• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek yapmayı bilmemek sucmu gunahmı anlamadım ben ?

Kimse anasının karnından öğrenerek doğmuyor yemek yapmasını...
Ben de pek bilmem ama sıkça mutfağa girince yaparsınız zaten.

yemek yapmayı denemediğiniz için yemek yapmayı bilmediğinizi düşünüyorsunuz bence.
mesela az önce acıktım, düdüklüye et suyu, mercimek patates soğan sarımsak havuç koydum, 15 dk da mis gibi mercimek çorbası. yemeklerin yüzde 90 ı da bu seviyede basitler, yapmak değil yapamamak imkansız.
her gün içli köfte, mantı yapıp börek açacak değilsiniz ya onları da hazır alıverirsiniz zaten uğraştığına değmiyor...

birincisi sen ogrenmek zorunda degilsin senin gorevin degil yemek yapmak hersey birlikte ikinci ben yumurta bile kirmadim ewlenene kdr annem telefon acip soruodu canin ne istio ne hazirlayim aksama die ole buyudum ewlenincede hic dusunmedim ne yapcam ben die basina gecince oluo internettede istemedigin kdr tarif var elin bi muddet sona alisio zamanla kendi tarifini kendin uretiosun:KK76:

Yemek yapmak nasıl bilinmez bende bunu anlamıyorum valla
Netde kıtaplarda dunya kadar tarıf var
Sımdıden bakıp yapabılırsınız

Yemegı erkekde kadında bılmelı neyee guvenıp bu yasa kadar ogrenmezkı insan kendınız ıcın ogrenın derım

Bende evlenirken yemek yapmayi bilmiyordum, esim sogan solca nin yanina ne koyarsan yemek olur demisti:KK48:

Velhasil simdi biliyorum. İnternete detayli her sey var zaten.

Ama ben yemek yapmayi cok sevmiyorum, esimde yemeyi cok seviyor. Sevdigi icinde arada kendi de giriyor mutfaga. Gecinip gidiyoruz :halay:

evlendigim gune dek yatagimi dahi toplamamistim evde.
hatta esim annemden beni isterken, annem:

- benim kizim is bilmez. sonra gelip bana sikayet etme, demisti.

simdi her seyi kendimce yapabiliyorum.

onemli olan istemek. eger ki istiyorsaniz, her seyin bilgisi mevcut. deneye yanila ogrenirsiniz.

ay ne güzel kimse evlenene kadar yemek yapmamış, ben 19 yaşımda öğrenci evinde başladım :dondurma:
o zamanlar internet de yok nerdeee evde internet (sene 2000) kafamıza göre yapıyorduk her şeyi.
bi kere bi nohut geçti elimize onu ıslamadan haşlamadan yemek yapmaya çalıştık olmadı tabi :skandal:
onun dışında her şeyi de yaptık, hatta 2. dönem zeytinyağlı sarma, antep usulü kuru dolma falan yapıyorduk :KK70:

Merhabalar ciddi guzel.giden bi iliskim var allah nasip ederse evlilikde olucak yalniz şöyle bi durum var yemek yapmayi bilmiyorum sevgilim durmafan bu konu uzerinde ustume geliyo baskı kuruyo bugun gene konusu acildi dedikleri sunlar
Senin yasitlarin hatta daha kucukler bile a dan z ye bilir sen gec ogrenmeye basladin tamam ailen el bebek gul bebek buyuttude hicmi ileride yuva kurcagini dusunememisler vs vs tepemin tası attı milletls kıyaslamasından eskiden okul dershane derken yemek yapma hazirlama derdim olmadi zaten dersden zamanim olmuyodu bunu oda bilir simdi birkac yemek ogrendim ogrenmeye calisiyorumda ama yemek muhabbettinde ustume gelmesi benim cok kalbimi kiriyo arkadaslar ablalarim haksızmıyım şu durumda ?

ne alaka ya benim annem bile 30 sene önce babamla evlendiğinde babamdan öğrenmiş yemek yapmayı ..ne olmuş ne var yemek yapmakta ..internetten bak yap ..ben öğrenciyken evlendim bende hiç misafir için ikram yapmayı bilmiyordum bir gün denemelik kendimiz için yaptım gayette güzel oldu..sorun edecek bir şey bulamamış mı ya

