Yemek yapmak istiyorum. :(

bugu_su

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2012
4.595
6
46
Diğer
Sorun gayet açık.Yaşım 21.Sözlüyüm. Sorun şu : Küçükken çok hevesliydim yemek yapmaya ama sen yapamzsın bırak çocuksun sen lafları,azarlamalar beni mutfaktan soğuttu.

Ama aklıma takılan şu. Bakmakla öğrenilse,kedi kasap olmaz mıydı ?:44:

Yemek yapabilmeyi çok istiyorum.:43:

Son düzenleme:
görerekte yabailirsin bence,ben evliyim ve çoğu şeyi annemden görmüşümdür küçükken..annen evde olmadığı zamanlarda dene nolucak

Sorun da orda başlıyor zaten. Ev batmasın,yapamazsın edemezsin,niye ben yokken mutfağa girdin muhabetti dönsün istemiyorum.

Çok sıkıntı çektiniz mi peki başlarda ?

benimde annem beni mutfağa sokmayanlardandı.illa herşeyi kendisi yapardı bana birşey yaptırmaya bırakmazdı..29 yaşıma kadar düşünün yani..ama evlendim ve hiç zorlanmadım..çünkü yemekler nasıl pişer eder az çok biliniyor çoğu yemek aynı zaten yapılışı pişirilmesi o yüzden zorluk çekmedim..sizde çekmezsiniz merak etmeyin belki ilk başlarda bir iki kötü olabilir ama zamanla düzelir..sorununuz bu olsun bence takılcak bir durum değil..

hımsss bakarakta öğrenebilrisin canımm bunun sıkıntıya sokma evlendğin zaman artık yapmak bile istmeyeceksin boşverr tadını çıkar hazrı yemeğin.
Ben 17 yaşında evden çık üni hayatı için o anakadar yumurtayapmamışımdır doğru düzgün, sonra okul işti evlilik derken evlendiğimde girdim mutfağaaaa şuan çok güzel yemekler yapıyorummm her yaptığım beğenilir.Zamanında annemden bakarak öğrendiğim şeylerrrr genelde salça yağ soğan doamtes ortak.:DDD onun dışında sebzeleir değişip duruyor
artık internette varr kafana tkaılan tarifleri açıp bakıp yaparsınnpişirme süreisnden miktarına herşeyi yazıyor canım.
Dediğim gibi keyfini çıkarrr :D Sonra feleğin şaşacak.

canım hiç sıkıntı yapmana gerek yok, şimdi kendınıde annenıde uzme. gecıp gıdecek bu durum
kendı evın oldugunda ıstedıgın kadar doke saça yaparsın iyininde iyisini yaparsın ogrenırsın merak etme
benım bır arkadasım vardı. ınanırmısın çay demleyek bıle elıne yakısmazdı :))) cunkı beceremezdı
hem merakı yoktu hemde annesı el bebek gul bebek buyutmus, evlenınce on parmagında on marıfet bır hatun oluverdı :56:

Sorun da orda başlıyor zaten. Ev batmasın,yapamazsın edemezsin,niye ben yokken mutfağa girdin muhabetti dönsün istemiyorum.

Çok sıkıntı çektiniz mi peki başlarda ?

benim annem öle kısıtlamazdı,küçüklüğümden beri yapıyorum ben..bilmeden görüp yaptığımda çok şey var..dağıtmadan temiz bir şekilde yaparsın sende,annen seni küçük kızı olarak görüyor hala:1:...hem onada sürpriz olur..yapıcağın bir gün yardımcı olurum istersen sana:ssz:

Mutfağı çok mu dağıtıyorsun yemek yaparken?
Biraz derli toplu yap yemeği.
Çıkan bulaşıkları hemen makineye yerleştir.
Büyük parçaları yıka kaldır.
Annen düzenini görünce izin verir mutfakla ilgilenmene.

ben de kucuklugumden berı yemek yapmaya hamurlarla oynamaya bayılırdım .
benım annem de aynen sızın annenız gıbı heryerı batırırım dıye benı mutfaga sokmazdı ızın vermezdı .
ama ben ınatcı bır tıp oldugum ıcın ne yapar eder mutfaga gırer yapacagımı yapardım :1:
tabı bırazcık heryer dagılırdı ama ,olacak o kadar da .
dagılan mutfak olsun dımı ama .sımdı cok sukur elımden hepsı gelıyor .
ama benım annem asırı tıtız ve mutfakda kendınden baska kımseyı ıstemedıgı ıcın ,hala sokmaz benı mutfaga
rahatsız oluyor .ama ben yıne gırerım yıne yaparım yapacagımı:1:
sen de dert etme tatlım ,artık ınternette herseyın tarıfı acıklayıcı bır sekıl de var .
ben pastaları boreklerı ezberım de oldugu ıcın degıl ,acarım netı alırım tarıfı oyle yaparım .
bıraz da sevgını kattın mı ohh mıss .:16:

canım mutfak gerekirse batacak onu dert etme annen evde yokken yapar tezgahı da temzlersin ne olacak sanki 6 yasında cocuk musun tüm mutfagı mahvedecek kadar. kendini de yapamam edemem diye empoze etme. annen yaparken izle onu bir deftere not al malzemelr neler nasıl yapıyor yemegi.
sonra yokken kendin dene.
bende 25 yasındayım sözlüyüm .üniversite iş hayatı derken bende fırsat buldukca tarif yazıp denemeye calısıyorum. evlendikten snra bir de yemek derdini düsünmemek için fazla.internetten de tarif alıp deneyebilrsin annen yokken. canını sıkma. su akar yolunu bulur. :) ama yapmaya calıs:nazar:

