Yeme bozukluğu tetiklenmesi

Doiy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2016
189
267
103
Herkese merhaba,

Nerdeyse 30 yaşındayım, 9 yaşından beri vücut dismorfisi ve yeme bozukluğu ile uğraşıyorum. Terapi sonucu anlayabildiğim ve hala aşmakta/iyileşmekte zorlandığım bir beden algım var. 15 yıldır öyle böyle sürdürdüğüm (vücut kitle endeksimin 23-24 civarında sabitlediğim) bir bedenim var(dı). Aşırı stresli bir doktora sürecinden geçiyorum (bitirmeye çabaladığım) ve korktuğum sayılara geldim (24.7-25). Ki bu sayılar beni kas kütlem düşünülünce kilolu seviyesine bile çıkartmıyor, sadece iri/etli (bulk) yapıyor.

Her neyse, bu sürede yaşadığım bu ülkedeki bedenleri de gözlemleyerek çok panik olmamam gerektiğini kendime telkin ederek biraz normal bir vücut algısına geçiyordum, ta ki arkadaşımın beni tetiklediğini fark edene kadar (Farklı ülkelerde benzer süreçlerden geçiyoruz, doğal olarak birbirimize destek oluyorduk). Arkadaşımı kıskandığımı düşünmüyorum aksine destekliyorum ama beni beden dismorfisi konusunda tetikleddğini nasıl kibarca iletebilirim?

not: malesef fonksiyonel alkoholic'im.

benim de vardi boyle bir arkadasim, ben direkt soyledim kilo konusunda konusmak beni rahatsiz ediyor lutfen bunu konusmayalim diye. simdi bir sey soylemiyor. soylerse de tersliyorum.

Arkadaşınızla dürüstçe konuşabilirsiniz, yani bu konuda hassasım o yüzden rahatsız oluyorum üzerine düşünmek istemiyorum şu anda doktora sürecinde stresliyim vs diyerek. Samimiyet yeterli aslında sanki.

Back
X