Yedikule hast. Acilinin beni çıldırtması, Hekim arkadaşlar varsa yardım!

Ciddi birşey yok sonuçlarınızda ama neden kovid testi yapmamışlar onu anlamadım. Btnin negatif olması pcrın negatif olacağı anlamına gelmiyor çünkü. Yüksek ihtimalle kovid geçiriyorsunuz dimerde kovidde yükselen bir değer. Yinede ihmal etmeyip testleri yaptırmaları çok iyi olmuş. Acilde yapılabilecek herşeyi yapmışlar normalde poliklinikten giriş yapsanız tomografiye en ihtimal iki üç hafta sonraya randevu veriyorlar. En azından istanbulda öyle. Çok geçmiş olsun. Mutlaka kovid bölümüne gidip sürüntü verin
 
sevgili otreraya sormususnuz ama ben de cevaplayayim. cok sayıda test yapilmis zaten size. bt anjioya kadar yapılmış. yapmadıkları bi verem testi kalmis benim gördüğüm. o da acilde yapilmiyor:) acilde yapılabilecekler maksimum bunlar zaten. daha ilerisi yok. ha bi de covid testini kesinlikle hakediyorsunuz o neden yapılmamış iste onu anlamadım. bi eksik o. bir sağlıkçı olarak benim gordugum...
-covid olsam cikar miydi diye sormuşsunuz. akcigere inmediyse tomografide cikmaz. tomograifde sadece covide bagli zatürre varsa bulgu olur. kanda antikor bakılabilir ama genelde tani icin degil hastaligi geçirdi mi diye bakılıyor. burundan alınan pcr testi ile cikar. sizde o alınmamış.
-onun dışında her crp sedim yuksekligi kanda enfeksiyon var demek değildir. kanda enfeksyon varlığının tek gostergesi kan kültürüdür. kan kültüründe mikrop üretmeden kanda enfeksyin var denemez. o kültür de herkesten alınmaz alınsa da mikrobun üremesi icin ortalama 2-7 gun geçmesi gerekir. crp ve sedim yuksekligi sadece vücudun herhangi bir yerinde enfeksiyon ya da inflamasyon(yangi) oldugunu gösterir o kadar. mesela tonsillit olursunuz crp artar, kulak enfeksyonu olursunuz artar, ishal olursunuz artar, romatizma olursunuz artar.. yani kanda bir mikrop-enfeksiyon degil vücudun verdiği tepkinin göstergesidir
-d dimer yuksekligi de yine enfeksyon, inflamasyon ve pihitlasmaya egilimde olur. her dimer yuksekligi pıhtı demek değildir. burnunuz aksa ishal olsanız yükselir. ama en tehlikeli nedeni pıhtı oldugu icin bu yönden araştırılması gerekir
-sizin klinik olarak anlattığınız sikayetleriniz anlamlı ve önemli. tetkiklerden cok anlattığınız şikayetler onemli. mutlaka bir uzman hekim görüşü almanız sart. tekrardan geçmiş olsun
Renfri Renfri
 
Not; Arkadaslar ben 2.5 aydir sikayetim vardi diye acile gitmedim, bana suan olan sey olmasaydi yine gitmezdim, basim agrisa agri kesici almam ben zaten.
Dunden beri bana olan seyin kokeninde oksuruk ve balgam oldugunu dusundugum icin yazdim, altindan emboli suphesi vs cikti ve sonuc hicbirseyim yok.Yahu oturdugum yerler bile agriyor benim.
Ayrica corona suphesi icin ozel hast. Denmis zaten gittigim hastane gogus hast. Hastanesi benim corona olmamdan suphelenmediler bile, ki zibil gibi test yapiyorlar.
Allah askina uyanik yurdum insani muamelesini birakin ya, biz birbirim8zi biliriz, yorumunuzdan ne anladiginiz anlasiliyor, bana cozum bulacak ya da bunu yasamis insanlarin yardimini rica ediyorum.


