yemek yapmakk...

Pizza yapmak için,fırından ekmek hamuru alabilirsin.
1 ekmek hamurunu azıcık unla yapışmayacak hale getirip açıyorsun.
Açmak dediğim,küçük parmak kalınlığında olacak kadar...
Açarken hamurun üzerine de azıcık un serpersen kolay açılır ve oklavaya yapışmaz.
Börek tepsisini yağlayıp içine elinle yayarak döşersin.(1 hamurdan,büyük boy pizza çıkar,börek tepsisi kadar)
Üzerine hazır satılan domates pürelerinden sürersin.Sonra malzemeler ve en son rende peynir.
5 dakikada hazır.

Lazanya için,Barilla nın haşlamadan kullanılan lazanyası var.
Onları kat kat beşamel sosu sürerek borcama diziyorsun.(knorr un hazır beşamel sosu güzel)
2 katına isteğe göre soğan,biber ve salçayla kavurduğun kıymayı yayıyorsun.
En üstüne peynir rendesi.

İkisi de ısıtılmış fırında yapılıyor.

Son düzenleme:
bence de sevdiği yemeklerin hepsini bir liste yap dolaba as
hergün bişey dene, yanına kendi sevdiklerinden de yap, hep onunkinden olmaz sonuçta.

yemek yapmak çok güzel çok zevkli birşey
bide severek yaparsan, tadından yenmez

Barillanın haşlanmadan yapılan lazanyası var ondan al çok kolay oluyor
beşamel sos yapmak da kolay örneğin 3 kaşık tereyağ 3 kaşık unu kavurup içine 3 su bardağı süt doküp kaynatmaktan ibaret(ölçüler yapacağın kişi sayısına göre artıp azalabilir)
yani lazanya yı alıp borcama bir kat dizdikten sonra üzerine beşamel sos sonra iç harç(kıymalı tavuklu vs) sonra yine lazanya beşamel ve harç kaç kat yapacaksan koyuyorsun önemli nokta lazanyaların her tarafına beşamel sos değmeli yoksa kuru olur yemek sitelerinden kolayca bulabilirsin tarifleri link vermek yasak sanırım o yüzden ben eklemedim...
kolay gelsin...

lazanya günü geçmiş gerçi ama lazanya makarnası marketlerde var barillanın falan, büyük migroslarda bulursun

kalan yorumları okumadan yazmıştım zaten herkes yazmış, çok popüler sanırım barilla lazanya:1::1:

yaa ben yeni evliyken yemek işi daha kolaydı
şimdi daha zor geliyo
mercimek corbam var yanına mısır unlu patlıcan kızartması yapicem..
bide cacıkmı yapsam...:52:

Eşinin hangi yemekleri sevdiğini öğren. Mesela eşim ayırmam ne olsa yerim derdi. En son et yemekleri severim ben dedi. İşim daha kolaylaştı. Kayınvalidem bile şaşırmıştı. O da bilmezmiş et yemeği sevdiğini. Bamya sevmezmiş mesela falan filan. Biraz onun sevdiğinden biraz senin sevdiğinden çocuğunuz olunca da onunkileri ekleyerek menü oluşturursun. mesela eşim bamya sevmez ama ben severim. köfte yaparım , makarna , bamya , çorba. Oğlum ve eşim köfte makarna yerken ben onlardan çok az alıp bolca bamya yerim . Bunun gibi...

Tencere pizzası yapabilirsin kolay ve pratik tarifini nette arattır çıkar.

Yemek yapmak biraz doğuştan gelen yetenek olduğuna inanlardanım. Yine de pratikle gelişebilir.
Yaparak yaratıcılık kazanılır. Ben de şöyle diyeyim. Yemek dökmeyi mecbur kalmadıkça sevmiyorum. Bir gün önceden ıspanak kaldı diyelim ya krep yapıp içine artık uygun bir iç daha koyuyorum zaman yoksa öylece dürüm gibi değil de yarım ay şekli verip tost makinasında şekli çıkana kadar bozulmayacak şekilde bastırıyorum. Bu genellikle kaşarlı içlerde güzel oluyor. Basılma olduğundan kreple malzeme daha çok nüfuz ediyor birbirine. Bunu her şekilde çoğaltabiliriz. Tavuk haşlayıp biraz salçada kavurduktan sonra but olacak tabi milföye sarıyoruz çoğumuz bilir.. yanına patates püresi…. Tamamen yaratıcılık bence.

Back
X