Yazlığınız var mı ?

Neresi ?

• şarköy

OY: 8 17,8%
  • erikli

OY: 37 82,2%

• Ankete Katılan
    45
Şarköyün denizi aslında çocukla en rahat girilecek deniz. Merkezde sahilde taner büfe var mesela. Kumun en yoğun olduğu yer.soyle ki acılıcam diye umut ederken su göğsüne kadar gelmişken sığa geliyorsun ve su dizlerinde. Ordan sonra açılmamakta fayda var. Sarköyün denizi bence gayet temiz. Ben 30 yıldır giriyorum oğlumda her yıl giriyor bir sorun olmadı hiç. He söyle bir durum var. Hava rüzgarlı ise deniz dibinde nekadar yosun varsa su üstüne çıkar suyun rengi çamur olur. Ama sabah kalktığınıda rüzgarın hafif veya yok olması demek sarköy denizinin havuz gibi olması demek. Kıyıda az minik balık sürüsü kovalamadık.

Mürefte de şarköy hatta bundan 20 yıl önce kimseler böyle geliseceğini dusunurmuydu bilmem. Ben 18 yaşlarında iken sadece bazı villar ve yerleşim yerine uzak diye büyük gece kulüpleri orda olurdu. Oralara muteahit girmedi diye biliyorum. Şarköyün sahil kıyısında devamında olduğu için evet yine sahil kenarı oluyor.

Şarköy geceleri desen bilmem artık çoluk çocuğa karıştığım icinmi. Beni daha çok canlı müzik yemek olan yerler etkiliyor. Gece kulüpleri dediklerine göre pekte tekin değilmiş. Gerçi biz genç ken de öyle diyolardı birşey olmuslugu yok.

Mesela eşimle gittik o iskelde balık yakalarken sabaha karşı 4 de ben eve döner dim. Cocukluğundan bu yana hiç sokağa çıkmaktan korkmadım şarköyde. Zaten sahilde polis karakolu mu derler ufak biyer var az bir taşkınlık olsun viyıvvvv diye gelip tıkıyorlar arabaya.

Bizde iki şey düşündük. Havuzlu bir sitede ev mi. Apartman dairesi ve bir yazlıkmı diye. Ben havuzlu siteyi tercih ettim. Yazlık şansım olsa şarköy derdim.

Bu arada şarköyde 1 ay kaldınız yada1 hafta canınızmı sıkıldı. Birsürü yere seferler var hafta sonu. Fiyatlarıda uygun. Geçen sene bozcaadaya geçtik. Bazen gemide eğlence oluyor tur aynı zamanda. Çıstak çıstak oynaya oynaya avsaya geçip akşama kadar orda denize girip yine çıstakçıstak oynayarak şarköye dönüyorsunuz. Gece gemi partileri oluyor ayrıca. Bunun dısında sahilde ayrı ayrı cafeler var m kimi sessiz sakin oturup kafa dinleme okey tavla oynamak isteyenlere göre ki akşamları bunun için taner kafe ideal. Yada gençlere göre yanarlı dönerli ışıklı armut minderli sahil oturmacası kafesi gibi. Deli gibi zıplayacakla kulüp, isteyene fasıl, isteyene yine canlı muzikli yerler. Bide luna park vardı bu sene yokmuş:KK43: gelir inşallah.
Hımmm bu arada şarköye tramvay geliyor. Şoyleki artık sahili gezmek için kimsenin faytona binmesine gerek yok. ( cok uzuluyordum onlara) sahil boyunca ray döşüyorlarmış.

Ben akşam konuşucam siteye bir ad verdilermi bilmiyorum ama siteyi yapan mutahit firması nosunu yazarım yada ismini size onun baska yerleri var diyede biliyorum hatta aceleniz yoksa projeden belki daha ucuza da alırsınız. Bende biletimi aldım hafta sonu gidiyorum. Ölemişim. :))
Çok güzel bilgiler vermişsin.
Ama beni gece hayatıda oldukca cezbedıyor yanı okurken kendımı clube gıtmıste hayal ettımde gemıde avsaya gıderkende :)
Senden haber beklıyorum

