Merhaba arkadaşlar.
Benim psikoloğa giden bir yeğenim var kendisinde dikkat dağınıklığı var. Özel olarak eğitim de alıyor, şuan orta okulda okuyor, sınıf arkadaşları ve bir öğretmende dahil gerçekten kendisine bayağı yükleniliyor.
Bazı belli sınıf arkadaşları tarafından hırpalanmış, hırpalanıyormuş vücudunda morluklar var fakat yeğenime 1 hafta uzaklaştırma cezası vermişler. Neymiş dayak yerken yeğenim küfür etmiş ne kadar edebilir ki? (Yeğenim diye söylemiyorum fakat çok saygılı bir çocuktur.) Bu sebepten yeğenime 1 hafta uzaklaştırma cezası veriyorlar, fakat sürekli hırpalayan çocuğa hiçbir yaptırım yok. Hal böyleyken, hırpalayan öğrenci şu ceza sistemine göre aynı durumları yapmaya aynı şekilde devam edecek.
Şöyle de bir şey var ki rehber öğretmeni sınıfta a.... (yeğenim) sınıf değiştirsin mi değiştirmesin mi şeklinde bir de oylama yapmış. Bu açık açık öğrenciyi hedef göstermek değil midir?
Öğretmen arkadaşlar veya başlarına bu tarz şeyler gelmiş arkadaşlar şu durumlara yapılabilecek ne var, ne yapmalıyız?