• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeğenimin okulla ilgili problemi

Çok teşekkür ederim ederim arkadaşlar,öğretmeniyle konuştum,ne kadar üzüldüğümüzü anlattım,bir şekilde tatlıya bağlandı,sanırım arada bir kendimizi göstermek gerekiyormuş,umarım bundan sonra sorun yaşamayız,şimdilik herşey tekrar yoluna girdi.

herşeyden önce dikkat etmeniz gerekeni söyleyeyim.çocuğa bunun için öğretmenle görüşüleceğini okula gidileceğini belli etmemek.madem çocuğunuzun iyiliğini düşünüyorsunuz buna dikkat etmelisiniz öncelikle.
bence öğretmeniyle konuşun ve olayı bir de ondan dinleyin.sert bir tepkiyle başlamanıza gerek yok.duruma göre gerekirse tepkinizi verirsiniz.
bir de bu konuda bir yorum yapmak istiyorum konu sahibinin konusuyla alakası yok.ben çocuğuna yeri gelince asla kızıp bağırmamış bir anne baba olduğunu sanmıyorum.mutlaka sinirlendiğimiz bir zaman olmuştur ve çocuğumuza kızmışızdır.aynı şey öğretmen için de geçerli öğretmenler de zaman zaman çocuklara kızıp bağırabilir.anne baba kadar o da o çocuklarla birlikte ve daha fazla çocukla ilgilenmek zorunda.ben çocuğuma kızabilirim ama başkası kızamaz demeye de hakkımız yok.sen kızıyorsan öğretmen de kızabilir.hele döven anne babalardan bahsetmeye gerek bile duymuyorum zaten onların ki daha da kıymetli nedense kendileri döver söver öğretmen bir kere kızsa okula kavga etmeye gelir.onlar ayrı bir konu zaten de konu sahibine dönelim.bence siz öğretmenden bu olayı bir dinleyin derim.ama size ters gelen birşeyler olursa da öğretmeni uyarırsınız.daha dikkatli davranmasını istersiniz.

Çok teşekkür ederim ederim arkadaşlar,öğretmeniyle konuştum,ne kadar üzüldüğümüzü anlattım,bir şekilde tatlıya bağlandı,sanırım arada bir kendimizi göstermek gerekiyormuş,umarım bundan sonra sorun yaşamayız,şimdilik herşey tekrar yoluna girdi.

öğretmenle görüşmüşsünüz zaten öğretmen de dikkat eder.mutlaka çocuğa da dikkatli olmasını söyleyin.hata yapsa da sizin onu koruyacağınızı zannetmesin

öğretmeniyle konuşmanız en doğrusu, sonuçta boşuna okuyup öğretmen olmuyorlar. o yaştaki çocukları eğitmek için o eğitim alınıyor. eğer ki daha öncesinde çocuğun böyle bir sıkıntısı olmadıysa bağırmak yerine sebebini sorması gerekirdi. siz öğretmeniyle konuşmazsanız malesef çocuğun daha çok ağladığını görebilirsiniz.

Kardeşim evde bıcır bıcır okulda sessiz bir kız 10 yaşında. Öğretmeninden ne çekiyoruz gelin bize sorun yani. Kardeşim çok zeki bir çocuk ancak ne hikmetse feci tırsıyor hocasından ve bilse bile parmak kaldırmıyor. Öğretmen sürekli herkesin içinde -çocuklar şu iki arkadaşınız ruhsuz! vs diyordu kardeşimle öyle sessiz duran bir çocuğu işaret ederek daha 1.sınıftayken.
30 soruluk test veriyor bi'sorusunu -evet abartmıyorum sadece tek bir soruyu dahi cidden uğraşıp yapamayıp boş bıraksın adam direk "tenefüs yasak! ben o konuyu anlattım size!" diyo. Şimdi de cetvelle vurmayı çıkarmış. Geçen gün bi'soru sormuş parayı kimler bulduydu sanırım cevap veremedi diye o an yapıştırmış hemen cetveli eline.
Sessiz diye okulun rehberiyle konuşturduk kadına -öğretmenimden korkuyorum, çok bağırıyo demiş. Bunun üstüne rehber hocası öğretmenini çağırmış ve "öğretmeni bak x bağırmandan korkuyormuş çok sesini yükseltme tamam mı? :)" demiş odadan çıkar çıkmaz "rezil ettin beni ne söylüyorsun sınıfta olanı!" demiş.

