Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Karikatur paylaşmak konusunda uyari yapildi kazen tarafindan. Sahipleri tarafindan telif atılıyor.
O zaman sadece sus yoksa altına işerim derimKarikatur paylaşmak konusunda uyari yapildi kazen tarafindan. Sahipleri tarafindan telif atılıyor.
Zekâ seviyenizi konularınızla, yazdıklarınızla gösteriyorsunuzHakareti edip,durum tespiti yapmış sayılıyor öyle mi ? Sizde de büyük bir gerizekalılık var.(Durum tespiti yaptım)
Diğer konusuna da yazmıştım, yaşına uygun aklı başında bir kadın o adamın yanında saniye durmaz, kendini kullandırtmaz, bir duruşu, hayata bakışı, sınırları olur. 20’lik kızda bunlar olmadığı için elinde tutabiliyor.Bi daha böyle gencecik bi kız nerde bulup bağlayacak amca allasen, bulmuş bulacağını, her şeyine ağız eğiyor.
Bal gibide gerizekalı demek istiyor.Çıkıp sizeGerizekalı dememiş ki "gerizekalılık mı var" diye sormuş. Diğer adıyla mental retardasyon. Dikkat, algılama, muhakeme gibi zihinsel yeteneklerin yaşından geri olması durumu yani. Tıpta yeri var.
Ne yapalım, insanlara zeka geriliği teşhisi koyan doktorlara hakaret davası mı açalım?
Hemen moralinizi bozmayın yapa yapa eliniz alışacak. 24 yaşında evlendim ve yemek yapmayı bilmiyordum. Eşim yaptı her şeyi hatta çayın yanına Elmalı tura cheescake filan bile yapıyordu. Kayınvalidem kayınpederim kim geldiyse o yaptı hep. Bir akşam kayınpederim sofradaki yemeği nasıl yaptığımı sordu ıspanağı koydum üzerine tavuk koydum dedim (yemek ıspanak yatağında kremalı tavukmuş haberim yok tabi) onlar gidince eşimle baya güldük. Sonra ben yemek kursuna gideyim bari dedim. İsmek e yazıldım ve o gün eşim yemek yapmayı bıraktı neyi nasıl yaparsan yiyeceğiz dedi. Çok şükür öğrendik deneye deneye. Şimdi annesine gidince bile benim yemeklerimi ister. Gerekirse hala mutfağa girse de ben devraldım işi. Bakıcımıza geçen bu hatırayı anlattım inanmadı elin çok lezzetli ben de küçüklükten alıştın sandım filan dedi. Yufkayı Bile yamuk da olsa açarım, baklava, kuzu gerdan vb yapmışlığım vardır. Korkmayın elbet öğreneceksiniz. Nermin Yazılıtaş, masmavi mutfakta3, rümeysanın yemekleri, nefis yemek tarifleri, Cahide sultan bunlar genelde garanti tutan tarifler. Bir de biri şey yazmıştı internette: nasıl yemek yapamıyorsunuz soğanı salçayı kavur üzerine flash bellek bile koysan yemek oluyor diyeİyi akşamlar.. Yemek yapmak hiç ilgimi çekmedi,ama yaşım ilerleyince artık öğrenmem gerektiğini hissettim ve yakşalık 5-6 ay önceden beri minik minik denemeler yapıyorum.Üç kere pilav yaptım ve üçüde güzel olmadı.İlki yenecek gibi değildi,ikincisinin kötü olacağını anladığım an çöpe gitti,üçünsüde lapa oldu yani evet yenebilecek seviyedeydi ama tadı güzel değildi.Mercimek çorbası yapabildim sadece.Kızartmaları falan yapabiliyorum hazır köfte kızartması,patates vb. Kızartma kolay onu herkes yapabilir zaten.Makarna da tamam ama zaten bunu yemek yapmaktan bile sayamıyorum.Pilavı 3 denemede yapamayınca hevesim kaçtı heralde beceriksizim dedim içimden.Hayalimde kek,pasta,börek vb yapmak vardı ama pilavı yapamayan onları nasıl yapsın ? Gözümde o kadar çok büyütüyorum kiYemek yapmak gerçekten bu kadar zor mu ? Herkes bu yollardan geçti mi ? Yoksa ben mi beceriksizim ? Moralim çok bozuldu bu konuda.
Dur kız ortalık iyice kızışmadan söylemem lazım, benim pilav ölçüm 1’e 1. Öncesinde uzun süre suda bekletirim. Yağda bir süre kavurur, tane tane dağılınca öyle suyunu dökerim.
En zoruyla başlamışsınız diyebilirim pilav tutturmak zamanla olan bir şey internetten böyle şeylerin püf noktalarını Araştırmanız işinizi kolaylaştırırİyi akşamlar.. Yemek yapmak hiç ilgimi çekmedi,ama yaşım ilerleyince artık öğrenmem gerektiğini hissettim ve yakşalık 5-6 ay önceden beri minik minik denemeler yapıyorum.Üç kere pilav yaptım ve üçüde güzel olmadı.İlki yenecek gibi değildi,ikincisinin kötü olacağını anladığım an çöpe gitti,üçünsüde lapa oldu yani evet yenebilecek seviyedeydi ama tadı güzel değildi.Mercimek çorbası yapabildim sadece.Kızartmaları falan yapabiliyorum hazır köfte kızartması,patates vb. Kızartma kolay onu herkes yapabilir zaten.Makarna da tamam ama zaten bunu yemek yapmaktan bile sayamıyorum.Pilavı 3 denemede yapamayınca hevesim kaçtı heralde beceriksizim dedim içimden.Hayalimde kek,pasta,börek vb yapmak vardı ama pilavı yapamayan onları nasıl yapsın ? Gözümde o kadar çok büyütüyorum kiYemek yapmak gerçekten bu kadar zor mu ? Herkes bu yollardan geçti mi ? Yoksa ben mi beceriksizim ? Moralim çok bozuldu bu konuda.
