• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yedikçe bunalıma giriyorum,girdikçe dahada çok yiyorum :(:(:( biri bana dur desin

Gzmyldz86

Guru
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2011
38
18
288
İstanbul
arkadaşlar 26 yasında bir çocuk annesiyim.3 yasında oğlum var.hayatım boyunca hep zayıftım.dogum dönemimde çok kilo aldım.bir yıl önce bu kilolarımı diyetisyenle beraber verdim.ideal kiloma indim.ancak 3 4 ay önceden beri çok garip bir şekilde hızla kilomu geri almaya başladım.diyetten çıktıktan sonra kıtlıktan çıkmış gbi saldırırcasına yemeğe başladım ve bu hala devam ediyor.sürekli yiyorum aburcubur vs..mesela koca bir nutella kavanozunu tek başıma bitiriyorum.ve buna engell olamıyorum.şuan diyete başlamadan önceki kiloma geri döndm.yani boyum 161 kilomda 59 oldu.tüm emeklerim zayii oldu.kendmi hiç begenmiyorum göbegim fırlıo ne giysem.ben kızkenki gbi 49 50 olmak istiyorum.bu sürekli yemek yeme duygumdan nasıl vazgecebilirim.aklımda fikrimde sürekli ne yesem var.ev hanımıyım suan çalışmıyrm tüm gün oğlumla evde oldugum için süreklide bişeler yiyorum.sanırım bu bir hastalığa dönüştü bende.geceleri uykumdan bile uyanıp yediğim oluyor.özetle size belki basit gelecek bu konu benm hayatımı çekilmez yaptı.nolur yardım edin kendme nasıl dur diyebilirim eskisi gbi nasıl olabilirm en önemliisi sürekli yemek düşüncesinden nasıl sıyrılabiirim.daha fazla kilo almadan bir şekilde buna son vermem gerek.yardımınızı destegınızi bekliyoruum.

ßen diyet yaptigim zaman,kendimi cok kötü ßir sekilde frenliyordum,oyle ßirsey yapiyordum ki yemek yiyemiyordum artik :ssz: miden ßulanmicaksa soyliyim :)

bence kılo hazır 60lardayken bnm gıbı yuruyen bır balona donmemek ıcın acıl bır doktora gıdıp şeker ve tıroid testlerı yaptırman gerekıyor morbıt obez olmamam ragmen asla nutellanın bır kavonozunu bıtıremem şekerden şüphelendim aman diyim ..vucudunuda sporla sekle sokabılırsın

arkadaşa katılıyorum kesinlikle bir seker testi yaptır tüm kan testlerin normal çıkarsa o zaman bu demektır kı mutlu değilsin... hayatında seni ne mutsuz ediyor onu tespit etmeye çalış ve ona çözüm bul... ben senin yaptıklarının aynısını çok mutsuz olduğum bir dönemde yapmıştım ve korkunc kilo almıştım... mutlu olmak için yemek yiyip sonra mutsuzluğuma geri dönüyordum... diyetisyene giderek 10 kilo vermiştim... can sıkıntısından da böyle davranabiliyor olabilirsin.... bir hobi edin kursa git havalar güzelleşiyor cık oğlunla dısarıda dolas canın bise yemek istedikce de bol bol su iç.... umarım herşey yoluna girer...

bence şöle yap yine ye ama azar azar .koca kovaonuzu yeme bir kaç kaşık al bırak .4-5 kilo versen farkedersin öle çok kilon yok zaten .ama hemen konrtolü eline al sonra çok kilo alırsan snra vermesi zor olur .ay bide ben şimdi şeyi izliorum var ya bir program ebru akel sunuyor şişmanlar kilo veriyor hani o program çok güzel sende izle iyi motive ediyor.

yeme isteğinin altında psikolojik bir sorun var psikoloğa gitmeni tavsiye ediyorum.

normal değil yemek olayın.

mutsuz musun?

eşinle aran nasıl?

