey düşündük. Havuzlu bir sitede ev mi. Apartman dairesi ve bir yazlıkmı diye. Ben havuzlu siteyi tercih ettim. Yazlık şansım olsa şarköy derdim.
Bu arada şarköyde 1 ay kaldınız yada1 hafta canınızmı sıkıldı. Birsürü yere seferler var hafta sonu. Fiyatlarıda uygun. Geçen sene bozcaadaya geçtik. Bazen gemide eğlence oluyor tur aynı zamanda. Çıstak çıstak oynaya oynaya avsaya geçip akşama kadar orda denize girip yine çıstakçıstak oynayarak şarköye dönüyorsunuz. Gece gemi partileri oluyor ayrıca. Bunun dısında sahilde ayrı ayrı cafeler var m kimi sessiz sakin oturup kafa dinleme okey tavla oynamak isteyenlere göre ki akşamları bunun için taner kafe ideal. Yada gençlere göre yanarlı dönerli ışıklı armut minderli sahil oturmacası kafesi gibi. Deli gibi zıplayacakla kulüp, isteyene fasıl, isteyene yine canlı muzikli yerler. Bide luna park vardı bu sene yokmuş

gelir inşallah.
Hımmm bu arada şarköye tramvay geliyor. Şoyleki artık sahili gezmek için kimsenin faytona binmesine gerek yok. ( cok uzuluyordum onlara) sahil boyunca ray döşüyorlarmış.
Ben akşam konuşucam siteye bir ad verdilermi bilmiyorum ama siteyi yapan mutahit firması nosunu yazarım yada ismini size onun baska yerleri var diyede biliyorum hatta aceleniz yoksa projeden belki daha ucuza da alırsınız. Bende biletimi aldım hafta sonu gidiyorum. Ölemişim. :))