Yöresel Tarif Yemek Yarışması Yarışmacı Röportajları

Yöresel Yemekler

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
297.559
615.000
1.423
Malatya
Merhaba yemek yarışması takipçileri:KK3:
Daha önce yarışmaya katılmış biri olarak bu heyecanı,yaşadıklarımızı,hislerimizi,düşüncelerimizi en önemlisi yarışma hakkında daha neler yapılabilir.Ne doğru,ne yanlış öğrenmek için bunları en güzel anlatacak olan yarışmacı arkadaşlarla birer röportaj yaptım sağolsun onlarda beni kırmadılar ve sorularımı cevapladılar:KK19:Bunları sizinle paylaşmak istiyorum:KK16:

Hadi bakalim merakla bekliyoruz :16:

ama ben hangi konuda oyumu kullanabilirim ya anketi bulamadim bi turlu : (

http://www.kadinlarkulubu.com/yemek...urkmen-dolmasisponsor-et-evi-kasabimiz-5.html

PEMBEHİPOPOTAM’IN RÖPORTAJI

1)yarışma hakkında düşünceleriniz?

1) yarışmayı eğlenceli buluyorum.

2)yarışmadan beklentileriniz?

2) güzel bir katılımın, oylamanın ve ödülünün olması ;)

3)yarışmanın kurallarını beğeniyor musunuz?

3) evet bence gayet güzel.

4)yarışmaya neden katıldınız?

4) değişik lezzetlerle tanıştırmak ve iyi vakit geçirmek için

5)aileniz yarışma hakkında ne düşünüyor?

5) tadına bakılmayan yemek yarışmasının olamayacağını düşünüyorlar

6)yarışma birinciliği sizin için ne kadar önemli?

6) 1 ile 10 arası bir puanlamada 8 :)

7)hediyeler hakkında ki fikirleriniz?

7) güzeller ama bence ilk 3’e verilmeliler

8)yarışma devam etmeli mi?

8) evet etmeli

9)yemek yapma konusunda iddianız?

9) elimin lezzetli olduğunu söylerler ama pc den bunu anlayamayız dimi :)?

10)oylar sizce nasıl veriliyor?

10) çoğu kişi arkadaşına veriyor. Cidden emeğe verildiğine inanmıyorum. Yani birinci belki hakediyor ama sıralama pek doğru olmuyor bence.

11)Rahatsız olduğunuz durumlar?

11) ilk katılan kişi dezavantajlı oluyor. Çünkü onu görüp daha fazlasını ortaya koyabiliyor insanlar. Bu nasıl önlenir derseniz bence tüm katılımlar sistemde tamamlandıktan sonra aynı anda masalar açılmalı.

12)Yarışma için yaptığınız hazırlıklar?

12) adım adım fotoğraf çekmek :) diğer aşamalar zaten her davette yapılacak şeylerdi.

13)yarışma sonrası hisleriniz?

13) dediğim gibi "kankalara" oy verilmesi beni şaşırttı. Ama aslında belki de normali bu.

benle nıye yapmadın nevreste!!!!!! o kaaa yarıstık yauu :27:

şaka şaka
paylaş cok merak ettım
Canım belki bir sonra ki yarışlarda yine yaparız:29:Senin katıldığın bir kategoride:34::16:
Hadi bakalim merakla bekliyoruz :16:

ama ben hangi konuda oyumu kullanabilirim ya anketi bulamadim bi turlu : (
:16::16:
http://www.kadinlarkulubu.com/yemekteyiz-soframiz-mutfagim/631780-ramazan-masasi-ozel-yarismasi.html burda canım:34:
Merakla bekliyoruz canım :16:
:16::16:

http://www.kadinlarkulubu.com/yemek...li-salata-sponsor-9829-elossam-9829-a-11.html

E_M_A’NIN CEVAPLARI

1)Yarışma hakkında düşünceleriniz?

1) Çok güzel ve eğlenceli bir yarışma diye düşünüyorum. Devamı mutlaka olmalı bence.

2)Yarışmadan beklentileriniz?