Babam gidip devamlı konuşuyor hocam bakın yapmayın böyle diye adam inatla babam gidince çekiyor çocuğu "burdaki eve gitmeyecek! tenefüs yok sana" diyor kardeşim artık korkusuna bize bişey demeyip okula gitmiycem diye ağlıyo her sabah:26:

Bence gidin konuşun hocasıyla etkileniyo diye. Sürekli olmayan bi'şeyse herkesin içinde rencide etmesi çocuğun psikolojisine büyük zarar.

bu ne yaa bildiğin çocukla inat yapmaya başlamış hoca o çocuğun geleceğini düşünüyorsanız alın o çocuğu okuldan ruhsuz bilmem ne gibi güven kırıcı tavır nedir o çocuğu o okuldan alın lütfen uzak bi okula ama mutlu olacağı okula gitsin şimdi derdi sadece memurluk olup öğretmen olan varlıklara laf edicem tartışma çıkıcak eldeki malzeme bu yapacak bişey yok dediğim gibi o çocuğu okuldan alın artık o öğretmen denilen varlığın beyni uçmuş

herşeyden önce dikkat etmeniz gerekeni söyleyeyim.çocuğa bunun için öğretmenle görüşüleceğini okula gidileceğini belli etmemek.madem çocuğunuzun iyiliğini düşünüyorsunuz buna dikkat etmelisiniz öncelikle.
bence öğretmeniyle konuşun ve olayı bir de ondan dinleyin.sert bir tepkiyle başlamanıza gerek yok.duruma göre gerekirse tepkinizi verirsiniz.
bir de bu konuda bir yorum yapmak istiyorum konu sahibinin konusuyla alakası yok.ben çocuğuna yeri gelince asla kızıp bağırmamış bir anne baba olduğunu sanmıyorum.mutlaka sinirlendiğimiz bir zaman olmuştur ve çocuğumuza kızmışızdır.aynı şey öğretmen için de geçerli öğretmenler de zaman zaman çocuklara kızıp bağırabilir.anne baba kadar o da o çocuklarla birlikte ve daha fazla çocukla ilgilenmek zorunda.ben çocuğuma kızabilirim ama başkası kızamaz demeye de hakkımız yok.sen kızıyorsan öğretmen de kızabilir.hele döven anne babalardan bahsetmeye gerek bile duymuyorum zaten onların ki daha da kıymetli nedense kendileri döver söver öğretmen bir kere kızsa okula kavga etmeye gelir.onlar ayrı bir konu zaten de konu sahibine dönelim.bence siz öğretmenden bu olayı bir dinleyin derim.ama size ters gelen birşeyler olursa da öğretmeni uyarırsınız.daha dikkatli davranmasını istersiniz.

hiç kimse benim çocuğuma kızamaz.el kaldırdığını hiç düşünemiyorum o okulu başına yıkarım! ilkokul çağındaki bir çocuğun ne hatası olabilir olursa da onun velisi benim.demekki hatasından sorumlu olan kişi de benim.ne derdi varsa çağırıp benimle konuşabilir.

düşüncelerinizi çok yanlış buldum.

bencede mutlaka konuşun öğretmeniyle. 7 yaşında çocuk bu, kaldıki akşam aramışsınız öğretmeni daha ne istiyor...

Ayrıca bir şey daha anlatmak istiyorum geçenlerde yan komşum anlattı.
Sınıf annesine topladığı paraların hesabını sormuş, yani şuna ne kadar verdiniz buna ne ödediniz, en doğal hakkı bu.

Sonrasında o sınıf annesi bayan, komşusu olan hemde çocuğunun öğretmeni olan, öğretmene durumu anlatıyor işte ....hanım paraların hesabını soruyor gibilerinden ve bunu diğer veli duyup komşumu arıyor. Komşum okula gidiyor durumu açıklamak için yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemek adına.

neyse sınıfın önünde zilin çalmasını bekliyor içeriden öğretmen sürekli olarak komşumun kızına bağırıyor. ve zil çalıyor komşum bakıyor kızı tek ayak üzerinde arkası dönük. Ders boyunca böyle beklemiş.... Öğretmende komşumu görünce afallamış, sonra Komşum öğretmene sebebini sormuş. Öğretmen Eda ödevini yapmamış o yüzden ceza verdim demiş. Komşum da hocam kızım ödevini yaptı defterine baksaydınız görürdünüz demiş, Ayrıca kimle ne konuştunuz bilmiyorum ama bu konuşulanların tepkisini çocuğumdan çıkartıyorsanız benimde size tepkim emin olun çok farklı olacaktır. 7 yaşında bir çocuk ödevini yapmasa bile bu şekilde ceza verilmez demiş.
çocuğunu almış eve gelmiş ve kızıylada konuşmuş. meğer öğretmen kızın defterine bile bakmadan bağırmaya başlamış eda neden ödevini yapmadın? he, diye azarlamış çocuğu, çocukta ne bilsin başka ödevi de mi var sandı artık, annem yaptırmadı demiş.

Ama sonuç öğretmen artık nasıl davranması gerektiğini biliyor.
Bence gidin konuşun sahipsiz olmadığını çocuğunuzun bilsin.
Allahta böyle niyetli öğretmenlere birazcık vijdan ve empati yeteneği versin...

hiç kimse benim çocuğuma kızamaz.el kaldırdığını hiç düşünemiyorum o okulu başına yıkarım! ilkokul çağındaki bir çocuğun ne hatası olabilir olursa da onun velisi benim.demekki hatasından sorumlu olan kişi de benim.ne derdi varsa çağırıp benimle konuşabilir.

düşüncelerinizi çok yanlış buldum.

