Yemek derdi

Her akşam yemek yapmak çok sıkıcı geliyor bana ve 2 yılı geçti evleneli annelerimiz bu yemek derdini nasıl çözmüşler işten gelip her akşam yemek hazırlamak bir tek bana mı zahmetli geliyor
Çocuk olunca daha çile, kanguruya koyup yemek yapıyordum işten gelip. Şimdi 3 yaşında ama işten gelim anne park, market diyor akşam yemeği 9da yiyoruz en zoru ne yapsam :olamaz: :kk77: puufff

Oyyyy başım alıp nerelere gidem.Yemek olayı bela resmen başıma.
3 çeşitten azını kabul etmeyen,aparatif şeyleri asla kabul etmeyen,mantıyı ana yemekten sonra atıştırmalık olarak gören bir eşim ve “annneeeğğğğğ bo akşom ne yoyoroz” diyen iki tane besili yavrum var.

Şimdiden sterese girdim.Yarın ne pişirsem acaba:KK14:
o zaman eşiniz yapacak siz yiyeceksiniz. Ya da önüne ne konursa yemeye razı olacak. Kabul edip etmemesi onun sorunu sizin değil ki. Mühim olan sizin ne pişireceğiniz.

Haftalık liste yapın, müsait olduğunuz bir günde listedeki yemekleri yapıp, koyun dolaba. Sulu yemekleri kaynar halde kavanoza koyarsanız, konserve yapar gibi, hiç bozulmuyor. Hafta içi size sadece var olan yemeği ısıtmak ve yanına salata, ayran, cacık vs. hazırlaması kalır.

Ev halkı 2 gün üst üste yemiyor demişsiniz, eşinizin ailesiyle mi yaşıyorsunuz? O zaman kayınvalidenizle iş bölümü yapın, bir gün o, bir gün siz yaparsınız yemekleri.
Yok kv ile oturmuyorum onunla otursam hemde çalışsam elimi mutfağa sürmezdim :D

hafta sonu cesit olarak sunacaginiz 1 2 cesit yemek yapin zeytinyaglilar durdukca guzellesir mesela
dolabiniza borek kofte falan hazirlayip buzluga atin
izmir kofte falan yaparsiniz cabucak ugrastirmaz hazirda beklerse

hafta sonu cesit olarak sunacaginiz 1 2 cesit yemek yapin zeytinyaglilar durdukca guzellesir mesela
dolabiniza borek kofte falan hazirlayip buzluga atin
izmir kofte falan yaparsiniz cabucak ugrastirmaz hazirda beklerse
Galiba bu buzluk meselesini halletmem lazım çoğu Öneride buzluk önerisi var

Her akşam yemek yapmak çok sıkıcı geliyor bana ve 2 yılı geçti evleneli annelerimiz bu yemek derdini nasıl çözmüşler işten gelip her akşam yemek hazırlamak bir tek bana mı zahmetli geliyor
hafta sonu birçok yemeğin ana malzemesini hazırlayıp, sebze ise temizleyip, dolaba koyabilirsin...yemek pişirme konusunda düdüklü çok pratik...ayrıca sebze yemeklerini, kuru bakliyat yemeklerini, tüm malzemeyi aynı anda düdüklüye koyup pişirebilirsin...bazı günler dışardan, bazı günler kahvaltı türü de yenebilir...ayrıca tek çeşit yemek, yanında salata, yoğurt yeterli...

Pazar akşamı en az 2 günlük yemek yapıyorum, bazen yemekleri fazla yapıp sıcakken kavanoza koyup ters çevirip soğuyunca dolaba atıyorum daha sonra yemek için, mutlaka 1 gün dışarıdan söylüyoruz, kalan günler köfte makarna, mantı, menemen idare ediyoruz işte.

İki aylık evliyim ayni dert bende de var. Üstelik çalışıyorum ama Allah'tan eşim de çok yemek yapıyor. Ama işte o yemeğin adını bulmak mesele. Annem 30 sene her akşam yemek bulmuş yapmış valla bravo.

Bir zamanlae yemek yapmayi cok seviyordum. Ne yapicam derdi ile nefret eder oldum.
Yemekleri 2 gunluk yapiyorum. Esim mizmizlanmiyor. Ama mizmiz yapsaydi da kendim yap o zaman derdim yani.

