Yemek yapmak istiyorum. :(

bu benimde sorunum .birşeyler yapmak istiyorum annem çık mutfaktan sen yapamazsın vs .sonrada bu kız hiç iş bilmiyor ne olucak evlenince bilmiyorum diyor .e sen bırakmazsan nasıl öğrenicem ben allahım ya .evlenince öğreniceksin artık yapıcak birşeyin yok .ya zaten yemek yapmak kolay önce kolaylardan başlarsın sonra zorlara doğru gidersin .

bu benimde sorunum .birşeyler yapmak istiyorum annem çık mutfaktan sen yapamazsın vs .sonrada bu kız hiç iş bilmiyor ne olucak evlenince bilmiyorum diyor .e sen bırakmazsan nasıl öğrenicem ben allahım ya .evlenince öğreniceksin artık yapıcak birşeyin yok .ya zaten yemek yapmak kolay önce kolaylardan başlarsın sonra zorlara doğru gidersin .

Yalnız olmadığımı bilmek sevindirdi.:9:

tatlım sıkma canını annen ne yaparsa bak bak ki öğrenesin fakat sadece bakmaklada olmaz 22 yaşındayım bende anneme ablama bakarak öğrendim ve yapıyorumda herşeyi biliyorum sende gir mutfağa ne öğrendiysen yap annen bi iki kızar sonra karışmaz :52:

evlenince mi bence çok yanlış :50:evlenmeden ne öğrenirsen daha iii olur tatlım

evlenince mi bence çok yanlış :50:evlenmeden ne öğrenirsen daha iii olur tatlım

e sokmuyor mutfağa valla .küçük şeyler yapıyorum sadece zaten bu arada diyetteyim az yiyorum ama yapmak istesemde yapamıyorum bir kere zorla kek yaptım söylendi hep bide birşey yapamıyor bu kız demesine sinir oluyorum ya nasıl yapayım denememe fırsat yok ki.

e sokmuyor mutfağa valla .küçük şeyler yapıyorum sadece zaten bu arada diyetteyim az yiyorum ama yapmak istesemde yapamıyorum bir kere zorla kek yaptım söylendi hep bide birşey yapamıyor bu kız demesine sinir oluyorum ya nasıl yapayım denememe fırsat yok ki.

him işin zoe tatlım valla canım ben bu konuda çok hamaratlı ve şanslıyım annem hiç karışmaz bazen ablam yemek yapmaya kalkınca hemen atlarım ben yapacam diye annemde afferim kızıma der :46:

him işin zoe tatlım valla canım ben bu konuda çok hamaratlı ve şanslıyım annem hiç karışmaz bazen ablam yemek yapmaya kalkınca hemen atlarım ben yapacam diye annemde afferim kızıma der :46:

annelerin kzılarına öğrettiğini biliyorum ben ama bizde tam tersi öğrtemiyor aynı zamandada mutfağa sokmuyor .

valla ben de çok ekstra durumlar haricinde eline kaşığı tencereyi yağı almış insan değilim, şimdi ciddi ilişkim var napıcam diye ara ara düşünüyorum. geçen hasta oldu şehriye çorbası yapayım dedim. netten tarifi yazdırdım.okuyarak yaptığımı görmesin diye de tarifi koydum cebime. halim görülmelikti yani,arada çıkarıp çıkarıp okuyorum geri koyuyorum cebime :)) o kadar uğraştım çorbamın şehriyesi fazla kaçtı su fazla şehriyeyi kaldırmadı tabi hamur çorbası gibi oldu neler yapmadım düzeltmek için ama biraz adama benzettim. aşkımda birşey söylemedi eline sağlık çok güzel olmuş aşkım dedi içti ama rezil olmaktan kılpayı kurtuldum allahtan ben çorbayı yaparken uyuyordu :)))

Hic sorun yapma cnm bunu.
Evlendiginde baslarda belki sikinti cekersin ama istekli oldugundan cabuk alisirsin.
Birde ufak bir tavsiye, sozlune herseyi anlatma.
Heleki ailenin icinde olanlari:))

Benim annem de öyleydi.Ve hiç yemek bilmeden evlendim :)
Hepsi zamanla öğreniliyor.Şimdi internette bütün tarifler var.Hem denenmiş ve türlü türlü yollarla yapılanları buluyorsun.
Ben (eskiden) yemek kitabıyla deli oluyordum :)
Fakat hala yemek yapmayı hiç sevmem,hiç zevk vermez bana.