Merhabalar ciddi guzel.giden bi iliskim var allah nasip ederse evlilikde olucak yalniz şöyle bi durum var yemek yapmayi bilmiyorum sevgilim durmafan bu konu uzerinde ustume geliyo baskı kuruyo bugun gene konusu acildi dedikleri sunlar
Senin yasitlarin hatta daha kucukler bile a dan z ye bilir sen gec ogrenmeye basladin tamam ailen el bebek gul bebek buyuttude hicmi ileride yuva kurcagini dusunememisler vs vs tepemin tası attı milletls kıyaslamasından eskiden okul dershane derken yemek yapma hazirlama derdim olmadi zaten dersden zamanim olmuyodu bunu oda bilir simdi birkac yemek ogrendim ogrenmeye calisiyorumda ama yemek muhabbettinde ustume gelmesi benim cok kalbimi kiriyo arkadaslar ablalarim haksızmıyım şu durumda ?

Daha şimdiden darling için yemek yapmayı öğrenmek olmaz.
Önce kendin için öğreneceksin bunu..

Annenizi tebrik ediyorum, kayınvalidenizi kınıyorum, bir daha aynı mevzu açılırsa şakayla karışık oğlunuza da öğrettiniz inşallah evlenince lazım olacak deyin.

Eskiden kadınların büyük çoğunluğu ev kadını olarak yetiştirilirmiş, bir kız eli iğne tutmaya başladığı an kanaviçeden etamine, dantelden örgüye öğretilirmiş, ki bende dikiş, örgü, dantel, etamin işleme gibi bir sürü el işini bilirim ama zaman değişti, şimdi erkek ailelerinin büyük çoğunluğu oğullarına okumuş meslek sahibi eş istiyor ama öte yandan da gelin dışarıda çalışıp oğluna maddi destek sağlarken tüm ev işlerini de kusursuz yapsın talebinde bulunuyorlar, e be kayınvalide senin oğlun bir evin oğluysa rahat etsin diyorsan evlendiği kız ana baba evladı değil mi? Kızlarda rahat etsin.

Benim kızdığım bu zihniyet işte, o erkek evlat yetiştiriyorsa bizde evlat yetiştiriyoruz, erkek çocuğunun canı cansa kızında can, hayat müşterektir, kadın bilecek madem erkekte bilecek, kadın hasta olduğunda yataktan sürünerek kalkıp kocasına bir tas çorba yapmak zorunda kalmayacak.

Gelecekteki dünürüm siteye üyeyse okusun, kızım çamaşır makinesini programlamayı bile bilmez, çeyizde yok, yemekte bilmiyor, evlat diye bağrına basacaksa buyursun, el kızı diyecekse ötede dursun.
Bendeniz deseniz zaten evlat yetiştirirken kız erkek ayrımına karşı biriyim, yandın yani dünür:-)
İtiraf ediyorum ben de çamaşır makinesini programlamayı bilmiyorum. Eskisini az çok biliyordum, yenilediler kaç ay oldu bakmadım valla :D
24 yaşındayım, ana kuzusuyum, saygılar efenim. :KK52:

Temizlik yaparım işte, fena değilimdir. Yemeğe de gelince öyle börek, mantı falan yapamam. Misafir yemeği denilen yemekleri bilmem. Ev işlerini de canım isterse yaparım istemezse hiç de yapmam otururum valla :)
En sonuncu erkek arkadaşım sormuştu, ileride evlenirsek ne olacak diye. Ben de durum bu, ben böyleyim dedim. O da mızmızlandı. Kusura bakma canım, benim elim bu zamana kadar kalem tuttu. Annem sınavım var diye eve misafir almadı. Biz ailecek farklı şeylere değer veriyoruz, boğaz ikinci planda kalır dedim. :KK53:
Yeri gelince lafı gediğine oturtacaksın konu sahibi, tamam öğreneceğim nedir. Adam ailene laf etmiş, lafı koyup kalkacaktın oradan. Her gün beş çeşit yemek yapana madalya takmıyorlar. Ayrıca hiç de matah bir şey değil, israf resmen. Hiç tasvip etmiyorum çilingir sofralarını zaten. :KK48:

Ben evlendiğimde eşim benden daha iyi bilirdi bu yemek işlerini, ama kendisi tatlı dili ile beni de gaza getirdi, ben de biraz ilerlettim. Sizin erkek arkadaşınız gibi söylese kafasına kaşığı yerdi herhalde. Bence üslübunu düzeltene kadar yemekler senden deyin, ne öğrenmeye çalışıyorsunuz.

