Yeğenim okulda arkadaşları tarafından sürekli alay ediliyor

Ben şahsen çok üzüldüm bu duruma. Gözlük tarzı falan mı komik geliyor çocuklara? Bir de ne bileyim benim çevremde olan çocuklar hiç böyle birbiriyle alay eder gibi değil ki yeni nesil daha çabuk olgunlaşıyor. Zengin olması vs bunlar da kıstas değil sanki. Olay şu olabilir mi ortamda pasif kalıyor.

Uzmandan yardım alındı.Özgüveni sıfır sosyalleşmesi lazım.Sosyal aktivitelere yazdırın demiş.
Öğretmenleriyle konuşuldu.Biz bile söz dinletemiyoruz bu çocuklara demişler onlarında umurunda değil
Bunu yapan arkadaşlarıyla konuşuldu bir sonuç alınamadı

her sessiz kişilik bundan etkilenmez ama zaten dr gitmiş özgüvensiz bir çocuk bide sürekli üstüne geliyolar belkide sıkıştırıyorlar bilemeyiz ki böyle gruplarda o çocuğu birkere farketmesi yeter bunların. yıllarca okulda butarz piskolojik şiddet gören çocuklar var sonrada asosyal oluyorlar hayatları boyunca çekiyorlar bence basit birşey değil bi şekilde çözmeliler bunu

Çok ağırcanlı bir yapısı var zaten hergün okula geç kalıyormuş onunla da dalga geçiyorlarmış..Kendini ifade edemiyor.Bir konu konuşacak olsa dakikalarca anlatamıyor.Ortamda pasif kaldığı doğru.Zaten aktif olmaya çalışsada artık aralarına alacaklarını zannetmiyorum

Öğretmenlerinden yardım istemek geçici bir çözüm. Yani onu koruyan öğretmeni değil direk kendisi olmalıdır.
Konunun şiddetle üstüne gidin.. hem de en şiddetiyle..
Bol bol dışarı çıkarın, sevdiği şeyler üzerine kurslara falan yazdırın ama ihmal etmeyin.. hayatını etkiler..

Ayrıca yeğenim biraz babasınada benziyor.Yetiştiriliş tarzı çok önemli.Babasınında çok fazla arkadaşı yok.yaptığı herhangi bi r aktivite yok.Takım tutmaz maç seyretmez vb.Çocuk babasından da bişeyler öğrenmeli görmeli.Bunlarında etkisi var..

Yani dönem bitmek üzere dediğiniz daha 2 ay var.Bence alsınlar biranönce okuldan.Çocuğun psikolojisi daha önemli.13 yaşında bir çocuk için çok zor gerçekten,2 ay az zaman değil.Benimde 10 yaşında oğlum var ama aynı şeyleri yaşasa hemen alırdım.

Bunların tartışmasız etkisi vardır. Ama herkes kendinden daha iyi yetiştirmeye çalışır çocuğunu.
Bugün böyle; yarın iş ortamında çok fena…
Destekleyin birlikte yapın, yani hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama yapacak o kadar çok şey var ki..

Kesinlikle doğru çok zor ortama girebilmesi. Arkadaşların dediği gibi en iyisi okul değişikliği.
İlkokulda bende öyleydim aynı binada oturduğumuz akrabalarımızın erkek çocukları uğraşırlardı sürekli benimle e kız halimle tek yapabildiğim ailesine şikayet etmek/ettirmek oluyordu. Bu durum sınıfımda da ezik olmama neden oluyordu tabi ki. Sonrasında kendi evimize taşındık başka bir semte, yeni okulumda herkes oldukça iyiydi benimle, sevildim de. yeni gelenler iyi karşılanmaz normalde ama bende öyle olmadı güvenim yerine geldi gerçekten.
Yaşı 13 ayrıca küçük bir yaş değil, böyle giderse hayatı hep böyle devam edebilir.

Haklısınız ben çok üzülüyorum.Birazda anne baba ihmal etti.Anlamadılar bu durumu çocuk zaten saklıyor anlatmıyor.Anne yoğun çalışıyor eve gelince kafası yorgun oluyor birde 1 yaşında bebek var.İlgi gösteremiyor.Baba da açıkçası çok ilgili değil.Bu durumda olduğunu bile bile sadece uzmana götürmekle kaldı 1 ay kadar.Uzmanın tavsiyelerini uygulamaya çalıştılar ama benim gördüğüm kadarıyla bu durumun üzerine hala daha çok düşmüyorlar..

Söz konusu çocuklar olunca bu da benim kırılma noktam işte. Dayanamıyorum..

