ben de sizi tebrik ediyorum. keşke bütün anneler sizin gibi düşünse. kayınvalide kızına her şeyi öğretmiş, ama nişanlım menemen bile yapamaz. soğanı biberi domatesi pişirip üstüne iki yumurta kırmaktan aciz. ben bütün zihniyetimi nişanlıma her fırsatta anlatıyorum. yemek yapmanın sadece kadın işi olmadığını, benim de çalışacağımı, evde oturmayacağımı, bu yüzden yemek ve ev işi konusunu tamamen üstüme yıkmasını asla kabul etmeyeceğimi...
annesinin yıllardır öğretemediği şeyi ben öğretiyorum yavaş yavaş :) annesi ''kadınlar erkeklere hizmet eder'' mantığında, oğullarını da böyle yetiştirmiş, ama sayemde nişanlımın bu konuda vizyonu genişledi biraz.
şimdi diyor ki ''evde oturursan tabi ki sen yapacaksın, ben yorgun geliyor olacağım, ama sen de çalışırsan yardım ederim, yemek beceremesem de salata hazırlama, sofra kurma işlerini yaparım''
onun ailesi gibi bi ailede yetişen birinin bu cümleyi kurması ne kadar inanılmaz anlatamam :) büyük yol kat ettim o konuda.
ama işte kayınvalide konuşuyor da konuşuyor, sanki oğluna eş değil de dadı, hizmetçi alıyor.
geçen nişanlımın abisi ''erkekler daha üstün, evde erkeğin sözü geçer, reis odur'' gibisinden bi takım cahilce sözler söyledi. kayınvalideye laf sokmaktan çekiniyorum ama abisinden çekinmiyorum, ben de direkt dedim ki ''daha yemek yapıp karnını doyurmayı bile beceremeyen, aç kalmamak için bi kadına muhtaç olacak kadar aciz iken nasıl benden daha üstün olabilir ki bir erkek?'' ben o adamın böyle bozulduğunu hatırlamıyorum