2) Bir beklentim yok yarışmadan ama daha çok katılım olsun isterdim açıkcası.

3)Yarışmanın kurallarını beğeniyor musunuz?

3) Yarışmanın kuralları gayet güzel kurallar itinayla belirlenmiş.

4)Yarışmaya neden katıldınız?

4 )Katılmamın amacı hayatıma renk katmaktı ve çok eğlenceliydi yarışmaya hazırlanmak.

5)Aileniz yarışma hakkında ne düşünüyor?

5) Ailem yemek konusunda pek ümitli değildi benden çok sevmezdim yemek yapmasını 8 aydır mutfakla ilgiliyim ve yemeklerimi görünce çok şaşırdılar. Onlar da benim kadar heyecanlandılar.

6)Yarışma birinciliği sizin için ne kadar önemli?

6) Birinci olmak elbette güzel ve gurur vericidir ama yarışmaya katılmak bile cesarettir bu cesaretten dolayı katılan herkes birincidir benim gözümde.

7)Hediyeler hakkında ki fikirleriniz?

7 )Yarışmaya katılan herkese hediye verilsin :)))

8)Yarışma devam etmeli mi?

8) Kesinlikle devam etmeli yarışma.

9)Yemek yapma konusunda iddianız?

9) Bende artık kendime güveniyorum yemek konusunda ve iddalıyım yapamayacağım yemek yok diye düşünüyorum. Yarışmaya katılmak kendime olan güvenimi artırdı.

10)Oylar sizce nasıl veriliyor?

10 )Bende bazı arkadaşlar gibi çevresi olanların daha çok oy aldığını düşünüyorum.

11 )Rahatsız olduğum bir durum yok.

12 )Özel bir hazırlığım olmadı davet edecek kimsem yoktu üzgündüm sadece. Eşimle kendime ziyafet vermiş oldum.

13)Yarışma sonrası hisleriniz?

13) Yarışma sonrası heyecan kat sayım yükseldi :)

Diğer arkadaşlarım gibi bende bir emek harcadım ve bu emeği beğenip oy veren veya vermeyen herkese teşekkür ediyorum.:16:

Oylama hakkinda arkadasa katiliyorum. Her hangi alanda olursa olaun genelde once tanidik arkadas a veriliyor : )

Hmm ben telden baglandigim icin anketi goremiyorum sanirim insaAllah aksam pcden bakarim oyumu kullanirim gec kalmadan : )

http://www.kadinlarkulubu.com/yemek...pali-nazikampdondurmali-irmik-helvasi-15.html

AUSENCİA’NIN RÖPORTAJI

1)yarışma hakkında düşünceleriniz?

Sürekli yarışmaktan yarışma hakkında düşünmeye pek fırsat bulamıyorum ki

Ailecek izliyoruz , sezon finalini merakla bekliyoruz .

2)yarışmadan beklentileriniz?

Yine 2. olmak:52:

Yahu bu sefer moğalistandan hediye bekliyorduk ama o da olmadı .

İlk yarıştığım kategori su ürünlerinde ve benim yarışmacı olmadığım tatlılarda çok keyif almıştım .Muhabbet çok sıcaktı .

Sanırım en güzeli bu.

Onun dışında beklenti içinde olmak yarışmanın keyfini kaçırıyor.

3)yarışmanın kurallarını beğeniyor musunuz?

Evet , kısmen , bazen ...

Yarışmanın kurallarını adil buluyorum , mesela en son isimlerde kalktı listelerden bu bile önemli bir detaydı.
Onun dışında önlem adına ne kadar kural konulursa yine de suistimale açık olan bir platform .Fazla takılmamak ve takmamak gerektiğini geç keşfettim ben .

4)yarışmaya neden katıldınız?

yemek yapmayı da seviyorum , yarışmayı da ... Bu ikisi birleşince benim için kaçınılmaz oluyor yarışmacı olmak.

5)aileniz yarışma hakkında ne düşünüyor?

