Yediğiniz bir yiyecek/içecekten ötürü taa çocukluk/gençlik günlerine giden varmı?

yuvarlak büyük bonibon şekerlerden annem sadece bayram ve dugunlerde verırdı onun dısında vermezdi dişlerim çürüyecek diye..
bende ne hıkmetse her seferınde o kocaman yuvarlak şekeri yutmayı basarırdım bogazımda kalırdı ,hatta elimle yoklar boynumu parmaklarımla bulurdum şekeri ondan sonrada habire su içerdim şekeri mideme indirebilmek için ama nerdeee anca kendılıgınden ericekte gidecek çok su içmenin sonucu wc benım olurduuu sadece benimmm

Cipsler vardı çitos çerezza tombi

Benim favorim tombiydi :) İlkokuldayken bir bakkal amca vardı.

Param oldukça o karışık kuruşuk bakkaldan tombimi alırdım

Şimdi de çitos olarak gene gündemde :)

Yerken hala o günleri hatırlıyorum ya

Diş macunu gibi olurdu ya hani içi çikolata dolu olurdu...

İşte çok güzeldir ooooo :))
ayy onlar pahalıydı yaa ,bide çok para vermezdi abur cubur almayalımdiye sırf ben bu cıkolatayı alabılmek için kaç gun harclıgımı bırıktırmıstım yemedım içmedim ama aldım en sonunda gercekten tadı güzeldii bikere yedım zaten bidaha ölee fedakarlık yapamadım

bizde eşimle geceleri çok yiyoruz :) gece yenılen kokorec mıdye vs tadın baska oluyor yaaa

çocukluk yıllarında izmire geldiğimizde hergün bi amca dondurma satardı sokakta. annem pek almak istemezdi niyeyse. pis o dondurma derdi. ama o dondurmanın tadı hala damağımda... şimdi yediğim dondurmalarda onun tadı hiç yok (

eskiden meyveli ama gercek meyvelii elmaysa elma tadı,sarı renk lımonlu vs.. babam nerden bulduysa almıs gelmıs benımde sansıma yıne esım goreve gıtmıstı bende annemlere kalmaya gelmıstım şekerleri görğnce altın bulmuş gibi okadar cok sevındımkı.. hemen annemle babama döndüm siz şeker hastasısınız yemeyın sakın misafirede verip heba etmeyın ama şekerler bozulcak diyede uzulmeyın ben evime götüreyim en iyisini demıstım... aradan zaman gectı evime geldim aklıma geldi şekeleri orda annemlerin evınde unutmustumm nasıl üzüldüm anlatamam... hepsini yemeyı dusunuyordum oysaki, kocamada vermeden

Haşlanmış yumurta kokusu, kibrit kokusu, leblebi tozu ve dondurma lülahının içindeki kaymak hep çocukluğuma götürür :))))))

bende bir kis günü babaannemlerdeyken yengemle halam ispanak böregi yapmislardi sarimsakli yogurtla yemistim.. tadini halen unutamam öyle güzeldiki.. ne zaman yesem ispanakli börek o börek gelir aklima ama o tadi bi daha bulamadim.. halama ayni börekten yine yaptirdim ama yok o böregin tadi baskaydi...

ha bide oyun oynarken annem kardeilme benim ekmegimin arasina karniyarik koymustu evde yemiyoz bari ekmek arasi disarda oynarken yiyelim diye.. o tadida bir daha bulamadim maalesef

kınderin süt dilimi babaannemler almanyadan getirirlerdi ilk yediğimde bu tat bu tat diye kalmıştım

Geçmişe gitmem bir şeyleri anımsamam bir kokudan da oluyor..
Bir yiyecek içecek dersek soğuk kahve nedense beni eski yazlığımıza alıp götürüyor