Valla 28 yaşında kendi kendime internetten baka baka,videolari izleyerek ögrendim,hala da öğreniyorum diyebilirim.Hiç takmayın kafanıza,bana çok zor geliyordu yemek yapmak,hiç öyle diilmiş.Allah başka dert vermesin.

Bazı insanların kırdığı yumurta yenmeyecek gibi olur ama onu yağlar ballar.
Bazıları , bilmiyorum dedikleri için üstlerine yapışır sanki bu.
...

Sizde " yemek yapmayı bilmiyor olabilirim ama bu ogrenmeyecegim anlamına gelmez. Elim hem pratiktir hem lezzetli.
Neredeyse bulutların üstünde yemek tarifi yazıyor. Elbet yapılır.
Ama zorunlu tutulduğum anda içimden gelmez bu. Ve bana yemek yapılması da çok hoşuma gider, bunu bilmeni isterim sevgili kocatan adayım " deyin ona :)

İtiraf ediyorum ben de çamaşır makinesini programlamayı bilmiyorum. Eskisini az çok biliyordum, yenilediler kaç ay oldu bakmadım valla :KK70:
24 yaşındayım, ana kuzusuyum, saygılar efenim. :KK52:

Temizlik yaparım işte, fena değilimdir. Yemeğe de gelince öyle börek, mantı falan yapamam. Misafir yemeği denilen yemekleri bilmem. Ev işlerini de canım isterse yaparım istemezse hiç de yapmam otururum valla :)
En sonuncu erkek arkadaşım sormuştu, ileride evlenirsek ne olacak diye. Ben de durum bu, ben böyleyim dedim. O da mızmızlandı. Kusura bakma canım, benim elim bu zamana kadar kalem tuttu. Annem sınavım var diye eve misafir almadı. Biz ailecek farklı şeylere değer veriyoruz, boğaz ikinci planda kalır dedim. :KK53:
Yeri gelince lafı gediğine oturtacaksın konu sahibi, tamam öğreneceğim nedir. Adam ailene laf etmiş, lafı koyup kalkacaktın oradan. Her gün beş çeşit yemek yapana madalya takmıyorlar. Ayrıca hiç de matah bir şey değil, israf resmen. Hiç tasvip etmiyorum çilingir sofralarını zaten. :KK48:
:super:

Yemek yapmaya bayılırım, çok zor yemekler değil ama çok zaman almayan lezzetli yemekler yaparım.
Yemek yemek bizim için sadece yemek yemek değildir! Çok önemlidir. O gün ne yiyeceğimizi düşünür, mutfakta bolca vakit geçirilir biz de :))

Ben hic yemek yapmamistim hayatimda evlenince ogrendim kayinvalidem bile artik bana sorar sunu nasil yapiyorsun bunu nasil yapiyorsun diye dusun yani alisiyorsun hemen yapmaya

Aman sen dört dörtlük koca ol da tek eksiğimiz benim yemek bilgim olsun deseydin.
Yemek yapmak malzemesinde gizli ve çok kolay bence aslında.
Ben de hiç bilmiyordum yapa yapa öğrendik ne var.

adam saygısız, kırıcı. hem sana, hem yetiştirme tarzlarını eleştirdiği ailene. böyle biriyle şahsen devam etmezdim.

Ailen için laf etmesi hoş olmamış ..Hiç mi ileride yuva kuracağını düşünmemişler sözü çok yersizce benim eşim böyle dese olay çıkardı. Ben mesela basit yemekleri biliyordum evlenmeden önce biliyordum dediğimde geçen sene öğrendim yani:halay: , sonra eşim seviyor diye onun sevdiği yemekleri de tariflere baka baka yapmaya çalıştım bana göre zor olan yemekleri de yaptım , eşimi mutlu etmek sevdiği yemekleri pişirmek bence çok güzel :KK200: benimkiler 2si1arada pek yemek yapamaz deyip rezil etmişlerdi beni :halay:eşim de ben ona öğretirim benim için hiç önemli değil yemek ben herşeyi yiyorum demişti evlendikten sonra da itiraf etti ben senin bu kadar güzel yemek yaptığını düşünmemiştim diye ailem rezil etti malum millet över benimkiler yeriyor:KK70: zaten kesinlikle haklısın okul hayatından kim buluyor ki yemek yapmaya fırsat zaten ortalama 22 yaşına kadar üni okuyorsun sonra da işe girdi mi yemek yapmayı ne zaman öğreneceksin ki , okul iş varken de hiç insan yemekle uğraşası gelmiyor ders mi çalışsın yemek mi yapsın haklısın kesinlikle.

Back
X