Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
- Arkadaşlar 29 aylık kızım a hiç birşey yediremiyorum.
Sabah 10da az sut
Akşama kadar çok az ekmek kırıntısı ya da çok az tost
Gece 10 sut..
Bütün gün beslenmesi bu kadar.
1 bucuk yaşına kadar herşeyden yiyen kızım birden bıraktı. İnanın hergün bunların dışında birşey yemiyor. Zaten bişey yemek değil bu. Ne meyve yer ne sebze yer. İnanın aklımı kaçıracak gibiyim..
Doktora da götürdüm. Olabilir diyor . Ya olur mu Allah aşkına bunun bir çaresi yok mu ? Demir eksikliği falan da yok. Coxuk yemek yemiyor sanki dayak yiyor . Ağlıyor azından çıkarıyor. Zorlanıyorum da iyice nefret etmesin diye. Ama dayanamıyorum artık hergün çeşit çeşit yemek hamur işi yapmaktan tükendim.
Lütfen arkadaşlar böyle şeyler yaşayan yakının da gören bilgisi olan bana bişey yazsin. İnanın gitgide çıkmaza düşüyorum. Sürekli kabız oluyor. Sürekli hasta oluyor.
Lütfen arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.
Bana Allah Yeter!!!
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
- Arkadaşlar 29 aylık kızım a hiç birşey yediremiyorum.
Sabah 10da az sut
Akşama kadar çok az ekmek kırıntısı ya da çok az tost
Gece 10 sut..
Bütün gün beslenmesi bu kadar.
1 bucuk yaşına kadar herşeyden yiyen kızım birden bıraktı. İnanın hergün bunların dışında birşey yemiyor. Zaten bişey yemek değil bu. Ne meyve yer ne sebze yer. İnanın aklımı kaçıracak gibiyim..
Doktora da götürdüm. Olabilir diyor . Ya olur mu Allah aşkına bunun bir çaresi yok mu ? Demir eksikliği falan da yok. Coxuk yemek yemiyor sanki dayak yiyor . Ağlıyor azından çıkarıyor. Zorlanıyorum da iyice nefret etmesin diye. Ama dayanamıyorum artık hergün çeşit çeşit yemek hamur işi yapmaktan tükendim.
Lütfen arkadaşlar böyle şeyler yaşayan yakının da gören bilgisi olan bana bişey yazsin. İnanın gitgide çıkmaza düşüyorum. Sürekli kabız oluyor. Sürekli hasta oluyor.
Lütfen arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.
Cnm senin çocugun iştahsız belliki iştah açan şuruplardan alman lazım. Benim oglumda yemek yeniyor ama hep aç yani benimki inadından yada 2 yaş sendromundan yeniyor elinde geze geze ne verirsen yer. Ama normal sulu yemeği kaşık yemeklerini ağzına koymuyor sırf inattan.. Ama seninkinin iştaho yok belliki...
26 aylik kizim var butun gun kuru ekmek yese yetiyor. 2 yas sendromundalar sanirim. ben zorlamiyorum eline salatalik veriyorum kucuk dograyip sekil yapip tabaga portakal elma vs koyuyorum kendi catalla yiyor. kofte yi de mesela küçük yapiyorum eliyle yiyor. cok zor yer video seyreder falan..
kucuk parçalarla tabaga koyun catali verin ilgilenmeyin o yer.. ustune gitmeyin.. zorlamak daha kotuymus.. kabiz ise sevdigi corba varmi ona zeytinyag katin yedirin.
Cnm senin çocugun iştahsız belliki iştah açan şuruplardan alman lazım. Benim oglumda yemek yeniyor ama hep aç yani benimki inadından yada 2 yaş sendromundan yeniyor elinde geze geze ne verirsen yer. Ama normal sulu yemeği kaşık yemeklerini ağzına koymuyor sırf inattan.. Ama seninkinin iştaho yok belliki...
Bu hafta doktor bir şurup verdi . İnşallah daha iyi olacak bişey ler istemeye başladı bakalim ne olacak.
26 aylik kizim var butun gun kuru ekmek yese yetiyor. 2 yas sendromundalar sanirim. ben zorlamiyorum eline salatalik veriyorum kucuk dograyip sekil yapip tabaga portakal elma vs koyuyorum kendi catalla yiyor. kofte yi de mesela küçük yapiyorum eliyle yiyor. cok zor yer video seyreder falan..
kucuk parçalarla tabaga koyun catali verin ilgilenmeyin o yer.. ustune gitmeyin.. zorlamak daha kotuymus.. kabiz ise sevdigi corba varmi ona zeytinyag katin yedirin.