Galiba bu buzluk meselesini halletmem lazım çoğu Öneride buzluk önerisi var
Tabi ki buzluk müthiş bir kurtarıcı.
Yani annemden gördüğüm patlıcanı karnıyarık için fazla kızartır, onu bile buzluğa atar.
İç harcını da öyle yapar, 1 yemekle uğraşırken 4 kerelik malzeme çıkarır ve onları çözdürüp yapması 20 dklık mesele zaten, sadece fırına girecek.
Ya da sulu köfte mesela, salça kavrulup havuç dilimlenip hop suya köfte bu kadar:)
Buzluk yemeği candır ya.
Hatta annem işi abarttı konabilecek yemekleri de koyuyor, örneğin yeşil mercimek yemeğini fazla yapar, iyi bir saklama kabıyla fazlasını gop buzluğa.
10 gün sonra çözdür ye.
Bakliyat şişirme günleri vardır, barbunya fasulye ve nohut 2 kilo suda bekletir bir gün.
Şişince buzluğa, ordan çıkarıp da düdüklüde yapmak salça soğan kavurmak zaten, işi kalmıyor ki.

Bir tek makarna pilav koyduğunu görmedim, onun dışında evde her şeyi koyuyor valla.

Ben de eve kıyma alınca hemen soğan ve baharatla kavurur, yemeklik olarak böler atarım buzluğa.
Böylece düdüklüye buzlu halde kıyma, buzlu fasulye ve biraz salça ve su koyup kapağı kapatıyorum, oldu mu size mis gibi yemek.
Sadece tencereye atmak kalıyor buzluk tariflerinde.

Annem pazar gunu 3 cesit yemek yapar atardi dolaba
Haftanin 3 gunu icin yemegi hazir olurdu , isten gelince sadece pilav makarna vs yapardi
4.gun disardan soylerdik
5.gun disari yemege giderdik
Sonra zaten hafta sonu gelirdi
Arada aksam kahvalti yapardik vs vs
35 sene calisti annem ama hic is cikisinda eve gelip yemek yaptigini bilmem
Bende ayni sekilde 18 sene calistim hicbir aksam gelip de yemek yapmadim

İki gün üstüste ev halkı aynı yemeği yemek istemiyor yersem ben yiyorum yine
Ben sebze ,bakliyat pişireceksem 2 günlük pişiriyorum,araya et,tavuk yada balık koyup,3.gün tekrar pişirdiğim yemeği çıkarıyorum.
Böylece hem üst üste 2 gün aynı yemek yenmemiş oluyor hemde 1 gün yemek yapmamış oluyorum. Bir deneyin isterseniz böyle.

Derin dondurucu da her zaman önceden hazırlanmış yemekler vardır. Bazen çıkartırım, atarım mikrodalgaya alsana yemek :D

Sonra yaptığım bir yemeği çok yaparım. 2 gün onu yeriz daha kalırsa yine atarım buzluğa haftaya bir gün de onu çıkarırım yeriz. Mesela tze fasulye mi yaptın ? 2 günlük yap. 2. gün yemeyeceksen de at buzluğa haftaya bir gün çıkar ye :)

Bir de adamları öyle çeşit çeşit yemeklere alıştırmayın.. NE bulduysa yesin kalksın :D

Ya 3-4 çeşit yemek yapılıyor mükelleften kastım o. Çorba, ana yemek, yanına yancı, arkasına tatlı. Ne bileyim gerek var mı yani?

İki yıl sonra oku bu yorumunu

Eskiden bizde de olmazdı

Çocuk oldu işler değişti

Çorba lazım diyorsun ana yemek et vs

Karbonhidrat

Yanına salata cacıklar vs

Tamam tatlı yapmıyoruz akşam yemeğinin yanına da iki saat sonra anne ne yesem diye dolanan bir çocuk olunca da en basiti ceviz kırıp meyve kesiyorsun

Ben 7 senelik evliyim hiç sevmıyorum yemek yapmayı evde oldugum halde bide o konuda becerikli değilim:) Allahtan eşim ses etmıyor o ekmek peynırde yer sorun degıl bu konuda şanslıyım. Durumunuz iyiyse dışardan bi yemek firmasıyla anlaşın haftanın 3 gunu onlar getirsin gerisinş siz yapın

yemek yapmak değil de ne yapıcam derdi geriyor beni de :KK53:
Al benden de o kadar valla yıldım her gün her gün. Bizde kimse yemek seçmez 22 aylık kızım bile ama ben çok sıkılıyorum yemek derdinden. Bazen diyorum ki hap çıksın, sabah öğlen akşam bi tane atalım doyalım 😂😂 valla hap çıkmadan ölürsem gözüm arkada giderim 😑

İki yıl sonra oku bu yorumunu

Eskiden bizde de olmazdı

Çocuk oldu işler değişti

Çorba lazım diyorsun ana yemek et vs

Karbonhidrat

Yanına salata cacıklar vs

Tamam tatlı yapmıyoruz akşam yemeğinin yanına da iki saat sonra anne ne yesem diye dolanan bir çocuk olunca da en basiti ceviz kırıp meyve kesiyorsun

Kuşum çocuğu geçtim ben de çorbasız oturmam sofraya hani tamam. Ama yani yemek seçen, aynı yemeği ikinci kez yemem diyen bir eşim varsa da ona da 3-4 çeşit yemek yapmam her gün.

Back
X