• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yds

Ya zor olur tabi önce temeli atmak lazim. Onun da kitaplari var . Sonra yds ye calisirsin. Calissan yaparsin. Bir arkadasım 5 ay calisip 80 almisti.
 
Ben hiç ingilizce kursuna gitmedim ömrümde o yüzden kurslarda nasıl bir eğitim veriyorlar tam bilmiyorum. Faydası olur mu olmaz mı emin değilim. Yds olmadan önce yani kpds iken bazı taktikleri varmış sınavın, bu kurslarda onları ogretiyorlarmis galiba. Şimdi onu da kaldırmışlar. Benim tavsiyem, çıkmış sınavları çözmek. Çünkü ösym nin mantığı hep aynı. Aynı tarz soruları soruyorlar. O yüzden çıkmış sınavlar + bol bol kelime ezberi. İlk sorular direkt kelime anlamı oluyor çünkü. Diyalogları yaparsınız diye düşünüyorum. Çeviriler de hiç olmadı siklardan giderek çıkıyor. En zorlanilan bölüm paragraflar. Epey uzun oluyorlar çünkü ve Türkçe de bile zorlanabildigimiz bir kısım. O da bol soru çözmekle hallolur diye düşünüyorum.

İçimi ferahlattın.
Hazırlıkta aldığım eğitim çok iyiydi. Ben kursa konuşabilmek için gitmiştim. Fena değildi.
İçimi ferahlattın teşekkür ederim. İnşallah hallederim. :KK48:
 
Hiç bilmemekten kastınız okul hayatında gördüklerinizse aslında belli bir temeliniz var demektir. Duolingo diye bir uygulama var telefonunuza onu indirip başlayabilirsiniz. İnternet sitesinden de takip edebiliyordunuz yanlış hatırlamıyorsam. Oradan en yoğun programı seçin. Bu arada ücretsiz olması lazım. Onun yanında da direk yds çalışma için kitaplar varsa oradan takip edebilirsiniz. Bunun yanında madem bir yılınız var hayatınızı ingilizce odaklı yapmaya çalışın. Yani ders çalışıp sonra ingilizceyi orada bırakıp hayatınıza dönmeyin. Bu bir matematik bir biyoloji gibi değil maalesef yeni bir dil öğreniyorsunuz. Mesela gramer çalışın alıştırma yapın sonra akşam oturup dizi film izleyecekseniz türkçe altyazı/ dublaj veya türk filmi yerine ingilizce bir dizi/film ve ingilizce altyazıyla izleyin. Belki az anlarsınız ama zamanla gelişir. Türkçe altyazılı ingilizce film izlemek malesef hiç bir işe yaramıyor o yüzden önemli. Sonra mesela çok sıkıldınız bir oyun oynayayım dediniz ingilizce hikayesi olan bir oyun seçin. İngilizce altyazıları açıp takip etmeye çalışın. Video mu izleyeceksiniz yine aynı şekilde. İnternetten bir şey mi merak ettiniz ingilizce bakın. Elinizin altında sözlük olsun ama ondan önce kendiniz anlamını çıkarmaya çalışın sözlük son anda bakacağınız bir şey olsun.

Bir de en önemlisi ingilizce öğrenirken çalıştığınız ingilizceyi kafanızda veya Türkçe'ye çevirip ezberlemeyin beyninize o şekilde yazmayın. Kavram olarak öğrenmeye anlamaya çalışın. Mesela apple gördünüz hm elma demekmiş demeyin. Beyninizde elma kavramı canlansın. Kelimeyi kelimeyle karşılamak yerine kavram karşılığı olsun veya görsel veya koku. Beyninizin farklı yönlerini kullanarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Tense'ler de aynı şekilde Türkçe'de karşılık arayarak başlarsanız birkaç tense güzel gider sonra direk karşılığı olmayanlarla karşılaşınca anlam veremezsiniz hevesiniz kırılır.

İngilizce öğretmeni değilim ama ilkokuldan beri severek öğrendim ve şu an İngilizcem oldukça iyidir. Eğer soracağınız bir soru varsa veya bu süreç içinde olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Bir de kendinize güvenin bir yıl çok uzun bir süre istediğiniz her şeyi başarabilirsiniz. Türk insanına İngilizce çok zor asla öğrenilemez bir şey gibi geliyor ve insanların öğrenememesinin bana göre asıl sebebi o. Yani öğrenemeyeceklerini düşünmeleri
Bu arada şunu da belirtmek isterim ki yds nedir nasıldır hiç bilmiyorum ben bu bilgileri genel İngilizce öğrenmek adına verdim. Direk sınav odaklı çalışacaksanız sınavı bilen arkadaşların önerileri daha faydalı olabilir.
 
Back
X