yemek yapamıyorum:((

Tabiki onun yaptığıda ayıp hem kızın emeğine hem nimete burun kıvırıyor ama ayıba ayıpla karşılık vermesin bence .

Son düzenleme:
Ben de senin gibiyim annamlerde hep okul falan
Evlenince de is derken fazla zaman ayiramadim dolayisiyla pek yemek yapamiyorum
Ve ben de bir yemegi iki kere yaptigimda tadi kivami farkli olabiliyor
Bazen disarda yiyoruz, bazen annemlerde, neyse ki esim ne olsa yer toast, sandwich geçistiriyorum bazen
Ama artik bazi yemeklerde uzmanlastim, çogu basit yani oyle puf noktasi falan yok

Link paylaşımı yasaktır...

Son düzenleyen: Moderatör:
kadınlar kulubü ve internetteki diğer sitelerden/bloglardan tarifleri inceleyip uygulayabilirsin ;)

bende 17 yaşındayım evde erkek kardeşim benden güzel yemek yapar ben ise yapmaya kalkıştıgım zaman mutfaga sokmaz :s hiç bir yemek yapamam :(

Bende evlendiğimde yemek yapmayı bilmiyordum.Bekarlığımda Makarna, kızartma, sahanda yumurta öyle şeyler yapardım hep. Eşimde aileside biliyodu Allah var tek imalı lafları olmadı. Görümcemler ''boşver zamanla bizi bile geçersin'' derlerdi. Amma eşim evlenince başladı bunun tuzu az, soğanı fazla, çok sulu falan filan... Bigün tavuksote yaptım vıkvık etti yine sonraki yapacağımızda nasıl olduysa eşim yaptı vee afedersiniz ortaya tatsız, tuzsuz, renksiz. enteresan bişey çıktı. Hala soğana tuza takıntılı olsada yemeklerimi beğenir güzel olmuş eline sağlık der...

Son düzenleme:
Ben 10 yaşımdan beri yemek yapıyorum insanın annesi çalışınca mecburi oluyor galiba eşimin önüne taş koysam kötü demez yer ama ben gelişmeyi seviyorum tek sorunum püf noktalara dikkat etmiyor olmam bide şu pratik bilgileri uygulamayı unutuyorum insanın eşinin seçici olması zor allah kolaylık versin arkadaşa 2 çocukla daha da zor yani

Yaptığın yemekleri muhakkak tatmalısın yağını ve tuzunu eksik tutmamaya çalış. Bloglarda cok ayrıntılı yemek tarifleri var onlardan da yaralanabilirsin
Kurabiyekokuyor.blogspot.om

internetden çok tarif bulabilirsin
yemek seçmesi i$ini zorla$tiriyor tabiki ..
biz e$imle farkli $ehirlerdeniz yoresel yemekler de çok farkediyor tencere yemegi gibi olmuyor
mesela e$im mara$li, içli kofte,lahmacun ,kombe ,tava vs hiç bilmzdim ben ama sevdigi için ogrendim tutmazsada ses etmez biliyor bi daha ruyasinda gorur :))
bizde kv gorumce baldiz vs yok kar$ila$tirmaya firsati olmuyor :)))
mesela soyleemsi ayip bugun lahmacun yaptim tadi lezzeti herseyi çok guzel oldu ama $ekil tutmadi
yuvarlak açamiyorum açtigimda firina kadar sünüyor :))))))) ama lezzet tutunca goruntuyu sorun etmemeyi ogrendik biz çokdan :)

e$in hamur i$ini seviyorsa yogunla$ derim
çorba pilav sulu yemek de'rdinden kurtuluursun en azindan :)
5 dk hamur yogur , istedigin $ekli ver yanina salata ayran hepsi bu :) ben bu gozle bakiyorum hamur i$ine haftada iki gun yaparim e$imde dunden razi tabi bu olaaya
çocuklarin kuçukmu$ biraz zorlar ama idare et
buyuge az hamur ver kuçugude mama sandalyesinde yanina oturt yada uyut oldu bitti
benim çcouklarimda kuçuk aralari az zor buyutmek Allah yardimcin olsun ..

