Yeğenimin hastalığı

Merhaba hepinize. Sizlere bı soru sormam gerekiyor artık ne yapmamız gerek bilmiyorum. 5 yaşında erkek yeğenim var. 2 yaşlarında başlayan sık sık tekrarlanmayan bı olay oldu. İlk başta karnım ağrıyor diyor ve daha sonra kaskatı kesilerek baygınlık geçiriyor. Çocuk beyin cerrahisine götürdük hiçbir şey çıkmadı. Kalp hastalıklarına götürdük hiçbir şey çıkmadı. Hastaneye acile götürdük bı sebep bulunamıyor. Epilepsi diye suphelendiler temiz çıktı. Başına böyle bı olay gelen var mı? Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bu olay 5 senede 6 7 defa tekrarlandı. En son bugün tekrarlandı. İlk başta karnım ağrıyor diyor sonra bı anda kaskatı kesilerek baygınlık geçiriyor. 10 dk içinde yorgun bı biçimde ayılıyor. Çok korkuyoruz artık. Doktorlar nasıl oluyorda hiçbir sonuç bulamıyor,farklı zaman farklı şehirlerde ki hastaneye götürdük. Bı doktor baygınlık geçirdiği anda görüntü kaydı almaya başlayın dedi ama insanın aklına o anda gelmiyor öyle bir şey😔😔😔😔tarif etmemize göre de hiçbir şey yok dedi. Testlerinde de bir şey çıkmadı 😔
Komik gelebilir ama bundan 5-6 yıl önce benzer bir problemi kedim ile yaşadım. Kakasını yapmak için kumuna gidiyordu ve kaskatı kesilip düşüyordu. Bir süre testler vs yapıldı çözüm bulunamadı. En sonunda kakası geldiğinde bel omurilik arasındaki bir sinire baskı uygulandığını ve bu baskının da bayılmaya sebep olduğunu bir prof. Yurtdışı benzer örneklerden yola çıkarak buldu. Acaba yeğeninizde de benzer bir durum olabilir mi ki?

Merhaba hepinize. Sizlere bı soru sormam gerekiyor artık ne yapmamız gerek bilmiyorum. 5 yaşında erkek yeğenim var. 2 yaşlarında başlayan sık sık tekrarlanmayan bı olay oldu. İlk başta karnım ağrıyor diyor ve daha sonra kaskatı kesilerek baygınlık geçiriyor. Çocuk beyin cerrahisine götürdük hiçbir şey çıkmadı. Kalp hastalıklarına götürdük hiçbir şey çıkmadı. Hastaneye acile götürdük bı sebep bulunamıyor. Epilepsi diye suphelendiler temiz çıktı. Başına böyle bı olay gelen var mı? Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bu olay 5 senede 6 7 defa tekrarlandı. En son bugün tekrarlandı. İlk başta karnım ağrıyor diyor sonra bı anda kaskatı kesilerek baygınlık geçiriyor. 10 dk içinde yorgun bı biçimde ayılıyor. Çok korkuyoruz artık. Doktorlar nasıl oluyorda hiçbir sonuç bulamıyor,farklı zaman farklı şehirlerde ki hastaneye götürdük. Bı doktor baygınlık geçirdiği anda görüntü kaydı almaya başlayın dedi ama insanın aklına o anda gelmiyor öyle bir şey😔😔😔😔tarif etmemize göre de hiçbir şey yok dedi. Testlerinde de bir şey çıkmadı 😔
Oncelikle cok gecmis olsun.Epilepsi hastasiyim, cogunlukla nobetlerimden hemen once guclu bir karin agrisi,bulanti hissediyorum arkasindan nobet geliyor. Iyice gozlemleyin, mumkunse bayilma anini farkederseniz video cekip doktoruna izletin ve farkli doktorlarla gorusun. Ve uzulmeyin sayet epilepsi ise cocuk yastaki hastalarda tedavi ile gecip bitiyor.