Eşim , o gün özellikle fotoğraf eklerken ki stres halimi görünce ''hatun sakin '' der önce...
Yarışmadan keyif aldığımı bildiği için de , oylama gidişatını bıkıp usanmadan dinler benden.
Oğlum küçük henüz , en son sandviç yarışmasında beraber hazırlamıştık araba sandviçi ,anlatmıştım ona yarışmayı .Gelip gidip 100 olduk mu anne diyordu .

6)yarışma birinciliği sizin için ne kadar önemli?

Eğer yarışıyorsam keyif almak dışında birinci olmanın da önemli olduğunu düşünüyorum .

Yani onun keyfi de güzeldir eminim , bilmem ki ben hiç birinci olmadım ki:17:

Şöyle samimi bir itiraf da bulunayım , iki yarışma önce oy isteme kervanına katılmıştım. Ne zaman ki bana oy verenlere teşekkür edemez oldum , samimi gelmedi o teşekkür , o zaman '' hay ben böyle gelecek birinciliğe '' dedim ...

7)hediyeler hakkında ki fikirleriniz?

Özellikle ilk yarışmalarda verilen mutfak eşyaları son derece zevkli seçimlerdi. Yeşil bir baharatlık takımı seçmişti kazen , çok beğenip bende sipariş verdim ondan hatta.

8)yarışma devam etmeli mi?

Bence etmeli...K.K için keyifli bir alan oldu.
Kategoriler bitene kadar , ilgi azalana kadar devam etmeli .Tadında bırakılarak da sona vermeli.Daha var bence .

9)yemek yapma konusunda iddianız?

yemek yapmayı seviyorum.
Yemeğin yapımının zor olduğunu düşünmem hiç , benim için yapımı uzun ve kısa yemek vardır .Zorluk derecem budur yani.
Otelcilik mezunuyum ayrıca , her ne kadar günlük telaşta süsü püsü ile her daim ilgilenemesen de , yemeklerin sunumu önemlidir benim için.

10)oylar sizce nasıl veriliyor?

İlk yarışmalarda siteye hiç dahil olmayan , 1-2 yıldır siteye girmemiş ya da hiç mesajı olmayan eski üyelerin mailing ya da face yoluyla gelip oy vermeleri mantıksız gelmişti bana . Ama bence en adil oy onlardan geliyor.

Onun dışında en çok iki kriter gözüme çarpıyor , ya arkadaşımıza ya da en az oyu alana ...
Tabii sadece emeği değerlendiren kişilerde var.

İki yarışma önce yarışmacı iken ,herkes yapıyor benim neyim eksik diye gaza gelip oy istemem bu yarışmadaki en büyük rahatsızlığımdı .
Utancımdan üyelik iptali bile istemiştim .
Pişmanım:26:

Özel bir hazırlık yapmadım hiç . Yarışmaya katılıyorum , bardak çanak alayım ya da tencereleri cifleyeyim

Sadece kafamda belirlediğim listeye göre evde olmayanlar için market alışverişi o kadar .

13)yarışma sonrası hisleriniz?

4 kez katıldım yarışmaya . Şuan bu röportaj yayınlandığında 4.sü de sonuçlanmış olacak , ilk 3. ünde ikinci oldum , bunda da şuan için ikinci durumdayım.

Her yarışma sonrası beni geçen o diğer kişi için ''hıhhh keşke katılmasaydın '' hissine büründüm .:9:

Yok yok , yarışma bittiği anda bende his mis kalmıyor , en güzel hisleri yarışırken yaşıyorum.

http://www.kadinlarkulubu.com/yemek...icokertme-kebabisu-boregiev-baklavasi-27.html

EGUNAL’IN RÖPORTAJI

1)Yarışma hakkında düşünceleriniz?

1) Kesinlikle çok güzel düşünülmüş bir organizasyon.

2)Yarışmadan beklentileriniz?

2) Kuralların tam olarak esneklik gösterilmeden uygulanmasını istiyorum. Zaten öyle katı kuralları olan bir yarışma değil olan kurallara da uymalı katılanlar.

3)Yarışmanın kurallarını beğeniyor musunuz?