Eğlenceli orasıda, en azından Şarköy ve Erikliden daha eğlenceli.. Denizi çok güzel.. Benim ciltsel bir rahatsızlığım var ona bile iyi gelebilecek şekilde iyi. Kumsalı yeterli uzunlukta ve büyüklükte.. Eğlencesi olsun, isteyene club isteyene cafe lokanta her çeşitten var.. Fiyatlar da çok cazip. Geçen sene 100 bine anlattığınız tarzda ev baktık. Bizim yazlığımız Kumbağda ama müstakil. Babannem tek kalmak istiyor ama korkuyor diye güvenlikli siteden baktık o sebeple biliyorum.
Güvenliği havuzu falan vardı.. Ha ultra lüx 150 m2 değil ama yeterli ölçüdeydi..
Otobüs 2.5 saatte gidiyor yanılmıyorsam istanbuldan.. Kendi aracımızla 1.50 / 2 saatte gidiyoruz. Gayet iyi. :)
kumbağın mı denizi güzel
şuanda şok oldum

Eğer tatil amaçlı gidecekseniz havuzlu,ortamı bol olan bir yeri tercih edin.

Ama biraz kafa dinleyeyim,oğlum da kalabalıktan uzaklaşsın dinginleşsin diyorsanız daha nezih denizi temiz yerleri tercih edin.

Ben Erikliyide Şarköyü de bilmiyorum ama yorumlara bakınca benim kararım Eriklide denize çok yakın havuzsuz şirin,bahçeli bir ev almak olurdu.

kumbağ denizi çok çirkin
hiç tavsiye etmem
berbat bir yer
gecen sene bırkac kere gttim
ordan hıc haz etmıyorum

erikli güzel
CuteMom CuteMom kumbağa bir kere gittim uzun zaman oluyor ama emekli tatili istiyorsan kesin kubağ dan ev al derim. Ki belliki sen baya cıvıl cıvılsın yapma kendine bunu ;)

Olumsuz yanınıda söyleyim. Istanbula donuyorsun 1 hafta 10 gün boyunca insanlar sana niye h leri söylemiyorsun diyor. Bide napıyon beya falan diyorsun. :KK70:
Erikli değil ama yayladan 150 bıne ev buldum dun ılan eklemıstım ya ama ıcımı sıkan aksamları ya ben napcam aksamları mesela gunduz hep cimcek halimiz yokya oglumla gezebilelimde istiyorum . Avşayada gideriz bozcaadayada ki çok severim bozcaadayıda
H kısmına gelince benim eşim edirneli ona ragmen bozmadım kendimi ama çokta güzel bir türkçem yok hani benim yunanistandan geldiğimiz için bütün cümlelerim devrik şivelerde ise var bi çarpıklık

Erikli değil ama yayladan 150 bıne ev buldum dun ılan eklemıstım ya ama ıcımı sıkan aksamları ya ben napcam aksamları mesela gunduz hep cimcek halimiz yokya oglumla gezebilelimde istiyorum . Avşayada gideriz bozcaadayada ki çok severim bozcaadayıda
H kısmına gelince benim eşim edirneli ona ragmen bozmadım kendimi ama çokta güzel bir türkçem yok hani benim yunanistandan geldiğimiz için bütün cümlelerim devrik şivelerde ise var bi çarpıklık
Şarköyde bir dizi vardı çekilen. Şarköy halkı istemedi onları orda toplanıp gittiler. Yerlilerden birine niye ya çok güzel di izlerken burda hissediyordum dedim. Ya bizi çok yanlış anlatıyordu dedi. Nasıl yani dedim. Mesela çok "beya" diyolardı beya dedi:KK70:

Çok tatlı insanlar gerçekten. Bende kendimi kaptırıp öyle konuşurken buluyorum kendimi. Karadenizliyim aslında. Bazı teyzeler var ama baya insana konuşarak beyin ameliyatı yapıyor. Daha önce bir düğüne gittik hamileyim odada dinleniyorum. Eşim odada kalıvermiş 10 tane teyze var uyandım bir gürültü.

Odaya girdim hespi aynı anda konuşuyor. Eşim sinmiş soba arkasına hepsine tek tek bakıyor anlamaya çalışıyor. Şaşı olacak. Aldım odadan çıkardım. Niye kaldırın yaaa offf ne muhabbet dönüyor. O teyzenin bilmem kaç arsası varmış veriliyormuş çocuklarına. Biride kredi çekmiş oğluna gelini eve sokmuyor muş şimdi diye anlatmaya başladı. Dedim sen o curcuna da bunları nasıl cozdun. Valla zor oldu birazda başım ağrıyor yorgun düştüm dedi:KK70:

Boylede teyzeler var. Hele düğün e falan denk gelirsen sakın takı merasimi sırasında önlerde durma. Herkes sandalyeyi öne çekip takı izliyor. Fotoğrafçı bile fırça yiyor. Ben tabi bunları izlerken çok eğleniyorum.:KK73:

