yemek yeme

zeynopd

Guru
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2012
184
43
merhaba kk anneleri

1,5 yaşında bir oğlum var. yediğimiz yemeklerden yediremiyorum. sabah kahvaltısı bulamaç, meyvesini püre yapıyorum. yoğurtta sıkıntı yok kaymak gelmedikçe. sebze çorbası yine elekten geçiriyorum. akşam da mecburen yine çorba yada püre. başka bişey kesinlikle yemiyo. akşam yatarken de muhallebi. aylardır aynı şekilde besleniyor. katıya alıştıramadım onu. halbuki yumuşak böreği ısırıp yiyo, biskiviyü ısırıp yiyo, mücver yapıyorum çok seviyo ısırıp yiyo. ama normal bi yemeği yediremiyorum. hemen tükürüyo. şimdi mama sandalyesine tabakla çatal kaşık koyuyorum. biz yerken kendi kendine oyalanmayı yermiş gibi yapmayı seviyo ama yemiyo. nasıl alıştırabilirim. büyüdü artık sadece çorbayla olmaz ki :KK43:

kahvaltı bulamacından vazgeçin arkadaşım. yumurtayı, peyniri, zeytinin kendisini verin ki çocuğunuzun damak tadı gelişsin. bunu da ufak parçalar halinde yapabilirsiniz. beyaz peyniri sevmezse ekmek üstü krem peynirle deneyin, onu sevmezse kaşar deneyin, küçük ve onun dikkatini çekeceği şekilde sunarsanız çocuğa yer diye düşünüyorum. çorbaları elekten geçiriyorsunuz ya biraz pütürlü bırakın, ufak tefek taneleri olsun ki yavaş yavaş alışabilsin, pütürlü kısımları zamanla arttırın. 1,5 yaşında aslında çoğu yiyeceği yiyebilir, önemli olan damak tadının geliştirilmesi. sebze yemekleri hiç yemiyor mu? ya da pilav? köfte? bunlarda durum ne?

ben vazgeçeli çok oldu da oğlum vazgeçmiyo. söylediğiniz herşeyi yapıyorum zaten. yemesiyle tükürmesi bir oluyor. diyorum ya mücveri böreği kurabiyeyi krepi ısırarak yiyo. sulu yemek yediremiyorum ona. anca çok çok ezersem. ekmeği kuru veriyorum yiyo. aynı ekmeğe tahin pekmez sürüyorum. anında türkürüyo. yemeğin suyuna banıyorum tükürüyo. çoğunda koklayıp ağzını bile açmıyo. o da yeni çıktı. biz yemek yerken hep yanımızda masada. önüne tabak kaşık çatal koyuyorum. yememizi taklit ediyo ama ağzına bi lokma koymuyo. her çocuk farklıdır illa ki. çok küçük olup kahvaltısında peynırı zeytını ayrı ayrı yıyenlerı de biliyorum. benım öğrenmek istediğim bu tarz yeme alışkanlığı olan çocukların annelerinin bunu nasıl aştığı. yoksa bende biliyorum ayrı yemesi gerektiğini.

ben vazgeçeli çok oldu da oğlum vazgeçmiyo. söylediğiniz herşeyi yapıyorum zaten. yemesiyle tükürmesi bir oluyor. diyorum ya mücveri böreği kurabiyeyi krepi ısırarak yiyo. sulu yemek yediremiyorum ona. anca çok çok ezersem. ekmeği kuru veriyorum yiyo. aynı ekmeğe tahin pekmez sürüyorum. anında türkürüyo. yemeğin suyuna banıyorum tükürüyo. çoğunda koklayıp ağzını bile açmıyo. o da yeni çıktı. biz yemek yerken hep yanımızda masada. önüne tabak kaşık çatal koyuyorum. yememizi taklit ediyo ama ağzına bi lokma koymuyo. her çocuk farklıdır illa ki. çok küçük olup kahvaltısında peynırı zeytını ayrı ayrı yıyenlerı de biliyorum. benım öğrenmek istediğim bu tarz yeme alışkanlığı olan çocukların annelerinin bunu nasıl aştığı. yoksa bende biliyorum ayrı yemesi gerektiğini.

1,5 yasinda artik bebek degil cocuk sayilir. Herseyi yemesi lazim. disi yok yiyemez bogazina almasin diye uzun sure pure bulamac vesaire verince cocuk alismiyor. Sonrada itiraz ediyor. Daha 6 aylikken cignemeyi ogrenir cocuklar yavas yavas. gec kaldigniz icin boyle.

Siz yedirmek yerine birakin onune koyun kendi yesin. Eline elma armut verin yesin. Sadece alismasi lazim. pes etmeden vermeye calisin. Cocuklar once itiraz ettikleri seyi sonra cok severek yiyebilir. Benim kizimda itiraz ederdi zeytin domates falan ama simdi cok severek yiyor. Devamli sunun ve yesin. Ve eline verin kendi yemesini ogrensin.

Ama mesela bir kasikta su ve kati parca olunca bunu yemesi zor geliyor ilk zamanlar. Yani once icip sonra cignemesi gerektiigni tam bilmiyorlar. Once bir kasik kati verin yesin sonra bir kasik yemegin suyundan. arasindaki farki ogrensin cocuk.

X