:((( Ah ben hic bir sey yapamiyorum , makarna,yumurta,sandvic ve salatadan baska. Aslinda hic te icimden ogrenmek gelmiyordu gelmiyor da, utandim kendimden simdi :(((

Son düzenleme:
Annem bana hiç mutfağa girme batar falan demedi.
Şimdi de hep ben yapıyorum zaten yemekleri o çalışıyor diye, iyi ki öğrenmişim.
İlk yapmaya başladığımda da kötü yapmazdım zaten, çünkü hep anneme yapışıktım. Annem yemek yapsın ben içeride babayla televizyon izleyeyim falan yoktu.
Daha ilk okula giderken annem sarma yapacaksa yaprağı fazla alırdı, benim yaptıklarım ayrı tencerede olurdu, onlar yenirdi şekilsiz şekilsiz, anneminkiler buzluğa. Misafirlik. :1:
Sen de direk öğrenme amaçlı olmasa da yardım amaçlı gir mutfağa. Ya da boş bulduğunda mutlaka bir şeyler yap. Yemek yapmayı bilmek bence zorunluluk. Kadın için de erkek için de, çünkü zorluğu yok. Yani su içebiliyorsan yemek de yaparsın. Yemek yapmayı bilmemek kesinlikle övünülecek bir şey değil. Ben ilk zamanlarda portakalağacı'ndan çok yardım almıştım. Çok güzel bir site, tavsiye ederim.

takma kafana evlendiğin zaman yapa yapa öğrenirsin, bi yaparsın güzeel olmaz bakarsın bidahaki sefere çok lezzetli yemek çıkıvermiş:56:,zateen yeni geline melekler yardım edermiş öyle duymuştum:1:

Beni annem elimden tutar götürürdü mutfağa izletirdi küçükken istediğimde yaptırırdı. Hevesim yoktu hep gel, bak, izle, öğren, not al derdi. Demek ki çok üstüne düşüncede karşıda ki istemiyormuş. Hiç gidip mutfağa annemi izleyesim bir şeyler yapasım gelmiyor. Geçen canım sıkıldı gittim fırında tavuk patates yaptım. Bir güzel salata hazırladım yanına. Bugün karbonatlı hamur yaptım yanına meze. Canım istediğinde yapıyorum. Ama istemiyor benimde sorunum bu senin gene iyi. Kadınların içinde yemek yapabilme yeteneği var bunu anlatmak için yazdım gayet karmaşık bir şekilde. Evlenince illa yaparsın. Ben ki hiç bilmeden etmeden tarife bakarak yaptım daha bir çok şey. Not: 17 yaşındayım. :15: Keyfine bak annelerimizin yemek hazır deme sesini özleyeceğiz bence :9:

ben mutfağa giriyordum da ne oldu 20 yaşında evlendim ozamana kadar bikaç bişey biliyordum
sonra bir iki yapıyım derken ohooo kaç tencere yaktım kaç yemeğin dibini tutturdum kaç tavam gitti öyle sayısını ben bile hatırlamıyorum haha:9::9::1::1: bu arada aramızda kalsın ama hepside takımlarında takımlarıda
bozdum annem her gelmeye nerde bunları gerisi derdi bende yalan söyler komşuda kaynanamda filan derdim :31::33:
yanan yemekleri tavalarıda eşim gelmeden hemen ortalıktan yok ederdim gerçi duysa ne olur kokudan anlardı bazen şakalaşır takılırdı bişey demezdi yetişirse yenidn yapar yetişmezse kahvaltıya talim zamanla alıştım sende alışırsın üzülme :34:

Kizlar ben var ya, tavalari yaksaydim keske...her defasinda yemek yapmaya kaltigimda bir tarafimi yakiyorum ben ya, o kadar beceriksizim yani bu konuda. Ogrenme istegim de yok aslinda, esim bazen aksamlari eve gelirken annesine ugrar, kutular icinde getirir yaptigi yemeklerden. Tarifini alim diyorum ben yapim askima diyorum, yaparsin,sen de yaparsin der ama bu gune kadar yemek tarifi ne aldik ne de hazirladim evde, 3 yil olucak nerdeyse evleneli ...hala sevgili takiliyoruz.

Back
X