Bi süre sonra amca da sıkılacak ki, şöyle iki kelime muhabbet edilebilecek, olgun, mantıklı bir karşı cinsin yerini arayacak; çocuk çocuk hareketler şimdi tatlı, gençlik aşısı yerine geçiyor evet ama ona da doyuyorlar. Denklik çok önemli, dengin olmayan biri hayatında sadece bir durak oluyor, yerine varmadan evvel durup beklediğin.Diğer konusuna da yazmıştım, yaşına uygun aklı başında bir kadın o adamın yanında saniye durmaz, kendini kullandırtmaz, bir duruşu, hayata bakışı, sınırları olur. 20’lik kızda bunlar olmadığı için elinde tutabiliyor.
Bal gibide gerizekalı demek istiyor.Çıkıp size
“Sizde sanki sapıklık mı var” dense o kişi size alttan alttan sapık demiş oluyor bilginiz olsun.Tıpta yeri var evet,ama hukuken hakaret olarak sayıldı.Bir onuda araştır istersen.Mesela şizofren hukuken hakaret sayılmıyor.Ama gerizekalı hakaret vari bir söylem.Merak etmeyin doktor çıkıp teşhis olarak gerizekalı demez,zeka geriliği var der.Zeka geriliği dediği içinde tabi onu kimse dava etmez.Aferin sana![]()
En basından iste cunku cok kotu oldu bu konusmalar bence konu ne hale geldi altı üstü yemek yani konu..Cevap vermesem haklı görücekler kendilerini.Bu kadar saat bunlara laf yetiştirdiğime inanamıyorum
Nefis yemek tariflerine bak. Eminim geliştirirsin kendini. Ben tarhana çorbası yapmayı bile becerememiştim. Şu an lahmacun yapıp, sarma sarıyorum sen anla. 2 yıl içinde oldu hepsi. Pilav kolay talimatlarına birebir uyarsan. Ben hep istikrarlı yapıyorum artık. Çok şükür. En büyük kabuslarımdan biriydi eşimin ailesi kalmaya gelince ne yedircem diye(kayınvalidem hünerlidir) şimdi çok rahatım. Bi içli köfte ve mantı denemedim. Mantı yaparım da bence en zor şey içli köfte hamuru. Düdüklü tencere kullanman şart ayrıca. Ben inatla kullanmadım et yemeklerim ve dolmalar hep çiğ oluyordu. Düdüklü tencere candır.İyi akşamlar.. Yemek yapmak hiç ilgimi çekmedi,ama yaşım ilerleyince artık öğrenmem gerektiğini hissettim ve yakşalık 5-6 ay önceden beri minik minik denemeler yapıyorum.Üç kere pilav yaptım ve üçüde güzel olmadı.İlki yenecek gibi değildi,ikincisinin kötü olacağını anladığım an çöpe gitti,üçünsüde lapa oldu yani evet yenebilecek seviyedeydi ama tadı güzel değildi.Mercimek çorbası yapabildim sadece.Kızartmaları falan yapabiliyorum hazır köfte kızartması,patates vb. Kızartma kolay onu herkes yapabilir zaten.Makarna da tamam ama zaten bunu yemek yapmaktan bile sayamıyorum.Pilavı 3 denemede yapamayınca hevesim kaçtı heralde beceriksizim dedim içimden.Hayalimde kek,pasta,börek vb yapmak vardı ama pilavı yapamayan onları nasıl yapsın ? Gözümde o kadar çok büyütüyorum kiYemek yapmak gerçekten bu kadar zor mu ? Herkes bu yollardan geçti mi ? Yoksa ben mi beceriksizim ? Moralim çok bozuldu bu konuda.
Aramızda yaş var diye mi onun yanında durmamam gerek.Tek suçu boşanmış ve çocuklu olması mı ? Kendimi kullandırttığımı nerden çıkardın ? Çocuğunu seviyorum ve oyun oynuyorum diye mi ? Ne ben onun için bulunmaz bir hint kumaşıyım ne de o benim için öyle.Kendisi benden çok daha güzel 20li yaşlarda bir kızla neden olamasın ? Evet bir çoğu kabul etmeyebilir ama benim gibi edenlerde olur.Sanki onun için dünyada bir ben varım ve bana katlanıyor gibi konuşuyor herkes.Diğer konusuna da yazmıştım, yaşına uygun aklı başında bir kadın o adamın yanında saniye durmaz, kendini kullandırtmaz, bir duruşu, hayata bakışı, sınırları olur. 20’lik kızda bunlar olmadığı için elinde tutabiliyor.
ama konu pılav ?Ama takdir ettim bu pilavcilardaki azim kimsede yokmus
Ortalik yangin yeri hala pilav da pilav
Demek ki bizim ortak kulturumuz pilavmis
Bundan sonra muhabbeti sarmayana pilav konusu acicam anlatsin dursun