Merhaba arkadaşlar hemen konuya geçiyorum. 2.5 aydır devam eden öksürük ve balgam sorunum var, sonra üstüne sinüzit eklenince artık kaldıramadı vücudum. Bir köyde görev yapıyorum,bulunduğum yerde dra gitmek sıkıntıydı bir de ben önemsemedim, geçer dedim ama iş öyle değilmiş. Boğulurcasına öksürük beni mahvetti.
İstanbula geldim, geldiğim gibi bana bir şeyler oldu, inanılmaz üşüyordum, desimki oruçtan heralde, iftar yapınca geçer, geçmedi, yatağa yattım titreyerek, bir ara uyumuşum bu sefer ayaklarım yanıyor, vücudumdan nasıl ter boşalıyor anlatamam, eşimin yardımıyla üstümü değiştirdim ve çocuğu komşumuza emanet edip Yedikule göğüs hast. Hastanesine acile geldim. Sabah 10.30 civarı kan tahlili yaptılar, 5 saat içinde çıkar dediler, o 5 saat 50 yıl gibiydi, sırtım belim ağrıyor, öksürüyorum dedim ki aha kızım sen corona oldun, kan tahlil sonuçlarına göre sanırım corona testi yapıyorlar ben öyle anladım.
Kan tahlili çıkmadı, dra çocuğumu emanet bıraktığımı 5 saat geçse de sonuçların ramamının çıkmadığını belirttim, dr hastaneden ayrılmamam gerektiğini bir değerimin yüksek çıktığını ve hepsinin sonucunda sarı alana yönlendireceğini aöyledi, sms gelecekti onu bekledik, artık baktık iftar yaklaşıyor, eşim orucunu açsın diye eve döndük. Sms iftardan 5 dk önce geldi.
Alelacele iftarını yaptı eşim ve yine hooop hastaneye, bu sefer dr bana soruyor, kanser geçirdin mi?, Daha önce pıhtı attı mı hiç? Başka hastalığın var mı? Gebelik var mı?
Bu drlar için standart ama benim için üzücü bir deneyim oldu, dedim bende ne var?
Emboli ile alakalı bir değerimin yüksek göründüğünü, ama endişe etmememi söyledi dr sağolsun.
Benden yine kan istedi, ekg istedi, ve sarı alana yönlendirdi.
2 saat daha onun için bekledik, sonuçlarla sarı alan drunun karşısındaydık, o da önce röntgen istedi sonra da bu değer yüzünden ilaçlı tomografi istedi, onun raporunda da akciğerlerde emboli ile ilişkili bir belirti olmadığı yazıyor.
Sonuç; bana sadece ağrı kesici yazacağını belirtti, ben ise yanına erdostin de yazdırdım.
Gelen balgamın geniz akıntısı olabileceğini ve benim ciğerden geldiğini sandığımı söyledi.
Oysaki ben daha önce de dra gittim ve film sonucunda bronşit olduğumu söylemişlerdi.
Sonuç itibariyle ben hala düzelmedim arkadaşlar, üstümdeki atlet vücuduma değdiğinde bile canım yanıyor, vücuduma su değdiremiyorum, öksürüyorum balgam çıkartıyorum, üşüyorum hala üşüyorum.Habire gerilmek istiyorum vücudumu ne kadar gersem de yetersiz.
Bana ne oldu, ne yapacağım ben bilmiyorum.
Bana yazılan ilaçlar diclomec ve erdostin, bunlar beni iyileştirir mi?
Eke 19 ve 22 nisanda yaptırdığım tahlilleri koyuyorum, corona olduğumu söylemediler, taburcu ettiler. Uzmandan muayene randevusu alacağım ama 2 hafta sonraya kadar ruhumu teslim etmezsem tabii, e acile de gittim daha ne yapayım ben bilmiyorum.
Benim daha önceden kanımda enfeksiyon çıkmıştı onu söyledim , dr janımda enfeksiyon olmadığını söyledi ama ben değerlerden az anlıyorsam kanımda enfeksiyon olduğunu düşünüyorum.
Not; Arkadaşlar ben 2.5 aydır devam eden şikayetim için gitmedim, bazı arkadaşlar öyle sanmış, ben titreme, aynı zamanda yanma ve 36 derece ates 10-6 tansiyon ve kiyafetimin bile canimi acitmasi nedeniyle gittim, sirtim belim.inanilmaz agriyordu.
Hastaneyi hedef gostermem zaten gerek duysam direkt sikayet hatti ile isimi hallederim. Benim cildirdigim nokta okadar agri sizi cekerken, bankta bile 5dkdan fazla oturamazken 5 saatte cikacak denilen testlerin 10 saat sonra ciimasi ve benim perisan olmam. Bir de gecenin yarisi senin birseyin yok denmesi.
Suan hala ustume yorgan alamiyorum sizliyor, otursam uzun sure duramiyorum yatsam oksuruyorum, neden her yerim agriyor, su degmesin bana cizzz gibi yakiyor sanki beni, bu durum icin acile gitmeyip ne yapayim Allah askina.
Tahlillerinizle birlikte iyi bir özel hastaneye gidin. İstanbuldaysanız koç üniversitesinin hastanesi var hem de çok pahalı değil. Teşhis çok farklı bi olay, emboli olmadığınızı teşhis etmiş olabilir ama sorununuzu teşhis edememiş. İyi bir uzmana görünün ihmal etmeyin. Keşke ilk gidilen doktorda en iyi çözümü alabilsek ama genelde öyle olmuyor o yüzden ciddi olabilecek sorunlar için en az 2-3 uzman görmek lazım

bir de acilde bu kadarını yaptıklarına şükredin. Detaylı inceleme için polikliniğe gitmeniz lazım zaten
 
