Yelek sorunsalı

Guler yuzlum

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2017
127
86
13
34
3 aylık bebeğim var. Evimizde kombi yanıyor ortalama 24 derece. Ama büyükler geldiğinde bu çocuğa yelek giydirin sırtı hassas diyip duruyorlar. Bende yelek giydirmeye başladım. Ama yatırınca çıkar sonra giydir emerken çıkar sonra giydir sinir ediyor beni. Gerçekten hep yelek giydirmeli miyim yoksa sadece yataktan kaldırırken sırtına bişey tutup biraz zaman geçtikten sonra çıkarmalı mıyım?

Siz onun annesisiniz, ne zaman ne yapacağınızı bilirsiniz.
Etrafa kulak tıkayın.
Çok çok nadir yelek kullanmışımdır.
Annem yataktan kaldırınca yelek giydir der hep, benim çocuğum buna ihtiyaç duymuyor biliyorum.

Yani yatakta battaniyenin altından çıkıyor , dolayısı ile giydirmek daha iyi tabi ki . İnsan çocuğu hasta olmadan koruma içgüdüsünü geliştiremiyor yani en azından ilk oğlumda öyle olmuştu bende . 4,5 aylıkken hasta oldu , sonrasında öyle bi dikkat etmeye başladım ki :)
Bence terlemiyorsa yelek olmalı , niye olmasın ki ? Sıcacık olsun İşte çocuk . Diğeri risk gibi
Bi de siz üşüdüünü anlarsınız ki kulaklarından burnundan

Ne kadar titiz davranırsanız bu sıcaklık soğukluk konusunda o kadar hassas olur bebeğiniz.Eviniz sıcaksa ek olarak yelek giydirmeye bile gerek yok.Ben şuan bile hava çok soğuk olmadığı sürece birşey giydirmiyorum.Sadece sıcaktan soğuğa geçişlere dikkat edin.Örneğin daha soğuk bir ortama girerken giydirip sıcağa geçerken çıkarabilirsiniz.Benim de misafirlerim geldiğinde çocuğun ellerine bakıp acaba üşüdü mü elleri soğuk diyorlar.Ben çok giydirmeyi tercih etmiyorum zaten burnu anlı sıcaksa üşümüyordur deyip konuyu kapatıyorum.

Sen nasıl rahat edersin küçük bebekler sadece bir kat daha giydirmen lazım. Senin bebegin 3 aylık zaten gerek yok bence. Hemde sıcak olduğu zaman bebek ölümü sendromu artar. Bence ona böyle bilgini verip anlar. Onlar bilmez ki o zaman bu bilgiler yoktu..benim kayinvalideme öyle anlattım ve sonunda anladı daha zorlamadı giydir cunku üşür diye. Ve benim kızım hiç hasta olmadı 21 aylık şu an.

Son düzenleme:
İnce battaniyeler var ya onları sararsın sırtına daha pratik

Üşüdüğüne inanmıyorsun zaten
O yüzden yelek sana gereksiz efor geliyor
Üşüdüğünü düşünsen 463366 kere giydirir çıkarırsın demek ki üşümüyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…