• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yedikçe bunalıma giriyorum,girdikçe dahada çok yiyorum :(:(:( biri bana dur desin

Tabi ki, 2-3 ay hiçbir şey. Ben şimdiki olduğum kiloya gelebilmek için 8 ay uğraştım. Hatta şuna 1 yıl de, 4 ay da spora gittim. 26 kilo verdim. Şimdi tekrardan rejimdeyim, 5-10 kilo daha verip 40-38 beden civarı olmak istiyorum :9:

seni tebrik ediyorum maşaalah :) umarım o istediğin 5 10 kiloyuda verirsin.

seni tebrik ediyorum maşaalah :) umarım o istediğin 5 10 kiloyuda verirsin.

Amin canım benim inşallah.
Bakalım yaza 3 ay kaldı şurada. Haziran ı da sayarsak yani.
10 kilo hedefliyorum bakalım :)​

ben sunu merak ediyorum arkadaşlar.bugun diyete başladım ve dielimki bozmadan yapıcam.peki bunca zamn yediğim bu yağlı şyler,bu oluşan göbeğim simit bölgelerim.yani bunlar gidebilrmi,fiziğim düzelirmi tekrr eskisi gbi olrmu bukadar yaglanmadan sonra ? bu konuda ne diyosunuz.umutlu olmalımıyım.:(

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.
Lütfen konuları ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

bende psikolojik bir sıkıntı oldugunu düşünüyorum.yaptıgım davranışların başka bir açıklaması yokki.yeme bozuklugu diye br rahaszlık var internetten okdum ve aynı beni anlatıyor.durmum psikoloğa gtmeye müsait deil.nasıl halledebilirim onu bilmiyorum.

Müsait değil derken eğer maddi konulaır kasedediyorsanız devlet hastanelerinde psikyatra görünebilirsiniz o sizi psikoloğa sevkedebilir. Onun dışında normal terapiden daha uygun fiyata internette online terapi yapanlar var. Aslında online terapi olmaz, ona danışmanlık demek daha uygun olur ama o bile size faydalı olur bence.

Bende bu aralar iştah patlaması yaşıyorum resmen. :67:
Geçen hafta bir diyet vardı ilk gün çok güzel uyguladım, 2. gün erkek arkadaşım sayesinde bozdum malesef, diğer günlerde uyamadım işte.
Benim ki tamamen iradesizlikten yanlız, mesela bugün diyete başlayayım tekrar dedim mutfakta masada börekleri görünce tercihimi onlardan yana kullandım. :4:
Kararlı olmak lazım ve ne olursa olsun sürdürmek..

Geçen hafta bir diyet vardı ilk gün çok güzel uyguladım, 2. gün erkek arkadaşım sayesinde bozdum malesef, diğer günlerde uyamadım işte.
Benim ki tamamen iradesizlikten yanlız, mesela bugün diyete başlayayım tekrar dedim mutfakta masada börekleri görünce tercihimi onlardan yana kullandım. :4:

evet haklsın peki sence bu irade değişebilirmi.yani iradesizlik değişebilirmi.insan kararlı hale nasıl gelebilir.gerçekten zayıflamak istiyorum peki nden yapamıyorum ozamn:(:(

canım seni anlıyorum ve yardımı olurmu bilmiyorum ama şöyle bişi yapsan oğluşun 3 yaşındaymış kreşlerin oyun saatleri oluyo onlarda 2-3 saat kalsa sende kendini bi aktiviteyle meşgul etsen yüzme spor yürüyüş gibi bence evde kalmak seni sıkıntıya sokmuş önceden çalışıp şimdi evde kalıyorsan çok normal bu yaşadıkların havalarda güzelken of of negüzel olur yüzmek .... sıkma canını bu dönemlerde geçecek çıtır bi anne olacaksın...

sanki beni anlatmışsın.
hamileliğimden beri evdeyim. oğlum yakında 3 yaşına girecek. pek sosyal biri değilim. evde yalnız olmayı seviyorum.
evde herşey elimin altında olduğu için yiyip duruyorum ve genelde yemek değil aburcubur oluyor yediklerim.
kendimce doğru yolu bulmaya çalışıyorum.
gece acıkma olayı olmuyor bende.
ama bugün aklıma kısır düştü ve üşengeç olan ben kısır yapıp (1 bardak bulgurdan) hepsini kendim yedim.

benden sana ufak tavsiyeler;
-evde olmayan şeyi yiyemezsin. (alışverişlerde aburcubur alma)
-aburcubur yiyeceksen bile sağlıklı olanlarını seç ( fındık, badem, diyet bisküvi gibi, gerçi diyet bisküvilerin sağlıklı olma durumu tartışılır)
-çikolata yiyeceksen bitter al mutlaka ve yavaşca ye reklamlardaki gibi. çocuğuna da bitter ver. biz öyle yapıyoruz.
-sürükleyici kitap serilerine başla (yerinden kalkıp mutfağa gitmek istemeyeceksin)
-çocuğunu parka götür, parkta zaman geçirirken yemek araları uzamış olur. ve zaten yemek aralarının 4 saat olması gerekiyor ki stok yağları yakan hormonlar çalışabilsin.

aklıma geldikçe yine yazarım.

benim problemim de bir an zayıf olmak için heveslenip bir dakika sonra aburcubur yemek.
istediğim zaman çok düzenli spor yapabiliyorum, diyet listelerine uyabiliyorum. ama o enerji ve istikrar moduna kolay geçemiyorum nedense.
bi geçsem gerisi geliyor ama hep erteliyorum..
neden beni mutlu edecek şeyi erteleyip duruyorum bilmiyorum. nasılsa başa dönücem diye mi korkuyorum acaba??

evet haklsın peki sence bu irade değişebilirmi.yani iradesizlik değişebilirmi.insan kararlı hale nasıl gelebilir.gerçekten zayıflamak istiyorum peki nden yapamıyorum ozamn:(:(
İrade insanın elinde olan birşey canım.
Gerçekten karar vermek asıl mesele.
Önünde hangi yiyecekler olursa olsun zayıflamak isteyen kişi sadece yemesi gerekeni yer.
Başaracağımız olay bu. Farkındayım bende ama harekete geçemiyorum bir türlü işte.
Ama ertelemekle de elimize birşey geçmeyeceğine göre ilk adımı atmak lazım.

