Yeğenim başka adamdanmış!

Herkese merhaba, konuyu çok büyük tereddütler ile açıyorum. Biliyorum yapıcı yorumlardan daha çok yıkıcı yorumlar gelecek ama en azından buna benzer olay yaşamış olan ya da aramızda avukat-hakim olan varsa belki görür de yardımcı olur diye yazıyorum...

Öncelikle sunu diyeyim tv de izleyip de bizim başımıza gelmez zannettigimiz bir olay malesef bizim ailemizin başına geldi. Hayatımın en mutlu günleri olması gereken donemde ablam yüzünden sevincimi bile yasayamiyorum...

Dün ablamın eşini aldattığını ve 2 buçuk yaşındaki yeğenimin başka bir adamdan olduğunu öğrendik.. Eniştem ablamın başka adamla görüştüğünü öğrenip oğluna dna testi yaptırmış ve biz yıllardır ayakta uyutuluyormusuz... öyle içim yanıyor ki bu günahsız yavru ne olacak bilmiyorum... biri 8. Biri 5. Sınıfa giden iki de kızları var. Ablam, enistemin aldatıldığını öğrendiğinden beri evden kaçtı 3 çocuğu da anneme bıraktı. Sadece bir kere annemi aradi annem de benim senin gibi bir kızım yok diyerek yüzüne kapattı engelledi numarayı. Eniştem de aklını kaçırmak uzere çocukları yuvaya birakcam filan diyor ama annem asla kimseye vermem torunlarımı diyor. Ablamdan zaten çoktan vazgeçtik 33 yaşında kadın ne hali varsa görsün...

Simdi benim sorum çocuklarla ilgili. Hadi kızlar gene bir nebze büyüdüler ama bu bebek ne olacak? Eşimle konuştuk yeğenimi bizim uzerimize almak istiyoruz. Boyle resmi olarak babası belli değil bir çocuk olarak yasarsa çok büyük zorluklar yaşayacak. İlerde çok sıkıntılar çekecek. Yavrum hic birsey anlamıyor hala canım babam diye enisteme sarılıyor icim parçalanıyor... eniştem ben nüfusumdan çıkarcam diyor boşanma davası da açtı. anne zaten ortada yok. Öz babası kim belli değil... mahkemede çocuğu üstümüze almayı talep edebilir miyiz bilmiyorum. Tc. Mahkemesi bu namussuz kadını adam yerine koyar mı? Yeğenim benim canımdır öz evladımdan farksızdır. Onun hayatının mahvolmasını istemiyorum.

Lütfen bilen biri yol göstersin ne yapmamız lazım şimdi bizim. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Daha önce yaşadığım hiç bir acıya benzemiyor bu

İyi niyetiniz güzel ama çocuğu evlat edinirseniz, yani nüfus cüzdanının ana baba kısmında sizin ve eşinizin adı yer alırsa, bu durum ileride daha büyük sıkıntıların doğmasına da neden olabilir diye düşünüyorum. Bunun yerine vasi olmayı talep edebilirsiniz ve annesi ortada yoksa, babası da zaten bilinmiyorsa mahkeme bu talebinizi, eğer sizin de koşullarınızı uygun görüyorsa kabul eder. Ama yine de bu işin uzmanı bir avukatla görüşün.

Özel laboratuvarlarda yapılıyor diye bikiyorum
Evet parasını bastırdıktan sonra herkes özelde yaptırabiliyor. Hatta annenin iznine de gerek görülmüyor.

Tükürükle bakılıyor çocuk küçükse anlamıyor bile. 1000 lira civarı parası var. Yaptıran sayısı da umduğumuzdan cok fazla. O tarz bir lab da çalışan tanıdığım var da. Genelde çocuk bana benzemiyor annesi duymadan halledelim diye beş yaş altı çocukları getiriyormuş millet.

Ancak mahkeme böyle bir raporun sonucuna dayanarak soybağını silmiyor. Şüpheniz varsa talep ediyorsunuz, aile mahkemeleri istiyor ve devlet kanalı ile test yapılıyor. Bunun sonucuna göre karar cıkıyor.