Şarköyde bir dizi vardı çekilen. Şarköy halkı istemedi onları orda toplanıp gittiler. Yerlilerden birine niye ya çok güzel di izlerken burda hissediyordum dedim. Ya bizi çok yanlış anlatıyordu dedi. Nasıl yani dedim. Mesela çok "beya" diyolardı beya dedi:KK70:

Çok tatlı insanlar gerçekten. Bende kendimi kaptırıp öyle konuşurken buluyorum kendimi. Karadenizliyim aslında. Bazı teyzeler var ama baya insana konuşarak beyin ameliyatı yapıyor. Daha önce bir düğüne gittik hamileyim odada dinleniyorum. Eşim odada kalıvermiş 10 tane teyze var uyandım bir gürültü.

Odaya girdim hespi aynı anda konuşuyor. Eşim sinmiş soba arkasına hepsine tek tek bakıyor anlamaya çalışıyor. Şaşı olacak. Aldım odadan çıkardım. Niye kaldırın yaaa offf ne muhabbet dönüyor. O teyzenin bilmem kaç arsası varmış veriliyormuş çocuklarına. Biride kredi çekmiş oğluna gelini eve sokmuyor muş şimdi diye anlatmaya başladı. Dedim sen o curcuna da bunları nasıl cozdun. Valla zor oldu birazda başım ağrıyor yorgun düştüm dedi:KK70:

Boylede teyzeler var. Hele düğün e falan denk gelirsen sakın takı merasimi sırasında önlerde durma. Herkes sandalyeyi öne çekip takı izliyor. Fotoğrafçı bile fırça yiyor. Ben tabi bunları izlerken çok eğleniyorum.:KK73:
Ya ne guzel ya :D
Acaba hemen cevre edınebılırmıyız merak edıyorum sonucta oradan ev alalanlarda yerlerı oldugu kadar benım gıbı sonradan gelenlerde olacak.
Heycanlandım yahu hemen yarın alıp obur gun tasınasım geldı ıyı mı

Yazlık fikrine sıcak bakmıyorum,yazlığım yok ama alacaksanız ve her haftasonu gitmek gibi bir planınız varsa yakın olanı yani Şarköy'ü tavsiye ederim,mesafe uzadıkça dahada yorucu olacak sizin için gidip gelmek. Şahsen Silivriye gitmek bile sorun oluyor yazın çoğu zaman,zira yol çalışması,tatilciler derken trafik yoğunluğu oluyor.

Şarköy de yazlığımız var her sene mutlaka gideriz. Ortamı çok güzel akşam eğlenceleri falan ama denizi maalesef iyi diyemem. Birde aşırı fazla kalabalık oluyor ben olsam erikliyi tercih ederdim. Birde uzaklık olarakta arasında pek bir mesafe yok 1 buçuk saat falan. Ömürlük olacak diyorsanız erikli kesinlikle :)))

Ya ne guzel ya :KK70:
Acaba hemen cevre edınebılırmıyız merak edıyorum sonucta oradan ev alalanlarda yerlerı oldugu kadar benım gıbı sonradan gelenlerde olacak.
Heycanlandım yahu hemen yarın alıp obur gun tasınasım geldı ıyı mı
Istanbullu diye nitelendiriliyoruz orda. Pekte sevmiyorlar galiba bizi:) yani şöyle diyim oooo cikom hoşgeldin nekadar kalcan diyolar. 1 hafta falan diyorum. Ya napçan beya gidip kal ışte gelmişken diyolar. Sonra akşam muhabbette bıktık beya bu istanbullulardan diyorlar:KK57: yok beya sana demiyoz cikom öteki istanbullular diyorlar. Hatta doğalgaz gelmesini bile istemeyenler var. Bari şimdi bitek yaz geliyorlar doğalgaz gelirse yaz kış burda olurlar diyolar. Tabi bide yazın iki üç katı su faturası ödemekten sikayetciler.

Ama soyle diyim hani eskiden istanbulda olduğu gibi. Camına perde asılınca aşağıdan huuuu komşu diyen olursa bilki sana sesleniyorlar. Başlarlar sormaya. 1 tanesi gelir sorarsa bütün mahalle artık zürriyetini tanır:)sakın öyle balkonda camda birini görünce selam vermeyeyim deme. Iki yakan kanda olsa vercen o selamı 32 disin görünecek.

2 türlü tanımlarlar seni.

1 konuşkan güleç biri
2 suratsızın teki.

