• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek yapmaya yeni başlayanlar için yemek tarifi verirmisiniz?

yalnizkus_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
766
693
303
Diğer
Annem babama kırgın olduğu için yemek yapmıyor, bugün babam işten yorgun geldi yemeyi kendisi yapmak zorunda kaldı ve biraz sinirlendi tabii ama o yapınca ben kendimi işe yaramıyormuş gibi, beceriksizmiş gibi hissediyorum. Benden yapmamı istemiyor ama babam yorgun geldiği için yarın yemeği ben yapmak istiyorum. Daha önce hiç yemek yapmadım, yemek yapmaya yeni başlayanlar için yapılışı kolay ve basit bir yemek önerileriniz var mı? Yapılışıyla birlikte anlatırsanız sevinirim.

Mercimek corbasi pilav karniyarik cacik al sana super bi menu yapabilirmisin karniyarigi ben ilkkez gecengun yaptim oruclu oldugum icin tuzsuz oldu okadar cokda guzel oldu valla istersen anlatabilirim canim:?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Annem babama kırgın olduğu için yemek yapmıyor, bugün babam işten yorgun geldi yemeyi kendisi yapmak zorunda kaldı ve biraz sinirlendi tabii ama o yapınca ben kendimi işe yaramıyormuş gibi, beceriksizmiş gibi hissediyorum. Benden yapmamı istemiyor ama babam yorgun geldiği için yarın yemeği ben yapmak istiyorum. Daha önce hiç yemek yapmadım, yemek yapmaya yeni başlayanlar için yapılışı kolay ve basit bir yemek önerileriniz var mı? Yapılışıyla birlikte anlatırsanız sevinirim.

En basit yemek firinda tavuk yada tavada yapabilcegin gogus etiyle yapabilcgin tavuk sote.corba olarak en basiti mercimek yapabilirsin.taze fasulye de cok basit.kac cesit yapmayi dusunuyosun canim simdiden kolay gelsin.tarif vermedim kafana uyan varsa soylediklerimin icinden.yazabilirim tarif.nettede bi cok tarif var baban ne seviyosa onu yap bnce hem mutlu olur :) ah babacigimin yaninda olsamda yemekler yapsam ona canim babam:)

Canım ne kadar düşüncelisin, takdir ettim seni.
Ben sana bir kaç tarif yazabilirim.

Çok kolay ve nefis bir çorba.

Erişteli Yeşil Mercimek

Önce bir su bardağı yeşil mercimeği seç, suya koy 15 dk kaynat siyah suyu çıkacak.
Dök onu bir süzgeçte sudan geçir beklet.

Bir tarafta su kaynat 5 su bardağı kadar..

Bir tencereye küçük bir soğan doğra küçük küçük. Biraz sıvıyağda kavur, yarım yemek kaşığı salça kat.
Bir küçük domates rendele. Sonra mercimekleri ekle karıştır.
Kaynamış olan suyu ilave et. Kaynasın. Biraz tuz ekle bir tatlı kaşığından az..

Çorba kaynarken Yarım çay bardağı kadar erişte ekle. Pişsin iyice.

Erişteler yumuşayınca pişti demektir.
O zaman küçük bir tavada azıcık tereyağından bir çay kaşığı pul biber, bir çay kaşığı nane erit.
Çorbaya cosss diye dök..

Afiyet olsun..

Son düzenleme:
Canım fırında tavuk ve patates yapbilirsin köfte yapabilirsin hazır harçlar satılıyor baharatlarını tek tek koymana gerek yok et kavurma yapabilirsin pilavla güveç yapabilirsin bu tür basit yemekler var daha çok varda aklıma gelmedi canım umarım yardımcı olabilmişimdir

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Erişteli Yeşil Mercimek

Önce bir su bardağı yeşil mercimeği seç, suya koy 15 dk kaynat siyah suyu çıkacak.

Bir tencereye küçük bir soğan doğra küçük küçük. Biraz sıvıyağda kavur, yarım yemek kaşığı salça kat.

O zaman küçük bir tavada azıcık tereyağından bir çay kaşığı pul biber, bir çay kaşığı nane erit.
Çorbaya cosss diye dök..

Afiyet olsun..

Ay inanamazsınız Ramazanın başından beri canım bu çorbadan istiyo bi yapıp yiyemedim ya .

Erişteli Yeşil Mercimek

Çorbaya cosss diye dök..

Afiyet olsun..

Annemler buna kesme corbasi der cok lezzetli gercekten.tarifini bilmiyodum anneme sormayida hep unutuyodum arkadasin isine yararmi bilmiyorum ama ben aldim hafizaya:) tesekkurler arkadasim:)

Ve çok kolay bir yemek daha kolay kızartma gibi tadı... ;)
Biz Kapama deriz..

Bir kaba 2 patlıcanı kemer şeklinde soy uzun uzun, ince şekilde kes tuzlu suda yarım saat beklet.