''hiçkimse benim çocuğuma kızamaz''çok yanlış bir düşünce bence.benim de kızım var.öğretmeni pekala kızabilir.benim annem öğretmendi.biz küçük bir ilçede yaşıyorduk babam o ilçenin milli eğitim müdürüydü.ben biraz yaramazdım öğretmenin kızdığı bağırdığı da çok olurdu.birgün de babamın öğretmenime birşey söylediğini görmedim.hatta bazen gelir söylerdim böyle böyle diye,babam annem öğretmenine saygılı ol, öğretmenler bazen kızabilir derlerdi.gelip babam her fırsatta öğretmenime hesap sorsa eminim şımarığın teki olacaktım.onu da geç, okumazdım bile.ben buna inanıyorum böyle çocuğuma kızılamaz diyen anne babaların çocuklarının hiç sağlıklı yetiştiğine inanmıyorum.zaten pek öğretmenler veya başka okumuş kültürlü veliler falan okula gelip benim çocuğuma niye böyle yaptın niye şöyle yaptın diye hesap sormaz.genelde cahil veliler daha çok böyle koşuyorlar okula,laf da anlatılmıyor bıktırıyorlar.

Benzer bir durumda ben yaşadım.
Annemde iken yiğenim okula gitmek için hazırlandı
Aşşağıya indik inmesi gereken saatte ama şöför yok aradım almadan gitmiş çok sinirlendim.
bide telde bana nasıl bağırıyo erken indirseymişim buz gibi soğuk.
Yiğenimde öğretmenimde aynını yapıyo zaten dedi nasıl yani dedim yarışma yapmışlar yiğenim kazanmış ama
başka birine hediye vermiş öğretmen.
Okula gittim bende önce şöförü şikayet ettim sonra öğretmen ile konuştum.
Yiğenim anladı tabi, benimle 1 hafta konuşmadı sıpa :9::9: sizde yiğeninize belli etmeden konuşun
Sonra bize kızıyolar aramıza girdin diye :55:
Çokta mudahale etmemk gerekli aslında
Kendi başının çaresine bakmalı sürekli korumacı davranılmalı.
Çocuklar sürekli düşücek kalkıcak sorunlar yaşıycak.

Konu içeriği sebebiyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Kardeşim evde bıcır bıcır okulda sessiz bir kız 10 yaşında. Öğretmeninden ne çekiyoruz gelin bize sorun yani. Kardeşim çok zeki bir çocuk ancak ne hikmetse feci tırsıyor hocasından ve bilse bile parmak kaldırmıyor. Öğretmen sürekli herkesin içinde -çocuklar şu iki arkadaşınız ruhsuz! vs diyordu kardeşimle öyle sessiz duran bir çocuğu işaret ederek daha 1.sınıftayken.
30 soruluk test veriyor bi'sorusunu -evet abartmıyorum sadece tek bir soruyu dahi cidden uğraşıp yapamayıp boş bıraksın adam direk "tenefüs yasak! ben o konuyu anlattım size!" diyo. Şimdi de cetvelle vurmayı çıkarmış. Geçen gün bi'soru sormuş parayı kimler bulduydu sanırım cevap veremedi diye o an yapıştırmış hemen cetveli eline.
Sessiz diye okulun rehberiyle konuşturduk kadına -öğretmenimden korkuyorum, çok bağırıyo demiş. Bunun üstüne rehber hocası öğretmenini çağırmış ve "öğretmeni bak x bağırmandan korkuyormuş çok sesini yükseltme tamam mı? :)" demiş odadan çıkar çıkmaz "rezil ettin beni ne söylüyorsun sınıfta olanı!" demiş.

Babam gidip devamlı konuşuyor hocam bakın yapmayın böyle diye adam inatla babam gidince çekiyor çocuğu "burdaki eve gitmeyecek! tenefüs yok sana" diyor kardeşim artık korkusuna bize bişey demeyip okula gitmiycem diye ağlıyo her sabah:26:

Bence gidin konuşun hocasıyla etkileniyo diye. Sürekli olmayan bi'şeyse herkesin içinde rencide etmesi çocuğun psikolojisine büyük zarar.
bu durumu okuyunca yazmadan geçemicem.ben de eğitim camiasındanım.hemen,çocuğu bu öğretmenden kurtarın.babanız devamlı gidip niye konuşuyor ki.bu kadar kırıcı olan öğretmenin gönlünümü yapmaya çalışıyor.çocuğunuzda özgüven denen bir şey kalmamaya başlamış.şu an ne kadar üzüldüm anlatamam.ilerde bu çocuğu toparlayamayabilirsiniz.akışına bırakmayın lütfen.

Back
X