Zaten 1 kere bozduğun an tekrar durumu kurtarmak çok zor oluyor ve her başarısız diyette biraz daha zorlanıyor ve inançsız kendine güvensiz oluyor insan...

;O yüzden başladın mı bozmayacaksın bende işte 1 aydır fln dikkat ediyorum yediklerime kızlar şimdilik fena gitmiyor :16:

Zaten 1 kere bozduğun an tekrar durumu kurtarmak çok zor oluyor ve her başarısız diyette biraz daha zorlanıyor ve inançsız kendine güvensiz oluyor insan...

;O yüzden başladın mı bozmayacaksın bende işte 1 aydır fln dikkat ediyorum yediklerime kızlar şimdilik fena gitmiyor :16:

evet bende sabah niyetlenip akşam bozduğum için kendme olan inancım ve güvenm gtti.ve insan kızgınlıkla dahada çok yiyor.adeta kendine ceza verr gbi.sana başarılar canım umarım istediğin gbi olr herşey..

canım seni anlıyorum ve yardımı olurmu bilmiyorum ama şöyle bişi yapsan oğluşun 3 yaşındaymış kreşlerin oyun saatleri oluyo onlarda 2-3 saat kalsa sende kendini bi aktiviteyle meşgul etsen yüzme spor yürüyüş gibi bence evde kalmak seni sıkıntıya sokmuş önceden çalışıp şimdi evde kalıyorsan çok normal bu yaşadıkların havalarda güzelken of of negüzel olur yüzmek .... sıkma canını bu dönemlerde geçecek çıtır bi anne olacaksın...

evet öncede çok sosyaldim çocuktan sonra böle eve tıkıldım.eskiden yemege vakit bulamaz br deri bir kemik dolaşırken şimdi bunları konuşuyo olmak hala şşırıyorumm.....:( dediğin mantıklı geldi hem benm oğlanında oyuna arkadaşa ihtiyacı var.bu akşam eşimle konuşup bir oyun okulu araştıralım diyorum.oda ordayken bende spora yazılırım.hadi oda olmadı enazından kendm br sahile inerim yürüyüş yaparım.sporun verdiği hazla yememede dikkat edeim die düşünüyorum.zincirleme giderya böyle şeyler..dimi :)

sanki beni anlatmışsın.
hamileliğimden beri evdeyim. oğlum yakında 3 yaşına girecek. pek sosyal biri değilim. evde yalnız olmayı seviyorum.
evde herşey elimin altında olduğu için yiyip duruyorum ve genelde yemek değil aburcubur oluyor yediklerim.
kendimce doğru yolu bulmaya çalışıyorum.
gece acıkma olayı olmuyor bende.
ama bugün aklıma kısır düştü ve üşengeç olan ben kısır yapıp (1 bardak bulgurdan) hepsini kendim yedim.

benden sana ufak tavsiyeler;
-evde olmayan şeyi yiyemezsin. (alışverişlerde aburcubur alma)
-aburcubur yiyeceksen bile sağlıklı olanlarını seç ( fındık, badem, diyet bisküvi gibi, gerçi diyet bisküvilerin sağlıklı olma durumu tartışılır)
-çikolata yiyeceksen bitter al mutlaka ve yavaşca ye reklamlardaki gibi. çocuğuna da bitter ver. biz öyle yapıyoruz.
-sürükleyici kitap serilerine başla (yerinden kalkıp mutfağa gitmek istemeyeceksin)
-çocuğunu parka götür, parkta zaman geçirirken yemek araları uzamış olur. ve zaten yemek aralarının 4 saat olması gerekiyor ki stok yağları yakan hormonlar çalışabilsin.

aklıma geldikçe yine yazarım.

benim problemim de bir an zayıf olmak için heveslenip bir dakika sonra aburcubur yemek.
istediğim zaman çok düzenli spor yapabiliyorum, diyet listelerine uyabiliyorum. ama o enerji ve istikrar moduna kolay geçemiyorum nedense.
bi geçsem gerisi geliyor ama hep erteliyorum..
neden beni mutlu edecek şeyi erteleyip duruyorum bilmiyorum. nasılsa başa dönücem diye mi korkuyorum acaba??

canım beni anlatmışsın işte aynı duyguları yaşıyoruz.hep ertelemek.yalnız aramızda şöyle bir fark var sanırım.sen evde olmayan bişeyi yiyemezsin demişsinya,inanırmısın aklıma bişey gelio canım istiyo diyelim,çocugu komşuma bırakıp utanmadan üşenmeden gidip alıp geliyorum.yada çocuguda peşimden götürüyorum.canım bişey istediği zaman sanki mantığım iptal oluyo.ve diyelimki tatlımı çekti canım,2 3baklava yeyip bırakmıyorum.bir kutu yiyorum ancak öyle.ve gece boyuda iç sıkıntısı pişmanlık yaşıyorum.nese yazarken bile utanıyorum :(

Back
X