Yemek yedikten sonra pişmanlık ve kusma isteği

Benim problemimde tam tersi gündüz yemeyip akşam saçmalamak hep tatlı yemek

e kan şekerin düşüyor açsın.
açken çabuk enerjiye dönüşecek bir şeyler istiyorsun ki o da şekerli şeyler...
şekerli şeyler ilk açlığı bastırsa da, vücut şeker dengeni bozuğu için çabuk acıkıyorsun.
zincirleme gidiyor bu şekilde. Bunu biliyorsundur illaki.
Standart kilolu insanın yaşadığı şeyler değil mi bunlar yaa, çok aman aman psikolojik rahatsızlık değil de yanlış yemek yeme alışkanlıkları. Bulantı kısmının bile çabuk kilo vermek için olduğunu düşünüyorum.

son bir kaç zamandır tıka basa yiyor yerken çok mutlu oluyor yedikten sonra çok kötü bir pişmanlık duygusu yaşıyorum

Mutluluğu yemeklerde arıyorum ama sonrası daha kötü bir pişmanlık

mesela bunlar aynı ben :D çoğu insan böyle yaşamıyor mu :D
sadece ara ara kendini frenlemen lazım o zaman abartmıyorsun.

Merhaba öncelikle kilo vermenin yalnız kalori kısıtlaması ile olmadığını bilmenizi istiyorum. Ve bu sürecin gelip geçici olduğunu. Spor yapıyor musunuz bilmiyorum eğer yapmıyorsanız hayatınıza sporu dahil edin derim. Özellikle de aç karnına kardiyo oldukça hızlı bir kilo verme yöntemi. Bu sayede kalori kısıtlaması yapmadan sağlıklı bir şekilde kilo vermek mümkün. Ve kendinizi rahat bırakın mümkünse bir süre kilo vermek hedefiniz olmasın. Çünkü kendinizi kısıtladıkça yemek yeme isteğiniz artıyor, yemeklere bakış açınız değişiyor. Yaşamak için yerken, yemek için yaşıyor oluyorsunuz. Sezgisel beslenmeye geçtiğinizde rahatladığınızı, ataklarınızın azaldığını, zamanla geçtiğini göreceksiniz.

Merhaba ben herkesten farklı olarak barış musluyu takip etmenizi ve kilo alıp verme demolarini izlemenizi ve travmanizi bulmanızı öneririm. Dediğimi dikkate alın ve inşallah şifa bulup babada dua edersiniz :)

e kan şekerin düşüyor açsın.
açken çabuk enerjiye dönüşecek bir şeyler istiyorsun ki o da şekerli şeyler...
şekerli şeyler ilk açlığı bastırsa da, vücut şeker dengeni bozuğu için çabuk acıkıyorsun.
zincirleme gidiyor bu şekilde. Bunu biliyorsundur illaki.
Standart kilolu insanın yaşadığı şeyler değil mi bunlar yaa, çok aman aman psikolojik rahatsızlık değil de yanlış yemek yeme alışkanlıkları. Bulantı kısmının bile çabuk kilo vermek için olduğunu düşünüyorum.

mesela bunlar aynı ben :KK70: çoğu insan böyle yaşamıyor mu :KK70:
sadece ara ara kendini frenlemen lazım o zaman abartmıyorsun.
Keşke frenleyebilsem tatlı söz konusu olunca görmemişler gibi yiyorum

Merhaba öncelikle kilo vermenin yalnız kalori kısıtlaması ile olmadığını bilmenizi istiyorum. Ve bu sürecin gelip geçici olduğunu. Spor yapıyor musunuz bilmiyorum eğer yapmıyorsanız hayatınıza sporu dahil edin derim. Özellikle de aç karnına kardiyo oldukça hızlı bir kilo verme yöntemi. Bu sayede kalori kısıtlaması yapmadan sağlıklı bir şekilde kilo vermek mümkün. Ve kendinizi rahat bırakın mümkünse bir süre kilo vermek hedefiniz olmasın. Çünkü kendinizi kısıtladıkça yemek yeme isteğiniz artıyor, yemeklere bakış açınız değişiyor. Yaşamak için yerken, yemek için yaşıyor oluyorsunuz. Sezgisel beslenmeye geçtiğinizde rahatladığınızı, ataklarınızın azaldığını, zamanla geçtiğini göreceksiniz.
Teşekkür ederim evet haklısınız sanki hedefim zayıflamak olmaya başlayalı aklımda hep yemek var başka birşey düşünemez oldum sezgisel beslenme nedir tam olarak? Araştırayın