Geçen bayram halamın yaptığı ve tadına doyamadığım şekerpare beni çocukluğumdaki o harika bayramlara götürdü. Bu şekerpareyi rahmetli babaannem yapardı (nur içinde yatsın). Babaannem göçmendi ve yaptığı böreklerin ve tatlıların tadına doyulmazdı. Mesela hayatım boyunca hiç öyle şekerpare yememiştim, hiçbir yerde de bulamam. Halam da dedi zaten ye bakalım beğenecek misin diye. Ben de dedim Allah Allah ne var bu tatlıda. İlk lokmayı ağzıma atmamla canım babaannem gözümün önüne geldi

yumuşak şekerler üzeri toz şekerle kaplı renkli meyveli,hayvan şeklinde olanlardan...
o zamanlar yani 80 li yıllarda bunlar türkiyede yoktu bir tanıdığımız getirirdi almanyadan
ve özellikle bize verirdi ben yiyim diye... o zaman bu şekerin benim dilimdeki adı"maymuncuk şekeriydi" şimdi o şekerler marketlerde bir sürüü var ve ben artık yiyemiyorum arada yediğimde de o tadı bulamıyorum.
gene tüp şeklinde çikolata ülkerin ...diş macunu gibi sıkıp sıkıp yerdik kardeşimle...
ilkolulda okulun bahçesindeki simitçi dedimizin sattığı simitler...
ve yine ilkokulda dağıtılan fiskobirlik fındıkları...

pastaneden aldığımız elma şekeri en kocamanından

babannemin bakır tencerede yaptığı miss gibi irmik helvası

güzel bir konu olmuş daha çok var aklıma geldikçe yazarım

çok güzel bir konu olmuş
lokum,
fasulye şeker. fasulye şeklinde bonibon tarzında olurdu. çok kavga ederdik abimle o şekerin başında :) en sonunda annem ikimize ayrı ayrı almaya başladı. kavga bitti..
açık satılan dondurmalar, eski tadı bulamıyorum ama çocukluğuma gidiyorum her yiyişimde.
tahin-pekmez, lise yıllarıma götürür beni. yurtta kalıyordum lisede. ne günlerdi be
daha çok var ama aklıma gelmiyo hepsi. hatırladıkça yazarım

kuzenım anlatmıştı ;
hanı eskıden bisküvi üzerine yine etipufun kreması ama cikolataya bandırılmıs şekli olan vardıya adını unuttum şimdi..
bundan 4yıl once kuzenım annesiyle baska bi kuzenıne gıtmısler demıslerkı gıtmeden su bakladan bişeyler alalım elımız boş gitmeyelım (ozamanlar o kuzende daha bekardı işte ,bekar evıne ne lazım olursa onu alacaklarmıs) bakklada ne alakacaklarına karar verip etrafa bakınırlarken kuzenım bu dedıgım şeylerden gormus hemen AAA anne bak diye çok sevınmıs çocuk gibi :))) hemen raftakılerın hepsını kucagına doldurmus sonra bakkal amcaya demıstı bunların devamı var mı adam şaşkınlık içinde vaaaarr demiş.. kuzenım iyi ozaman onlarıda getır hepsını almak istiyorum demıs
o pufudıkide satmıyorlardı oyle heryerde bulamazdık eskısı gibi..

şimdikilerde baska marka altında satılıyor ama ben o eskı tadını şahsen bulamıyorum.. bu arada adı hala daha aklıma gelmedi

çocukluğumda her bayramda ve yaz tatillerinde köye babaannemlere giderdik akhisara.garajda ve otobüse bindiğimizde mesir macunu satılırdı renkli paketleri vardı kardeşimle ben çok severdik babam hep alırdı 3-4 tane.birde yine garajda kokoreç vardı ondanda her gittiğimizde yerdik ve garaja gidene kadar zaman geçmek bilmezdi , hep o yediğimiz kokereçin tadı ağzımdadır o zamanlar bi başka güzeldi,daha zevkliydi o günler ne zaman kokoreç kokusu duysam hep aklıma gelir

kayısılı cino, aklıma hem çocukluğumu hem de tatili getirir, ancak tatilde türkiyeye gelip yiyebiliyodum
olsa da yesem yine <3

Boza .. Bana çocukluğumu, rahmetli anneannemi ve unutulmaz İstanbul Vefa'yı hatırlatır hep.
Anneannemler Vefa'da oturuyorlardı, oranın Bozacısı da meşhurdur. Her tatile İstanbula gittiğimizde içmeden dönmezdim. Özledim o günleri..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…