• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemeklere ne yağı kullanıyorsunuz?

Yemeklerinize ne yağı kullanıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    40
Canım en sağlıklı yağlar dediğim gibi fındık ve zeytinyağ,ikiside ısıya dayanıklı kızartmalarda da kullanılması gereken yağlar bunlar.diğerleri nişadta daiçerdiğinden ısıya dayanıklı değiller.kaynaklar ülkemizin güvenilir profösörleri tatlım.ben fındık yağında çotanak kullanıyorm.
Organik gıda sektöründeyiz işimiz gereğide gıdayı yakından takip ediyoruz.
Marketten aldığım tek yağ çotanak fındık yağı.zeytinyağ ve tereyağını özel yerlerden alıyorum çünkü doğal ve sağlıklı değil marketlerdekiler.
Benim avantajım gıda sektöründe olmam.
Çok sağol canım yas,sayende bizde bilgileniyoruz,bende çotanak fındık yağı alıcam artık,ama tereyağını nerden alabilirim?onu da söylesen keşke

Yemeklerin çoğunluğunda tereyağı kullanıyordum.Ama kolesterol değerlerim yüksek olduğu için doktor tereyağı kullanmamamı tavsiye etti. Bende tereyağı kullanımına son vermeyi düşünüyorum. Zaten tereyağı fiyatları aldı başını gidiyor.Kilosu 24 lira olmuş.Yani işin hem sağlık yönünü hem de ekonomik yönünü düşünmek gerekiyor.Onun yerine yemeklerde ayçiçek yağı kullanmak istiyorum.Ayçiçek yağı kullanan arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var.Mesela bir tencere yemeğe ne kadar yağ kullanıyorsunuz?
Zeytinyagi

ev yapımı tereyağı ve yine ev yapımı zeytinyağı kullanıyorum. kızartmalar için çiçek yağı kullanıyorum.

kızartmalara zeytinyağı kullanan arkadaşlar, zeytinyağı çiçek yağından çok daha çabuk yanar aklınızda bulunsun, sağlıklı olmadığı gerekçesiyle kızartmaya zeytin yağı kullanmıyorum sonuç olarak..

Annem fındık yağı ve tereyağı kullanır..mm nefis özledım ya ana yemeklerini :(

Sadece Zeytinyagi kullaniyorum.
Arada pilavlarda aromasindan dolayi tereyagi da kullanirim ama malesef satilanlar gercek tereyaginla alakasi kalmamis ürünler. Ne tadi ne de rengi saf tereyagini hatirlatiyor.
Zeytinyagindan baska sivi yag kullanmanizi tavsiye etmem. Yaygin olarak zeytinyagin agir oldugu düsünülür.Bu yanlistir. Zeytinyagi dünya capinda en hafif yaglardan biri ve kizartmalarda yagin asiri kizisip yanma riskinin en düsügüdür.Elbette fiyati korkutuyor ama en azindan salatalariniza zeytinyagini kullanin, mideniz size tesekkür edecek. Bu arada ne kadar dizemi düsükse o kadar hafiftir yagin tadi. Almadan evvel dizemine dikkat edin.

zeytinyagını direk üreticiden alıyorum yazmıssınız nereden alıyorsunuz mesela? bizimde bulma sansımız olabıllırmı?
Canakkale ve kuzey ege kiyilarindaki yaglar genelde kalitelidir. Google dan aratirsaniz internetten satan üreticileri bulabilirsiniz. Mutlaka dizemi düsük olanlari tercih edin ve markasi olmayandan almayin, onlar genelde karisimdir ve kalitesi düsüktür. Biz aileden Zeytinciyiz o yönden biraz bilgi sahibiyim. Bu arada bu sene marmara ve ege bölgelerde düsük hasat elde edildi, o yüzden fiyatlar bir hayli yüksek. Litresi 12 TL den düsük satanlari (eger 2014 hasati ise) almayin hileli olabilir.

Genelde aycicek yagi ama bazi yemeklerd tereyagi bazilarina zytin yagi yakisiyor. Genele gore cevap verdim.

Bir Trakya' lı olarak Biryağ yani ayçiçek yağı kullanıyorum çoğunluk ile...Tabii bazı yemeklere zeytinyağı bazılarınada tereyağı yakışıyor karışık kullanıyorumda denebilir:kk77:

Yemeğine göre değişiyor. Zeytinyağı ağırlıklı kullanıyorum, özellikle salatalar ve zeytinyağlılar için. Tereyağıyle zeytinyağını karıştırarak kullandığımda oluyor, normal yemeklerde. Kızartmalarda ayçiçek kullanıyorum.

Yemeğine göre değişiyor ben margarin,ayçiçek yağı,tereyağ kullanıyorum zeytinyağı sağlıklı biliyorum ama bana ağır geliyor midemi bulandırıyor kullanamıyorum :KK51:Makarna ve pilavlara bir de bazen tavukların üstüne fırındayken bir de kızarmış yumurtada tereyağ ekliyorum diğer herşeyde margarin ayçiçek karışık kullanıyorumHoppa

Yemeklerin çoğunluğunda tereyağı kullanıyordum.Ama kolesterol değerlerim yüksek olduğu için doktor tereyağı kullanmamamı tavsiye etti. Bende tereyağı kullanımına son vermeyi düşünüyorum. Zaten tereyağı fiyatları aldı başını gidiyor.Kilosu 24 lira olmuş.Yani işin hem sağlık yönünü hem de ekonomik yönünü düşünmek gerekiyor.Onun yerine yemeklerde ayçiçek yağı kullanmak istiyorum.Ayçiçek yağı kullanan arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var.Mesela bir tencere yemeğe ne kadar yağ kullanıyorsunuz?

aycıcek yagını kullandıgın tava veya tencerenin dibini tamamen kaplayacak bir mılımde ustune cıkacak kadar kullanabılırsın tatlım. cok fazla kızdırmamayada dıkkat et ozellikle soteleyeceksen yagı fazla kaçırmamaya dıkkatet. tavukdan ete kadar herseyıde tavada aycicek yagıyla yapabılrsın ama onermıyorum. baska secenek olarakda tavuk ve et pısırırken tereyagı ve zeytınyagını yemeklerınde bırarada kullanabılırsın hem saglık hem ekonomig acıdan yarar saglar.

Back
X