Boşansın ya da boşanmasın anne o,biyolojik bağı var, sen şunu mu demek istiyosun boşanmadan ve enişte nüfusundan düşmeden enistenin onayıyla biz üstümüze alalım bu mu? Doğru mu anladım

Bu mümkün değildir sanmam, baba onay verdi diye annenin annelik hakkı elinden alınır mı
konu sahibi babanın nüfusundayken üstüne almak mümkün mü onu araştırmak istiyor gibi geldi bana

Evet parasını bastırdıktan sonra herkes özelde yaptırabiliyor. Hatta annenin iznine de gerek görülmüyor.

Tükürükle bakılıyor çocuk küçükse anlamıyor bile. 1000 lira civarı parası var. Yaptıran sayısı da umduğumuzdan cok fazla. O tarz bir lab da çalışan tanıdığım var da. Genelde çocuk bana benzemiyor annesi duymadan halledelim diye beş yaş altı çocukları getiriyormuş millet.

Ancak mahkeme böyle bir raporun sonucuna dayanarak soybağını silmiyor. Şüpheniz varsa talep ediyorsunuz, aile mahkemeleri istiyor ve devlet kanalı ile test yapılıyor. Bunun sonucuna göre karar cıkıyor.

Evet çok fazlaymış benim bir arkadaşta düzen lab var ya orda çalışıyordu

Ne hale geldik

konu sahibi babanın nüfusundayken üstüne almak mümkün mü onu araştırmak istiyor gibi geldi bana

Ama sanmam yani, şeriat hukuku değil ki çocuklar babanın sayılsın anne ve baba eşit haklara sahip, erkek diyemez kafasına göre alın sizin olsun diye, anne feragat ederse olur heralde ancak

Abla hak iddia edemesin kısmını anlamıyorum ben,doğurarak zaten o hakkı elde etmedi mi, işin hukuki boyutunu anlatsa biri, anne aldattı biz bu çocuğu alalım anne geri dursun diye birşey var mı

Canım abla ortada yok ki.
Olsa bile çok sağlıksız psikolojik olarak çocuk emanet edilmemeli bence.

Benim aklıma en çok takılan
2,5 yaşındaki çocuğa dna yapılıp, babası olmadığını öğrenen adam
Diğer iki çocuk için neden aynı testi yaptırmıyor ? Topunu silip sıvışıyor
Hatta aklı fikri parada olmalı ki tazminatı düşünüyor

Çocuk enişteye benziyorsa, adam neden sadece ufak çocuğa yaptı merak ediyorum... Oturmayan bir şeyler var.

Canım abla ortada yok ki.
Olsa bile çok sağlıksız psikolojik olarak çocuk emanet edilmemeli bence.

Ama bu bizim yorumumuz ahlaksızlık psikolojik sorun olarak kabul ediliyor mu?

Herkes iyi diyo hoş diyoda mahkemede hersey delile bakar, bunun psikolojik sorunu var haa tamam demez mahkeme, sağlık raporu vs ister

Çocuk enişteye benziyorsa, adam neden sadece ufak çocuğa yaptı merak ediyorum... Oturmayan bir şeyler var.
Yoksa bi arkadaşın tahmini doğru mu
Kardeşi ya da kuzeni gibi akrabasıyla mı aldatıldı adam ?
Niye hemen sıvışıyo
İnsan diğer iki çocuk içinde aynı testi yapmaz mı

ne acayip ya guvenmedigi bi esle ayni yastiga bas koyan adamlar cocuk kendisinden ciktiginda sorun ortadan kalkmis mi oluyor yani? guvenmiyorsun ve aldatabilecegini dusunuyorsun bi kerè ya bu supheyi duymaya hep devam edeceksin. Boyle evlilik mi olur? Boyle supheci adam ne derece iyi bi koca olabilir ki?

Gözünü seveyim bir de sen başlama
Nickini görünce bile cinleniyorum zaten

ben seni görünce cinlenmiyorumda senin ne derdin var bu kadar... zaten maaşallah hiç bişey yaşamadan herşeyde çok fikrin var :)) bak işine yap yorumunu geç beni görsen ne görmesen ne :)) komik olma...

Herkese merhaba, konuyu çok büyük tereddütler ile açıyorum. Biliyorum yapıcı yorumlardan daha çok yıkıcı yorumlar gelecek ama en azından buna benzer olay yaşamış olan ya da aramızda avukat-hakim olan varsa belki görür de yardımcı olur diye yazıyorum...

