Gevyapan'a :
Selam, lutfen hic moralin bozulmasin..
Dikkat etmen gereken tek nokta gercekten sezaryene ihtiyacin var mi yok mu..
TIbbi acidan normal dogum riskli mi, bir sakinca mi var yoksa ne?Bunlara dikkat edilmesi lazim aslinda..
Dogum ne zaman kismetse?
Benim sezaryen olma nedenim aslinda biraz ilginc oldu,aslinda gereksizdi. Kisacasi normal dogurma konusunda hicbir risk yoktu ongorulen, ancak beni endiseli, heyecanli gorduler..Esim de bu icerikteki sozlere kapilip bu fikre onay verdi, iste insan evde yalnizken bebek gelmeye baslarsa nolur falan gibi, hastaneye nasil yetisir filan..
Ama inan ki, kaderin onune gecilmiyor, eminim ki oraya yetismenin bir yolu bulunurdu : - )
Doktor herhangi bir problem gormedikce normal dogum olur bence..O nedenle, senin hissettigin neyse oyle olsun, sana nasil daha dogru geliyorsa oyle yapmani oneririm, kalbinin sesini dinle bence : = )
Illaki sezaryen derlerse, genel anestezi olmayi dusunurum ben tekrar bebegim olursa.. Epidural, herkes iyi demesine ragmen hic de oyle degil..Bana hic iyi gelmedi, detaylara girmek istemiyorum cunki burada kimsenin ismini verip magdur etmek istemem,sadece isin iyi taraflarindan soz edebilirim.. ama epidural onermiyorum...Ama tabii ki herkesin vucudunda farkli etkiler oluyor, farkli durumlara..Senin tercihindir..
Normal dogumda, aciyi o gun, o an, belki 10 saat cekiyorsun, ama sonrasinda kuslar gibi ozgur, bebegin kucaginda, emzire emzire cikiyorsun hastahaneden 2. gununde.,bazen ayni gun.. o nedenle, umarim sen benim yasadiklarimi yasamazsin.. Sonrasinda ben Acibadem'in Bagdat Caddesi Polikliniginde Dr. Tayfun Osmanagaoglu'na gittim, ikinci gorus icin sen de istersen gidebilirsin..Cok iyi bir insan, sakin, sogukkanli, cok iyi bir doktor ve cok durust, durumun neyse sana uygun en iyi cozumleri buluyor. Bir de tabii Doktor Ibrahim Sozen var, o da cok ama cok iyi..Yani iste boyle...Umarim bir nebze yardimci olabilmisimdir..Hic endiselenme, sen rahat ol, rahat olunca isler daha guzel ilerliyor.. Stres yapma, bu gunlerin tadini cikar bence : - ) Sevgiler