Çocuk çok küçük ne kadar ifade edebiliyor yaşadıklarını bilemedim.Ama benzer bir durum yaşıyorum ben de cok cok nadır olarak ilk kez 19 yaşlarındaydım olduğunda karın ağrısı mide bulantısı karışımı bir şey hemen ardından baş dönmesi ve göz karaması tamamen görüntü kesiliyor ardından ses de duymuyorum ve tamamen bilinçsiz duruma geçiyor düşüyorum.Belirtilerin ortaya çıkması ile düşmem arasında 1 dakıkalık bıle bır sure yok çok ani oluyor ardarda.Bayıldıgımda titrediğimi ve vucudumun gerildiğini söylüyorlar.Bende de ilk epilepsiden şüphelenildi o temiz çıktı nörolojik bir sorun olmayınca kulak kaynaklı olduğuna karar kıldılar 3 ay gibi bir süre tedavi gördüm.Sonrasında 3 kez daha yaşadım aynı durumu 20 yıl içinde.Ben tansiyon düşüklüğüne bağlıyorum kendimde normal tansıyonum bıle 8-5 benim.Ona bağlamam da şöyle 20 lik diş çektirecektim tansiyon sorunum olup olmadığı soruldu bu olurken 25 yaşındayım yok dedim aklıma gelmedi o an ilaç falan kullanmıyorum sonuçta tansıyon teshısım yok.Çektirdim eve geldim morfinin etkisi devam ediyordu bayıldım yine.Bu da ikinci oldu zaten.Çocuk çok küçük o yaşta tansiyon olmaz heralde.Epilepsi şüphesi ortadan kalkınca şu da olabilir diye yönlendirmediler mi sizi?Umarım çözüm bulursunuz,çok geçmiş olsun
Sizede oncelikle çok gecmis olsun. Yonlendiriler,kalbinde delik olabilir denildi ona da baktırdık temiz çıktı şükürler olsun ki. Sonra uykusunda beyin dalgasına bakıldı hepsi temiz çıkıyor

Geçmiş olsun inşallah nedeni bulunur en kısa zamanda, benimde yeğenim havale geçiriyordu karnım ağrıyor falan demiyordu ama bir noktaya dalıp titriyordu sonra bayılıyordu, çok zor şuan bile hatırlayınca kötü oldum bizede doktor videoya çekin demişti ama o panikte hiç yapamadık çok doktora gittik hiç birşey çıkmadı en son bir doktor dedi çok dikkatli olucaksınız hiç ateşi yükselmicek bu tür çocuk hastalıkları 7 yaşına kadar görülebilir normaldir ama 7 yaşından sonra devam ederse kötü diye anlatmıştı çok şükür şimdi çocuk 10 yaşında sağlığı yerinde.

Oncelikle cok gecmis olsun.Epilepsi hastasiyim, cogunlukla nobetlerimden hemen once guclu bir karin agrisi,bulanti hissediyorum arkasindan nobet geliyor. Iyice gozlemleyin, mumkunse bayilma anini farkederseniz video cekip doktoruna izletin ve farkli doktorlarla gorusun. Ve uzulmeyin sayet epilepsi ise cocuk yastaki hastalarda tedavi ile gecip bitiyor.
Çok çok geçmiş olsun size bizde ilk epilepsiden suphelendik fakat sonuçlar hep temiz çıktı. Dediğiniz gibi doktor video istedi fakat ablam her seferinde tek başına olduğu için korkudan video çekmek aklına gelmemiş. Ben bı kere denk geldim hiç aklıma gelmedi maalesef

hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama ankarada tavsiye edilen bi Çocuk Nörolojisi profesörü var.

