Konuyla ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.İnanın bende detayları çok bilmiyorum.Anlatmıyor çünkü.Gittiği okul biraz zengin okulu diyebiliriz.Gözlük kullanıyor onunla alay ediyorlar dışlanmış resmen çocuk okulda.Zaten biri bişey dese kendini savunamıyor cevap veremiyor bu da arkadaşlarının işine geliyor eziyorlar çocuğu.Kızlar seni beğenmez neyini beğenecek falan her lafı söylüyolarmış.Çok rencide ediyolarmış.Dersleri zaten çok iyi değildi bu dönem hepsi 1 olmuş.Onunlada alay ediyorlardır eminim.Çocuk okula gitmek istemiyor artık.Okuldan almayı düşündüler ama dönem bitmek üzere zaten.Gelecek dönem kesinlikle değiştirecekler okulu.
İyi de her okulda böyle bir gurup vardır. Ama her sessiz kişilik bundan etkilenmez. Ben olaya geniş bakıyorum ve çocukluğuna iniyorum. Şimdi ele alınması gereken değil daha küçükken ele alınması gereken bir konu olarak görüyorum. Ben de çocuk yetiştirme uzmanı değilim ama benim de çocuğum var öz güven sorunu yaşamasın diye ki zaman zaman sıkıntı olmuyor değil elimden geleni yapmaya çalışıyorum. O yüzden çocuğu olan aileler buna son derece hatta çocuğuna yedirecekleri organik yiyecekler kadar dikkat etmesi lazım.
Uzmandan yardım alındı.Özgüveni sıfır sosyalleşmesi lazım.Sosyal aktivitelere yazdırın demiş.
Öğretmenleriyle konuşuldu.Biz bile söz dinletemiyoruz bu çocuklara demişler onlarında umurunda değil
Bunu yapan arkadaşlarıyla konuşuldu bir sonuç alınamadı
Konuyla ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.İnanın bende detayları çok bilmiyorum.Anlatmıyor çünkü.Gittiği okul biraz zengin okulu diyebiliriz.Gözlük kullanıyor onunla alay ediyorlar dışlanmış resmen çocuk okulda.Zaten biri bişey dese kendini savunamıyor cevap veremiyor bu da arkadaşlarının işine geliyor eziyorlar çocuğu.Kızlar seni beğenmez neyini beğenecek falan her lafı söylüyolarmış.Çok rencide ediyolarmış.Dersleri zaten çok iyi değildi bu dönem hepsi 1 olmuş.Onunlada alay ediyorlardır eminim.Çocuk okula gitmek istemiyor artık.Okuldan almayı düşündüler ama dönem bitmek üzere zaten.Gelecek dönem kesinlikle değiştirecekler okulu.
Ayrıca yeğenim biraz babasınada benziyor.Yetiştiriliş tarzı çok önemli.Babasınında çok fazla arkadaşı yok.yaptığı herhangi bi r aktivite yok.Takım tutmaz maç seyretmez vb.Çocuk babasından da bişeyler öğrenmeli görmeli.Bunlarında etkisi var..
Çok ağırcanlı bir yapısı var zaten hergün okula geç kalıyormuş onunla da dalga geçiyorlarmış..Kendini ifade edemiyor.Bir konu konuşacak olsa dakikalarca anlatamıyor.Ortamda pasif kaldığı doğru.Zaten aktif olmaya çalışsada artık aralarına alacaklarını zannetmiyorum
Öğretmenlerinden yardım istemek geçici bir çözüm. Yani onu koruyan öğretmeni değil direk kendisi olmalıdır.
Konunun şiddetle üstüne gidin.. hem de en şiddetiyle..
Bol bol dışarı çıkarın, sevdiği şeyler üzerine kurslara falan yazdırın ama ihmal etmeyin.. hayatını etkiler..
Haklısınız ben çok üzülüyorum.Birazda anne baba ihmal etti.Anlamadılar bu durumu çocuk zaten saklıyor anlatmıyor.Anne yoğun çalışıyor eve gelince kafası yorgun oluyor birde 1 yaşında bebek var.İlgi gösteremiyor.Baba da açıkçası çok ilgili değil.Bu durumda olduğunu bile bile sadece uzmana götürmekle kaldı 1 ay kadar.Uzmanın tavsiyelerini uygulamaya çalıştılar ama benim gördüğüm kadarıyla bu durumun üzerine hala daha çok düşmüyorlar..
Söz konusu çocuklar olunca bu da benim kırılma noktam işte. Dayanamıyorum..
Keşke ablan çok yoğun çalışırken biraz da çocuğunun durumunu göz önüne alsaydı..
Hiç arkadaş ortamlarında çocuğunu gözlemlemedi mi? Sonra üstünde düşünüp anne olarak üzülmedi mi?
Bunları sormadan edemezken bir taraftan da büyük konuşur gibi görünmek istemiyorum. Onun da içinde bulunduğu durumu ve kendisini bilmiyoruz. Ama her şey çocukluktan hatta bebeklikten başlar.
Çocuklar yavan ekmekle de büyür bir şekilde ama gerçekten mutlularsa yedikleri yavan ekmek bal kaymak gelir. Tam tersi olarak da baklava börek yer ama okulda mutsuzsa neye yarar.
