Yazma sorunu

gollom

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2013
1.868
2.604
kızlar selam zorlanarak düzgün yazmaya çalışıyorum ama konuşurkende son harfleri bastırırım hepp yazarken de hep son harflerden iki üç tane yzıyorum şuan mesela çok zorlanıyorum bunun bi yolu varmı sinir oluyorum böyle son harfleri uzatmayınca nişanlım bile kızıyor artık saçma ama ne yapmam gerek?

Saka mi bu?
Uzatmayin o zaman harfleri. Tik degil ki bu zorlanasin, alt tarafi duzgun yazacaksin.
O kadar asiri zorlaniyorsan ilkokula tekrar bir git istersen. Ne diyim.

Bunun nesi var ki amaan uzatın gitsin, sonuçta sanal. Konuşurkenki durumunuz daha önemli bence. Bol bol kitap okuyun, ama son harflerini uzatmamaya çalışın. Düzelmezsede takmayın kafanıza ne olacak ki

Bunun nesi var ki amaan uzatın gitsin, sonuçta sanal. Konuşurkenki durumunuz daha önemli bence. Bol bol kitap okuyun, ama son harflerini uzatmamaya çalışın. Düzelmezsede takmayın kafanıza ne olacak ki

Bu sitede duzgun Turkce yazma kurali var. Sonucta sanal diye bozuk yazmak yasak yani. Baska sanali bilemem.

Günlük yarım saatinizi yazma egzersizine ayırabilirsiniz.
Mesela günlük tutun. Başta zorlanırsınız ama biraz dikkat ederseniz aşabilirsiniz.

tamamen dikkat meseLesi. bir sure yazarken dikkatinizi verin yazdiklariniza, bir sure sonra hic sknti cikmayacaktir.

Saka mi bu?
Uzatmayin o zaman harfleri. Tik degil ki bu zorlanasin, alt tarafi duzgun yazacaksin.
O kadar asiri zorlaniyorsan ilkokula tekrar bir git istersen. Ne diyim.
şaka değill bazenn tuhaf sorunlar olabilirr değilmii:KK69: benim gibi olann vardırr belkii diye yazdımm hemen şakamıı bu diyee bir tepkii beklemiyordumm

teşekkürr ederimm yazann herkese dikkatli olmayaa calışacağımm sonuctaa hoş değill ben bilee bakarken sinirlerimm bozuluyoo yaza yaza olacak sanırım

teşekkürr ederimm yazann herkese dikkatli olmayaa calışacağımm sonuctaa hoş değill ben bilee bakarken sinirlerimm bozuluyoo yaza yaza olacak sanırım

Bunu konuşurken de yaptığını yazmışsın, hiç bir nörologla görüştün mü ? Herkese çok basit bir takıntı gibi gelmiş ancak konuşma ve yazma merkezlerinde ki bazı aksamalar sadece takıntı olmayabiliyor, bir nörologla görüştüysen ve durum normalse zamanla düzeltebilirsin. Ama gitmediysen bir git, kontrol ettir

Günlük tut, yalnızca kelimeleri uzatma konusunda değil, diğer imla hatalarını da düzeltmen için iyi olur. Zamanla alışırsın, ben bazen eski mesajlarımı okuyorum kendimden utanıyorum, ne kadar kötü yazıyormuşum diye. Alışmakla ilgili, mesela nişanlınla mesajlaşırken yavaş yaz, eğer uzatırsan kelimeleri mesajı yollamadan düzelt mutlaka. Özellikle bu tarz şeylere takıksa sen her mesaj attığında sinir oluyordur sana. Lisede bir çocukla mesajlaşmaya başladık, çocuk çok düzgün konuşmuyordu gerçi ama bir de yazarken geliyom gidiyom diye kısaltırdı kelimeleri, ay mesajlarını okurken tüylerim diken diken olurdu. Okumadan silerdim bazen :KK12:

yazarkeni bilmemde konuşurken böyle bir sorununuz varsa ve elinizde değilse nöroloğa görünün derim

X