Merhaba ben herkesten farklı olarak barış musluyu takip etmenizi ve kilo alıp verme demolarini izlemenizi ve travmanizi bulmanızı öneririm. Dediğimi dikkate alın ve inşallah şifa bulup babada dua edersiniz :)
Biliyorum onu kitabını da aldım okudum hiçbirşey anlamadım bende mi sıkıntı var acaba tam olarak ne yapacağımı anlamadım

Diyetten önce acilen psikiyatriste gidin ve tedavinize başlayın. Yeme bozuklukları çok ciddi psikiyatrik hastalıklardır ve farklı hastalıklara zemin hazırlarlar. Tedavi olduktan sonra zaten normale döneceksiniz kolaylıkla. Çok geçmiş olsun

bulimia nervoza gibi duruyor yalnız bunu yüzyüze tanılamak gerekir psikoloğa gitmeniz gerekiyor. işin ciddiyetini şöyle anlatayım bulimia nervoza zamanla anoreksiya nervozaya çevirir ve geri dönüşü olmayacak biçimde organlarınız hasar alır, ölüme kadar götürebilir.

bulimia nervoza gibi duruyor yalnız bunu yüzyüze tanılamak gerekir psikoloğa gitmeniz gerekiyor. işin ciddiyetini şöyle anlatayım bulimia nervoza zamanla anoreksiya nervozaya çevirir ve geri dönüşü olmayacak biçimde organlarınız hasar alır, ölüme kadar götürebilir.
😔 devlet hastaneleri ilgilenir mi bu konuyla bilginiz var mı?

Yazmıstım diye hatırlıyorum güncel kilom 100 boyum 160 obezim yani. Toparlanma süreciniz ne kadar sürdü nasıldı biraz anlatabilir misiniz rica etsem
Bende 116 kiloyla ameliyat oldum boyum 1.68 devlet hastanesinde oldum bir hafta hastanede kaldım 1 ay sıvı beslendim sonra yavaş yavaş püre katıya geçiş benim sürecim çok rahattı ben hiç zorlanmadım midem de hiç bulanmadı ağrımadida zaten fazla yeme sansın asla yok yiyemiyorsun miden çok kücuk olduğundan ;) 3 sene oldu ameliyat olalı artık baya baya yiyebiliyorum ama hala normal insanlar gibi degil tabi ama ben hiç bir zaman bir şey yerken birsey içmedim hala daha öyle devam ediyorum gazlı icecek çok nadir içerim xaten icemiyorum gaz oluyor şisiyor miden disiplinli devam edersen hersey çok rahat iyi ki olmuşum

Teşekkür ederim evet haklısınız sanki hedefim zayıflamak olmaya başlayalı aklımda hep yemek var başka birşey düşünemez oldum sezgisel beslenme nedir tam olarak? Araştırayın
Evet insan neyi yasaklarsa o kıymetli oluyor gözünde o sebeple kısıtladıkça kıymeti artar sürekli yemek düşünür hale gelirsiniz. Sezgisel beslenme belirli bir beslenme/diyet kalıplarını bırakıp kendi yemek isteklerini vücudunun ihityaçlarına göre baz alarak yapılan yeme biçimi. Mesela bir tepsi baklava var, hepsini yemek istiyorsun ama hepsini yersen seni ağrıtacak, miden bulanacak porsiyon kontrolü ile yemen yeterli. Bu tarz bir beslenme biçimi, Kısıtlama olmadan, belli başlı saatller kurallar olmadan her sey porsiyon kontrolüyle.

Yeme bozukluğunuz var Instagram'da Yesiltabak gibi diyetisyen sayfalarını inceleyebilirsiniz. Tabi sizin ayrıca diyetisyen desteği de almanız gerekiyor. Ne yazık ki bu hastalık çağımızın yaygın hastalığı ama kurtuluşu imkansız değil. Sezgisel bir şekilde beslenebilirsiniz. Sanırım ücretlerin pahalılığından yakınıyorsunuz. Bahsettiğim sayfa danışanlarına bir diyet listesi vermiyor aksine sezgisel beslenmeyi öğretiyormuş. Yardımcı olur belki.

Son düzenleme:
Back
X