Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba,
bende baska annelere ornek olmak ıcın yazmayı sızlerle paylasmayı dusunuyordum ..benım oglumda aynı sekılde yemek yemıyor ..yasıtlarına gore zayıftı.herseyı pısırmem ragmen yedıremıyordum.dr.muz bana pedıakıd 22 vıtamını onerdı ınamazssınız ıstahına..sımdı yıyor ve ben ogluma yemek vermenın zevkını yasıyorum.yemek yemıyor dıye agladıgım gunlerın acısını cıkarıyorum..tadıda mukemmel alınca ılk ben ıctım :) portakal ve kayısılı..benım gıbı ceken annelere tavsıye ederım..allah yardımcınız olsun
Benimde kızım 3 yaşına girecek. fakat son bir haftadır sıfır yemek. Devam sütü içiyor onuda içti demek bile yanlış. Biraz çay ve çikolatadan başka birşey ağzına sürmüyor. Daha öncede sadece günde bir tabak (dediysem 3-5 kaşık) çorba yada makarna pilav yiyordu. Her şeyi deniyorum olmuyor. Hiç baskı yapmıyorum çevresinde kuzenleriyle birlikte büyüyor ve onlar çok güzel yemek yiyor ona bile özenmiyor. ne yapacağımı bilemedim sağlığı bozulacak diye çok endişeleniyorum. Kilo kaybetmeye de başladı.
Lütfen bir şey önerin o yemedikçe ben ağlıyorum![]()
aynen cnm haklisin cok ustune gidersin deli derler ugrasmazsin ilgisiz derler...insani cileden cikariyorlar...evde kaldikmi tek basimiza cok iyiyiz koyuyorum onune ister ye ister yeme ama hele baska yerde ayni hareketi yapta gör:)))Arkadaşlar,benim çocuğum da son derece iştahsız ve zayıf.Boy normal olduğundan zayıflığını çok dert etmiyorum.Yeme konusunda
onu özgür bırakmak istiyorum,daha doğrusu yaptığım onca araştırmadan çıkardığım ve bana da mantıklı gelen bu.Zaten genetik faktörü de var ki,benim bebekliğimi bilen herkes sen büyüdüysen bu da büyür diyor.
Ancak üzerimdeki psikolojik baskı o denli büyük ki,istemeye istemeye çocuğumu yemeye zorluyorum."Doktora götür iştah şurubu yazdır..yemiyo diye hemen bırakma gez peşinden..zorla ver..halley yedir,kaymaklı bisküvi yedir kilo alsın diyoruz onları da vermiyor ,halbuki ne kadar iyi gelir verse..kurudu kaldı çocuk..hasta olur bu gidişle bu..rengi de mi sararmış ne..ah yavrum ne olacak senin halin böyle..genetikmiş senin neren zayıf (sezeryan sonrası kilom 53 süt olsun diye abartarak yediğim halde)...kafasını dzilerinin arasına sıkıştıracaksın zorla tıkacaksın ağzına (birileri yapmış çocuğu çok kilo almış).. vs.vs...." daha hangi birini sayayım.Bunları aile büyüklerinin söylediğini herhalde belirtmeme gerek yok.Öyle ki biletimi aldım ailemin yanına gidiyorum bir süreliğine,bu baskılara uyup çocuğuma baskı yapmak ya da gereksiz yere şuruplar filan vermek zorunda kalmamak için.
Diyeceğim o ki;
Çocuğunuzun kilosu ve boyu normal değerlerin çok dışında değilse (genetik faktörler gözönüne alındığında tabi),hareketlerinde,
dikkatinde v.s bir sorun da yoksa ve en önemlisi çevrenizde size baskı yapan birileri yoksa,yemek yeme konusunu onun inisiyatifine bırakın (teklif var,ısrar yok hesabı :))ve enerjinizi onunla olabildiğince keyifli vakit geçirmeye ayırın.Çünkü bu yıllar onun tüm hayatını şekillendiren yıllar.Bizimle olan ilişkisinin en güçlü olduğu yıllar,yemek için daha önlerinde uzun bir ömür var ama bizimle geçirebilecekleri ilk 3-4 yıl başka yok.
(Ben bunların hiçbirini yapamıyorum, yaptığım anda "rahat, sorumsuz anne" oluyorum,eğer fırsatınız varsa siz yapın derim.)