Eşimin dedesi de kanda enfeksiyonu vardı ve adam sürekli titriyormuş. Crp değeri tek başına enfeksiyon belirtmesin hadi iyi de kadının şikayetleri neden o zaman? Hani bi sıkıntı yoktur crpde yüksektir dersşn ki enfeksiyon yok. Kadın resmen titriyormuş. Bu arada benim çocuğuma da bi genç doktır enfeksiyon yok dedi çocuk acilde. Çocuğun ateşi 40 küsürdü. Eve yolladı. Ertesi gün çocuğum başka doktora gitti. Ağıe enfeksiyonu varmış kanda. Hastanede yattı yavrum 24 saat damardan serum verdiler 1 yaşındaki çocuğuma. Allahtan böbreğe inmemiş enfeksiyon. Siz de ihmal etmeyin lütfen.
 
Arkadaşlar çok sağolun, şu saat oldu uyuyamadım, ishalde olmuşum artık corona geçirdiğime kanaat getirdim, az sonra test yaptırmaya gideceğim, o negatif çıkarsa bildiğim iyi bir dahiliye dr u var ona gideceğim randevu alıp.
 
Arkadaşlar çok sağolun, şu saat oldu uyuyamadım, ishalde olmuşum artık corona geçirdiğime kanaat getirdim, az sonra test yaptırmaya gideceğim, o negatif çıkarsa bildiğim iyi bir dahiliye dr u var ona gideceğim randevu alıp.
Bence hala kanda enfeksiyon var. Kusmaya da başlarsınız yakında.
 
Şikayetiniz neyle ilgili hala anlamadim. Ates titreme öksürük şikayetiyle kovid testi olmak için ağlaya ağlaya sarı alanda bekletildim. Akşam beşten gece 12ye kadar da hemogram sırası bekledim en sonunda isyan edip hemogrami yapmadan yalnızca kan tahlilimle eve geri döndüm. Benim gibi onca insan acil sırasında kıvranıyordu. Hayırdır siz ne gibi bir özel muamele bekliyordunuz devletin doktorundan? Böyle şikayetler araştırma hastanelerinden randevu alınıp o alanla ilgili bir doktora görünüp tespit edilmeye çalışılır. Uzun süredir süregelen bir durum için yanlış yerde çözüm aramissiniz
 
İhmale gelmez bilmeden korona geçirirseniz çevrenize sevdiklerinize bilmeden zarar verirsiniz rabbim şifa versin inşaallah geçmiş olsun
 
sevgili otreraya sormususnuz ama ben de cevaplayayim. cok sayıda test yapilmis zaten size. bt anjioya kadar yapılmış. yapmadıkları bi verem testi kalmis benim gördüğüm. o da acilde yapilmiyor:) acilde yapılabilecekler maksimum bunlar zaten. daha ilerisi yok. ha bi de covid testini kesinlikle hakediyorsunuz o neden yapılmamış iste onu anlamadım. bi eksik o. bir sağlıkçı olarak benim gordugum...
-covid olsam cikar miydi diye sormuşsunuz. akcigere inmediyse tomografide cikmaz. tomograifde sadece covide bagli zatürre varsa bulgu olur. kanda antikor bakılabilir ama genelde tani icin degil hastaligi geçirdi mi diye bakılıyor. burundan alınan pcr testi ile cikar. sizde o alınmamış.
-onun dışında her crp sedim yuksekligi kanda enfeksiyon var demek değildir. kanda enfeksyon varlığının tek gostergesi kan kültürüdür. kan kültüründe mikrop üretmeden kanda enfeksyin var denemez. o kültür de herkesten alınmaz alınsa da mikrobun üremesi icin ortalama 2-7 gun geçmesi gerekir. crp ve sedim yuksekligi sadece vücudun herhangi bir yerinde enfeksiyon ya da inflamasyon(yangi) oldugunu gösterir o kadar. mesela tonsillit olursunuz crp artar, kulak enfeksyonu olursunuz artar, ishal olursunuz artar, romatizma olursunuz artar.. yani kanda bir mikrop-enfeksiyon degil vücudun verdiği tepkinin göstergesidir
-d dimer yuksekligi de yine enfeksyon, inflamasyon ve pihitlasmaya egilimde olur. her dimer yuksekligi pıhtı demek değildir. burnunuz aksa ishal olsanız yükselir. ama en tehlikeli nedeni pıhtı oldugu icin bu yönden araştırılması gerekir
-sizin klinik olarak anlattığınız sikayetleriniz anlamlı ve önemli. tetkiklerden cok anlattığınız şikayetler onemli. mutlaka bir uzman hekim görüşü almanız sart. tekrardan geçmiş olsun
klavyenize sağlık :)meslektaş mıyız yoksa? :) :KK200:
 
X