Ben şimdi öğreniyorum zamanında bsna suratsız diyorlarmış. Şimdi yas kemale erdi 4.. Katta mahallenin asayişi teyzesine napiyonnnn iyimisin. Seslenince mahalle ile içli dışlı olduk:)

Tabi sitede durum ne olur bilmem. Mahallede durumlar böyle. Etraf edinirsen çarşıda 10 dk lık işin 1 saate biter her gören hal hatır sorar. Ergen dönemler bu durumdan nefret etsemde istanbuldaki kalabalik yalnızlığı çekince yazın 1 2 haftalığına yaşadığım bu durum çok hoşuma gidiyor.

Ayyyy allahtan biletimi aldım yoksa hasretten gidicem şuracıkta.

Istanbullu diye nitelendiriliyoruz orda. Pekte sevmiyorlar galiba bizi:) yani şöyle diyim oooo cikom hoşgeldin nekadar kalcan diyolar. 1 hafta falan diyorum. Ya napçan beya gidip kal ışte gelmişken diyolar. Sonra akşam muhabbette bıktık beya bu istanbullulardan diyorlar:KK57: yok beya sana demiyoz cikom öteki istanbullular diyorlar. Hatta doğalgaz gelmesini bile istemeyenler var. Bari şimdi bitek yaz geliyorlar doğalgaz gelirse yaz kış burda olurlar diyolar. Tabi bide yazın iki üç katı su faturası ödemekten sikayetciler.

Ama soyle diyim hani eskiden istanbulda olduğu gibi. Camına perde asılınca aşağıdan huuuu komşu diyen olursa bilki sana sesleniyorlar. Başlarlar sormaya. 1 tanesi gelir sorarsa bütün mahalle artık zürriyetini tanır:)sakın öyle balkonda camda birini görünce selam vermeyeyim deme. Iki yakan kanda olsa vercen o selamı 32 disin görünecek.

2 türlü tanımlarlar seni.

1 konuşkan güleç biri
2 suratsızın teki.

Ben şimdi öğreniyorum zamanında bsna suratsız diyorlarmış. Şimdi yas kemale erdi 4.. Katta mahallenin asayişi teyzesine napiyonnnn iyimisin. Seslenince mahalle ile içli dışlı olduk:)

Tabi sitede durum ne olur bilmem. Mahallede durumlar böyle. Etraf edinirsen çarşıda 10 dk lık işin 1 saate biter her gören hal hatır sorar. Ergen dönemler bu durumdan nefret etsemde istanbuldaki kalabalik yalnızlığı çekince yazın 1 2 haftalığına yaşadığım bu durum çok hoşuma gidiyor.

Ayyyy allahtan biletimi aldım yoksa hasretten gidicem şuracıkta.
öyle bi anlattın ki çikom Mune Mune sana reklamdan ban verecek diye korkuyorum :)

Ben konuskan biriyim ya beni severler ayol beni sevmeyen ölsün

Gezintiye cıktığımızda bizi neler bekliyor bakalım
Döndüğümde yazacağım madem olan biteni

öyle bi anlattın ki çikom Mune Mune sana reklamdan ban verecek diye korkuyorum :)

Ben konuskan biriyim ya beni severler ayol beni sevmeyen ölsün

Gezintiye cıktığımızda bizi neler bekliyor bakalım
Döndüğümde yazacağım madem olan biteni
Hahha dimi. Neyseki ticari amaç gütmüyorum.

Bak mesela biz bir ev tuttuk teras katı. Karşımızda iki yaşlı kalıyordu. Ay her akşam teyze bize mis yemekler yolluyordu.
Otobüste bir teyze ile yanyana geldik. Bir sohbeti var yerim ya. Hemen adres verdi bak gel mutlaka bana diye:)

Hahha dimi. Neyseki ticari amaç gütmüyorum.

Bak mesela biz bir ev tuttuk teras katı. Karşımızda iki yaşlı kalıyordu. Ay her akşam teyze bize mis yemekler yolluyordu.
Otobüste bir teyze ile yanyana geldik. Bir sohbeti var yerim ya. Hemen adres verdi bak gel mutlaka bana diye:)
vay ne dıyosun ya
desene her aksam yemekler bırınden olursa oo ben o evı kesın alayım
buarada fazla su parası derken :D

Ayyy canim arkadasa ihtiyacin olur simdi. Sen alinca adresi ver ben gelirim yanina:KK53:
Zaten g.tüm kavruldu Diyarbakır sicaklarinda.

Back
X