Hadi yaa anlayış kıtlığımız mı var yani kusura bakma canım buraya konu açtıysan her yoruma açık olacaksınız istediğimiz yere istediğimiz kadar yazma özgürlüğümüz var. Annesi öyle alıştırmış onun evi bilerek evlenmediniz mi bilerek gitmediniz mi, 4 aylık evliyken korunma yöntemleri varken gebe kalmadınız mı. Yapmayın işini, su getirmeyin, yemeğini ayağına getirmeyin sofra kurulan zamanlar haricinde acıkıyorsa kendi alsın neden yapıyorsunuz. Atatürkçülüğü savunan bir insan sanki biliyormuş gibi diyorsunuz yani 17 yaşında insan ev işi yemek yapabilir ama bu konularda fikri olamaz size göre arkadaş grubu içinde bu konulara girip ders vermeye, sen bir şey bilmiyorsun pozlarına girersiniz hem de böyle hassas bir konuda o da çeker gider odasına sinirlenip yani. Herkesin düşüncesi kendine neden örnekler veriyorsunuz. Çok burada konuşmayı biliyorsunuz eşinize de ayrı eve çıkalım diyebilseydiniz burada şikayet etmezdiniz eşiniz kaç yaşında acaba. Sende çocuksun çok büyüksün sanki o kişiden sen dört dörtlük ev hanımı mısın peki evinde çeşit çeşit yemek mi yapardın küçük yaşta valla evlenmeyi göze aldıysan getirdiklerini kabul edeceksin ayrı eve çıkacak gücün yoksa bu yani.
sonuna kadar katılıyorum
-evin kızıdır sen onların evine gitmişsin konu sahibi görümcen senin evine gelse işte bir sene boyu dersaneye okula falan gidenler oluyor abisinin ablasının yanında o zaman demeye hakkın olur hiç ev işini elini sürmüyor benim evime benden habersiz misafir çağırıyor diye herkes de hak verir ama sonuçta kızın annesi evin sahibi kızıda yüksek ihtimal annesine haber veriyordur misafirine vs.
- bende hoşlanmam sürekli emirler verilip bir şeyler istenmesine o zaman kalk sen al diyeceksin bir gün yada tatlı konuşup bu kadar misafire yetişemem seninde bana yardımcı olman lazım dersin
- yinede annesi kızına hiç bir şey yaptırmayabilir sonuçta onların EVİ
bazı ailelerde oluyor kızın sınavı olur dersi olur şunu olur bunu olur ben kızıma hiç bir şey yaptırmam der
ben ders çalıştığım zamanlarda babamın bana çay getirdiğini hatırlıyorum değil anneyi gelini vs.
ama biz sorumluluğumuzda bilirdik kendi suyumuzu kendimiz alırdık bulaşıkları yıkardık istersek dip köşe temizlik yapardık orası ayrı ama kendimiz istediğimiz zaman geline ayıp olmasın diye değil
(ki evde hiç gelinimiz olmadı :)
-burdaki arkadaşlar da demişler bu tipler evlerinde kocalarına her şeyi dört dörtlük yaparlar ee yine aynı kapıya çıkıyor kız zaten koca evinde üniversite yurdunda yada kendi evinde temizliğiyide her zaman yapacak bari gençliğinde yapmasın diyorlar

- hele birde 17 lik kızı kocaya vermeye kalkanlar falan var

gelin rahat etsin diye kız evden gitsin oldu olacak anayı babayıda gönderelim ordan kendilerine ev baksınlar gelin rahat edemiyor

bunun yeriene gelin hanım bu yaşayacaklarını düşünüp evlenseydi veya biraz bekleseydi veya gözünü karartıp ya ayrı ev ya evlenmem deseydi
-ayrıca konu sahibi sende hiç uzlaşmacı birine benzemiyorsun işin hiç dini tartışmasına girmeden kızı sohbet yapıllırken misafirlerin yanında rezil etmeye çalışıyorsun
neyse haydi hayırlı traşlar mı dim ne dim bilemedim