Yemek yedikten sonra pişmanlık ve kusma isteği

Herdaimgunes

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
682
263
303
İstanbul
Kiloluyum çocukluğum bir deri bir kemik geçti 18 yaşından sonra aşırı kilo almaya başladım ve obeziteye doğru yol aldım kilo verme denemelerim hep başarısız oldu bir verip üç alıyorum son bir kaç zamandır tıka basa yiyor yerken çok mutlu oluyor yedikten sonra çok kötü bir pişmanlık duygusu yaşıyorum kusmak istiyorum kendime kızıyorum ağır yaşamlardakiler gibi hissediyorum Hayatımın sonuna kadar obez kalacağım

Kiloluyum çocukluğum bir deri bir kemik geçti 18 yaşından sonra aşırı kilo almaya başladım ve obeziteye doğru yol aldım kilo verme denemelerim hep başarısız oldu bir verip üç alıyorum son bir kaç zamandır tıka basa yiyor yerken çok mutlu oluyor yedikten sonra çok kötü bir pişmanlık duygusu yaşıyorum kusmak istiyorum kendime kızıyorum ağır yaşamlardakiler gibi hissediyorum Hayatımın sonuna kadar obez kalacağım
Olabildiğince çabuk psikolojik destek ve diyetisyen desteği almalısınız. Tarif ettiğiniz şey yeme bozukluğu. Kusmak istemekle kalmayıp bir de kusarsanız adı bulimia nervoza oluyor.

Seçici misiniz yoksa herşeyi mi yiyorsunuz?

Bende çok pişman oluyordum , şimdi kendime söz verdim 6 dan sonra hiç bir şey yemiyorum. Çok acıkırsam elma yiyorum. Son pişmanlık fayda etmiyor 😬

Anorexia'ydı doğru hatırlıyorsam, yanlışsam da affola. Acil tıbbi yardım alın bu bir hastalık.

Anorexia'ydı doğru hatırlıyorsam, yanlışsam da affola. Acil tıbbi yardım alın bu bir hastalık.
Anorexia neredeyse hiçbir şey yememe hastalığı, burada bahsedilen bulimia.

Konu sahibi anladığım kadarıyla henüz bunu eyleme dökmemişsiniz yani kusma isteğiniz var ama kusma eyleminiz yok. Bu nedenle hasta değilsiniz zaten bulimia teşhisi konulması için de üç aydan uzun süre, haftadan en az birkaç kere kusma nöbetinizin olması gerekiyor. Aklınıza kusmayı asla getirmemeye çalışın onun yerine imkânınız varsa diyetisyene ve psikoloğa gidin.

Bulimia hastaları hem çok fazla zayıflayamazlar çünkü kustuktan sonra mide boşalır ve yeme döngüsü tekrar eder hem de birçok hastalık ortaya çıkar. Bir süre sonra ne yerseniz mideniz bulanır, dişleriniz falan çürür.

tanımladığınız bu döngü yeme bozukluğuna işaret ediyor. bu sıradan bir "kilo sorunu" değil. psikolojik destek almalısınız yeme bozuklukları ile çalışan bir uzman tercih etmelisiniz.
Biraz araştırdım özellerdeki ücretler aşırı pahalı devlette de böylr bir bölüm yok diyetisyen zaten hazır listeyi verip yolluyor

Anorexia neredeyse hiçbir şey yememe hastalığı, burada bahsedilen bulimia.

Konu sahibi anladığım kadarıyla henüz bunu eyleme dökmemişsiniz yani kusma isteğiniz var ama kusma eyleminiz yok. Bu nedenle hasta değilsiniz zaten bulimia teşhisi konulması için de üç aydan uzun süre, haftadan en az birkaç kere kusma nöbetinizin olması gerekiyor. Aklınıza kusmayı asla getirmemeye çalışın onun yerine imkânınız varsa diyetisyene ve psikoloğa gidin.

Bulimia hastaları hem çok fazla zayıflayamazlar çünkü kustuktan sonra mide boşalır ve yeme döngüsü tekrar eder hem de birçok hastalık ortaya çıkar. Bir süre sonra ne yerseniz mideniz bulanır, dişleriniz falan çürür.
Son birkaç gündür maalesef kusturuyorum kendimi gündüz iş yerinde yapamıyorum ama bu seferde mide bulantısı ile geziyorum tamamen psikolojik farkındayım ne yapacağımı bilemiyorum çok yöntem denedim kendimi aynada görmek dahi istemiyorum artık

Duygusal açlık diyoruz biz buna. Duygularınızı doyurmanız gerek. Psikolojik destek şart.

Back
X