Öncelikle sunu diyeyim tv de izleyip de bizim başımıza gelmez zannettigimiz bir olay malesef bizim ailemizin başına geldi. Hayatımın en mutlu günleri olması gereken donemde ablam yüzünden sevincimi bile yasayamiyorum...

Dün ablamın eşini aldattığını ve 2 buçuk yaşındaki yeğenimin başka bir adamdan olduğunu öğrendik.. Eniştem ablamın başka adamla görüştüğünü öğrenip oğluna dna testi yaptırmış ve biz yıllardır ayakta uyutuluyormusuz... öyle içim yanıyor ki bu günahsız yavru ne olacak bilmiyorum... biri 8. Biri 5. Sınıfa giden iki de kızları var. Ablam, enistemin aldatıldığını öğrendiğinden beri evden kaçtı 3 çocuğu da anneme bıraktı. Sadece bir kere annemi aradi annem de benim senin gibi bir kızım yok diyerek yüzüne kapattı engelledi numarayı. Eniştem de aklını kaçırmak uzere çocukları yuvaya birakcam filan diyor ama annem asla kimseye vermem torunlarımı diyor. Ablamdan zaten çoktan vazgeçtik 33 yaşında kadın ne hali varsa görsün...

Simdi benim sorum çocuklarla ilgili. Hadi kızlar gene bir nebze büyüdüler ama bu bebek ne olacak? Eşimle konuştuk yeğenimi bizim uzerimize almak istiyoruz. Boyle resmi olarak babası belli değil bir çocuk olarak yasarsa çok büyük zorluklar yaşayacak. İlerde çok sıkıntılar çekecek. Yavrum hic birsey anlamıyor hala canım babam diye enisteme sarılıyor icim parçalanıyor... eniştem ben nüfusumdan çıkarcam diyor boşanma davası da açtı. anne zaten ortada yok. Öz babası kim belli değil... mahkemede çocuğu üstümüze almayı talep edebilir miyiz bilmiyorum. Tc. Mahkemesi bu namussuz kadını adam yerine koyar mı? Yeğenim benim canımdır öz evladımdan farksızdır. Onun hayatının mahvolmasını istemiyorum.

Lütfen bilen biri yol göstersin ne yapmamız lazım şimdi bizim. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Daha önce yaşadığım hiç bir acıya benzemiyor bu

Yeğenlerinizin üçü de annenizde kalsın, sadece en ufağın nüfus kağıdında sizin ve eşinizin ismi yazsın istiyorsunuz değil mi? Ama birkaç gün sonra kardeşiniz gelip polisle kapıya dayanıp çocuklarını almak istese ne yapacaksınız? Eşini aldatmış olması çocuklarından vazgeçeceği anlamına gelmiyor ki? Çocukları için savaşırsa ne yapacaksınız? Kanuni olarak bir hakkınız yok diye biliyorum. Avukat arkadaşlar daha iyi bilgi verir tabii.

Öyle bişey denmedi
Babası zaten kansermiş ama abla o arada bile aldatmaya devam ediyormuş, çocukları annesine bırakıp dostuyla görüşüyormuş
2,5 yalındaki çocuğun doğumunu hesaplamış, ordan anlamış konu sahibi
Babasının ölümüyle ablanın bi ilgisi yok, adam bilmeden duymadan ölmüş. Ama çocukları gibi babasını da düşünmememiş, bencilce saçma sapan şeylere devam etmiş.

Evlenmeden oncede cok cektirdi bize babamda onun yuzunden hasta oldu gibi bi yazi okudugumu hatrliyorum belki yanlis hatrladim ... e eger bilmeden olduyse hic olmazsa o utanci yasamadı

İş yerinde bu işin geyiği döndü Bi kere..

3-4 erkek arkadaş bu yola başvuran adamları haklı buldu. Tabi siz direk doğuruyorsunuz, anlayamazsınız. Bir erkeğin en büyük fobisidir, kendisinden olmayan çocuğa bakmak diye savundular..

Yatarken güvenmediğiniz kadınla iyi miydi, diye sorasım geliyor bu erkeklere.

Back
X