Geçmiş olsun inşallah nedeni bulunur en kısa zamanda, benimde yeğenim havale geçiriyordu karnım ağrıyor falan demiyordu ama bir noktaya dalıp titriyordu sonra bayılıyordu, çok zor şuan bile hatırlayınca kötü oldum bizede doktor videoya çekin demişti ama o panikte hiç yapamadık çok doktora gittik hiç birşey çıkmadı en son bir doktor dedi çok dikkatli olucaksınız hiç ateşi yükselmicek bu tür çocuk hastalıkları 7 yaşına kadar görülebilir normaldir ama 7 yaşından sonra devam ederse kötü diye anlatmıştı çok şükür şimdi çocuk 10 yaşında sağlığı yerinde.
Bende küçükken 7 yaşına kadar havale geçiriyordum dedikleri gibi aynen öyle 7 yaşından sonra geçti

Komik gelebilir ama bundan 5-6 yıl önce benzer bir problemi kedim ile yaşadım. Kakasını yapmak için kumuna gidiyordu ve kaskatı kesilip düşüyordu. Bir süre testler vs yapıldı çözüm bulunamadı. En sonunda kakası geldiğinde bel omurilik arasındaki bir sinire baskı uygulandığını ve bu baskının da bayılmaya sebep olduğunu bir prof. Yurtdışı benzer örneklerden yola çıkarak buldu. Acaba yeğeninizde de benzer bir durum olabilir mi ki?
Kakasını yapmakta çok zorlanıyordu bı dönem ama kabızlık olarak söylendi ve onu atlattı aslında dediğiniz çok mantıklı doktora götürdüğümüz zaman mutlaka bunu soracağım sizin kedinizede çok geçmiş olsunn iyilesmistir inşallah🥰

Nedense epilepsi gibi geldi bana tabi bizimkiler varsayım olur büyük illerdeki cerrahpaşa, hacettepe gibi araştırma hastanelerini tercih edin derim.

Akdeniz ateşi olabilir mi? O da karın ağrısıyla başlıyor.

Az önce ona bakıyordum fakat kan, idrar bunlarda çıkmaz mı? Birde anladığım kadarıyla genetik bı hastalık

Bizim bir akrabamızın kızı da yıllardır sürekli karın ağrısıyla hastaneye gidiyordu gitmedikleri doktor kalmadı. Bayılma olmuyordu ama kalem tutmasının bile etkilendiğini söylüyordu. Sürekli kıvranıyordu. En sonunda FMF yani akdeniz ateşi olduğu ortaya çıktı. İlaçlarla da kontrol altına alındı. Şu an 7 yaşında. Onun tetkini de mutlaka yaptırın. Genelde bu yaşlardaki karın ağrısında ilk akla o gelmeli. Ağrı dayanılmaz boyuttaysa ve direnci de düşükse belki baygınlık olabılır.

Ama bayılma diyor kaskatı kalıyor diyor bilemedim bende karın ağrısı olunca o aklıma geldi ama fmf kızımda var bizde bulantı ateş oluyor annemde karın ağrısı oluyor bayılma hiç olmadı ama araştırılması lazım
Ben de fmf hastasıyım. Fmf belirtileri konu sahibinin anlattığı belirtilerle pek benzemiyor, ağrı kısa süreli olup hemen geçmez fmf ataklarında ama tabi doktor değilim, her ihtimalin değerlendirilmesi gerekir.
Çok geçmiş olsun, tez zamanda teşhis koyulur inşallah

Ben de fmf hastasıyım. Fmf belirtileri konu sahibinin anlattığı belirtilerle pek benzemiyor, ağrı kısa süreli olup hemen geçmez fmf ataklarında ama tabi doktor değilim, her ihtimalin değerlendirilmesi gerekir.
Çok teşekkür ederim sizede çok geçmiş olsun🙏

çok geçmiş olsun umarım sıhhatine kavuşur yeğeniniz 😔 Barış Muslu - Neoformat tekniği ile çocuğun travmasına çalışabilirsiniz. Ekininden yardım alabilirsiniz. İnşallah rabbim bunun aracılığı ile yardımcı olur 🤲🏻

Bende siz gibi düşünüyorum ama insan her ihtimali anıyor böyle durumlarda

Allah korusun anlattiklariniz epilepsi ye benziyor .Ama eeg çekilmesi lazım .Rabbim yardımcınız olsun .Başka bı doktora daha götürün .

Akdeniz anemisi olabilir mi?Kan degerleri nasıl?

Back
X