Son düzenleme:
arkadaşlar 26 yasında bir çocuk annesiyim.3 yasında oğlum var.hayatım boyunca hep zayıftım.dogum dönemimde çok kilo aldım.bir yıl önce bu kilolarımı diyetisyenle beraber verdim.ideal kiloma indim.ancak 3 4 ay önceden beri çok garip bir şekilde hızla kilomu geri almaya başladım.diyetten çıktıktan sonra kıtlıktan çıkmış gbi saldırırcasına yemeğe başladım ve bu hala devam ediyor.sürekli yiyorum aburcubur vs..mesela koca bir nutella kavanozunu tek başıma bitiriyorum.ve buna engell olamıyorum.şuan diyete başlamadan önceki kiloma geri döndm.yani boyum 161 kilomda 59 oldu.tüm emeklerim zayii oldu.kendmi hiç begenmiyorum göbegim fırlıo ne giysem.ben kızkenki gbi 49 50 olmak istiyorum.bu sürekli yemek yeme duygumdan nasıl vazgecebilirim.aklımda fikrimde sürekli ne yesem var.ev hanımıyım suan çalışmıyrm tüm gün oğlumla evde oldugum için süreklide bişeler yiyorum.sanırım bu bir hastalığa dönüştü bende.geceleri uykumdan bile uyanıp yediğim oluyor.özetle size belki basit gelecek bu konu benm hayatımı çekilmez yaptı.nolur yardım edin kendme nasıl dur diyebilirim eskisi gbi nasıl olabilirm en önemliisi sürekli yemek düşüncesinden nasıl sıyrılabiirim.daha fazla kilo almadan bir şekilde buna son vermem gerek.yardımınızı destegınızi bekliyoruum.

senden daha kısayım hiçbir zaman 49 50 kilo olmak istemem. cok zayıf bence. boyuna göre kilon cok guzel. sammimi soyluyorum.

boyuna gore kılon o kadar cok degıl aslında bıraz sartlanmıs olmandan kaynaklanıyor olabılıt ınsan sartlandıkca daha da yıyesı gelıyor. ben de dıyetısyenle 1 ay dıyet yaptım kımı ınsan doktor un baskılarıyla kendını dınamık tutup ıyı dıyet yapıyor ama ben ıse tam tersı doktor benı cok gerdı. yeme dedıkce yedım. sonunda doktoru bıraktım. elbette cok sey ogrendım besınler hakkında ama kendımce formuller buldum. beynım resmen rahatladı. ve doktor bana glukofen ısımlı bı hap ıle dıyete baslatmıstı sekerı duzenleyen ve aclık hıssını gıderen ustelık kılo verdıren ama ben yıne kullanmadım bana faydası olmadı. bı cesır hormon hapı cok cok asırı kılolular ıcın cozum olabılır ama senın durumun gercekten o kadar uzulecek kadar degıl. yaz geldıgı ıcın dıyet kolaylasıyor sımdı salatalık malzeme meyve cesıtlendı. bunlara yonelıp hazırana kadar toparlarsın bence.

öncelikle cevap yazanlara çok teşekkür ederim.zaman ayırdıgınız için...eşimle aram gayet iyi,bir sıkıntım yok.herşey yolunda.ancak bir arkadaşın yazdığı gibi vaktimi çok boş geçiriyorum.bir hobim yahut bir işim yok.evdeyim sürekli bazen ev oturmaları oluyor.haftasonları eşimle geziyoruz.ama haftaiçi gündüz hep evdeyim.sanırım bir hobim olsa kafamı meşgul edecek bir ugrasım olsa belki faydası olrdu dimi.bir arkadaşta bunun psikolojik bir sorun oldugunu sölemiş.evet,olabilir çünkü bu duygu çok değişik,yedikçe pişman olmak ve oldukça daha çok acı çekmek için adeta,dahada çok yemek.bunu anlatırken saçma geliyor ama inanın yaşarken çok gerçek ve ciddi! çok üzgünüm arkadaşlar.....:(:(