İki patatesi kızartmalık doğra.
3-4 tane çarliston biberi uzun uzun doğra ( 2 parçaya böl yeter)

Sonra patlıcanları sudan geçir hepsini bir kaba al.
Sıvıyağ dök, pul biber,tuz ve kekik koy elinle harmanla hepsini.

Sonra bu karışımı kapaklı bir teflon tenceresine al.
Altını aç, kısık ateşte, buharıyla pişecek. Baktın yapışıyor gibi azıcık kaynamış su ekleyebilirsin.

Yarım saat kadar sonra Yuvarlak dilimlenmiş domatesleri üstüne diz ve tekrar kapat en üste azıcık nane at.
Kapağı kapalı 15 dk daha pişsin.

Patatesler pişmiş mi çatalla bak, altını kapat.

Afiyet olsun..

Soğanı kavur salçayla.domates rendele.
Üstüne dolaptan ne varsa ( fasulye. Kabak. Patlıcan)
Az da tuz ekle 20 dk sonra yemek hazır. .

Ve çok kolay bir yemek daha kolay kızartma gibi tadı... ;)
Biz Kapama deriz..

Bir kaba 2 patlıcanı kemer şeklinde soy uzun uzun, ince şekilde kes tuzlu suda yarım saat beklet.

İki patatesi kızartmalık doğra.
3-4 tane çarliston biberi uzun uzun doğra ( 2 parçaya böl yeter)

Sonra patlıcanları sudan geçir hepsini bir kaba al.
Sıvıyağ dök, pul biber,tuz ve kekik koy elinle harmanla hepsini.

Sonra bu karışımı kapaklı bir teflon tenceresine al.
Altını aç, kısık ateşte, buharıyla pişecek. Baktın yapışıyor gibi azıcık kaynamış su ekleyebilirsin.

Yarım saat kadar sonra Yuvarlak dilimlenmiş domatesleri üstüne diz ve tekrar kapat en üste azıcık nane at.
Kapağı kapalı 15 dk daha pişsin.

Patatesler pişmiş mi çatalla bak, altını kapat.

Afiyet olsun..

Ay imdat aciktim mi ne:) ben bunu patatessiz yapiyodum domatesli salcali carliston biber.boylede turlu gibi cok istah acici olmus kabakta eklenince super oluyor.sahura domates soslu biber kizartyim bari canimi cektirdin:)

Ay imdat aciktim mi ne:) ben bunu patatessiz yapiyodum domatesli salcali carliston biber.boylede turlu gibi cok istah acici olmus kabakta eklenince super oluyor.sahura domates soslu biber kizartyim bari canimi cektirdin:)

Hehehh kabakta kızartmalık olduğundan yakışır eminim..:)
Kızartmaya üşenenler için kızartma tadında çok pratik bu yemek..

Soğanı kavur salçayla.domates rendele.
Üstüne dolaptan ne varsa ( fasulye. Kabak. Patlıcan)
Az da tuz ekle 20 dk sonra yemek hazır. .

Bende tam bunu diyecektim alt yapıyı hazırla ne varsa at tencereye diye.. Siz benden çok yaşayacaksınız :1::1::1: yaşlı teyze gibi hissettim bi an kendimi :1::1::1:

Son düzenleme:
Hehehh kabakta kızartmalık olduğundan yakışır eminim..:)
Kızartmaya üşenenler için kızartma tadında çok pratik bu yemek..

Biberleri dediginiz gibi yapicam hem hafif olur yarin midem yanmasin cayir cayir:) firindada yapiyolar biberi ama kizartma lezzetini verirmi kurutur gibi geldi bana
Sizin yontem daha iyi buharda pisiyor.

Bende tam bunu diyecektim alt yapıyı hazırla ne varsa at tencereye diye.. Siz benden çok yaşayacaksınız :1::1::1: yaşlı teyze gibi hissettim bi an kendimi :1::1::1:

Yemek yapmak kolay ..
Yeterki temelini bill ..
Kalp kalbe karşıymış demek :34:

Biberleri dediginiz gibi yapicam hem hafif olur yarin midem yanmasin cayir cayir:) firindada yapiyolar biberi ama kizartma lezzetini verirmi kurutur gibi geldi bana
Sizin yontem daha iyi buharda pisiyor.

Aynen dediğim gibi yumuşak oluyor hepsi..
Beğenirsiniz umarım. :)

tavuk göğsünü al parmak kalınlığında kes. bi kaba koy. üzerine tuz karabiber kırmızı biber biraz köri ekle. sıvı yağ ekleyip dolapta dinlendir.
pişireceğin zaman yanmaz tavanı ısıt. tavuğu tavaya al. iki tarafı kızarana kadar pişir. kapatmaya yakın kekik koy. bu kadar basit.
yanına salata ile makarna yaparsın olmadı çok zormalaz bu menü seni. hatta bir de puding yaparsın üstüne dört dörtlük sofra olur annenle baban için :)

Önerileriniz için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar, babam annemin gönlünü alınca yemeği annem yaptı, ben de yemek derdinden kurtulmuş oldum :9:
ama öğrenmeye başlayacam ve sizin önerilerinizi uygulayacam.

Back
X