açtığın topiğe bu aralar girmemişsin diye özeldende yazıyorum
bende senin gibi hiç bişey bilmeden evlendim
ama bir sürü yemek kitabı aldım onların tariflerini harfiyyen uyguladım
eşim hiç anlamadı bile daha önce pek yemek yapmadığımı
yemek kitaplarına bak internet sitelerine bak
harfiyyen uygula bazı şeyler eksik kalabiliyor
onlarıda sen tamamla mesela tadına bak çokmu tuzsuz oldu tuz ekle
veya çokmu salçalı oldu biraz su ekle yeniden kaynat yemeği
başta çok dikkatli pişir yemeklerini
gerçide 2 çocuğun var ama
uyduklarında falan hallet
sonraları tarife falan bakmadan 4-4 lük olur yemeklerin
sakın umutsuzluğa kapılma
azimle uğraş kafana tak uyumaya yatağa yatınca bile düşün yarın ne yapsam nasıl yapsam diye
zamanla hiç dikkat etmeden bile yapsan mükemmel olur yemeklerin
yapa yapa alışırsın ve övgüler almaya başlarsın kocandan
ona annem gelsin ablam gelsin laflarını dedirtme sana mutlu huzurlu sakin bir yaşam diliyorum canım

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

bir sürü yemek tarifi içeren topik var onlara bak
oktay ustayıda tavsiye edebilirim oda harika yemekler yapıyor

Biraz gayret istek ve internet 1-2 kötü yaparsın 3.de tutturursun sıkıntı etmeeee

Ya tamam kocasinin yaptigi hos degil.
Ama, size burdan kocana sunu de bunu de demesi kolay tabi..
Begenmiyorsan kendin yap falan , siz kocaniza bunu dermisiniz ?
Kocanizin cevabini cok merak ettim dogrusu ..
Yani bence bunu derseniz kavga cikar

iyi geceler bayanlar. Benim de bir problemim var ben evleneene kadar okul dersane sonra iş falan derken hiç ev işleriyle uğraşmadım temizlik az cok yapıyordum haftada 1 gun falan o da sil süpürden ibaretti ama su yemek işi yok mu:S yani yemekle alakalı en ilgili halim tencereyi karıstırmak ve ya ocagın altını kapatmaktan ibaretti:( evlendim temizlik tamam yapıyorum öyle aşırı titiz değilim ama hergün siler süpürürm evi 2 kucuk kızda olunca bu kacınılmaz oluyor (cogu seye yetişemesem de) ama yemek beni mahvediyor eşim cok yemek secen biri ve acken tek kelime bile etmeye üşenen biri yani illa karnı doyacak öyle böyle de değil gayet iştahlıdır... Neyse ben yemek az cok yapıyorum yani gayret ediyorum onun sevdiği yediği yemekler olsun şöyle olsun böyle olsun diye ama bir türlü beceremiyorum, bugün yaptığım yemeği yarın tekrar yapsam tadı farklı oluyor bir türlü tutturamıyorum:s ne kadar özensemde şöyle hah tamamdır dediğim bir yemek bile yapamıyorum örn: pilav yapıyorum tane tane oluyoor ama tam pişmiyo sert kalıyor yada tam tesi bir tutturamıyorum... Bugün yaptığım yemek yarına kalsa eşim burun kıvırıyor yani isteksiz yiyor ya da yemiyor kızatma vs yapıp geçiştiriyorum aama bu durum beni cok üzüyor her sofrada bir eleştiri yok tuzu az yok cok salcalı yok cok sulu .... napmam lazım bana bir akıl verin bu yemek işini nasıl halledebilirim artık cok bunaldım bu durumdan...

Ben de senin gibiydim ama bir site kesfettim "ogrenannem" adinda. kadinlar klubunu de yeni kesfettim, burasi gibi bir site degil bu yeni ama o kadar detayli anlatmislar ki, yaninda biri tarif ediyor gibi oluyorsun.
belki sana da faydasi olur. insallah daha cok tarif eklerle diye hergun bakiyorum. ordan yaptigim hersey tuttu, sadece kisitli tarif sayisi var. yine de iyi bir baslangic olabilir. iyi sanslar ikimize de ;)

Back
X