öncelikle cevap yazanlara çok teşekkür ederim.zaman ayırdıgınız için...eşimle aram gayet iyi,bir sıkıntım yok.herşey yolunda.ancak bir arkadaşın yazdığı gibi vaktimi çok boş geçiriyorum.bir hobim yahut bir işim yok.evdeyim sürekli bazen ev oturmaları oluyor.haftasonları eşimle geziyoruz.ama haftaiçi gündüz hep evdeyim.sanırım bir hobim olsa kafamı meşgul edecek bir ugrasım olsa belki faydası olrdu dimi.bir arkadaşta bunun psikolojik bir sorun oldugunu sölemiş.evet,olabilir çünkü bu duygu çok değişik,yedikçe pişman olmak ve oldukça daha çok acı çekmek için adeta,dahada çok yemek.bunu anlatırken saçma geliyor ama inanın yaşarken çok gerçek ve ciddi! çok üzgünüm arkadaşlar.....:(:(

psikoloğa gitmeyi düşündün mü? ekonomık sıkıntın yoksa terapi alabilirsin iyi gelir...

ayrıca bir müzik aleti çalmayı öğrensen insanı çok rahatlatan meşgul eden birşey sıkıntılarını düşünmeni engelliyor

veya resim yapsan illa bilmek gerekmez içinden geldiği gibi çizsen ya da kendine bir kütüphane kurmaya karar versen her hafta bir kitap alıp okusan hem çocuğunuza örnek olursun hem kafan dağılır hem evinizde kütüphaneniz olur çok havalı olur bence

kendini kötü hissetme ev oturmaları senı rahatlatmaz ki hep aynı muhabbetler, herkes çocuğunu kocasını anlatır, yerleri nasıl silmiş eve temizlikçi kadın gelirmiş vs tarzında boş muhabbetler

sen kendine birşeyler katmalısın bu hayatta...çocuğuna örnek olmalısın...

ben kılonu çok bulmadım ama seni bunaltmış

kendini toparla biraz bukadar bırakma kendini bi kısırdöngüdesin...diyabet olmasan bile insülin rezistansı var,..yiyosun nutellayı ,insülin hormonu pik yapar ve saatlerce inmez .iki saat içinde tekrar kan şekerin düşer ,..sen yine anksiyete ve açlık hissiyle nutellaya düşersin...insülin hormonunun düşmesine hiç izin vermezsin...bu hormonun fazlası vücut için toksik...sorun şurda ki bu durumda vücut ve beyin enerji harcayamaz on kilometre koşsanda yağlardan eritecek mekanizmaları harekete geçiremezsin ,kaslardan yıkarsın .fazla kalori almak demek kilo almak demek değildir,bu bi hormon bozukluğudur.,çok bilmiş gibi konuştum ama gerçekler böyle,.light ürünleri birileri para kazansın diye çıkmıştır.,bu kısırdöngüyü sadece sen kırabilirsi ,karbonhidratları günlük 70 gramın altına düşürürsen istediğin kiloya inersin

bende çok iştahlıyım yemek yemek harika bişi ama fiziğimi bozmasına izin vermem spor yap ayrıca kuru hurma kuru incir elma meyve ya ağzını boş bırakma canım dikkat et mutsuz olacaksın sonra değermi insan bi çikolatayı kendisi yermi sen abartmışsın kendine mukayyet ol bence al ver al ver cildin bozulur...

bende çok iştahlıyım yemek yemek harika bişi ama fiziğimi bozmasına izin vermem spor yap ayrıca kuru hurma kuru incir elma meyve ya ağzını boş bırakma canım dikkat et mutsuz olacaksın sonra değermi insan bi çikolatayı kendisi yermi sen abartmışsın kendine mukayyet ol bence al ver al ver cildin bozulur...

haklısın zaten bozuldu bile heryerim çatlak sarkık vs.. bu yaşta böle.arkadaşın dediği aklıma yattı bir ensturman öğrenmek.ancak bunun içinde br kursa gtmek gerekr sanırım.çocuguma benden başka bakacak kmse yok nasıl olcak bilmiyorum.

Back
X