Bende yapıyorum hiç ilgilenmiyorum. Alıp yiyormuş gibi oyun yapıyor. Kızmıyorum yani ona belli etmiyorum en azından . Keçi boynuzu özü aldım. Faydası olur belki.
Kan değerlerine falan baktırdınız mı? Bi sorun yoksa çok üstüne düşmeyin dönemsel oluyor genelde. Üzerine düşğnce daha da inatlaşıp abartıyolar durumu.
Yemek saatlerini belirleyin o saatlerde verin yemek istemiyosa zorlamayın. Ama ara vakitlerde hiç bişey vermeyin.
Küçük değil acıkınca isteyecektir
Kan değerlerine falan baktırdınız mı? Bi sorun yoksa çok üstüne düşmeyin dönemsel oluyor genelde. Üzerine düşğnce daha da inatlaşıp abartıyolar durumu.
Yemek saatlerini belirleyin o saatlerde verin yemek istemiyosa zorlamayın. Ama ara vakitlerde hiç bişey vermeyin.
Küçük değil acıkınca isteyecektir
Kan değerlerinde problem yok. Kilosu boyu gelişimi çok iyi maşallah. Yaşıtlarından büyük duruyor
Sanırım dönemsel. Aç bırakmayı deneyeceğim. Çok sağolun.
Kan değerlerinde problem yok. Kilosu boyu gelişimi çok iyi maşallah. Yaşıtlarından büyük duruyor
Sanırım dönemsel. Aç bırakmayı deneyeceğim. Çok sağolun.
Kızımda bi ara hiç bişey yemezdi.
29 aylıkken yarım gün kreşe gitmeye başladı. Çok düzenli bi şekilde yemek saatleri var 15 dk dan fazla çocuklara yemek vermiyorlar. 2 saatte yarım kase içiremediğim çocuk kapıdan izliyodum 10 dk da koca kase çorbayı bitiriyordu. Evde de aynı şeyi yaptım. Şimdi de çok güZel maşallah yemesi.
İçimiz elvermediği için biraz bunaltıypruz çocukları malesef
Mrb araniza yeni katildim benimde oglum 26 aylik herseyi yiyordu su 2 aydir dogru duzgun hicbirsey yemiyor migrenim tutuyor uzuntuden degisik herseyi deniyorum napicam bilmiyorum balik yagi verdi dr muz ama yine ayni 2 aydir hep 12 kg napicam degisik kahvalti onerileriniz varmi yardim
benim oğlum yeni 2 yaşına girdi bir inadı var yemiyor pilav pilav pilav versen tencereyi yiycek iştah sorunu yok ama daha önce neler yerdi şimdi onların üstüne bile bakmıyor tabağı itiyor aç kalmayı yeğliyor süt hastası günde iki defa süt veriyorum daha versem yer bizde eşimle çok şaşırmış durumdayız bu çocuk kof büyüyor hiç besin almıyor pilav pişirmemeye karar verdim sizce doğru bişeymi yapıyorum
Tüm mesajlara ek oğlumun ciddi demir eksikliği var ve tedavi görüyor. yemiyor yemiyor yemiyor. ben acikinca yer felsefesindeyim gel gör ki annem sürekli çocuk aç deyip zorla yemek yedirmeye kalkiyor. bu konu yüzünden sürekli huzursuzluk var evde. yöntemini bulan lütfen paylaşsın. deli olmak üzereyim.
Gördüğüm heryere yazıyorum kesinlikle arı poleni öneririm gerçekten iştah açıyor ben de çok çektim ama iştah kesinlikle açıyor alerji sorununz yoksa verin çay kaşığı ucuyla ve metal kaşık la yedirmeyin yiyecekler ine karıştırın günde bir kere
2 yaşında oğlum var.Tek yediği aptamil biberon maması.Henüz doktora gitmedik ama Keçi boynuzu özü aldım çok iştah açmadı. Demir yapsın diye günde 1 tatlı kaşığı veriyorum. Arı poleni aldım 1 haftadır kullanıyoruz daha iyi gibi iştahsızlara kullanın öneririm.
Gördüğüm heryere yazıyorum kesinlikle arı poleni öneririm gerçekten iştah açıyor ben de çok çektim ama iştah kesinlikle açıyor alerji sorununz yoksa verin çay kaşığı ucuyla ve metal kaşık la yedirmeyin yiyecekler ine karıştırın günde bir kere
metal kaşıkla verilmeme sebebi nedir
İçindeki vitamin ve mineral leri metal kaşık etkiliyormuş yani polenin özelliği bozuluyor