Aman ne derse desin annen bırak. Dağıttığın gibi toplarsın işin bitince bulaşık yıkamayı da bilmiyor değilsin ya. Hem madem aynı evde yaşıyorsunuz evin her bölümü ortak kullanım alanı, mutfak annenin tekelinde değil ki. Hem yemek yapmak terapi gibi geliyor bana çocukluğumdan beri ne zaman sıkılsam mutfağa girip pasta, kek tarzı birşeyler hazırlarım ben. Acayip keyif verir,

Onun dışında ev yemeği öğrenmek istiyorsan da direk anne sen bana öğret ben yaayım yemeği moduna girme, kadın yemek saatine yetiştirmek için acele acele yemek hazırlıyorsa seninle uğraşmak istemiyor olabilir o sırada. Bunu yapmak yerine git yardım etmeyi teklif et. Mesela aldığı sebeleri filan ayıklayabileceğini söyle, sen yaparken yanlışını görürse o dayanamaz düzeltir zaten, merak ettiğin şeyleri sor onu izlerken öyle öyle öğrenirsin.

hehe birde ben annem yarım etmek istediğimde mesela soğan soyacağım yarısını kabuğuyla atarmışım, patatesi kalın soyarmışım farkında değilim ev hanımı olarak annem onlara dikkat edermiş bana sen yorulma annecim dersine bak dermiş:DD bana sonra evlendiğimde söyledi kendi evimdeee yapmıyormuşumm onu puhahaha belki böyle müsrifliklerin varsaaaa ondanda yaptırmıyor olaiblri.
Birde yemek yaparken senin yaşında herşey tam olsun istersin ama anneler olanla idare ediverir ölçü onlard açok ömenli değildir.:D
örn tariftee yarım kg et evde olan 300 gr:D kkiki illahki o tam olacak sen yaparsan yoksa akislik çıksa işte eti azdı ondan oldu dersin:D

annelerın bu tutumu cok yanlıs gercekten .
cocuk gelısım programların da ogretmenler cocukla beraber sekıllı kurabıyeler yapıyor .
hem ogretıcı hem de zevklı bır sekıl de cocuga ogretıyolar .
ben de anne oldugum da ,alıcam cocugumu yanıma bırlıkte hamurlar acıcagız ınsallah:1:

Evlenmeden önce annemi hep izlerdim, iyi bir gözlemciydim..Hiç yemek yapmadım.

Şimdi 9 ay oldu evleneli, yaptığım yemekler konuşulur oldu.

Pratik elbette önemli ama gözlem ve el lezzeti denir ya hepsinden önde.

Zaten kafamızı döndüğümüz yerde yemek tarifi ve püf noktaları var. Eskisi kadar zor değil yemek yapmak.

Eğer illaki uygulamak istiyorsanız, vaktinizde varsa, yemek yapmayı öğreten kurslar var.

Bunlardan birinde hevesinizi alabilirsiniz.

Yemek yapmıyorum,yapmayı da sevmiyorum.Kadın yapıyor sağ olsun,eskiden dışardan yiyorduk.Kek vs yapıyorum zaman zaman,o zevkli geliyor.İsteklisin ,zamanla öğrenirsin sıkma canını.

Son düzenleme:
4 senedir evliyim.Ve 4 senedir yemek yapmayı biliyorum.Annem yemek yaptırırdı ama ben anlayamazdım.Çok dağınık anlatırdı.sen nasılsa biliyorsun,ee bu zaten böyle oluyor anlatmaya gerek yok,derdi:)Halbuki ayrıntılı anlatmasını isterdim.Eşim bu konuda çok anlayışlıydı.Yaparsın sana güveniyorum dedi hep nişanlıyken.Bende o yüzden umursamadım.Sonra evlendik.Hiç ortada yokken ilk 7 ay kaynanamlar bizimle kaldı.Her ne kadar çok sıkıntı çeksemde onlarla yaşamaktan,kaynanamdan öğrendim yemek yapmayı.Oda anlatmadı hiç soramadım da zaten,gözlemleyerek,nette araştırarak,annemi arayıp sorarak öğrendim.Şimdi yemeklerim çok güzel oluyor.Eşim çok beğenir.Sen de fazla üstünde durma.sadece gözlemle.Deneme yanılma yoluyla çok çabuk ğrenirsin.Zaten yemeklerin çoğu aynı.Mantığı kavradın mı gerisi tamamdır:34:

canım bende 4 yıllık evlıyım ve 20 yasında evlendım evlenırken makarna haslamayı bılmezdım bekarken calsııyordum geldıgımde yemek hazır olurdu haftasonu ıznımde de gezerdım yemek yapmaya fırsatım bıle olmazdı ama evlendım hıcbırsey bılmıyorum zamanla hersey ogrenılıyor canım sımdı herkez yemeklerımı cok begenır ve hayret ederler bana sımdıden kafana takma bekarsın zaten evlendıkten sonra hergun mecbur yemek yapacaksın gezmene tozmana bak sen yapa yapa ogrenırsın ve o zaman daha bı heveslı olursun

benim annem yalvarırdı bana girde yemek yap. ele karışacaksın.. laf ederler... kaçtım hep hiç yemek yapmadım.. defterime bir güzel yazdım şimdi annemden daha güzel yapıyorum:52::52::52::52::52::52:

Back
X