Keşke ablan çok yoğun çalışırken biraz da çocuğunun durumunu göz önüne alsaydı..
Hiç arkadaş ortamlarında çocuğunu gözlemlemedi mi? Sonra üstünde düşünüp anne olarak üzülmedi mi?
Bunları sormadan edemezken bir taraftan da büyük konuşur gibi görünmek istemiyorum. Onun da içinde bulunduğu durumu ve kendisini bilmiyoruz. Ama her şey çocukluktan hatta bebeklikten başlar.
Çocuklar yavan ekmekle de büyür bir şekilde ama gerçekten mutlularsa yedikleri yavan ekmek bal kaymak gelir. Tam tersi olarak da baklava börek yer ama okulda mutsuzsa neye yarar.
Umarım en kısa zamanda düzelmeler olur.

Bende aynen sizin gibi düşünüyorum.Büyük konuşmak istemem benimde 5 yaşında bir oğlum var.Kreşe gidiyor çok titiz olmasamda, duyduğum gözlemlediğim olumsuz bir durumun her zaman üzerine gidiyorum irdeliyorum içim rahat etmiyor başka türlü.Bende anne babaya da hata buluyorum onlarda üzülüyor.hatta ablam yazmamı istedi buraya.İnşallah bir netice alırız fik,irleriniz çok önemli hepinize çok teşekkür ederim ayrı ayrı.

bende aynı sıkıntıları yaşadım.Nasıl çirkin bir çocuktum anlatamam
Gözlük desen ayrı diş desen ayri. Bir de saç kıran oldum mu kafayı traş ettiler... kafa kabak

dalganın dik alasını geçtiler.Sabır et sabır et hergün ağlıyordum Ama harika bir hocam oldu. müzik hocası.Bana kaybolan özgüvenimi verdi..
Korosuna aldı (sesimde kapı gıcırtısından beterdır o derece)sen muhteşemsin derdi bana hep..Onun sayesinde su anda belki harika bir yan flüt üstadi oldum
Diyeceğim o ki cocuklar her zaman acımasız,90 lı yıllarda da boyle 2000 lı yıllardada. Hoca insan olsun yeterki. Hoca yapamıyorsa aile yapacak.En son benimle dalga geçen çocugun kafasına flüdü geçirmiştim

ve ailesi okula gelip benden özür dilemişti.Hocalar malesef şu dönemde ck ilgisiz.Size büyük görev düşüyor.Aslansın sen muhteşemsin dye iltifat edin ona
Kendisi ile dalga geçmesini sağlayın.Kendiyle dalga geçen insanlarla kimse dalga geçemez çünkü en büyük eleştiriyi kendine yapıyor zaten başkalarına söz söyleme hakkı tanımazlar
Ve onu kocaman öpün Aile en büyük destekçi unutmayın lutfen

Sizinkisi saatimi doldurayım da gideyim diyen sözde değil özde hocaymış. Keşke hayatımızda mutlaka böyle birisi olsa...
Bir kişi insanın nasıl güveninin kırılmasına sebep olabiliyorsa, bir kişi de o kişinin kendini toparlamasına vesile olabiliyor.

canım arkadaşımın oğlu tıpkı yeğenin gibi sakin
bir kız öğrenci onu tartaklamış geçen yıl
ve sürekli itilip kakılıyormuş
bu yaz ağlayarak anlatmış annesine
çünkü onlar güçlü ve kavga etmesini biliyor ben bilmiyorum demiş
arkadaşımda onu tekvandoya yazdırdı
amaç sadece çocuğun kendini güçlü ve dövüşmesini bildiğni zannetmesi
böylelikle tırsaklığı biraz geçmiş

Benipek,yorumuna aynen katılıyorum.Ek olarakta,Zengin bir kesimin gittiği okula gidiyorsa kolejdir..Öğretmenlerin daha çok ilgi durumu vardır.Öğretmeninin kalkıp biz bile söz geçiremiyoruz demesi,o kadar basit,o kadar havada kalmış bir cümle ki! İkincisi,çocuklar acımasızdır evet ama,özellikle senin yeğenine yönelik yapıyorlarsa,demek ki,yeğeninin onların dikkatini çekici farklı davranışları vardır.Ve burda asıl sorun aile.Aile kesinlikle öğretmenle sürekli konuşmalı.Çocuğu hakkında bilgi almalı.Öğretmen söz geçiremiyorum deyip kestirip atıyorsa,müdüre çıkmalı.Ne demek,benim çocuğum sürekli mutsuzsa bir sorun vardır.Çocuğun,ailenin ve diğer çocukların eksik tarafları araştırılmalı.Aile çocuğuyla ilgilenmeli.Genelde çoğu çocukta öz güven sorunu vardır.Zamanla kendini tanıdıkça ve çevre faktörleriyle aşar bunu.Ailenin ciddi anlamda çocuğuna eğilmesi lazım.

Kim bilir yegeninin anne babasi nasil davrandi, neler yapti cocuga da boyle ozguvensiz, kendini savunamayab bir birey oldu.
Yazik oluyor. ;(
Herkes anne baba oluyor da hakkini veren yok iste.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…