Umarım en kısa zamanda düzelmeler olur.
bende aynı sıkıntıları yaşadım.Nasıl çirkin bir çocuktum anlatamam
Gözlük desen ayrı diş desen ayri. Bir de saç kıran oldum mu kafayı traş ettiler... kafa kabak
dalganın dik alasını geçtiler.Sabır et sabır et hergün ağlıyordum Ama harika bir hocam oldu. müzik hocası.Bana kaybolan özgüvenimi verdi..
Korosuna aldı (sesimde kapı gıcırtısından beterdır o derece)sen muhteşemsin derdi bana hep..Onun sayesinde su anda belki harika bir yan flüt üstadi oldum
Diyeceğim o ki cocuklar her zaman acımasız,90 lı yıllarda da boyle 2000 lı yıllardada. Hoca insan olsun yeterki. Hoca yapamıyorsa aile yapacak.En son benimle dalga geçen çocugun kafasına flüdü geçirmiştim
ve ailesi okula gelip benden özür dilemişti.Hocalar malesef şu dönemde ck ilgisiz.Size büyük görev düşüyor.Aslansın sen muhteşemsin dye iltifat edin ona
Kendisi ile dalga geçmesini sağlayın.Kendiyle dalga geçen insanlarla kimse dalga geçemez çünkü en büyük eleştiriyi kendine yapıyor zaten başkalarına söz söyleme hakkı tanımazlar
Ve onu kocaman öpün Aile en büyük destekçi unutmayın lutfen
Merhaba.13 yaşındaki yeğenim arkadaşları tarafından hemen heemen hergün alay ediliyor sözlü ve fiziksel saldırıya maruz kalıyor.Normalde sessiz sakin yapısı var.Okula gitmek istemiyor ve dersleride hep zayıf..Psikoloğa götürdüler.Özgüveni sıfır demiş.Sosyal aktivitelere yönlendirin falan diye tavsiyelerde bulunmuş sadece.Okulda öğretmenleriyle de konuşuldu bu durum.Bunu yapan arkadaşlarıylada ama bir netice alınamadı.Günümüz çocukları çok acımasız her şey ellerinin altında şımarık ve söz dinlemiyorlar.Öğretmenler dahi söz dinletemiyorlarmış.Resmen gruplaşma olmuş okulda.Ve sakin buldukları yeğenimin üzerine çok gidiyorlar.Kim olsa güvenini yitirir.Buraya yazmak aklıma geldi.Ne yapabiliriz acaba yeğenimin bu durumu aşması için..Yada tavsiye edebileceğiniz iyi bir psikiyatrist falan varmıdır antalya ankara istanbul olabilir...
Merhaba.13 yaşındaki yeğenim arkadaşları tarafından hemen heemen hergün alay ediliyor sözlü ve fiziksel saldırıya maruz kalıyor.Normalde sessiz sakin yapısı var.Okula gitmek istemiyor ve dersleride hep zayıf..Psikoloğa götürdüler.Özgüveni sıfır demiş.Sosyal aktivitelere yönlendirin falan diye tavsiyelerde bulunmuş sadece.Okulda öğretmenleriyle de konuşuldu bu durum.Bunu yapan arkadaşlarıylada ama bir netice alınamadı.Günümüz çocukları çok acımasız her şey ellerinin altında şımarık ve söz dinlemiyorlar.Öğretmenler dahi söz dinletemiyorlarmış.Resmen gruplaşma olmuş okulda.Ve sakin buldukları yeğenimin üzerine çok gidiyorlar.Kim olsa güvenini yitirir.Buraya yazmak aklıma geldi.Ne yapabiliriz acaba yeğenimin bu durumu aşması için..Yada tavsiye edebileceğiniz iyi bir psikiyatrist falan varmıdır antalya ankara istanbul olabilir...
Benipek,yorumuna aynen katılıyorum.Ek olarakta,Zengin bir kesimin gittiği okula gidiyorsa kolejdir..Öğretmenlerin daha çok ilgi durumu vardır.Öğretmeninin kalkıp biz bile söz geçiremiyoruz demesi,o kadar basit,o kadar havada kalmış bir cümle ki! İkincisi,çocuklar acımasızdır evet ama,özellikle senin yeğenine yönelik yapıyorlarsa,demek ki,yeğeninin onların dikkatini çekici farklı davranışları vardır.Ve burda asıl sorun aile.Aile kesinlikle öğretmenle sürekli konuşmalı.Çocuğu hakkında bilgi almalı.Öğretmen söz geçiremiyorum deyip kestirip atıyorsa,müdüre çıkmalı.Ne demek,benim çocuğum sürekli mutsuzsa bir sorun vardır.Çocuğun,ailenin ve diğer çocukların eksik tarafları araştırılmalı.Aile çocuğuyla ilgilenmeli.Genelde çoğu çocukta öz güven sorunu vardır.Zamanla kendini tanıdıkça ve çevre faktörleriyle aşar bunu.Ailenin ciddi anlamda çocuğuna eğilmesi lazım.İyi de her okulda böyle bir gurup vardır. Ama her sessiz kişilik bundan etkilenmez. Ben olaya geniş bakıyorum ve çocukluğuna iniyorum. Şimdi ele alınması gereken değil daha küçükken ele alınması gereken bir konu olarak görüyorum. Ben de çocuk yetiştirme uzmanı değilim ama benim de çocuğum var öz güven sorunu yaşamasın diye ki zaman zaman sıkıntı olmuyor değil elimden geleni yapmaya çalışıyorum. O yüzden çocuğu olan aileler buna son derece hatta çocuğuna yedirecekleri organik yiyecekler kadar dikkat etmesi lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?