3) Yarışma kurallarında mutlaka düzenlemeye gidilmeli. Daha profesyonel bir yarışma haline dönüşmeli.

4)Yarışmaya neden katıldınız?

4) Yarışmaya neden katıldım bunu hiç düşünmedim. Kategori belirlenince ne yapabilirim diye düşünüyorum fırsatım olursa katılıyorum.

5)Aileniz yarışma hakkında ne düşünüyor?

5) Ailem yarışma için iyi oldu bizler zaten biliyoruz marifetlerini başkaları da tadına bakmasalar da görsünler iyi yapmışsın katılmakla dediler.

6)Yarışma birinciliği sizin için ne kadar önemli?

6) Yarışa katılıyorsam bu ne tür bir yarışma olursa olsun önemserim ve tabi ki birinci olmak isterim.

7)Hediyeler hakkında ki fikirleriniz?

7) Hediyeler hakkındaki fikirlerimin sorulması çok iyi oldu çünkü bu konuda eleştirilerim var. Yarışma eğlencesine yapılıyorsa ve tamamen amatör bir ruhla devam edecekse hediyelerin bir önemi yok hatta hediye olmasa bile olabilir. Örneğin; son bir kaç kategoride gönderilen hediyelerin ben koskoca kk ya yakışmadığını düşünüyorum. Önceleri mutfak eşyası gönderiliyordu ve bu mantıklı yemek yarışması sonuçta. Bornoz takımı, yatak örtüsü gibi hediyeler bana tuhaf geldi. Hediye sabit olmalı kim kazanırsa kazansın herkese aynı hediye yollanmalı. Ya da hiç gönderilmemeli birincilik en güzel hediye bence...

8)Yarışma devam etmeli mi?

8) Yarışma kesinlikle devam etmeli.

9)Yemek yapma konusunda iddianız?

9) Yemek konusunda tabi ki iddialıyım.

10)Oylar sizce nasıl veriliyor?

10)Oyların küçük bir kısmı katılımcıların zaman geçirdiği topiklerdeki arkadaşlarının yemek yarışmasına katılmasıyla ne yaparsa yapsın ona destek olmak amacıyla veriliyor. Sonra tarafsız objektif olarak bakanların oyları ile birinci belli oluyor. Herkesin az da olsa kendi çevresine ait sabit oyu oluyor üzerine diğer oylar ekleniyor. Çevresi daha çok olanın oylamayı değiştirdiğini düşünmüyorum...tarafsız bakarak oy verenlerin sayısı daha fazla gözlemlerim gereği bunu söylüyorum. Sonuç olarak herkesin az çok çevresi var bundan tüm katılımcılar faydalandığından oylamada haksızlık olduğunu düşünmüyorum. Bu kuralla düzene sokulabilir zaten.

11)Rahatsız olduğum durum kuralları belli olan yarışmada başvuru süresinin bir yarışmacının son anda katılmasından ya da konu açarken yaptığı hataları düzeltmesi için katılım süresinin uzatılması vs...yani verilen tarihler neyse onda değişiklik olmamalı.

12)Yarışma için yaptığım hazırlıklar tabi ki önce tarifi belirliyorum sonra malzemeleri tedarik ediyorum ve belirlediğim gün yapıyorum. Mutfakta tek olmalıyım birileri yanımda olmamalı hızım kesilir seri olmayı seviyorum çünkü. Mümkünse yanlız olacağım günleri tercih ediyorum.

13)Yarışma sonrası hisleriniz?

13) İki kez katıldım bugüne kadar ilk yarışmamda birinci oldum ve tabi ki çok mutlu oldum. Çok güzel yorumlar aldım tarifimin bir çok kişi tarafından yapıldığını gördüm bunlar çok güzeldi. Tabii birinci olmak ayrı bir keyif. Şu anda devam eden yarışmada da birinci olursam değmeyin keyfime

Röportajım bitti hayırlı olsun.:16:

Yarışmacı arkadaşlarımızın bazıları tatildeler:31:Eğer röportajlarını yollama imkanları olursa sizinle paylaşacağım:16:Herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum:16:

Back
X